Výsledek hledání textu omáčky/

Hledaný text omáčky/ jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Citronová trávaCitronová trávaCitronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně...Skladem22 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Aglio peperoncini BIOAglio peperoncini BIOKlasické pořekadlo říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně to platí pro slavné spaghetti aglio, olio e peperoncini – klasiku z jižní Itálie, která se zrodila v...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Asijské bistro BIOAsijské bistro BIODíky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící směs...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Korea BIOBarbecue Korea BIOPopularita korejského grilování dávno překročila hranice této asijské země. V korejské kuchyni se na grilu nejčastěji setkáme s hovězím, vepřovým nebo kuřecím...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Barbecue kouřové BIOBarbecue kouřové BIOSpeciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory. Smícháním této směsi koření s rajčatovou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bazalka BIOBazalka BIOBazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povznést jídlo na novou úroveň. Sušená bazalka...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list celý BIOBobkový list celý BIOBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem19 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Česnek černý fermentovaný BIOČesnek černý fermentovaný BIOČerný fermentovaný česnek je výsledkem pomalého procesu fermentace, během kterého se čerstvé stroužky mění na tmavé, jemně sladké lahůdky s komplexní chutí. Jeho...Skladem87 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOČesnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty? Sušený granulovaný...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Česnek mletý BIOČesnek mletý BIOMletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí s...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Cibule černá fermentovaná BIOCibule černá fermentovaná BIOČerná fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma. Proces pomalé fermentace dává cibuli nejen její...Skladem78 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Citronová tráva BIOCitronová tráva BIOCitronová tráva je jedním z těch koření, které dokáže s minimem námahy proměnit obyčejný pokrm v exotický zážitek. Jemná, lehce nasládlá citrusová vůně...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Cukr z kokosových květů BIOCukr z kokosových květů BIOTento cukr je úplně jiný než klasický třtinový, který najdeme v každé domácnosti. Vyrábí se z nektaru květů kokosových palem, který se šetrně zahřívá. Už při...Skladem60 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Dýňový prášek BIODýňový prášek BIOTěšíte se, až přijde podzim a všude začnou vonět dýňové koláče, polévka nebo třeba dýňové latte? A co když vám prozradíme skvělý trik, jak mít tu lahodnou chuť dýně...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni. Celé sušené pupeny hřebíčku se při vaření uvolňují...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Chilli mleté BIOChilli mleté BIOV mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je chilli...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kajenský pepř mletý BIOKajenský pepř mletý BIOMožná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOCelá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Majoránka BIOMajoránka BIOJakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová polévka, bramboráky nebo zabijačkové hody,...Skladem30 Kč / 15 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOStrom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel.Skladem20 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Oregano BIOOregano BIOKdyž se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka toho umí v kuchyni mnohem víc. Skvěle si...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Paprika sladká BIOPaprika sladká BIOSytě červená barva, nasládlá chuť a příjemná vůně papriky jsou základem tolika receptů, že bychom je ani nespočítali. Paprika vzniká ze sušených lusků, které se...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Paprika uzená sladká BIOPaprika uzená sladká BIOTato paprika se udí na dubovém dřevě tradiční metodou, která jí dodává intenzivní kouřové aroma a přirozeně nasládlou chuť. Je ideální pro jídla, kde chcete...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pasta alla Romana BIOPasta alla Romana BIOV římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako amatriciana, což je omáčka z rajčat, guanciale...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý fermentovaný BIOPepř černý fermentovaný BIOFermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnatost a výrazné aroma. Díky tomuto procesu se...Skladem68 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský černý BIOPepř kampotský černý BIOKampotský pepř není jen tak ledajaký pepř – je to opravdový šperk z kambodžské provincie Kampot. Už na první přičichnutí vás praští do nosu jeho bohaté aroma, které...Dočasně vyprodáno64 Kč / 20 g Bylinka: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOZelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým a...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOTento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Petržel nať BIOPetržel nať BIOKdyž se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a vůně dokážou pozvednout i obyčejné jídlo na...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pomerančová kůra drcená BIOPomerančová kůra drcená BIOObzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky, marinády i polévky a samozřejmě v...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Ryby na grilu BIORyby na grilu BIOKdyž se spojí sladká paprika, šťavnatá citronová a pomerančová kůra a voňavý rozmarýn, vznikne koření, díky kterému vykouzlíte z každé ryby gastronomický zázrak na...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Ryby v troubě BIORyby v troubě BIOSměs koření Ryba v troubě je perfektní volbou pro všechny druhy ryb připravovaných v troubě, na grilu nebo na pánvi. Ať už chystáte lososa v smetanové omáčce,...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Tonka fazole BIOTonka fazole BIONěkdy stačí maličkost a jídlo úplně změní tón. A fazolky tonky jsou přesně ten případ. Voní, jako kdyby se potkala vanilka, mandle a skořice, a přitom má úplně...Skladem59 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Tymián BIOTymián BIOTymián je silně aromatická bylinka, která si vás získá svou lehce nahořklou chutí s tóny hřebíčku a kafru. Jeho výrazná vůně dokáže skvěle podtrhnout chuť masa, ryb...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Zázvor mletý BIOZázvor mletý BIOZázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatními...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kufřík plný koření světové kuchyněKufřík plný koření světové kuchyněVydejte se na kulinářskou cestu kolem světa s naším Kufříkem plným koření světové kuchyně! Tento stylový plechový kufřík obsahuje 8 exotických směsí koření, díky...Skladem349 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: BazalkaBazalkaBazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list celýBobkový list celýBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list mletýBobkový list mletýBobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem...Skladem24 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Celer listCeler listKdyž se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený celerový list je úplně jiná liga –...Skladem20 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Čertovo lejno mletéČertovo lejno mletéJemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a rychle mísí s ostatními ingrediencemi. Toto...Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Česnek granulovanýČesnek granulovanýČesnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Česnek mletýČesnek mletýMletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s ostatními ingrediencemi. Žádné loupání, žádné...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Česnek plátkyČesnek plátkyČesnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Česnek restovanýČesnek restovanýTen moment, kdy se česnek na pánvi lehce zatáhne a začne vonět celým bytem… To je začátek tolika dobrých jídel. Jenže než se člověk k té vůni dostane, čeká ho...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Česnek uzenýČesnek uzenýJemný se sladkým a příjemně kouřovým aroma - tak lze popsat tento uzený česnek, který pro milovníky česneku nabízí novou dimenzi chuti a vůně, kterou stojí za to...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Cibule granulovanáCibule granulovanáCibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušené, z pomocníka se náhle stane kouzelník,...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text omáčky/ jsme našli v těchto článcích

Tipy a triky: domácí barbecue omáčky (video)Tipy a triky: domácí barbecue omáčky (video)Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet výrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se dozví, že si omáčky děláte sami.Pokračovat Domácí barbecue omáčkyDomácí barbecue omáčkyJestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat Kouřová chuť bez masa: Vegetariánské a veganské tipyKouřová chuť bez masa: Vegetariánské a veganské tipyKdyž se řekne kouřová chuť, většině lidí se vybaví maso, gril, slanina nebo uzený bok. Ale i bez masa si můžete doma vykouzlit chuť, která připomíná letní grilovačku nebo poctivou uzenou dobrotu. A není k tomu potřeba ani gril, ani udírna. Stačí pár šikovných pomocníků z kořenky.Pokračovat Tip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníTip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníKdyž člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpálený gril a jde se na věc. A ono to funguje. Jenže jakmile grilujete častěji, začnete zjišťovat, že steaky chutnají pořád stejně, zelenina je tak trochu do počtu a kuřecí prsa...Pokračovat Nejlepší marinády na vepřové masoNejlepší marinády na vepřové masoVepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, kolik mu jen dáte. Když se dobře naloží, umí být voňavé, jemné nebo pořádně řízné. Ať už připravujete krkovici, kotlety nebo bůček, marináda z něj udělá úplně jiný zážitek.Pokračovat Tipy na nejlepší marinády na kuřecí masoTipy na nejlepší marinády na kuřecí masoKuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné.Pokračovat Jogurtové marinády stokrát jinakJogurtové marinády stokrát jinakJogurtová marináda je jednoduchý, ale přitom naprosto geniální způsob, jak připravit maso, které bude krásně šťavnaté, jemné a plné chuti. Ať už se chystáte na kuřecí stehna, křídla, prsa, vepřové plátky nebo klasické řízky, jogurt funguje jako zázračná ingredience, která přirozeně maso zkřehčí, pomůže udržet šťávu uvnitř a navíc se skvěle spojí s jakýmkoli kořením.Pokračovat Italské bylinkové máslo jako z pizzerieItalské bylinkové máslo jako z pizzerieVůně rozpečené bagety, máslo plné středomořských bylinek a ta chuť. Přesně jako v italské pizzerii. Pokud toužíte tuhle chuť dostat i k sobě domů, zkuste si připravit italské bylinkové máslo. Je to jednoduché, rychlé a rozhodně vás nadchne.Pokračovat Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibuleZa tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibuleČerná fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech našly cestu do kuchyní po celém světě. Pokud jste o nich dosud jen slyšeli, nebojte se je vyzkoušet – jejich chuť a všestrannost vás příjemně překvapí.Pokračovat Jak rozdělujeme kořeníJak rozdělujeme kořeníKoření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat Asado (video)Asado (video)Slovo asado označuje jak způsob grilování masa v Jižní Americe, tak i maso samotné a společenskou událost spojenou s jídlem. Podobně jako severoamerické barbecue znamená asado jedinečný způsob vaření, kulturní tradici a hlavně speciální omáčky, které to doprovázejí.Pokračovat Husa po italskuHusa po italskuV kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy.Pokračovat Husí špízy s kořením pěti vůníHusí špízy s kořením pěti vůníVychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bohatou chutí, a když je správně upravena, může být i velmi jemná. Pokud máte chuť na něco nového a chcete vyzkoušet husí maso na asijský způsob, pak je tento recept přesně pro vás.Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouTip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenouSnad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z celého světa. Obvykle je cibule jednou z prvních ingrediencí, kterou dáváme do hrnce nebo pánve a připravujeme tak podklad pro další vaření. Co se však stane, když zjistíme, že nám v kuchyni čerstvá cibule chybí?Pokračovat Koření na sušené masoKoření na sušené masoKdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od špičkových restaurací až po kuchyně odvážných domácích nadšenců. Tato kulinářská evoluce se odvíjí od tisícileté lidské vynalézavosti, je okořeněna nesčetnými kulturami a doplněna stále se vyvíjejícími poznatky potravinářské vědy. Námořníci sušené maso vozili na dlouhých plavbách, dobrodruzi jej sdíleli u táborových ohňů, a dokonce jerky , jak se sušenému masu říká v Americe, vzlétlo do vesmíru.Pokračovat Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs kořeníTip #38: Namíchejte si vlastní originální směs kořeníBavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různými poměry a chuťovými profily, dokud nenajdete směs, která vyhovuje vaší chuti.Pokračovat Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aromaTip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aromaNe vždy je po ruce gril nebo udírna. Ale chuť dřeva, ohně a kouře si můžete užít i bez roztápění uhlí. Stačí jen sáhnout po tom správném koření. Tekutý kouř a uzená koření dokážou i z obyčejné večeře vykouzlit zážitek z grilování. A to klidně i v kuchyni v elektrické troubě.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Domácí směs italských bylinekDomácí směs italských bylinekItalská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Sušená nebo čerstvá bazalka?Sušená nebo čerstvá bazalka?Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu. Můžeme ale místo čerstvé použít sušenou bazalku kdykoliv?Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: SambalSambalVelmi ostrá směs koření, původem ze Západní Indie, která se hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k zelenině. Dobře se vyjímá na stole vedle...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Provensálské kořeníProvensálské kořeníSměs bylinek obíbených ve francouzské Provence, která se hojně používá především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky, těstoviny, pizzu...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pracharanda polévkováPracharanda polévkováVyvážená zeleninová směs typu Vegeta, která neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku,...Skladem30 Kč / 50 gVybrat balení koření: Kari indickéKari indickéStředně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ČarodějkaČarodějkaČarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo rožni, tak i pečeném či připraveném jako...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bambova bylinková sůlBambova bylinková sůlKořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či drůbeže a ryb. Cibule a česnek...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Gulášové koření AngulaGulášové koření AngulaDíky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda a...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení koření: Zázvor mletýZázvor mletýZázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout sladké i...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: TymiánTymiánTymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Římský kmín mletýŘímský kmín mletýPokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem indických, arabských i mexických receptů a jeho...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Římský kmín celýŘímský kmín celýŘímský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho teple...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: RozmarýnRozmarýnRozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemitě hořkosladkou chuť, která dodává jídlům...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pomerančová kůra mletáPomerančová kůra mletáPoužití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti mít...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pískavice celáPískavice celáKdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní narazili pod názvem fenugreek nebo řecké...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Petržel naťPetržel naťBez petrželky si snad ani klasickou českou kuchyni neumíme představit. A díky této jemně sušené a nadrcené, máte petrželovou nať po ruce celý rok, i když čerstvá...Skladem30 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýZelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř sečuánský mletýPepř sečuánský mletýSečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý mletýPepř černý mletýJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJe to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vznikl...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř bílý citrónovýPepř bílý citrónovýPepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky. Kombinace...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýBílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř barevnýPepř barevnýKlasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: PažitkaPažitkaKdyž není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový nádech, aniž by byla příliš ostrá. Skvěle...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Paprika vločky zelenáPaprika vločky zelenáPokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která se...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáTato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny. Přidává do jídel bohatou vůni ohně...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika vločky červenáPaprika vločky červenáPokud hledáte výraznou červenou barvu a jemně sladkou paprikovou chuť, ale nechcete ostré chilli, tahle hrubě drcená červená paprika je ideální volba. Má krásnou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: OreganoOreganoJakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrnc a...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéŽe se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátového...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový ořech mletýMuškátový ořech mletýMletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehce...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýMuškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma.Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Medvědí česnekMedvědí česnekTato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá. Je skvělou volbou pro každého, kdo má rád...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: MajoránkaMajoránkaKdyž se řekne majoránka, většina z nás si hned představí bramboráky, zabijačkové dobroty nebo poctivou bramboračku. Tuhle aromatickou bylinku ale využijete mnohem...Skladem18 Kč / 15 gVybrat balení koření: LibečekLibečekJestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť. Hodí...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Křen mletýKřen mletýSušený mleltý křen si zachovává svou typickou štiplavost a výrazné aroma, díky kterým dokáže skvěle podtrhnout chuť jídla. Oproti čerstvému má výhodu delší...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýKoriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od perníku...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr celýKoriandr celýCelá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která skvěle...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: KoprKoprTyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Kmín český mletýKmín český mletýMletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté varianty jeho chuť a vůně uvolňují okamžitě,...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari listyKari listyKari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrmům jedinečnou vůni a jemně kořenitou chuť.Skladem29 Kč / 5 gVybrat balení koření: Kardamom mletýKardamom mletýMletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s kafrovým a lehce květinovým podtónem, a chuť...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení koření: Jalovec celýJalovec celýJalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice, pryskyřice a lehké sladkosti. Právě díky...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Chilli mletéChilli mletéNejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hřebíček celýHřebíček celýHřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než mletá,...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáMletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžitě...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Čertovo lejno s kurkumouČertovo lejno s kurkumouHlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni se doporučuje ji používat ve...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení

Hledaný text omáčky/ jsme nalezli v těchto kategoriích

Recepty Video kanál Koření na omáčky Koření latinskoamerické kuchyně Koření na zvěřinu

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.