Cascara, což ve španělštině znamená „slupka“, ve skutečnosti není čaj a i když pochází z kávových třešní, není to káva. Jste zmateni? Nevadí, uvařte si šálek výborné cascary a čtěte dál.
Příběhy původu: Tento zábavný nápoj pochází z oblastí, kde se pěstuje káva. Po celá léta farmáři sušili slupky z kávových třešní a vařili je pro své osobní kofeinové povzbuzení. Teprve v nedávné době se tento zajímavý nápoj dostal k nám do Evropy.
Určitě vás zajímá, jak taková cascara chutná. Představte si dokonalé propojení čaje a kávy, ze kterého vychází jemné tóny šípku, ibišku, červeného rybízu a dotek třtinového cukru. Je to jako popíjet všechny chutě tropické dovolené.
Jak si cascaru připravit?
Můžete si ji uvařit jako běžný čaj – horký nebo studený. Někdo si rád přidá lžičku medu nebo plátek citronu, aby zvýraznil její přirozenou chuť.
Tipy a triky s cacarou
Cold Brew Cacara: Máte náladu na letní ochlazení? Cascaru namočte přes noc do studené vody, ráno sceďte, přidejte trochu ledu a voilà!
Mocktail Cacara: Přidejte do své vychlazené cacary trochu perlivé vody, snítek máty akapku limetky pro osvěžující nealkoholický drink.
Mix and Match: Smíchejte Cascaru se svými dalšími oblíbenými čaji. Nádech heřmánku nebo plátek zázvoru dodá nápoji říz a novou chuť.
Cascara obsahuje kofein v menší míře, než byste našli v kávě, ale o trochu více, než bývá v čajích.
Takže, až budete mít příště čajovou náladu, ale budete chtít něco jiného, sáhněte po cascaře. Je to spojení čaje a kávy, o kterém jste dosud nevěděli, že ho ve svém životě potřebujete!