Tento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás svou intenzivní vůní i příjemnou křupavostí.
Pepř pochází ze Srí Lanky, kde zraje v ideálních podmínkách pod tropickým sluncem. Po ruční sklizni a pečlivém vysušení se převeze do specializované udírny v Německu, kde jej zkušený mistr uzenář vyudí tradičním způsobem. Výsledkem je jedinečná harmonie chutí, která z každé kuličky dělá opravdovou chuťovou senzaci.
Široké možnosti použití tohoto uzeného zeleného pepře si zamilujete při každodenním vaření i speciálních příležitostech. Skvěle se hodí na grilované hovězí steaky, kterým dodá jemnou kouřovou vůni a zvýrazní jejich přirozenou šťavnatost. Vyzkoušejte ho také při přípravě pečeného kuřete, kde pepř skvěle doplní bylinkové máslo nebo marinádu s česnekem a citronem.
Jemná svěží štiplavost zeleného pepře zkombinovaná s uzenou chutí je přímo ideální i pro ryby. Zkuste jej třeba na pečeného nebo grilovaného lososa nebo jemného candáta na másle.
Zelený pepř se také báječně hodí do zeleninových salátů – například do Caesar salátu, kde jeho pikantní nádech skvěle kontrastuje s krémovým dresinkem. V krémových omáčkách, jako je například smetanová omáčka s houbami, pepř přidá chuť, která z ní udělá skutečný gurmánský zážitek. Pokud hledáte originální způsob, jak tento uzený pepř využít, zkuste ho přidat do omáčky na grilovanou zeleninu, kde se skvěle propojí s balsamikem a česnekem.
Tip na jednoduché použití: pepřový olej s kouřovým nádechem
Pokud chcete mít tento uzený zelený pepř připravený vždy po ruce, zkuste si z něj vytvořit pepřový olej:
- Do malé skleněné lahve vložte 2 lžíce uzeného zeleného pepře a zalijte kvalitním olivovým olejem.
- Nechte minimálně týden louhovat na tmavém místě, aby se všechny chutě dokonale propojily.
- Použijte tento olej na saláty, marinády nebo jako závěrečnou tečku na grilované maso a zeleninu.
Tento uzený zelený pepř není jen o chuti, ale také o kvalitě a příběhu, který stojí za jeho výrobou. Ekologické pěstování, šetrný přístup a tradiční zpracování zajišťují, že získáte poklad, který ocení i ti nejnáročnější gurmáni. Díky němu můžete doma připravit pokrmy, které voní a chutnají jako z nejlepších restaurací. Stačí jediná ochutnávka a tento uzený zelený pepř se stane neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně.