Slaný dort s kurkumou
Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experi...
Indický nápoj lassí (slaná varianta)
Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznik...
Tip #16: Sladší chuť zeleniny díky koření
Koření při ochucení zeleniny dokáže zázraky. Například skořice dodává pečené mrkvi hřejivý a sladký tón, zatímco muškáto...
Tip #30: Doplňte pálivost nádechem sladkosti nebo kyselosti
Při přípravě pikantních pokrmů je důležité vyvážit pálivost jinými chutěmi. Dotek sladkosti, jako je med nebo hnědý cukr...
Sladká exkurze
Dnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského ...
Sečuánská kuchyně
Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá ...
Pepřový král
Říká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatel...
Nasi Goreng
Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé ...
Pravý vídeňský guláš
Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi n...
Koření pěti vůní
Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4....
Řecký gyros
Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahaj...
Dýňová polévka s Garam Masálou
I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století....
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé pap...
Bez ranní kávy se prostě neprobudím
Bez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebu...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším itals...
Balkánská Pljeskavica s Adžikou
Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsk...
Kuře Tandoori
Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly...
Valencijská paella se šafránem
Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody...
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, ara...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou
Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národn...
Šafránové rizoto
Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do It...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením
Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování....
Portugalské kuře Piri-Piri
Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv....
Kuřecí Garam Masála
Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vy...
Láska je jako koření
Láska je jako koření ❤️. Někdy sladká, někdy slaná, jindy pikantní a občas hořká. Užívejte si všechny chutě života s Val...
Vánoční pečení
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panika...
Jak na dokonalé svařené víno
Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouze...
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad
S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře....
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podl...
Pepřový tokáň
Naše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému...
Děti v zajetí vůní a chutí
Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7....
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Tajemství maďarského kotlíku
Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlík...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Boules Orientales
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny....
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby....
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném míst...
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme ...
PF 2016
Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou ra...
Šafrán v kuchyni i lékárničce
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...
Kančí guláš
Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů....
Jak je zboží zabaleno?
V našem Království přistupujeme s nejvyšší péčí nejen k samotným produktům, ale i k jejich zabalení, které je pro udržen...
Valentýnské chutě
Jestli svátek sv. Valentýna neslavíte jen proto, že je to typický americký svátek, se kterým nemáme nic společného, tak ...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží...