Výsledek hledání textu Indick

Hledaný text Indick jsme našli v těchto produktech

Sada koření - Indická kuchyně

Sada koření - Indická kuchyně

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr...
Kari indické

Kari indické

Směsi koření

Kari (curry) je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní kari...
Fenykl celý

Fenykl celý

Bylinky

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Zázvor řezaný

Zázvor řezaný

Bylinky

Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas...
Dárková sada černých čajů

Dárková sada černých čajů

Čajové sady

Vstupte do světa černého čaje a jeho nekonečné palety chutí a aroma. Od silného a robustního indického Assamu, přes plně aromatický...
Assam

Assam

Černé čaje

Kvalitní třída indického čaje pěstovaného v oblasti Ássám. Velmi povzbuzující nálev z Assamu je silný, s bohatou vůní a plným tělem...
Darjeeling first flush Bannockburn

Darjeeling first flush Bannockburn

Černé čaje

Bannockburn je jednou z nejstarších čajových zahrad v indické oblasti Darjeeling, která byla založena v roce 1850...
Východofríský zlatý list

Východofríský zlatý list

Černé čaje

Východní Frísko je historické území v Německu, které je dnes součástí spolkové země Dolní Sasko. O Východních Frísech se říká, že...
Anýz celý BIO

Anýz celý BIO

Bio koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý BIO

Badyán celý BIO

Bio koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Fenykl celý BIO

Fenykl celý BIO

Bio koření

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Chai Latte BIO

Chai Latte BIO

Bio koření

Tato exotická směs koření Chai Latte je inspirována tradiční indickou recepturou a kombinuje sladkou skořici, ostrý zázvor, voňavý...
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Bio koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma Latte BIO

Kurkuma Latte BIO

Bio koření

Připravte si osvěžující nápoj z kurkumy, kterému se také říká Zlaté mléko. Kurkumové latte je skvělou alternativou ke kávě...
Skořice cejlonská celá BIO

Skořice cejlonská celá BIO

Bio koření

Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Skořice cejlonská mletá BIO

Skořice cejlonská mletá BIO

Bio koření

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější...
Skořice indonéská celá BIO

Skořice indonéská celá BIO

Bio koření

Skořice se používá jak do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně, tak i do sladkých pokrmů. Vše, co se sladí cukrem,...
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Bio koření

Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete ochutit...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Bio koření

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i...
Sada koření na grilování - Orient

Sada koření na grilování - Orient

Dárkové sady koření

Orient je plný magických chutí od aromatického kardamomu přes sladkou a teplou chuť skořice až po ostrý zázvor...
Sada koření - Pepře celého světa

Sada koření - Pepře celého světa

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...
Ajowan

Ajowan

Jednodruhové koření

Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se...
Anýz celý

Anýz celý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý

Badyán celý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán celý výběrový

Badyán celý výběrový

Jednodruhové koření

Ručně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely...
Badyán mletý

Badyán mletý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Černucha

Černucha

Jednodruhové koření

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Jednodruhové koření

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže,...
Hořčice černá celá

Hořčice černá celá

Jednodruhové koření

Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle...
Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri

Jednodruhové koření

Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli...
Kardamom celý

Kardamom celý

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom černý

Kardamom černý

Jednodruhové koření

Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma...
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom zelená zrna

Kardamom zelená zrna

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma drcená

Kurkuma drcená

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Je to antioxidant a má vynikající...
Pepř černý Malabar

Pepř černý Malabar

Jednodruhové koření

Černý pepř z indické oblasti Malabar je po celém světě rovněž známý pod názvem tygří pepř. To, že se v této oblasti Indie rovněž...
Pepř dlouhý

Pepř dlouhý

Jednodruhové koření

Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, s...
Pepř kubebový

Pepř kubebový

Jednodruhové koření

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich...
Pepř sečuánský celý

Pepř sečuánský celý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického...
Pepř Tellicherry

Pepř Tellicherry

Jednodruhové koření

Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání...
Pískavice listy

Pískavice listy

Jednodruhové koření

Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti...
Skořice cejlonská celá

Skořice cejlonská celá

Jednodruhové koření

Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Jednodruhové koření

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Jednodruhové koření

Tato skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její kůra tvrdá a chuť ostřejší až...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Jednodruhové koření

Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť...
Sůl černá

Sůl černá

Jednodruhové koření

Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá,...
 

Hledaný text Indick jsme našli v těchto článcích

Koření indické kuchyně

Koření indické kuchyně

Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Malý indický bochánek

Malý indický bochánek

Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka,...
Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem...
Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa

Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa

Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit...
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, které vám...
Umění pražení koření

Umění pražení koření

Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se...
Tip #35: Prozkoumejte světové kuchyně

Tip #35: Prozkoumejte světové kuchyně

Objevte svět chutí experimentováním s mezinárodními směsmi koření. Od marockého ras el hanout po indické garam masala nebo...
Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Tip #24: Vytvořte si vlastní karí koření

Přesto, že kari koření patří k nejznámějším indickým směsím koření, neexistuje pevně dané složení. A tak se můžeme na indických...
Tip #4: Experimentujte a objevujte nové koření

Tip #4: Experimentujte a objevujte nové koření

Profesionálně namíchané směsi koření jsou skvělým způsobem, jak objevovat světovou kuchyni a nové fantastické recepty a pokrmy...
Koření na pečené kuře

Koření na pečené kuře

I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor...
Sečuánský pepř

Sečuánský pepř

Sečuánský pepř se používá především v čínské, indické a japonské kuchyni....
Rozhovor nejen o zimním koření

Rozhovor nejen o zimním koření

Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám...
Tipy na vánoční dárek

Tipy na vánoční dárek

Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních...
Jaké jsou druhy kmínu?

Jaké jsou druhy kmínu?

Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat...
Koření na Vindaloo

Koření na Vindaloo

E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký...
Čas dýní a dýňových receptů

Čas dýní a dýňových receptů

Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní...
Koření na Rajma Masála

Koření na Rajma Masála

Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve vegetariánské...
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Pepřový král

Pepřový král

Říká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatelů lidských...
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Rychlá ryba na ajowanu

Rychlá ryba na ajowanu

Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli...
Portugalské kuře Piri-Piri

Portugalské kuře Piri-Piri

Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
Kuřecí Garam Masála

Kuřecí Garam Masála

Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Změna názvu produktu Čertovo lejno

Změna názvu produktu Čertovo lejno

Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu názvu u produktu Čertovo lejno. Koření asafoetida, kterému se lidově říká...
Zlatá bohyně kurkuma

Zlatá bohyně kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má...
Děti v zajetí vůní a chutí

Děti v zajetí vůní a chutí

Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Robusta Indie Sherry

Robusta Indie Sherry

Káva Robusta

Tato robusta má výborné aroma a výraznou hutnost. Skvělá crema (pěna) a vynikající chuť dělá z této kávy dobrý podklad pro espresso...
Indonésie Bali

Indonésie Bali

Káva Arabica

Káva z tohoto malého exotického ostrova má čistou vyváženou kořeněnou chuť s jemnou kyselostí a tóny čokolády...
Černý čaj s vanilkou

Černý čaj s vanilkou

Černé čaje s příchutí

Černý čaj s vanilkou je zvláštní požitek, který spojuje hluboké tóny černého čaje s příjemně sladkou a zároveň jemnou vůní vanilky...
Muškátový květ celý

Muškátový květ celý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Chilli kroužky

Chilli kroužky

Jednodruhové koření

Na kroužky nasekané chilli papričky. Používají se především pro dekorativní účely na pizzu, ryby, steaky nebo do polévek...
Chilli nitě

Chilli nitě

Jednodruhové koření

Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, používají se...
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jednodruhové koření

Středně pálivé papričky. Slouží jako dekorační ostré koření k masu i zelenině....
Sezamové semínko černé

Sezamové semínko černé

Ořechy a laskominy

Tobolky sezamu obsahují semena různých barev v závislosti na odrůdě. Černý sezam je výraznější na chuti než jeho světlejší...
Tandoori Masála

Tandoori Masála

Směsi koření

Tandoori masála získala svůj název podle tradiční pece tandoor, což je hliněná pec používaná v indické kuchyni...
Kašmír

Kašmír

Černé čaje s příchutí

Kašmír je fascinujícím zážitkem ájurvédského čaje, který dokonale kombinuje hloubku assamského čaje s hřejivým kořením jako je...
Zahradní slavnost

Zahradní slavnost

Černé čaje s příchutí

Zahradní slavnost je dokonalým spojením pravého černého čaje s zeleným čajem Sencha, které je obohacené o podmanivé vůně jasmínu,...
Červánky

Červánky

Černé čaje s příchutí

Červánky nabízí jedinečný gastronomický zážitek, který na první ochutnání otevře vrátka do podvečerní zahrady plné zralého ovoce...
Tandoori Masála žlutá

Tandoori Masála žlutá

Směsi koření

Ostrá, typicky indická směs. Ideální do zeleninových, houbových, masitých i bramborových pokrmů. Vhodná zelenina je například...
Sezamové semínko bílé

Sezamové semínko bílé

Ořechy a laskominy

Sezamová semínka jsou malá, ale plná chuti. Mají jemnou, oříškovou chuť a jsou skvělým doplňkem do mnoha pokrmů...
Kešu pražené solené

Kešu pražené solené

Ořechy a laskominy

Pražené solené kešu oříšky jsou pravým gurmánským potěšením, které oceníte při každé příležitosti. Tento snack nabízí bohatou,...
Kešu celé natural

Kešu celé natural

Ořechy a laskominy

Kešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako...
Černý čaj s karamelem

Černý čaj s karamelem

Černé čaje s příchutí

Černý čaj s karamelem je podmanivý zážitek, který vás omámí svou dokonalou harmonií chutí. Černý čaj, vynikající svou plností a...
English Breakfast

English Breakfast

Černé čaje

Tradiční a po celém světě velmi oblíbená směs kvalitních assamských černých čajů. Zemitý, vydatný čaj, často dochucovaný mlékem či...
Earl Grey

Earl Grey

Černé čaje s příchutí

Legendární Earl Grey je nádherným příkladem sladění robustnosti a jemnosti. Každý doušek tohoto čaje je naplněný výraznou silou...
Darjeeling Himalaya Blend

Darjeeling Himalaya Blend

Černé čaje

Tradiční směs kvalitních vysokohorských čajů z oblasti Darjeeling v Indii s vyrovnanou, lehce medově nasládlou chutí a jemnou vůní...
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Jednodruhové koření

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso,...
Rajská jablíčka

Rajská jablíčka

Jednodruhové koření

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek...
Sambal

Sambal

Směsi koření

V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování,...
Fish Masála

Fish Masála

Směsi koření

Při plavbě po obrovském oceánu indických kulinářských zázraků narazíte i na tento často nedoceněný poklad – Fish Masala...
Chicken Tikka Masála

Chicken Tikka Masála

Směsi koření

Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si našla cestu...
Garam Masála

Garam Masála

Směsi koření

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Dátá Chai Masála

Dátá Chai Masála

Směsi koření

Dátá Masála je směs koření k přípravě tradičního indického bílého čaje (též nazývaný Yogi čaj). Nejčastěji se směs koření na Dátá...
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Jednodruhové koření

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pískavice celá

Pískavice celá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Jednodruhové koření

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jednodruhové koření

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Jednodruhové koření

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Jednodruhové koření

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Jednodruhové koření

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř barevný

Pepř barevný

Směsi koření

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších...
Paprika sladká španělská

Paprika sladká španělská

Jednodruhové koření

Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Kari listy

Kari listy

Jednodruhové koření

Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Jednodruhové koření

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na...
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Jednodruhové koření

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Čertovo lejno s kurkumou

Čertovo lejno s kurkumou

Směsi koření

Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni...
Citronová tráva

Citronová tráva

Bylinky

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Cibule řezaná

Cibule řezaná

Jednodruhové koření

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Cibule mletá

Cibule mletá

Jednodruhové koření

Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...