Sada koření - Indická kuchyně
Sady koření
Výběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr...
Karí indické
Směsi koření
Karí (curry) je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní karí...
Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas...
Čajové údolí - černé čaje
Čajové sady
Výběrová sada černých sypaných čajů obsahuje: INDIE ASSAM Vysoce kvalitní třída indického čaje pěstovaného v oblasti Assam...
Assam
Černé čaje
Kvalitní třída indického čaje pěstovaného v oblasti Ássám. Velmi povzbuzující nálev z Assamu je silný, s bohatou vůní a plným tělem...
Darjeeling first flush Bannockburn
Černé čaje
Bannockburn je jednou z nejstarších čajových zahrad v indické oblasti Darjeeling, která byla založena v roce 1850...
Východofríský zlatý list
Černé čaje
Východní Frísko je historické území v Německu, které je dnes součástí spolkové země Dolní Sasko. O Východních Frísech se říká, že...
Anýz celý BIO
Bio koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý BIO
Bio koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Kurkuma BIO
Bio koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma Latte BIO
Bio koření
Připravte si osvěžující nápoj z kurkumy, kterému se také říká Zlaté mléko. Kurkumové latte je skvělou alternativou ke kávě...
Skořice cejlonská celá BIO
Bio koření
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Skořice cejlonská mletá BIO
Bio koření
Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější...
Skořice indonéská celá BIO
Bio koření
Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem,...
Skořice indonéská mletá BIO
Bio koření
Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete ochutit...
Zázvor mletý BIO
Bio koření
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i...
Ajowan
Jednodruhové koření
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se...
Anýz celý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Anýz mletý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán celý výběrový
Jednodruhové koření
Ručně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely...
Badyán mletý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Černucha
Jednodruhové koření
Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Čertovo lejno mleté
Jednodruhové koření
Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité...
Fenykl mletý
Jednodruhové koření
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže,...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle...
Chilli Kashmiri
Jednodruhové koření
Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli...
Kardamom celý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom černý
Jednodruhové koření
Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma...
Kardamom mletý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom zelená zrna
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma drcená
Jednodruhové koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Je to antioxidant a má vynikající...
Mangový prášek
Jednodruhové koření
Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá jako příchuť...
Pepř černý Malabar
Jednodruhové koření
Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž...
Pepř dlouhý
Jednodruhové koření
Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, s...
Pepř kubebový
Jednodruhové koření
Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich...
Pepř sečuánský celý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev...
Pepř sečuánský mletý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického...
Pepř Tellicherry
Jednodruhové koření
Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání...
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti...
Skořice cejlonská celá
Jednodruhové koření
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Skořice cejlonská mletá
Jednodruhové koření
Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější...
Skořice indonéská celá
Jednodruhové koření
Tato skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její kůra tvrdá a chuť ostřejší až...
Skořice indonéská mletá
Jednodruhové koření
Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť...
Sůl černá
Jednodruhové koření
Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá,...
Sůl Fleur de Sel natural
Jednodruhové koření
Fleur de Sel, neboli solné květy, jsou jemné křupavé krystalky soli, které se při odpařování mořské vody usazují jako svrchní tenká...
Zázvor mletý
Jednodruhové koření
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i...