Výsledek hledání textu Na maso

Hledaný text Na maso jsme našli v těchto produktech

koření: Cajunské koření na sušené masoCajunské koření na sušené masoVýrazný mix česneku, cibulky, papriky a chilli vám připomene moderní kuchyni amerického jihu. Směs zahřeje, zvýrazní chuť masa a lehce štípne díky hořčici a pepři. Hodí se nejen na sušené hovězí, ale i kuřecí nebo ryby.Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Citronová trávaCitronová trávaCitronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně nasládlý, bylinný tón. Ať už vaříte thajskou polévku,...Skladem22 Kč / 20 gVybrat balení koření: Levandulový květLevandulový květLevandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává do rýže, salátů či na skopové a králičí maso. Kromě kuchyně...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: ŠalvějŠalvějŠalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do drůbeže a Holanďané užívají horký nápoj připravený ze...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž sáhnete po celém anýzu, ucítíte sladkou vůni reminiscentní lékořicových bonbonů s jemným nádechem pepře. Tohle koření krásně rozvoní domácí pečivo, dodá originální šmrnc zavařeninám nebo osvěží ovocné kompoty.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Asijské bistro BIOAsijské bistro BIOPerná citrusová vůně citronové myrty s nádechem pomeranče a zázvoru ihned navodí pocit, jako byste stáli u wok pánve v rušném bistru. Směs má sladké, pikantní i lehce zemité tóny, které se skvěle hodí do nudlí, rýže,...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Badyán celý BIOBadyán celý BIOJemně nasládlá vůně badyánových hvězdiček v sobě skrývá dotek lékořice, anýzu a lehce pepřové teplo. Skvěle rozvoní asijské polévky i omáčky na maso, u nás pak perfektně vyladí perníčky, povidla nebo svařené víno. Stačí...Skladem50 Kč / 20 gVybrat balení koření: Barbecue Korea BIOBarbecue Korea BIOPlná chuť, která kombinuje jemné kouřové tóny, šťavnatou pikantnost chilli a nádech orientálního zázvoru, umí proměnit maso, zeleninu i burgery v neodolatelné sousto. Skvěle sedne do marinád a grilovacích omáček, dodá...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Barbecue kouřové BIOBarbecue kouřové BIOŠťavnaté maso, zelenina nebo brambory a ta neodolatelná kouřová vůně papriky, česneku a lehce pálivých papriček chipotle. Směs, která připomíná poctivý letní gril i bez žhavých uhlíků a dává vyniknout každé domácí...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Bazalka BIOBazalka BIOTahleta bylinka připomíná letní kuchyni v Itálii. Voní sladce, trochu kořenitě a maličko po pepři. Nejvíc vynikne v rajčatové omáčce, na pizze nebo když se přidá do marinády na maso. Při vaření uvolní svoji plnou chuť a...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Bylinkové máslo BIOBylinkové máslo BIOSvěží chuť petržele, jemnost sladké cibulky a špetka pepře dá máslu úplně nový rozměr. Tahle směs perfektně rozvoní domácí bagetu, vylepší pečené brambory i maso přímo z grilu. Stačí smíchat s máslem a nechat...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení koření: Česnek černý fermentovaný BIOČesnek černý fermentovaný BIOJemně sladký, měkký a plný chuti – právě takový je fermentovaný česnek, který připomene švestky i balzamikový ocet. V omáčkách, k masu nebo na pečivu podtrhne umami a dodá pokrmům hloubku, aniž by byl štiplavý. Skvěle...Skladem87 Kč / 30 gVybrat balení koření: Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOPlná, příjemně česneková vůně bez štiplavé ostrosti – to přesně vystihuje granulovanou verzi tohoto koření. Skvěle se rozvine v marinádách, polévkách i dresincích a nikdy nepřebije ostatní chutě. Každý špetkou dodá...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení koření: Česnek mletý BIOČesnek mletý BIOJemně namletý česnek rozvoní jídlo tak, že si na intenzivní, ale ne příliš ostré chuti pochutná opravdu každý. Skvěle zapadne do polévek, smetanových omáček, masových směsí i do bramboráků nebo do domácích dresinků.Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení koření: Cibule černá fermentovaná BIOCibule černá fermentovaná BIOJemná, sladká chuť s karamelovými a lehce ovocnými tóny, hluboké aroma a nečekaná jemnost. Černá fermentovaná cibule krásně rozvine omáčky, krémové polévky i saláty, navíc se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo tvrdým...Skladem78 Kč / 30 gVybrat balení koření: Cibule sušená řezaná BIOCibule sušená řezaná BIOSladká, jemně karamelová a křupavá, tahle cibulka okamžitě promění běžné polévky, masové směsi nebo domácí pečivo ve voňavou domácí pohodu. Výrazná chuť dává vyniknout dušeným i pečeným jídlům, kde krásně změkne a spojí...Skladem27 Kč / 30 gVybrat balení koření: Citronová tráva BIOCitronová tráva BIOJemná vůně připomínající limetku, bez kyselosti a s lehce nasládlým tónem, dodá každému jídlu špetku exotiky. Sušená citronová tráva krásně provoní vývary, thajské polévky, kari nebo kokosové omáčky. Skvěle podtrhne...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Cukr z kokosových květů BIOCukr z kokosových květů BIOVůně karamelu, pražených ořechů a jemná kouřová linka dělají z kokosového cukru skvělého parťáka nejen na pečení, ale i do ranní kaše, kávy nebo asijských omáček. Sladí o něco jemněji než klasika, přitom ale podpoří a...Skladem60 Kč / 100 gVybrat balení koření: Exotická magie BIOExotická magie BIOSladká jahoda s mangem, jemný česnek, pálivé chilli i špetka uzené soli, to všechno dokáže dodat pokrmům tropickou šťavnatost a zajímavý kouřový nádech. Svěží mátu a pomerančovou kůru oceníte hlavně v salátech nebo...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Focaccia BIOFocaccia BIOVoňavá směs plná rozmarýnu, tymiánu a oregana vykouzlí pravou atmosféru italské pekárny. Jemně sladká rajčata, balzamiková sůl a špetka pomerančové kůry vnesou do těsta lehký středomořský šmrnc. Skvěle sedí nejen na...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celá BIOHořčice bílá celá BIOJemně křupavá semínka s hořkosladkou chutí a nádechem oříšků rozvoní každý nálev, marinádu nebo dresink. Celá hořčice se skvěle hodí do nakládání okurek i domácího pečiva, kde zvýrazní chuť a dodá pokrmu originální tón.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřejivá a lehce štiplavá vůně, která připomíná sváteční pečení i pořádný domácí vývar. Celé sušené hřebíčky vyniknou hlavně v dlouze tažených omáčkách, marinádách nebo svařeném víně. Skvěle zvýrazní chuť nakládané...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení koření: Chili Con Carne BIOChili Con Carne BIOPikantní, lehce kouřová směs s tóny chilli, rajčat a římského kmínu dokáže rozzářit nejen klasické fazolové ragú, ale i vegetariánské varianty, grilované maso či pečenou zeleninu. Přináší příjemné teplo, uzemní omáčky a...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Chilli mleté BIOChilli mleté BIOStředně pálivé chilli rozproudí chuť v každém jídle, aniž by ho přebilo. V jeho vůni najdete kouřové tóny, nádech sladkosti a špetku exotiky. Hodí se do polévek, omáček, na maso i do vegetariánských jídel a krásně...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kajenský pepř mletý BIOKajenský pepř mletý BIOLehce kouřová vůně, charakteristická chilli ostrost a jemně ovocný ocas – právě taková je špetka kajenského koření. Hodí se všude tam, kde potřebujete jídlu dát žár, ať už se jedná o omáčky k těstovinám, dýňovou polévku...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení koření: Kmín český celý BIOKmín český celý BIOKdyž se do kuchyně rozline vůně čerstvě nadrcených semínek, je jasné, že vaříte něco poctivě českého. Tenhle kmín v BIO kvalitě zaujme svou kořeněností, nádechem oříšků, citrusů i anýzu a krásně rozvoní chléb, pečeně,...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOJemně citrusová chuť, sladké kořeněné aroma a náznak pomerančové kůry dělají z těchto nenápadných kuliček parťáka do vývarů, omáček, chleba i domácích marinád. Celý koriandr si nejvíc užijete, když ho krátce opražíte...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kurkuma BIOKurkuma BIOZlatavě sytá barva, lehce zemitá chuť s nádechem pepře a trochu nahořklý podtón. To je kurkuma z bio kvality, která rozsvítí každou rýži, promění omáčky na těstoviny i polévky a spolehlivě zvýrazní chuť marinád na maso.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kuskus BIOKuskus BIOJemně exotická směs s římským kmínem, kurkumou, citronovou trávou a zázvorem dodá kuskusu slunečnou vůni i příjemnou chuť, kterou podtrhne česnek, pepř a špetka chilli. Hodí se nejen na kuskus, ale zpestří i rýži nebo...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Majoránka BIOMajoránka BIOBylinka, která voní domovem a poctivou kuchyní. Jemně nasládlá majoránka s lehce hořkým tónem dodá bramboračce, hrachovce i bramborákům ten správný šmrnc. Skvěle si rozumí s luštěninami, pečeným masem i česnekem.Skladem30 Kč / 15 gVybrat balení koření: Mandarinková kůra drcená BIOMandarinková kůra drcená BIODrcená mandarinková kůra přidá do vaší kuchyně svěží nádech citrusů a příjemné sladkokyselé tóny. Skvěle se hodí k drůbeži, hovězímu nebo vepřovému i do domácích marmelád a ovocných kompotů. Vyzkoušejte ji v marinádě z...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOČerstvě nastrouhaný muškátový ořech vás překvapí jemně nasládlou, hřejivou a lehce pikantní vůní. Dodá šmrnc sýrovým omáčkám, polévkám i bramborové kaši a perfektně se hodí i při pečení domácího perníku nebo štrůdlu.Skladem20 Kč / 1 ksVyberte si koření: Oregano BIOOregano BIOPříjemná vůně bylinek, trochu zemité a svěží tóny, lehký citrus – přesně tak působí tahle klasika, která rozvoní přílohy, omáčky i maso. Skvěle doplňuje pizzu, těstoviny, ale i pečené brambory nebo grilovanou zeleninu.Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Paprika sladká BIOPaprika sladká BIOSytě červená sladká paprika v BIO kvalitě rozjasní každé jídlo jemnou nasládlou chutí i příjemně paprikovou vůní. Výborně se hodí do omáček na těstoviny, polévek i na maso nebo do zeleninových jídel. Skvěle si rozumí i...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladká BIOPaprika uzená sladká BIOJemně nasládlá chuť a silné kouřové aroma – přesně tohle udívaná paprika z dubového dřeva přinese do vašich jídel. Stačí špetka a i obyčejná čočková polévka nebo pečené brambory voní jako z grilu. Skvěle vynikne v...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOJemně pikantní, nenápadně aromatický a lehce nasládlý, přesně takový je celý bílý pepř. Při dlouhém vaření voní jako čerstvě spařený vývar, krásně podpoří omáčky, marinády, ale i nakládané sýry nebo jemné ryby.Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOLehká štiplavost, teplo a tóny dřeva – přesně to umí celý černý pepř. Je jako kuchařský základ, který zvýrazní polévky, omáčky, maso i zeleninu a v nakládání dodá šmrnc každé sklenici. Přidejte pár kuliček do vývaru...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý fermentovaný BIOPepř černý fermentovaný BIOŠťavnaté kuličky s jemnou slaností, zemitou vůní a nádechem ovoce dodají vašemu jídlu úplně nový rozměr. Fermentovaný pepř vynikne na steaku, rybě nebo na rajčatovém salátu, skvěle si rozumí i se sýry a čokoládou. Stačí...Skladem68 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý mletý BIOPepř černý mletý BIOJemně mletý pepř vyniká příjemnou štiplavostí a hřejivým aroma, které se v kuchyni rychle rozvine do každého sousta. Skvěle zvýrazní guláš, omáčku na těstoviny, domácí karbanátky i jednoduchou omeletu. V mleté podobě...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř kampotský červený BIOPepř kampotský červený BIOKuličky červeného pepře z Kampotu vás překvapí jemnou pálivostí a šťavnatým ovocným aroma, které připomíná malinové lesní plody. Oceníte ho na steaku, rybě i pečené zelenině, zvlášť když ho namelete těsně před...Skladem98 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOSvěží chuť zeleného pepře připomíná bylinky s lehkým nádechem citrusů a borovice. Jemná pikantnost rozvine marinády, domácí vývary i omáčky na těstoviny, aniž by přebila ostatní chutě. Výborný je také k ochucení sýrů...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOKuličky zeleného pepře s jemným kouřovým tónem připomínají šťavnaté maso z grilu a překvapí svěží pikaností i křupavostí. Skvěle zvýrazní chuť steaků, ryb nebo pečeného kuřete a přidají zajímavý šmrnc salátům či...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pomerančová kůra drcená BIOPomerančová kůra drcená BIOJemně nasládlá, lehce nahořklá chuť a svěží citrusové aroma drcené pomerančové kůry se postará o příjemné oživení sladkých i slaných pokrmů. Skvěle podtrhne omáčky na těstoviny, domácí marmelády nebo marinády na maso i...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice cejlonská mletá BIOSkořice cejlonská mletá BIOJemná, příjemně sladká a s lehkým nádechem citrusů. Taková je cejlonská skořice, která zjemní kaši, lívance i nadýchané koláče, aniž by přebila ostatní chutě. Dokáže povznést kávu nebo zahřát čaj a krásně podtrhne...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice indonéská mletá BIOSkořice indonéská mletá BIOSladká vůně, jemná pikantnost a příjemné zahřátí. Přesně taková je indonéská skořice, která dokáže rozvonět štrúdl, domácí granolu i horké kakao. Silnější aroma a teplý charakter oceníte při pečení, kde krásně zvýrazní...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Steak Smokehouse BIOSteak Smokehouse BIOKdyž maso na pánvi zavoní po kouřovém zeleném pepři, sladké karamelizované krustě a tónech pečené cibulky, tahle směs rázem dodá steaku i hamburgeru punc grilovacího zážitku. Hodí se nejen na žebra nebo krkovici, skvěle...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Tymián BIOTymián BIOSilná bylinková vůně, jemná nahořklost a nádech hřebíčku – právě to dodá tymián každému pokrmu. Skvěle zvýrazní chuť masa, ryb, zeleniny i luštěnin a vynikne při dlouhém pečení nebo dušení, kdy si zachovává své aroma.Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: Zázvor mletý BIOZázvor mletý BIOMletý zázvor přinese do vaření příjemně štiplavou chuť s jemnou vůní citrusů a nádechem svěžesti. Skvěle zvýrazní asijské kari, husté polévky nebo masové marinády a stejně tak provoní perníčky a sušenky. Hodí se i do...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení koření: Zvěřina BIOZvěřina BIOHřejivá vůně hřebíčku a nového koření spolu s paprikou, pepřem a cibulkou rázem promění zvěřinový guláš nebo pečenou kachnu v opravdovou hostinu. Díky tymiánu, koriandru a špetce muškátového oříšku dostane každé divoké...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kufřík grilování kolem světaKufřík grilování kolem světaHledáte perfektní menší dárek pro milovníka grilování? Tento elegantní plechový kufřík obsahuje 8 různých směsí koření, které vášnivému mistru grilu umožní ochutnat chutě z různých koutů světa přímo z pohodlí vaší...Skladem349 Kč / 1 ksDo košíku

Hledaný text Na maso jsme našli v těchto článcích

Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Tip #13: Používejte koření na maso i zeleninuTip #13: Používejte koření na maso i zeleninuKoření a kořenící směsi jsou fantastický a jednoduchý způsob, jak dodat masu a zelenině nové hluboké a komplexní chutě. Použijte hotové směsi nebo si vytvořte vlastní směs koření pomocí kombinace různých druhů koření a bylinek.Pokračovat Koření na sušené masoKoření na sušené masoKdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od špičkových restaurací až po kuchyně odvážných domácích nadšenců. Tato kulinářská evoluce se odvíjí od tisícileté lidské vynalézavosti, je okořeněna nesčetnými kulturami a doplněna stále se vyvíjejícími poznatky potravinářské vědy. Námořníci sušené maso vozili na dlouhých plavbách, dobrodruzi jej sdíleli u táborových ohňů, a dokonce jerky , jak se sušenému masu říká v Americe, vzlétlo do vesmíru.Pokračovat Kari marináda na kuřecí masoKari marináda na kuřecí masoKuřecí maso si s kari kořením skvěle rozumí. Je jemné, rychle nasákne chuť a nechá krásně vyniknout všechno, co do něj přidáte. Ať už chystáte kuřecí prsa, stehna nebo špízy na gril, kari marináda je osvědčený způsob, jak masu dodat šťavnatost, barvu a vůni plnou exotiky.Pokračovat Hořčičná marináda na masoHořčičná marináda na masoŽe se maso a hořčice milují, o tom není třeba nikoho přesvědčovat. A samozřejmě si ji nemusíme dávat jen na obložený talíř, ale klidně ji povýšit na hlavního hráče v marinádě.Pokračovat Jednoduchá marináda na masoJednoduchá marináda na masoRychlá a jednoduchá domácí marináda na maso vám nezabere víc než pár minut a přitom dodá masu šťavnatost a výraznou chuť. Hodí se jak na běžné grilování, tak i na pečení nebo opékání na pánvi.Pokračovat Tipy na nejlepší marinády na kuřecí masoTipy na nejlepší marinády na kuřecí masoKuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné.Pokračovat Nejlepší marinády na vepřové masoNejlepší marinády na vepřové masoVepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, kolik mu jen dáte. Když se dobře naloží, umí být voňavé, jemné nebo pořádně řízné. Ať už připravujete krkovici, kotlety nebo bůček, marináda z něj udělá úplně jiný zážitek.Pokračovat Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilováníTip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilováníI když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní originální směs. Domácí koření dokáže proměnit grilovaná masa v lahodné pochoutky.Pokračovat Tip #38: Namíchejte si vlastní originální směs kořeníTip #38: Namíchejte si vlastní originální směs kořeníBavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různými poměry a chuťovými profily, dokud nenajdete směs, která vyhovuje vaší chuti.Pokračovat Kuře à la husaKuře à la husaKuře à la husa je zajímavým počinem v kulinářském světě. Toto jídlo nabízí jedinečnou možnost připravit kuře tak, aby se jeho chuť a textura podobala huse. Zvláštní technika plnění kuřete chlebem nasáklým sádlem a pečení v pivu dodává masu vláčnost a hloubku chuti.Pokračovat Husa po italskuHusa po italskuV kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového. Itálie je známá svou láskou k čerstvým surovinám a jednoduchým, ale bohatým chutím. Tento recept bere tradiční italskou koncepci masa vařeného v hrnci a kombinuje ji s robustní chutí husy.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Husa na divokoHusa na divokoHusa na divoko není jen receptem, je to zážitek z rustikálně připravené tradiční drůbeže. Jedná se o klasický recept, který kombinuje bohatou chuť husy s výraznými tóny suchého červeného vína a klasickým kořením na divočinu. Tato kombinace dává masu jedinečnou a lahodnou chuť, která je neodolatelná.Pokračovat Grilovaná husa s fíkyGrilovaná husa s fíkyFíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť lahodného drůbežího masa, která je doplněna sladkou chutí zralých fíků. Připravte se na oslavu chutí, které vás vtáhnou do svého okouzlujícího tance.Pokračovat Husa po mexickuHusa po mexickuMexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou? Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé.Pokračovat Husí špízy s kořením pěti vůníHusí špízy s kořením pěti vůníVychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bohatou chutí, a když je správně upravena, může být i velmi jemná. Pokud máte chuť na něco nového a chcete vyzkoušet husí maso na asijský způsob, pak je tento recept přesně pro vás.Pokračovat Husí steaky (sous vide)Husí steaky (sous vide)Mnoho gurmánů a šéfkuchařů metodu sous vide považuje za svatý grál přípravy masa. A přestože je tento způsob často spojen s luxusními kousky hovězího masa, proč bychom si takto nemohli užít i něco exkluzivního, jako jsou třeba husí prsa?Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #43: Vezměte své koření na dovolenouTip #43: Vezměte své koření na dovolenouAť už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, které vám může pomoci kdykoli připravit nebo dochutit snídani, oběd či večeři. Ráno můžete začít vynikajícímim a přitom jednoduchými míchanými vajíčky s kořením na míchaná vajíčka.Pokračovat Domácí směs italských bylinekDomácí směs italských bylinekItalská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Koření na pečené kuřeKoření na pečené kuřeI když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Dresink Café de ParisDresink Café de ParisRecept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty.Pokračovat Holandské pošírované hrušky s hřebíčkemHolandské pošírované hrušky s hřebíčkemHřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Koření pěti vůníKoření pěti vůníVznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4. století před naším letopočtem, kdy se učenci čínské medicíny snažili o nalezení rovnováhy mezi pěti základními chutěmi čínské kuchyně - tedy sladká, slaná, kyselá, hořká a kořeněná.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Řecký gyrosŘecký gyrosMožná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahají až do doby Alexandra Velikého, kdy si jeho vojáci při slavnostech opékali tenké kusy masa na dlouhých mečích, prokazatelně se v novodobé historii první gyrosy v Řecku objevili až v roce 1922 společně se stovkami tisíc uprchlíků z Turecka.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Jihočeská Kulajda s hřibovým kořenímJihočeská Kulajda s hřibovým kořenímHoubaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví maximálně žampiony, ve Francii nebo Itálii dávají přednost jen liškám, hříbkům či lanýžům a Američané si většinu hub nechají dovézt ze zahraničí.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Kuře TandooriKuře TandooriTandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli papričky, zatímco dnes se často setkáme s mírnější variantou s barvivem vyrobeným např. z červené řepy nebo žlutou směsí s kurkumou.Pokračovat Čevapčiči s bulharskou ČubricouČevapčiči s bulharskou ČubricouNa masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a že jen oni mají ty nejlepší a pravé čevapčiči. A pravdu budou mít tak trochu všichni, protože čevapčiči na Balkáně rozšířili během nadvlády Turků za osmanské říše povstalecké skupiny Hajduků.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Šafránové rizotoŠafránové rizotoKdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již asi nezjistíme, zato však víme, že od 15. století je sever Itálie největším producentem rýže v Evropě.Pokračovat Portugalské kuře Piri-PiriPortugalské kuře Piri-PiriRecept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik.Pokračovat Mexické Chili con carneMexické Chili con carneChilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století.Pokračovat Kuřecí Garam MasálaKuřecí Garam MasálaGaram Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na sever Indie. V hindštině Garam Masála totiž znamená "horká směs".Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýJemně pikantní, s hladkou a hřejivou chutí, která nezakryje, ale naopak podtrhne vše ostatní na talíři. Právě taková je tato bílá varianta dobře známého koření. Skvěle se rozpustí v omáčkách, krémových polévkách a také...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř bílý celýPepř bílý celýKuličky bílého pepře voní jemně kořeněně a na jazyku nechávají hřejivou stopu, která zvýrazní chuť vývarů, omáček i marinád. Nepřekřičí chuť masa ani ryby, naopak ji podtrhnou a dodají pokrmu příjemnou hloubku. Nejlépe...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř barevnýPepř barevnýSměs barevných pepřů přináší do kuchyně ostrý, ovocný i lehce citrusový šmrnc. Ochutí grilované maso, zjemní omáčky i polévky a krásně rozvoní pečené brambory. Vynikne taky na sýrech nebo v domácí marinádě. Skvěle...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: PažitkaPažitkaJemně cibulová, svěží a nikdy příliš ostrá. Přesně taková je pažitka v sušené podobě. Oživí polévky, omáčky, pomazánky i pečené brambory, dodá lehkost vaječným pokrmům a doladí bylinkové máslo. Nejvíc jí to sluší všude...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: Paprika vločky zelenáPaprika vločky zelenáJemně nasládlé, svěží paprikové vločky s lehce bylinnou vůní skvěle doplní polévky, omáčky, míchaná vejce, ale i grilované maso a pomazánky. Hrubší struktura v jídle nezmizí, naopak mu dodá barevný akcent a jemně...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáJemná uzenost, sladkost i vůně ohně v jednom koření – přesně to umí špetka této papriky. Kouzlí s chutí v pomazánkách, polévkách, dušených luštěninách i na grilu. Oceníte ji při pečení sýrových jednohubek i promíchání s...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika sladká španělskáPaprika sladká španělskáJemná, nasládlá paprika ze Španělska dodá každé pomazánce, dresinku nebo paštice krásnou červenou barvu a plnou chuť bez pálivosti. Skvěle se hodí na sýr nebo do studených jídel, v teplé kuchyni ji přidejte až na závěr.Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika pálivá španělskáPaprika pálivá španělskáŠpanělská pálivá paprika potěší každého, kdo má rád pikantní šmrnc v jídle. Její sytě červená barva a ostrá chuť krásně zvýrazní guláš, fazolovou polévku i domácí pomazánku ze sýra. Na jednohubkách krásně vypadá a navíc...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paprika vločky červenáPaprika vločky červenáJemně nasládlé červené vločky papriky vnesou do jídla barvu i chuť bez pálivosti. Vyniknou v omáčkách na těstoviny, v pomazánkách i na mase, ozdobí pečivo nebo pizzu a zvýrazní chuť sýrových i zeleninových jídel.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: OreganoOreganoČerstvá vůně, která připomene letní dovolenou u moře, bylinková chuť s lehce zemitým a pikantním tónem – přesně to oregano nabízí. Skvěle vynikne v rajčatových omáčkách, na pizze, v marinádách nebo na pečených...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéKouzlo, které v sobě ukrývá mleté nové koření, připomíná najednou chuť hřebíčku, skořice i muškátového oříšku s jemně peprným závěrem. Stačí špetka a omáčky, pečená masa nebo marinády získají plnější, výraznější tón.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle voňavé kuličky v sobě spojují nádech hřebíčku, skořice, pepře a jemnou exotiku, která promění klasický vývar, omáčku na svíčkovou nebo domácí marinádu ve voňavou hostinu. Nové koření se skvěle hodí i na nakládání...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový ořech mletýMuškátový ořech mletýJemně nasládlá chuť s dřevitými a lehce kořeněnými tóny krásně zaoblí nejen sýrové omáčky, ale i bramborovou kaši nebo zeleninové pyré. Mletý muškát skvěle podpoří špenát, krémové polévky i perníkové těsto. Stačí...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Muškátový ořech celýMuškátový ořech celýJemně nastrouhaný muškátový oříšek rozvoní šťouchané brambory, bešamel i domácí sekanou a dodá jim hřejivou, lehce nasládlou kořeněnou chuť. Hodí se nejen k zelenině a masu, ale i do sladkého pečení, punče nebo mléčných...Skladem14 Kč / 1 ksVyberte si koření: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýJemný a lehce nasládlý, takový je mletý muškátový květ s tóny skořice i pepře, který umí rozvonět jak sladké pečení, tak smetanové polévky nebo omáčky na těstoviny. Špetka této delikátní směsi dodá jablečnému koláči i...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: Medvědí česnekMedvědí česnekJemné zelené lístky medvědího česneku přinesou do kuchyně čerstvou česnekovou vůni a lehce kořenitou chuť bez štiplavosti klasického česneku. Skvěle se hodí do polévek, pomazánek, bylinkových másel nebo na pečené...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: MajoránkaMajoránkaJemně sladká a lehce hořká, tahle bylinka vyladí nejen bramboráky, ale taky polévky, omáčky nebo zabijačkové dobroty. Dokáže zvýraznit chuť luštěnin i pečeného masa a krásně se snoubí s česnekem. Přidávejte až ke konci...Skladem18 Kč / 15 gVybrat balení koření: LibečekLibečekZelená bylinka, která okamžitě připomene poctivý domácí vývar. Libeček svou vůní a chutí s nádechem celeru, petržele a jemné zemitosti okamžitě zvýrazní každou polévku, omáčku či dušené jídlo. Skvěle rozvoní i brambory,...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaJemně zemitá chuť a sytě žlutá barva promění i obyčejná jídla v něco výjimečného. Kurkuma nejvíce vynikne v kari, polévkách, dušené zelenině nebo v rýži, svědčí jí ale i pečení nebo domácí těstoviny. Skvěle se pojí s...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Křen mletýKřen mletýStačí špetka a typická ostrost sušeného křenu promění každou omáčku, pečené maso nebo pomazánku v nezapomenutelný zážitek. Jeho vůně připomíná čerstvě nastrouhaný kořen, v chuti ucítíte jemně nasládlý podtón, ostrost a...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýLehká, jemně nasládlá vůně s nádechem citrusů udělá z koriandru rychlého parťáka pro každou kuchyni. Skvěle se hodí do domácího chleba, orientálních omáček i marinád na kuře nebo ryby. Rozvoní těsto při pečení nebo dodá...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr celýKoriandr celýLehce sladké, citrusové a kořenité tóny koriandrových semínek rozvoní vaši kuchyni při každém pečení chleba i vaření hustých omáček. Díky svému jemnému aroma se hodí jak ke zvěřině a do marinád, tak i do domácích nálevů...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: KoprKoprJemně drcené lístky kopru překvapí svěží vůní, ve které ucítíte nádech zeleného listí i citrusový tón. Kouzelně osvěží smetanové omáčky, pomazánky nebo domácí nakládanou zeleninu a ryby doslova promění ve sváteční...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení koření: ČernuchaČernuchaLehce štiplavá, trochu nahořklá a s jemně pepřovým nádechem – černucha dokáže proměnit obyčejné pečivo, zeleninový salát i pečené maso v nečekaný chuťový zážitek. Její drobná semínka zvládnou jak pořádně rozvonět domácí...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kmín český mletýKmín český mletýHořkosladká vůně mletého kmínu okamžitě připomene domácí chleba nebo poctivou bramboračku. Kdo miluje jemnou kořeněnou chuť s oříškovým a malinko citrusovým nádechem, sáhne po kmínu do pečiva, dušeného masa nebo třeba...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kmín český celýKmín český celýTenhle český poklad rozvoní vaší kuchyni příjemně kořenitou, lehce oříškovou vůní se špetkou citrusů a anýzu. Tvoří základ bramboračky, podtrhne chuť pečeného masa nebo dodá chlebu typický šmrnc. Semínka se uvolňují...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kari listyKari listySvěží citrusová vůně a jemné tóny anýzu dělají z těchto lístků hvězdu indické kuchyně. Kari pomohou zvýraznit chuť čočky, zeleniny nebo rýže, příjemně doplní kuřecí kari i kokosové omáčky. Nejvíc vyniknou, když je...Na cestě29 Kč / 5 g koření: Kardamom mletýKardamom mletýStačí malá špetka a vaše kuchyně zavoní exotikou. Jemně citrusový a nasládlý mletý kardamom krásně promění sladké koláče, ovesné kaše i domácí čaj nebo kávu. Ovocným dezertům dodá orientální šmrnc a v kari nebo...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení koření: Kardamom celýKardamom celýMalá zelená zrnka toho umí překvapivě hodně. V kuchyni krásně rozvoní sladké pečivo, domácí curry i masové omáčky. Kardamom připomíná směs citrusů, kávy a sladkého dřeva, v teplé pánvi se jeho aroma ještě zintenzivní.Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení koření: Jalovec celýJalovec celýLesní vůně, která připomíná borovice, pryskyřici a trochu sladkosti, přesně tak chutná pár bobulek jalovce. Skvěle zvýrazní chuť zvěřiny, vepřového nebo jehněčího masa, a dodá jídlu kořenitou hloubku třeba v omáčkách,...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Chilli Bird's Eye celéChilli Bird's Eye celéMalé, ale vážně ostré – tyhle chilli papričky v sobě mají pořádný říz, který okamžitě rozproudí každé jídlo. Bird’s Eye poznáte podle jasné, lehce kouřové vůně s ovocným a travnatým nádechem. Skvěle se hodí do karí,...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení koření: Chilli mletéChilli mletéPikantní, jemně kouřová vůně a výrazná chuť. Mleté chilli rozproudí omáčky na těstoviny, polévky i grilované maso. Stačí špetka a celé jídlo dostane energii a příjemné teplo v ústech. Skvěle pasuje nejen do mexických a...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hřebíček celýHřebíček celýJemně štiplavý a hřejivý hřebíček v celku krásně provoní vývar, maso nebo teplé nápoje a pustí do nich svou typickou vůni s tóny skořice, květů a trochu dřeva. Je skvělý nejen do svařeného vína a nakládaného zelí, ale i...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: Hořčice černá celáHořčice černá celáTen jemný praskot na pánvi má svoje kouzlo – celá černá hořčice po krátkém opražení rozvoní kuchyň kořeněnou, oříškovou vůní s lehkým řízem. Výborně se hodí na začátek vaření indických jídel, do dresinků a marinád nebo...Skladem20 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáJemně pálivá, lehce oříšková a svěže kořeněná – taková je mletá forma bílého hořčičného semínka. Skvěle ochutí omáčky, domácí dresinky i marinády, kde rozvine pikantní říz a zvýrazní další chutě. Oceníte ji v bramborové...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hořčice bílá celáHořčice bílá celáMalá žlutá semínka dokážou v kuchyni velké věci. Když se opraží, krásně voní po oříšcích a jejich jemně štiplavá chuť zvýrazní salát, marinádu i domácí pečivo. Skvěle sednou k nakládané zelenině, výpekům nebo kari. Při...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení koření: EstragonEstragonJemný, lehce nasládlý a přitom svěže anýzový – takový je estragon, bylinka, která vyladí omáčky na těstoviny, zálivky na saláty i vaječné pokrmy. Skvěle oživí bylinkové máslo a dodá eleganci rybám nebo kuřecímu masu.Skladem60 Kč / 20 gVybrat balení koření: Česnek plátkyČesnek plátkyPlátky sušeného česneku dodají pokrmům jemnou česnekovou chuť bez ostré štiplavosti. Po upečení krásně zavoní, rozvoní kuchyň oříškovým a lehce nasládlým aroma, které zvýrazní maso, ryby, zeleninu i omáčky na těstoviny.Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Česnek mletýČesnek mletýStačí špetka a každé jídlo získá povědomou, jemně pálivou a lehce nasládlou česnekovou chuť, která se krásně propojí s masem, omáčkami, zeleninou i bramborami. Mletý česnek se snadno rozpouští a nezanechává žádné tvrdé...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Česnek granulovanýČesnek granulovanýKdyž nemáte čas na loupání, granulovaná varianta přinese do kuchyně česnekovou chuť i vůni, a přitom zůstane jemná a příjemná. Skvěle se spojí s masem v marinádách, ochutí pečené brambory nebo dresinky a v omáčkách se...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Čertovo lejno s kurkumouČertovo lejno s kurkumouLehká směs asafoetidy s rýžovou moukou a kurkumou nenápadně připomene česnek a cibuli, přitom dodá jídlům zemitou, lehce pikantní chuť s teplým dotekem kurkumy. Skvěle se hodí hlavně do indických čočkových pokrmů,...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Cibule sušená řezanáCibule sušená řezanáKdyž sáhnete po kouscích sušené cibulky, získáte jemnou sladkost s nádechem karamelu a typickou vůni, která krásně doladí omáčky na těstoviny, polévky i maso. V kuchyni ji oceníte hlavně tam, kde nechcete slzet nad...Skladem21 Kč / 30 gVybrat balení koření: Cibule mletáCibule mletáJemně mletá cibulka dodá pokrmům příjemnou, ale nenápadnou cibulovou chuť bez slz a zdlouhavého krájení. Výborně splyne v hladkých omáčkách, pomazánkách i masových směsích. Ideální do karbanátků, nádivky nebo do...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Celer listCeler listJemně nahořklá, kořeněná vůně sušeného celerového listu dodá polévkám, omáčkám i pečenému masu šmrnc, který v kuchyni oceníte kdykoliv během roku. Skvěle oživí saláty, vaječné pomazánky nebo čočku. Nemusíte řešit...Skladem20 Kč / 20 gVybrat balení koření: Bobkový list mletýBobkový list mletýJemně namletý bobkový list dodá omáčkám, polévkám nebo mletému masu typickou nahořklou a lehce kořeněnou chuť, ve které ucítíte nádech muškátu i kafru. Na rozdíl od celých lístků se skvěle mísí s ostatním kořením,...Skladem24 Kč / 20 gVybrat balení koření: Bobkový list celýBobkový list celýJemně kořeněná vůně bobkového listu připomíná sušené bylinky a v kuchyni dovede rozvonět omáčky na těstoviny, polévky i marinády. Lehce nahořklá chuť zvýrazní svíčkovou, guláš i nakládanou zeleninu. Skvěle sedí i k...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení koření: BazalkaBazalkaSladce kořenitá vůně bazalky vám připomene letní večery u středomořského stolu. Krásně zvýrazní chuť rajčat, česneku i olivového oleje a rozvoní omáčky, těstoviny nebo pizzu. Dokáže zjemnit polévky, grilované maso i...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Badyán mletýBadyán mletýBadyán je jako voňavá návštěva z východu, která přinese vašim dezertům i teplým pokrmům sladko-kořeněnou chuť s tóny lékořice, anýzu a jemné vanilky. Skvěle rozvoní domácí perníčky, ovocné kompoty, povidla i omamné...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: Badyán celýBadyán celýTahle voňavá „hvězdička“ dokáže kuchyni proměnit jediným přidáním. Díky silné, kořeněné chuti s tóny anýzu, sladkého dřeva a lehkého koření výborně podtrhne nejen asijské vývary, biryani nebo pho, ale skvěle se hodí i...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení koření: Anýz mletýAnýz mletýJemně nasládlá vůně mletého anýzu připomene dětské perníčky i sklenku domácího likéru. Skvěle zahraje v bábovce, sušenkách i kaši ke snídani. Anýz v tomto sypkém provedení se krásně rozpustí v těstě, jogurtu nebo...Skladem30 Kč / 30 gVybrat balení

Hledaný text Na maso jsme nalezli v těchto kategoriích

Recepty Kořenářské tipy a rady Směsi koření Zajímavosti Koření indické kuchyně Koření na pečené maso Koření čínské kuchyně Koření středomořské kuchyně Koření na zvěřinu Koření na marinády Koření na mleté maso

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.