Formule s vůní koření
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z...
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?
Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej...
Koření na Vindaloo
E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký...
Kořeněná zálivka na ovocný salát
Ovocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr...
Medová pikantní zálivka na ovocný salát
Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo...
Magie římského kmínu
Římský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření,...
Domácí vanilková zmrzlina
Vanilkové lusky, resp. tobolky, jsou jediným jedlým plodem z tropických orchidejí, což je největší botanická rodina kvetoucích...
Sečuánská kuchyně
Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Pepřový král
Říká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatelů lidských...
Nasi Goreng
Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli...
Kuře po kajunsku
Kajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se...
Jihoafrická chakalaka
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil...
Dýňová polévka s Garam Masálou
I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Rychlá ryba na ajowanu
Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským...
Mexické Chili con carne
Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Malý indický bochánek
Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka,...
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby...
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a...
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku...
Jak bylinky a koření pomáhá
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený...
Káva s chilli
Nedávno k nám do obchodu přišel jeden zákazník a zatím, co jsem mu vážil Brazílii Santos, se zmínil, že mu jeho doktor doporučil...