Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Pepřový král
Říká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatelů lidských...
Nasi Goreng
Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli...
Pravý vídeňský guláš
Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi...
Koření pěti vůní
Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4...
Řecký gyros
Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahají až do...
Dýňová polévka s Garam Masálou
I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
Bez ranní kávy se prostě neprobudím
Bez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebujete...
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví...
Balkánská Pljeskavica s Adžikou
Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou
Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a...
Šafránové rizoto
Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již...
Portugalské kuře Piri-Piri
Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
Mexické Chili con carne
Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až...
Čajové novinky
Ať už jste příznivci akce suchej únor nebo prostě jen máte rádi čaj, připravili jsme pro vás na letošní jaro spoustu čajových...
Vánoční degustace 2019
Srdečně vás zveme v sobotu 7. prosince 2019 v 18 hodin na vánoční degustaci vín, která tradičně proběhne v našem obchodě. Již 6...
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Tisíc chutí do nového roku
Už za pár hodin nastane nový rok, který bude mít přesně 365 dní. A my vám přejeme, abyste do každého toho dne měli tisíc chutí a...
Vánoční degustace
Letošní tradiční vánoční degustace vína se opět vydařila. Do našeho malého obchůdku se natěsnalo neuvěřitelných 19 hostů a...
Povídání o bylinkách
Po roce nás v obchodě opět navštívila redakce pořadu Černé ovce z České televize. Tentokrát dTest testoval kvalitu bylinek a my...
Burčák 2017
Děti jsou uklizené ve škole a tak konečně můžeme vyrazit do parku nebo na zahrádku v klidu chytat poslední letní sluneční paprsky a...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že...
Recept na domácí kari pastu
Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si...
Paštika à la Bourbon
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý,...
Krůtí prsa na pepři
V rámci pepřového měsíce jsme připravili pro milovníky pepře recept na lehce pikantní krůtí prsa, která polahodí oku i mlsnému...
Královský roštěnec na pepři
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Tajemství maďarského kotlíku
Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlíkem plným...
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který...
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny...
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a...
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l...
Tipy na vánoční dárek
Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních...
Čaj nesmrtelnosti
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Smetanové šampáňo
Měli jste úspěšný rok? Tak to se musíte odměnit něčím výjimečným. A pokud holdujete bublinkám, na vašem svátečním stole či...
Vánoční ochutnávka vín 2015
Rádi bychom vás opět srdečně pozvali na ochutnávku vín z Francie, Itálie a Německa, která se bude konat v sobotu 5...
Šafrán v kuchyni i lékárničce
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Svatomartinská vína 2015
Když víno chválí obchodník, nemusíte mu věřit. Ale když v novinách píší, že letošní ročník bude skvělý, musí to být pravda :-)...
Kančí guláš
Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů...
Jak je zboží zabaleno?
Balení našich produktů věnujeme velkou pozornost, protože u potravin, zvláště, pokud jsou zasílány přes internet, je kvalitní obal...
Burčák 2015
Rok se s rokem sešel a opět je tu vinaři a především milovníky vína netrpělivě očekávané období burčáku. Letos pro Vás máme burčák...
Máte to k nám z ruky?
Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou...
Valentýnské chutě
Jestli svátek sv. Valentýna neslavíte jen proto, že je to typický americký svátek, se kterým nemáme nic společného, tak pomalu...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...
Vánoční ochutnávka vín z Francie
Aktualizováno 15. 12. 2014: Děkujeme Vám za hojnou účast a panu Bejblíkovi za příjemné strávení předvánočního podvečera...
Burčák je tu
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...