Výsledek hledání textu Variant

Hledaný text Variant jsme našli v těchto produktech

Dárková sada rooibos čajů

Dárková sada rooibos čajů

Dárkové sady čajů

Pro milovníky jemných a aromatických čajů přinášíme dárkovou sadu rooibos čajů, která vás okouzlí svou pestrostí chutí....
Dárková sada zelených čajů

Dárková sada zelených čajů

Dárkové sady čajů

Prozkoumejte s touto sadou tajemství čínské čajové kultury, která se rozvíjela po tisíciletí. Od vznešeného a silného Ne...
Yerba Mate Šamanův oheň

Yerba Mate Šamanův oheň

Yerba Mate

Varianta praženého mate ochuceného kořením a pomerančem. Obsah kofeinu: střední...
Pu-Erh zelený

Pu-Erh zelený

Zelené čaje

Pu-Erh je tradiční čínský čaj, pěstuje se v provincii Yunnan, která je známá svým specifickým klimatem a průměrnou nadmo...
Matcha Latte BIO

Matcha Latte BIO

Zelené čaje s příchutí

Skvěle namíchaná kombinace japonského čaje matcha a cukru z kokosových květů pro jednoduchou přípravu lahodného nápoje....
Bobkový list celý BIO

Bobkový list celý BIO

Bio koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům....
Bylinkové máslo BIO

Bylinkové máslo BIO

Bio koření

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utření...
Česnek granulovaný BIO

Česnek granulovaný BIO

Bio koření

Česnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a d...
Cibule sušená řezaná BIO

Cibule sušená řezaná BIO

Bio koření

Sušená cibule přináší do vaší kuchyně pohodlí, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Když máte po ruce tuto naši s...
Dýňová polévka BIO

Dýňová polévka BIO

Bio koření

Možná vám připadá dýňová polévka jako nevýrazné fádní jídlo. Pokud ale do polévky přidáte tuto speciálně namíchanou arom...
Chai Latte BIO

Chai Latte BIO

Bio koření

Tato exotická směs koření Chai Latte je inspirována tradiční indickou recepturou a kombinuje sladkou skořici, ostrý zázv...
Chlebové koření BIO

Chlebové koření BIO

Bio koření

Klasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Bio koření

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední páliv...
Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Bio koření

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromat...
Muškátový ořech celý BIO

Muškátový ořech celý BIO

Bio koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže ...
Pepř bílý celý BIO

Pepř bílý celý BIO

Bio koření

Bílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pep...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Bio koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně...
Pepř sečuánský Timut celý BIO

Pepř sečuánský Timut celý BIO

Bio koření

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské vý...
Petržel nať BIO

Petržel nať BIO

Bio koření

Když se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a ...
Punčové koření BIO

Punčové koření BIO

Bio koření

Chystáte oslavu a chcete všechny překvapit hřejivým, voňavým nápojem? Punčové koření je ingrediencí pro dokonalý domácí ...
Skořice cejlonská celá BIO

Skořice cejlonská celá BIO

Bio koření

Na rozdíl od běžné skořice, kterou najdete v každém druhém obchodě, je ta cejlonská opravdová lahůdka. Její tenké svitky...
Skořice cejlonská mletá BIO

Skořice cejlonská mletá BIO

Bio koření

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štip...
Skořice indonéská celá BIO

Skořice indonéská celá BIO

Bio koření

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má v...
Anýz celý

Anýz celý

Jednodruhové koření

Anýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a...
Bazalka

Bazalka

Jednodruhové koření

Bazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hod...
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům....
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Jednodruhové koření

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě ...
Celer list

Celer list

Jednodruhové koření

Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený...
Čertovo lejno drcené

Čertovo lejno drcené

Jednodruhové koření

Asafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Česnek plátky

Česnek plátky

Jednodruhové koření

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat....
Cibule granulovaná

Cibule granulovaná

Jednodruhové koření

Cibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušen...
Cibule sušená řezaná

Cibule sušená řezaná

Jednodruhové koření

Sušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamž...
Citronová kůra mletá

Citronová kůra mletá

Jednodruhové koření

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru....
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Jednodruhové koření

Citronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost ...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Jednodruhové koření

Hřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť....
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Jednodruhové koření

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, ...
Chilli Bird´s Eye mleté

Chilli Bird´s Eye mleté

Jednodruhové koření

Dopřejte si ohnivé objetí legendárních mletých chilli papriček Bird's Eye, které do každého jídla dodají žár Afriky....
Chilli Carolina Reaper drcené

Chilli Carolina Reaper drcené

Jednodruhové koření

Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není...
Chilli Habanero celé

Chilli Habanero celé

Jednodruhové koření

Pokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba....
Chilli Habanero drcené

Chilli Habanero drcené

Jednodruhové koření

Hledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta!...
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jednodruhové koření

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle....
Chilli Jalapeño červené mleté

Chilli Jalapeño červené mleté

Jednodruhové koření

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší páli...
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jednodruhové koření

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba....
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdů...
Jalovec červený celý

Jalovec červený celý

Jednodruhové koření

Celý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou k...
Jalovec mletý

Jalovec mletý

Jednodruhové koření

Mletý jalovec má intenzivní pryskyřičnou vůni a plnou, kořenitou chuť, která připomíná směs borovice, citrusů a pepře....
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Jednodruhové koření

Tohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve ...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se něk...
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Jednodruhové koření

Mletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s k...
 

Hledaný text Variant jsme našli v těchto článcích

Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznik...
Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobk...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření

Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření

Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejle...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet recept...
Umění pražení koření

Umění pražení koření

Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý,...
Koření na sušené maso

Koření na sušené maso

Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilli

Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilli

Ostré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich pou...
Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořením

Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořením

Pozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařt...
Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Přesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na in...
Tip #20: Citrusová kůra dodá jas i chuť

Tip #20: Citrusová kůra dodá jas i chuť

Kůra citrusových plodů, jako jsou citrony, limetky a pomeranče, je plná esenciálních olejů, které dodávají zářivou chuť....
Tip #6: Použivejte hmoždíř

Tip #6: Použivejte hmoždíř

Mlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám př...
Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo ...
Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým kořením

Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým kořením

Síla a vůně koření mají tendenci časem slábnout, takže je důležité vždy pracovat s čerstvými surovinami. Datum exspirace...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Koření na pečené kuře

Koření na pečené kuře

I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem

Dokonalé kuchařské umění s estragonem

I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Koření indické kuchyně

Koření indické kuchyně

Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník e...
Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?

Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?

Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazní...
Vše o českém kmínu

Vše o českém kmínu

Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak ...
Prachovnice na koření, čaj i kávu

Prachovnice na koření, čaj i kávu

Chystáte se na vánoční úklid v kuchyni? Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné...
Čas dýní a dýňových receptů

Čas dýní a dýňových receptů

Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech ...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Pikantní zálivka na jahodový salát

Pikantní zálivka na jahodový salát

Milujete jahody s cukrem? Tak rozhodně vyzkoušejte tuto variantu jahodového ovocného salátu s pikantním sladkým přelivem....
Najdi si svou kávu

Najdi si svou kávu

Ach to dilema výběru. V naší nabídce máme přes 40 druhů kávy a z toho čisté arabiky víc než 30 variant ze všech možných ...
Sušená nebo čerstvá bazalka?

Sušená nebo čerstvá bazalka?

Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu....
Které koření je nejlepší v roce 2024?

Které koření je nejlepší v roce 2024?

Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chuti

Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chuti

Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideáln...
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si...
Zajímavosti o bobkovém listu

Zajímavosti o bobkovém listu

Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak...
Sambal

Sambal

Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako...
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé ...
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi n...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4....
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil....
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století....
Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším itals...
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly...
Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, ara...
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa....
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokon...
Jak na dokonalé svařené víno

Jak na dokonalé svařené víno

Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouze...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....
Recept na domácí kari pastu

Recept na domácí kari pastu

Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli j...
Zlatá bohyně kurkuma

Zlatá bohyně kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské ...
Královský roštěnec na pepři

Královský roštěnec na pepři

Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pe...
Boules Orientales

Boules Orientales

Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Španělské rudé perly

Španělské rudé perly

V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny....
Halászlé - maďarská rybí polévka

Halászlé - maďarská rybí polévka

Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném míst...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo bez soli

Směsi koření

Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření. Dle vlastní chuti můžeme přidat sůl....
Kari Colombo

Kari Colombo

Směsi koření

Neostrá směs koření kari, která se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucen...
Pískavice listy

Pískavice listy

Jednodruhové koření

Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koře...
Kurkuma drcená

Kurkuma drcená

Jednodruhové koření

Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Sůl dusitanová s jódem

Sůl dusitanová s jódem

Jednodruhové koření

Ať už ji znáte jako pragandu, rychlosůl nebo nakládací sůl, tahle speciální směs je nepostradatelná při nakládání masa, ...
Mandle v kokosu a bílé čokoládě

Mandle v kokosu a bílé čokoládě

Ořechy a laskominy

Křupavé mandle obalené v jemné bílé čokoládě, která je následně pokryta vrstvou strouhaného kokosu. Tato vynikající komb...
Chlebové koření

Chlebové koření

Směsi koření

Klasická směs koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Jednodruhové koření

Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou c...
Kerblík

Kerblík

Jednodruhové koření

Kerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny pe...
Čubrica hrubá

Čubrica hrubá

Směsi koření

Oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá na luštěniny, zapékanou zeleninu, mleté maso, ryby, polévky, pomazánky...
Tandoori Masála

Tandoori Masála

Směsi koření

Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali ...
Bruschetta zeleninová

Bruschetta zeleninová

Směsi koření

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, al...
Bruschetta sýrová

Bruschetta sýrová

Směsi koření

Sušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu....
Bruschetta bylinková

Bruschetta bylinková

Směsi koření

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale...
Kari Madras

Kari Madras

Směsi koření

Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninov...
Kari thajské

Kari thajské

Směsi koření

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, krá...
Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Směsi koření

Neostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni....
Grilovací koření pro děti

Grilovací koření pro děti

Směsi koření

Tato speciálně namíchaná směs koření je ale navržena tak, aby vyhovovala nejen dětem, ale také všem, kteří preferují jem...
Dýňová semínka loupaná

Dýňová semínka loupaná

Ořechy a laskominy

Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí...
Kmín český drcený

Kmín český drcený

Jednodruhové koření

Drcený kmín je zlatá střední cesta mezi celým a mletým kmínem. Zachovává si výrazné aroma a kořenitou chuť českého kmínu...
Ratatouille

Ratatouille

Směsi koření

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do francouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucen...
Tzatziki

Tzatziki

Směsi koření

Koření, které se v řecké kuchyni používá k ochucení nejen salátů s jogurtovou zálivkou, ale i dalších zeleninových salátů....
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Směsi koření

Špagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese....
Mleté maso bylinkové

Mleté maso bylinkové

Směsi koření

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směsi koření

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny),...
Kari indické

Kari indické

Směsi koření

Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Garam Masála

Garam Masála

Směsi koření

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
Dátá Chai Masála

Dátá Chai Masála

Směsi koření

Koření k přípravě vynikajícího tradičního indického černého čaje s mlékem, který má povzbudivý účinek....
Čubrica jemná

Čubrica jemná

Směsi koření

Nepálivá varianta oblíbeného bulharského koření na luštěniny, zapékanou zeleninu, mleté maso, ryby, polévky, pomazánky a...
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Směsi koření

Bylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory....
Biftekové koření

Biftekové koření

Směsi koření

Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká bi...
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Směsi koření

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku n...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Jednodruhové koření

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a sil...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, c...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem....
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Jednodruhové koření

Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje....
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jednodruhové koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od ce...
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Jednodruhové koření

Černý pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejpr...
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Jednodruhové koření

Celý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle....
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Jednodruhové koření

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás....
Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká

Jednodruhové koření

Tato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny....
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Jednodruhové koření

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, uc...
Nové koření celé

Nové koření celé

Jednodruhové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořic...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku....
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Jednodruhové koření

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vyp...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s ...
Kopr

Kopr

Jednodruhové koření

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžet...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Jednodruhové koření

Mletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté ...