Koření na grilovaný sýr BIO

Grilovaný sýr je srdcovka. Ať už sáhnete po hermelínu, fetě nebo odvážně zkusíte olomoucké tvarůžky, s touto směsí to vždycky dostane šťávu. Voňavá kombinace papriky, česneku, rajčat a bylinek se krásně propojí s jemností sýra a udělá z něj skutečnou grilovací lahůdku.

Jak na dokonalý grilovaný hermelín?

Stačí smíchat koření s trochou olivového oleje a připravit jednoduchou marinádu. Sýr v ní pěkně obalte, zabalte do alobalu a nechte alespoň půl hodiny odpočinout. Pak už jen šup na gril a za pár minut máte na talíři zázrak plný chuti.

Na co všechno se toto koření hodí?

Nemusíme ale na gril dávat jen hermelín. Tento mix koření je připravený na mnohem víc než jen jednu grilovanou parádu. Skvěle si rozumí se i sýry dalších různých typů a chutí. A hodí se i tam, kde byste to možná nečekali:

  • Hermelín a camembert - Klasika českého grilování. Připravte si marinádu z koření a oleje, potřete sýr ze všech stran, nechte odležet a pak zabalte do alobalu. Na grilu se koření krásně propojí se sýrem a vytvoří neodolatelnou kombinaci.
  • Feta a halloumi - Tuhé sýry jako halloumi nebo feta zvládnou přímý oheň. Koření jim dodá šmrnc a jemné kouřové aroma, které zvýrazní jejich přirozenou slanost.
  • Tvarůžky pro odvážné - Milujete výrazné chutě? Pak vsaďte na olomoucké tvarůžky, kterým marináda s tímto kořením dodá nový rozměr. Stačí chvíle na grilu a vznikne lahůdka, která překvapí i tvarůžkové skeptiky.
  • Zapečené sýrové sendviče nebo tousty - Koření se skvěle hodí i do pečených sendvičů. Posypte jím sýr mezi dvěma plátky chleba, zakápněte olejem a opečte na pánvi. Výsledek? Křupavý, voňavý a neodolatelný.

Tip z grilu: med a citron umí divy

Chcete sýrovému grilování dodat další vrstvu chuti? Přidejte do marinády lžičku medu a pár kapek citronové šťávy. Sladko-kyselý kontrast skvěle funguje hlavně s hermelínem nebo fetou a vykouzlí chuťový zážitek, na který se nezapomíná.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Koření můžete použít na na sýrové sendviče. Jednoduše smíchejte měkké máslo s kořením a potřete jím plátky chleba, ze kterého budete sendvič připravovat.
 
Složení koření na grilovaný sýr
Datum minimální trvanlivosti 1. 12. 2026
Země původu Německo
Na co se grilovaný sýr většinou používá