Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Marinování masa směsí koření a bylinek jim nejen dodá chuť, ale také pomůže zjemnit maso. Kyselé složky, jako je citruso...
Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré
Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování....
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule
Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech naš...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Domácí barbecue omáčky
Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jed...
Koření pěti vůní (video)
Koření pěti vůní je tradiční čínská směs, která přináší jedinečnou a orientální chuť do vašich pokrmů. Tato směs je nedí...
Sůl mořská uzená (video)
Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, t...
Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou
Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže...
Husí špízy s kořením pěti vůní
Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bo...
Husí steaky (sous vide)
Mnoho gurmánů a šéfkuchařů metodu sous vide považuje za svatý grál přípravy masa. A přestože je tento způsob často spoje...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou
Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet recept...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování
I když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní or...
Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením
Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť....
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma
Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papri...
Tip #20: Citrusová kůra dodá jas i chuť
Kůra citrusových plodů, jako jsou citrony, limetky a pomeranče, je plná esenciálních olejů, které dodávají zářivou chuť....
Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrně
Aby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení chuti, je nezbytné okořenit obě strany masa nebo ryb. Tato jednoduchá technika z...
Tip #13: Používejte koření na maso i zeleninu
Koření a kořenící směsi jsou fantastický a jednoduchý způsob, jak dodat masu a zelenině nové hluboké a komplexní chutě....
Domácí směs italských bylinek
Italská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské tě...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník e...
Čas dýní a dýňových receptů
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech ...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem
Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení....
Sambal
Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá ...
Koření pěti vůní
Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4....
Řecký gyros
Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahaj...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Kuře Tandoori
Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly...
Portugalské kuře Piri-Piri
Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv....
Královský roštěnec na pepři
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pe...