Výsledek hledání textu Variant

Hledaný text Variant jsme našli v těchto produktech

: Dárková sada rooibos čajůDárková sada rooibos čajůPro milovníky jemných a aromatických čajů přinášíme dárkovou sadu rooibos čajů, která vás okouzlí svou pestrostí chutí. Elegantní kovová dóza ukrývá šest malých...Skladem777 Kč / 1 ksDo košíku : Dárková sada zelených čajůDárková sada zelených čajůProzkoumejte s touto sadou tajemství čínské čajové kultury, která se rozvíjela po tisíciletí. Od vznešeného a silného Nebeského chrámu, přes sofistikované a jemně...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku : Yerba Mate Šamanův oheňYerba Mate Šamanův oheňVarianta praženého mate ochuceného kořením a pomerančem. Obsah kofeinu: středníSkladem74 Kč / 50 gVybrat balení : Pu-Erh zelenýPu-Erh zelenýPu-Erh je tradiční čínský čaj, pěstuje se v provincii Yunnan, která je známá svým specifickým klimatem a průměrnou nadmořskou výškou 1980 metrů. Zelená varianta...Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení : Matcha Latte BIOMatcha Latte BIOSkvěle namíchaná kombinace japonského čaje matcha a cukru z kokosových květů pro jednoduchou přípravu lahodného nápoje. Čaj matcha obsahuje kofein, který má delší...Skladem116 Kč / 40 gVybrat balení : Bobkový list celý BIOBobkový list celý BIOBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem19 Kč / 5 gVybrat balení : Bylinkové máslo BIOBylinkové máslo BIOSměs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení : Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOČesnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty? Sušený granulovaný...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení : Cibule sušená řezaná BIOCibule sušená řezaná BIOSušená cibule přináší do vaší kuchyně pohodlí, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Když máte po ruce tuto naši sušenou cibuli, můžete kdykoli bez námahy...Skladem27 Kč / 30 gVybrat balení : Hummus BIOHummus BIOSpeciální směs koření, která vašemu hummusu dodá pravou chuť orientální kuchyně. Koření můžete použít jak do klasického hummusu z cizrny, tak i do různých...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení : Chai Latte BIOChai Latte BIOTato exotická směs koření Chai Latte je inspirována tradiční indickou recepturou a kombinuje sladkou skořici, ostrý zázvor, voňavý kardamom, lahodný muškátový...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení : Chili Con Carne BIOChili Con Carne BIOHluboká pánev plná fazolí, rajčat a masa mírně bublá, krásně voní exotickým kořením po celé kuchyni a láká k nabrání lžící přímo z hrnce. Tak přesně k tomu je...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení : Chlebové koření BIOChlebové koření BIOKlasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení : Kajenský pepř mletý BIOKajenský pepř mletý BIOMožná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení : Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOStrom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel.Skladem20 Kč / 1 ksVyberte si : Paprika sladká BIOPaprika sladká BIOSytě červená barva, nasládlá chuť a příjemná vůně papriky jsou základem tolika receptů, že bychom je ani nespočítali. Paprika vzniká ze sušených lusků, které se...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení : Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení : Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení : Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIONepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší...Dočasně vyprodáno56 Kč / 20 g : Petržel nať BIOPetržel nať BIOKdyž se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a vůně dokážou pozvednout i obyčejné jídlo na...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení : Punčové koření BIOPunčové koření BIOChystáte oslavu a chcete všechny překvapit hřejivým, voňavým nápojem? Punčové koření je ingrediencí pro dokonalý domácí punč, který rozzáří každý zimní večer.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení : Skořice cejlonská celá BIOSkořice cejlonská celá BIONa rozdíl od běžné skořice, kterou najdete v každém druhém obchodě, je ta cejlonská opravdová lahůdka. Její tenké svitky můžete rozmotat jako tabák, jsou jemné,...Skladem88 Kč / 40 gVybrat balení : Skořice cejlonská mletá BIOSkořice cejlonská mletá BIOJemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štiplavá ani výrazně ostrá. Její chuť je spíš...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení : Skořice indonéská celá BIOSkořice indonéská celá BIOIndonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má výraznou, kořenitou chuť, která je ostřejší...Skladem78 Kč / 30 gVybrat balení : Skořice indonéská mletá BIOSkořice indonéská mletá BIOJemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení : Anýz celýAnýz celýAnýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a dotekem pepře. Hodí se k masu i do...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení : BazalkaBazalkaBazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení : Bobkový list celýBobkový list celýBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení : Bobkový list mletýBobkový list mletýBobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem...Skladem24 Kč / 20 gVybrat balení : Celer listCeler listKdyž se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený celerový list je úplně jiná liga –...Skladem20 Kč / 20 gVybrat balení : Čertovo lejno drcenéČertovo lejno drcenéAsafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných především v indické kuchyni. Toto...Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení : Čertovo lejno mletéČertovo lejno mletéJemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a rychle mísí s ostatními ingrediencemi. Toto...Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení : Česnek plátkyČesnek plátkyČesnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení : Cibule granulovanáCibule granulovanáCibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušené, z pomocníka se náhle stane kouzelník,...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení : Cibule sušená řezanáCibule sušená řezanáSušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamžitě přidat bohatou, cibulovou chuť do vašich...Skladem21 Kč / 30 gVybrat balení : Citronová kůra mletáCitronová kůra mletáNic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru. V české kuchyni se tradičně...Skladem30 Kč / 30 gVybrat balení : Citronová tráva mletáCitronová tráva mletáCitronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost a jemnou kořenitou hloubku. Má citrusovou...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení : Fenykl mletýFenykl mletýJemně mletý fenykl v sobě ukrývá typickou, nasládlou vůni s tóny anýzu a lékořice, která umí v kuchyni krásně zaoblit chutě, a to jak ve sladkých, tak i slaných...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení : Hřebíček celýHřebíček celýHřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než mletá,...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení : Hřebíček mletýHřebíček mletýHřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí nejen do...Skladem40 Kč / 20 gVybrat balení : Chilli Bird´s Eye mletéChilli Bird´s Eye mletéDopřejte si ohnivé objetí legendárních mletých chilli papriček Bird's Eye, které do každého jídla dodají žár Afriky. Bird’s Eye papričky, také známé jako Africký...Skladem51 Kč / 30 gVybrat balení : Chilli Carolina Reaper drcenéChilli Carolina Reaper drcenéCarolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není jen tak ledajaké chilli, protože když...Skladem71 Kč / 10 gVybrat balení : Chilli Habanero celéChilli Habanero celéPokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba. Čisté, intenzivní chilli, které si...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení : Chilli Habanero drcenéChilli Habanero drcenéHledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta! Ostré, výrazné, ale pořád ve formě malých...Skladem39 Kč / 10 gVybrat balení : Chilli Habanero mletéChilli Habanero mletéJemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...Skladem39 Kč / 10 gVybrat balení : Chilli Jalapeño červené mletéChilli Jalapeño červené mletéJalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek. Stále se...Skladem68 Kč / 40 gVybrat balení : Chilli Jalapeño zelené mletéChilli Jalapeño zelené mletéJestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba. Existuje ve dvou variantách – zelené a...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení : Chilli mletéChilli mletéNejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení : Jalovec červený celýJalovec červený celýCelý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem. Na...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení : Jalovec mletýJalovec mletýMletý jalovec má intenzivní pryskyřičnou vůni a plnou, kořenitou chuť, která připomíná směs borovice, citrusů a pepře. Díky tomu dodává pokrmům hloubku a lehkou...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení

Hledaný text Variant jsme našli v těchto článcích

Indický nápoj lassí (slaná varianta)Indický nápoj lassí (slaná varianta)Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“.Pokračovat Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem nebo novým kořením. Každý ho zná, ale nikdo ho nechce lovit z talíře.Pokračovat Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouTip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouSnad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z celého světa. Obvykle je cibule jednou z prvních ingrediencí, kterou dáváme do hrnce nebo pánve a připravujeme tak podklad pro další vaření. Co se však stane, když zjistíme, že nám v kuchyni čerstvá cibule chybí?Pokračovat Umění pražení kořeníUmění pražení kořeníOkouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se koření nejprve opraží. Tato technika, která je nedílnou součástí bezpočtu indických jídel, odemyká doslova aromatický vesmír, který dodává jídlu nové dimenze.Pokračovat Koření na sušené masoKoření na sušené masoKdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od špičkových restaurací až po kuchyně odvážných domácích nadšenců. Tato kulinářská evoluce se odvíjí od tisícileté lidské vynalézavosti, je okořeněna nesčetnými kulturami a doplněna stále se vyvíjejícími poznatky potravinářské vědy. Námořníci sušené maso vozili na dlouhých plavbách, dobrodruzi jej sdíleli u táborových ohňů, a dokonce jerky , jak se sušenému masu říká v Americe, vzlétlo do vesmíru.Pokračovat Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilliTip #36: Buďte opatrní při práci s chilliOstré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich používání buďte opatrní, zvláště pokud jste na pálivé koření citliví. Začněte s malým množstvím a postupně zvyšujte, abyste dosáhli požadované úrovně pikantnosti.Pokračovat Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořenímTip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořenímPozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařte, dokud se cukr nerozpustí.Pokračovat Tip #24: Vytvořte si vlastní karí kořeníTip #24: Vytvořte si vlastní karí kořeníPřesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na indických trzích nebo i v domácnostech setkat s nekonečnými variantami tohoto legendárního koření.Pokračovat Tip #20: Citrusová kůra dodá jas i chuťTip #20: Citrusová kůra dodá jas i chuťKůra citrusových plodů, jako jsou citrony, limetky a pomeranče, je plná esenciálních olejů, které dodávají zářivou chuť. Nastrouhejte vnější barevnou část kůry (vyhněte se hořké bílé dřeni) nebo jednoduše použijte sušenou variantu a přidejte ji do pokrmů.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Tip #6: Použivejte hmoždířTip #6: Použivejte hmoždířMlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám připraví podrcení koření v kamenném nebo litinovém hmoždíři. Tato tradiční metoda jemně drtí koření a zajišťuje, že si uchová své esenciální oleje, což má za následek aromatičtější a jemnější chuť.Pokračovat Tip #3: Preferujte celé koření před mletýmTip #3: Preferujte celé koření před mletýmCelé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo hmoždíř a koření namelte nebo podrťte těsně před použitím. Tak si zajistíte maximální účinek koření a uvolnění všech jeho aromatických složek.Pokračovat Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým kořenímTip #1: Vždy pracujte s čerstvým kořenímSíla a vůně koření mají tendenci časem slábnout, takže je důležité vždy pracovat s čerstvými surovinami. Datum exspirace, které je uvedeno na obale, platí při uskladnění v suchém prostředí bez přístupu vzduchu.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Koření na pečené kuřeKoření na pečené kuřeI když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Prachovnice na koření, čaj i kávuPrachovnice na koření, čaj i kávuChystáte se na vánoční úklid v kuchyni? Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné prachovnice od českých sklářů. Klasická lékárenská skleněná prachovnice je ideální pro uchování koření, čajů, kávy nebo bylinek. Hnědá varianta prachovnice chrání obsah před přístupem světla.Pokračovat Čas dýní a dýňových receptůČas dýní a dýňových receptůPodzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Pikantní zálivka na jahodový salátPikantní zálivka na jahodový salátMilujete jahody s cukrem? Tak rozhodně vyzkoušejte tuto variantu jahodového ovocného salátu s pikantním sladkým přelivem.Pokračovat Najdi si svou kávuNajdi si svou kávuAch to dilema výběru. V naší nabídce máme přes 40 druhů kávy a z toho čisté arabiky víc než 30 variant ze všech možných kávových plantáží z celého světa. Jak si jen vybrat? Včera jsme s kolegyňkami diskutovali jak zákazníkům usnadnit výběr kávy a vymýšleli jsme různé varianty.Pokračovat Sušená nebo čerstvá bazalka?Sušená nebo čerstvá bazalka?Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu. Můžeme ale místo čerstvé použít sušenou bazalku kdykoliv?Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiDárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiBlíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí darovat radost a zároveň nechat obdarovaného vybrat si přesně to, co mu udělá radost.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Koření pěti vůníKoření pěti vůníVznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4. století před naším letopočtem, kdy se učenci čínské medicíny snažili o nalezení rovnováhy mezi pěti základními chutěmi čínské kuchyně - tedy sladká, slaná, kyselá, hořká a kořeněná.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat Čočka se špenátem a čertovým lejnemČočka se špenátem a čertovým lejnemAsafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno. Tento název na první dojem může neznalého kuchaře odradit, ale to by byla velká chyba.Pokračovat Spaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané.Pokračovat Kuře TandooriKuře TandooriTandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli papričky, zatímco dnes se často setkáme s mírnější variantou s barvivem vyrobeným např. z červené řepy nebo žlutou směsí s kurkumou.Pokračovat Marocká polévka Harira s HarissouMarocká polévka Harira s HarissouMarocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských, andaluských a středomořských vlivů. Pokud bychom měli ochutnat jen jednoho zástupce z této bohaté palety místních jídel, jednoznačně to bude polévka Harira z rajčat, čočky a cizrny.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Mexické Chili con carneMexické Chili con carneChilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století.Pokračovat Jak na dokonalé svařené vínoJak na dokonalé svařené vínoHistorie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouzelný účinek nejen na zahřátí, ale i na náladu. A že to nebyl jen obyčejný nápoj, o tom by mohl vyprávět každý středověký poutník, který si po dlouhé cestě odpočinul s miskou svařeného vína.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Recept na domácí kari pastuRecept na domácí kari pastuČasto se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli. Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky.Pokračovat Zlatá bohyně kurkumaZlatá bohyně kurkumaKurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Boules OrientalesBoules OrientalesNejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky.Pokračovat Španělské rudé perlyŠpanělské rudé perlyV tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla.Pokračovat Halászlé - maďarská rybí polévkaHalászlé - maďarská rybí polévkaKdyž se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a tentokrát si uvaříme jiné tradiční maďarské jídlo - Halászlé, nebo-li rybí polévku (halász- ryba, léves - polévka). Základem této polévky je kapr, sumec nebo candát.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Sůl dusitanová s jódemSůl dusitanová s jódemAť už ji znáte jako pragandu, rychlosůl nebo nakládací sůl, tahle speciální směs je nepostradatelná při nakládání masa, uzení a výrobě domácích...Skladem50 Kč / 500 gVybrat balení koření: Mandle v kokosu a bílé čokoláděMandle v kokosu a bílé čokoláděKřupavé mandle obalené v jemné bílé čokoládě, která je následně pokryta vrstvou strouhaného kokosu. Tato vynikající kombinace poskytuje bohatou a krémovou chuť bílé...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení koření: Chlebové kořeníChlebové kořeníKlasická směs koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice cejlonská mletáSkořice cejlonská mletáCejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou chuť s nádechem citrusů a vůni, která je...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: KerblíkKerblíkKerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny petržele a anýzu. Oproti čerstvému kerblíku je...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Čubrica hrubáČubrica hrubáOblíbená bulharská směs bylinek, která se používá na luštěniny, zapékanou zeleninu, mleté maso, ryby, polévky, pomazánky a pokrmů připravovaných na...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Tandoori MasálaTandoori MasálaStačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s...Skladem54 Kč / 30 gVybrat balení koření: Bruschetta zeleninováBruschetta zeleninováSušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bruschetta sýrováBruschetta sýrováSušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bruschetta bylinkováBruschetta bylinkováSušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari MadrasKari MadrasJedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře,...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari thajskéKari thajskéSilně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Adamovo medové kořeníAdamovo medové kořeníNeostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni.Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Grilovací koření pro dětiGrilovací koření pro dětiTato speciálně namíchaná směs koření je ale navržena tak, aby vyhovovala nejen dětem, ale také všem, kteří preferují jemnější a nepálivé chutě nebo mají zdravotní...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Dýňová semínka loupanáDýňová semínka loupanáDýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí a podle různých zdrojů mají téměř zázračné...Skladem32 Kč / 100 gVybrat balení koření: Kmín český drcenýKmín český drcenýDrcený kmín je zlatá střední cesta mezi celým a mletým kmínem. Zachovává si výrazné aroma a kořenitou chuť českého kmínu, ale díky drcení se uvolňuje rychleji než...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: RatatouilleRatatouilleHrubě namletá směs koření je vhodná nejen do francouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: TzatzikiTzatzikiKoření, které se v řecké kuchyni používá k ochucení nejen salátů s jogurtovou zálivkou, ale i dalších zeleninových salátů.Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Spaghetti bologneseSpaghetti bologneseŠpagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese. A není divu, protože tahle rajčatová omáčka...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Mleté maso bylinkovéMleté maso bylinkovéTato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koření pěti vůníKoření pěti vůníSměs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení...Skladem57 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kari indickéKari indickéStředně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Garam MasálaGaram MasálaLegendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Dátá Chai MasálaDátá Chai MasálaKoření k přípravě vynikajícího tradičního indického černého čaje s mlékem, který má povzbudivý účinek.Skladem57 Kč / 30 gVybrat balení koření: Čubrica jemnáČubrica jemnáNepálivá varianta oblíbeného bulharského koření na luštěniny, zapékanou zeleninu, mleté maso, ryby, polévky, pomazánky a pokrmy připravované na grilu.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bylinkové másloBylinkové másloBylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Biftekové kořeníBiftekové kořeníTato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak. Stačí maso...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Gulášové koření AngulaGulášové koření AngulaDíky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení koření: Skořice indonéská mletáSkořice indonéská mletáKdyž se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro každodenní pečení i vaření. Má bohaté aroma,...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice indonéská celáSkořice indonéská celáIndonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a silnější, ostřejší chutí oproti jemnější...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Římský kmín celýŘímský kmín celýŘímský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho teple...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pískavice mletáPískavice mletáMožná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná. Jemně mletá pískavice má sladce polévkovou, lehce...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýZelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř sečuánský mletýPepř sečuánský mletýSečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý mletýPepř černý mletýJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJe to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vznikl...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Paprika vločky zelenáPaprika vločky zelenáPokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která se...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáTato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny. Přidává do jídel bohatou vůni ohně...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéŽe se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátového...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový ořech mletýMuškátový ořech mletýMletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehce...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Muškátový ořech celýMuškátový ořech celýMuškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se...Skladem14 Kč / 1 ksVyberte si koření: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýMuškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma.Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýKoriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od perníku...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: KoprKoprTyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Kmín český mletýKmín český mletýMletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté varianty jeho chuť a vůně uvolňují okamžitě,...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kardamom mletýKardamom mletýMletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s kafrovým a lehce květinovým podtónem, a chuť...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení

Hledaný text Variant jsme nalezli v těchto kategoriích

Recepty Video kanál Koření italské kuchyně Koření na těstoviny Koření na drůbež Koření latinskoamerické kuchyně Koření na rýži Vánoční františky Koření na bylinkové máslo Koření na bylinkové máslo

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.