Výsledek hledání textu Omacky

Hledaný text Omacky jsme našli v těchto produktech

Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Bio koření

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v ...
Bazalka BIO

Bazalka BIO

Bio koření

Bazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povz...
Bobkový list celý BIO

Bobkový list celý BIO

Bio koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům....
Česnek černý fermentovaný BIO

Česnek černý fermentovaný BIO

Bio koření

Černý fermentovaný česnek je výsledkem pomalého procesu fermentace, během kterého se čerstvé stroužky mění na tmavé, jem...
Česnek granulovaný BIO

Česnek granulovaný BIO

Bio koření

Česnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a d...
Česnek mletý BIO

Česnek mletý BIO

Bio koření

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití....
Cibule černá fermentovaná BIO

Cibule černá fermentovaná BIO

Bio koření

Černá fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma....
Cukr z kokosových květů BIO

Cukr z kokosových květů BIO

Bio koření

Tento cukr je úplně jiný než klasický třtinový, který najdeme v každé domácnosti. Vyrábí se z nektaru květů kokosových p...
Dýňový prášek BIO

Dýňový prášek BIO

Bio koření

Těšíte se, až přijde podzim a všude začnou vonět dýňové koláče, polévka nebo třeba dýňové latte? A co když vám prozradím...
Houbová smaženice BIO

Houbová smaženice BIO

Bio koření

Po krásném výletě do lesa není nic lepšího než si připravit vynikající houbovou smaženici. Tato speciálně připravená smě...
Hřebíček celý BIO

Hřebíček celý BIO

Bio koření

Hřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni....
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

Bio koření

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry....
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Bio koření

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední páliv...
Majoránka BIO

Majoránka BIO

Bio koření

Jakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová ...
Muškátový ořech celý BIO

Muškátový ořech celý BIO

Bio koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže ...
Oregano BIO

Oregano BIO

Bio koření

Když se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka to...
Paprika uzená sladká BIO

Paprika uzená sladká BIO

Bio koření

Tato paprika se udí na dubovém dřevě tradiční metodou, která jí dodává intenzivní kouřové aroma a přirozeně nasládlou chuť....
Pasta alla Romana BIO

Pasta alla Romana BIO

Bio koření

V římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako ama...
Pepř bílý celý BIO

Pepř bílý celý BIO

Bio koření

Bílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pep...
Pepř černý celý BIO

Pepř černý celý BIO

Bio koření

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve ...
Pepř černý fermentovaný BIO

Pepř černý fermentovaný BIO

Bio koření

Fermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnat...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Bio koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně...
Pepř kampotský černý BIO

Pepř kampotský černý BIO

Bio koření

Kampotský pepř není jen tak ledajaký pepř – je to opravdový šperk z kambodžské provincie Kampot. Už na první přičichnutí...
Pepř zelený BIO

Pepř zelený BIO

Bio koření

Zelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí....
Pepř zelený uzený BIO

Pepř zelený uzený BIO

Bio koření

Tento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuj...
Petržel nať BIO

Petržel nať BIO

Bio koření

Když se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a ...
Pomerančová kůra drcená BIO

Pomerančová kůra drcená BIO

Bio koření

Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na om...
Ryby na grilu BIO

Ryby na grilu BIO

Bio koření

Překvapte své strávníky i sami sebe touto originální směsí koření na grilované ryby. Ovocné tóny pomerančové kůry a svěž...
Ryby v troubě BIO

Ryby v troubě BIO

Bio koření

Směs koření Ryba v troubě je perfektní volbou pro všechny druhy ryb připravovaných v troubě, na grilu nebo na pánvi....
Tymián BIO

Tymián BIO

Bio koření

Tymián je silně aromatická bylinka, která si vás získá svou lehce nahořklou chutí s tóny hřebíčku a kafru. Jeho výrazná ...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Bio koření

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která...
Kufřík plný koření světové kuchyně

Kufřík plný koření světové kuchyně

Dárkové sady koření

Vydejte se na kulinářskou cestu kolem světa s naším Kufříkem plným koření světové kuchyně! Tento stylový plechový kufřík...
Bazalka

Bazalka

Jednodruhové koření

Bazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hod...
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům....
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Jednodruhové koření

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě ...
Celer list

Celer list

Jednodruhové koření

Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Česnek granulovaný

Česnek granulovaný

Jednodruhové koření

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat....
Česnek mletý

Česnek mletý

Jednodruhové koření

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s os...
Česnek plátky

Česnek plátky

Jednodruhové koření

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat....
Česnek restovaný

Česnek restovaný

Jednodruhové koření

Ten moment, kdy se česnek na pánvi lehce zatáhne a začne vonět celým bytem… To je začátek tolika dobrých jídel....
Česnek uzený

Česnek uzený

Jednodruhové koření

Jemný se sladkým a příjemně kouřovým aroma - tak lze popsat tento uzený česnek, který pro milovníky česneku nabízí novou...
Cibule granulovaná

Cibule granulovaná

Jednodruhové koření

Cibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušen...
Cibule mletá

Cibule mletá

Jednodruhové koření

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mlet...
Citronová kůra mletá

Citronová kůra mletá

Jednodruhové koření

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru....
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Jednodruhové koření

Citronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost ...
Galgán kořen mletý

Galgán kořen mletý

Jednodruhové koření

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón....
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Jednodruhové koření

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný práše...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Jednodruhové koření

Hřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť....
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Jednodruhové koření

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, ...
 

Hledaný text Omacky jsme našli v těchto článcích

Tipy a triky: domácí barbecue omáčky (video)

Tipy a triky: domácí barbecue omáčky (video)

Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet výrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jed...
Domácí barbecue omáčky

Domácí barbecue omáčky

Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jed...
Italské bylinkové máslo jako z pizzerie

Italské bylinkové máslo jako z pizzerie

Vůně rozpečené bagety, máslo plné středomořských bylinek a ta chuť. Přesně jako v italské pizzerii. Pokud toužíte tuhle ...
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech naš...
Jak rozdělujeme koření

Jak rozdělujeme koření

Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Asado (video)

Asado (video)

Slovo asado označuje jak způsob grilování masa v Jižní Americe, tak i maso samotné a společenskou událost spojenou s jídlem....
Husa po italsku

Husa po italsku

V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového....
Husí špízy s kořením pěti vůní

Husí špízy s kořením pěti vůní

Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bo...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně

Inspirace cajunské a kreolské kuchyně

Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreol...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet recept...
Koření na sušené maso

Koření na sušené maso

Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs koření

Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs koření

Bavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různým...
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma

Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papri...
Domácí směs italských bylinek

Domácí směs italských bylinek

Italská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské tě...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem

Dokonalé kuchařské umění s estragonem

I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Koření indické kuchyně

Koření indické kuchyně

Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník e...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět

Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Sušená nebo čerstvá bazalka?

Sušená nebo čerstvá bazalka?

Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu....
Zajímavosti o bobkovém listu

Zajímavosti o bobkovém listu

Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak...
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé ...
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil....
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa....
Kančí guláš

Kančí guláš

Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů....
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Tymián

Tymián

Jednodruhové koření

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tón...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Jednodruhové koření

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a sil...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Jednodruhové koření

Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem ind...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, c...
Rozmarýn

Rozmarýn

Jednodruhové koření

Rozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemit...
Pomerančová kůra mletá

Pomerančová kůra mletá

Jednodruhové koření

Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Pískavice celá

Pískavice celá

Jednodruhové koření

Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní ...
Petržel nať

Petržel nať

Jednodruhové koření

Bez petrželky si snad ani klasickou českou kuchyni neumíme představit. A díky této jemně sušené a nadrcené, máte petržel...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem....
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Jednodruhové koření

Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje....
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Pepř růžový (červený) celý

Pepř růžový (červený) celý

Jednodruhové koření

Růžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů ...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jednodruhové koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od ce...
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Jednodruhové koření

Černý pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejpr...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se něk...
Pepř bílý citrónový

Pepř bílý citrónový

Směsi koření

Pepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drů...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Jednodruhové koření

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi....
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Jednodruhové koření

Celý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle....
Pepř barevný

Pepř barevný

Směsi koření

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejst...
Pažitka

Pažitka

Jednodruhové koření

Když není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový...
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Jednodruhové koření

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás....
Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká

Jednodruhové koření

Tato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny....
Paprika pálivá španělská

Paprika pálivá španělská

Jednodruhové koření

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do ...
Paprika vločky červená

Paprika vločky červená

Jednodruhové koření

Pokud hledáte výraznou červenou barvu a jemně sladkou paprikovou chuť, ale nechcete ostré chilli, tahle hrubě drcená čer...
Oregano

Oregano

Jednodruhové koření

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, ...
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Jednodruhové koření

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, uc...
Nové koření celé

Nové koření celé

Jednodruhové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořic...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku....
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Jednodruhové koření

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vyp...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s ...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Jednodruhové koření

Tato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá....
Majoránka

Majoránka

Jednodruhové koření

Když se řekne majoránka, většina z nás si hned představí bramboráky, zabijačkové dobroty nebo poctivou bramboračku....
Libeček

Libeček

Jednodruhové koření

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně d...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Křen mletý

Křen mletý

Jednodruhové koření

Sušený mleltý křen si zachovává svou typickou štiplavost a výrazné aroma, díky kterým dokáže skvěle podtrhnout chuť jídla....
Koriandr celý

Koriandr celý

Jednodruhové koření

Celá semena koriandru jsou nepostradatelným kořením v mnoha světových kuchyních. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou ...
Kopr

Kopr

Jednodruhové koření

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžet...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Jednodruhové koření

Mletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté ...
Kmín český celý

Kmín český celý

Jednodruhové koření

Kmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořen...
Kari listy

Kari listy

Jednodruhové koření

Kari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrm...
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Jednodruhové koření

Mletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s k...
Kardamom celý

Kardamom celý

Jednodruhové koření

Kardamomová zrnka jsou malá aromatická semínka schovaná uvnitř zelených tobolek kardamomu. Právě tato semínka nesou větš...
Jalovec celý

Jalovec celý

Jednodruhové koření

Jalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Jednodruhové koření

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, ...
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdů...
Hořčice bílá celá

Hořčice bílá celá

Jednodruhové koření

Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s ...
Estragon

Estragon

Jednodruhové koření

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická...
Čertovo lejno s kurkumou

Čertovo lejno s kurkumou

Směsi koření

Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specif...
Citronová tráva

Citronová tráva

Bylinky

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...