Výsledek hledání textu Byli pep

Hledaný text Byli pep jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Máta peprná naťMáta peprná naťBylinný čaj z natě máty peprné je vhodný pro správnou funkci dýchacího a trávicího ústrojí, má příznivý vliv na nervovou soustavu a přispívá k přirozené...Skladem55 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: ZažíváníZažíváníTento bylinkový čaj napomáhá normální činnosti trávicího systému, správné funkci jater a střev. Složení: máty peprná list, heřmánek květ, anýz plod, fenykl plod,...Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Aglio peperoncini BIOAglio peperoncini BIOKlasické pořekadlo říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně to platí pro slavné spaghetti aglio, olio e peperoncini – klasiku z jižní Itálie, která se zrodila v...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bazalka BIOBazalka BIOBazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povznést jídlo na novou úroveň. Sušená bazalka...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bramborák BIOBramborák BIOVyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Bylinkové máslo BIOBylinkové máslo BIOSměs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOČesnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty? Sušený granulovaný...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Cukety BIOCukety BIOToto koření na cukety je ideální směsí, která dodá této zelenině svěží a neodolatelnou chuť.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kuskus BIOKuskus BIOKuskus je tradiční severoafrická příloha z pšeničné krupice, která na talíři funguje podobně jako rýže nebo bulgur. Je rychle hotový, krásně nasákne chutě koření a...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Mozzarella s rajčátky BIOMozzarella s rajčátky BIOSměs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem, nechat chvíli odležet a hotovou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Opečené brambory kouřové BIOOpečené brambory kouřové BIOKoření vykouzlí z opečených brambor vynikající lahůdku s omamnou kouřovou chutí a vůní. Uzená sůl dává bramborám chuťově plný základ, ke kterému se připojuje...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Oregano BIOOregano BIOKdyž se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka toho umí v kuchyni mnohem víc. Skvěle si...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pasta alla Romana BIOPasta alla Romana BIOV římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako amatriciana, což je omáčka z rajčat, guanciale...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský černý BIOPepř kampotský černý BIOKampotský pepř není jen tak ledajaký pepř – je to opravdový šperk z kambodžské provincie Kampot. Už na první přičichnutí vás praští do nosu jeho bohaté aroma, které...Dočasně vyprodáno64 Kč / 20 g Bylinka: Pepř zelený BIOPepř zelený BIOZelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým a...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený uzený BIOPepř zelený uzený BIOTento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí vás...Skladem66 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Tzatziki BIOTzatziki BIOŘekové mají spoustu skvělých věcí – nádherné pláže, antické památky, slunce téměř celý rok… ale hlavně mají tzatziki! Tento svěží jogurtový dip s česnekem a okurkou...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g Bylinka: Kufřík plný koření světové kuchyněKufřík plný koření světové kuchyněVydejte se na kulinářskou cestu kolem světa s naším Kufříkem plným koření světové kuchyně! Tento stylový plechový kufřík obsahuje 8 exotických směsí koření, díky...Skladem349 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada koření - Česká klasikaSada koření - Česká klasikaVýběrová degustační sada 12 různého koření české kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na...Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada loveckého koření sv. HubertaSada loveckého koření sv. HubertaNa úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti. A z lovců se postupem...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: BazalkaBazalkaBazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Česnek granulovanýČesnek granulovanýČesnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kajenský pepř mletýKajenský pepř mletýJe to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se někdy píše také cayennský nebo kayenský) vznikl...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: KoprKoprTyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Muškátový květ celýMuškátový květ celýMuškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříšku má jemnější, sladce kořeněnou chuť s...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: OreganoOreganoJakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrnc a...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Paprika sladká maďarskáPaprika sladká maďarskáMaďarská paprika je legendou evropské kuchyně. Žádný jiný druh papriky nedodá guláši, polévkám nebo domácím klobásám takovou chuť a barvu. A tato konkrétní paprika...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýBílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý LampongPepř černý LampongLampong je černý pepř z indonéské Sumatry, který má všechno, co od pořádného pepře čekáte – ostrou, suchou pálivost, výraznou kořeněnou chuť a v pozadí lehké tóny...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý mletýPepř černý mletýJemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský bílýPepř kampotský bílýBílý pepř z kambodžského Kampotu je jako tichý společník v kuchyni. Je nenápadný, ale když promluví, stojí to za to. Vyrábí se z plně zralých červených pepřových...Skladem76 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský černýPepř kampotský černýKampotský pepř je opravdu výjimečný kousek mezi pepři. Pochází z kambodžské provincie Kampot, kde se pěstuje podle tradičních postupů a v naprosto specifických...Skladem58 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský červenýPepř kampotský červenýTenhle pepř není jen o pálivosti. Je to opravdový gurmánský zážitek. Červený kampotský pepř se sklízí až úplně dozrálý, takže má plnou, ovocně nasládlou chuť s...Skladem76 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř Mac KhenPepř Mac KhenPepř Mac Khen pochází z divokých lesů Indonésie a Vietnamu a jeho chuť vás překvapí už při prvním použití. Kombinuje totiž svěží citrusové tóny s jemnou pikantností...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený mletýPepř zelený mletýZelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží a...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pomerančová kůra mletáPomerančová kůra mletáPoužití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti mít...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: RozmarýnRozmarýnRozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemitě hořkosladkou chuť, která dodává jídlům...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Saturejka drcenáSaturejka drcenáSaturejka je příjemná bylinka, která má výraznou, pikantně pepřovou chuť a krásně doplní nejen luštěninová jídla, ale i maso, zeleninu a sýry. Její aromatická síla...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: SumahSumahSumah je malý červený zázrak ze sušených plodů škumpy koželužské, který dokáže jídlu dodat svěží kyselost bez citronu nebo octa. Arabská, turecká i libanonská...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Aglio peperonciniAglio peperonciniItalské středně ostré koření na špagety i jiné těstoviny, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo do marinád na grilované maso.Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Americké rumové kořeníAmerické rumové kořeníExklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasické grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle hodí...Skladem72 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: AsadoAsadoTato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je výborná i na grilované ryby a...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: BarbecueBarbecueTato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa. Lze ji použít přímo na maso při závěru grilování nebo jako přísadu na...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Louisiana RubBarbecue Louisiana RubLouisiana není jen jazz, aligátoři a mokřady. Je to zároveň kraj, kde kuchyně voní po bylinkách, česneku i kouři a maso na grilu se pořádně okoření a peče pěkně...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bavorské BBQ kuřátkoBavorské BBQ kuřátkoBavorská kuchyně je nám Čechům hodně blízká. Maso, pivo a zábava. To jsou základy, na kterých se dá postavit nejedna grilovačka. A co si budeme povídat, Bavoráci to...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení

Hledaný text Byli pep jsme našli v těchto článcích

Tip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníTip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníKdyž člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpálený gril a jde se na věc. A ono to funguje. Jenže jakmile grilujete častěji, začnete zjišťovat, že steaky chutnají pořád stejně, zelenina je tak trochu do počtu a kuřecí prsa...Pokračovat Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkratky SPG, SPOG nebo SPPO.Pokračovat Nejlepší marinády na vepřové masoNejlepší marinády na vepřové masoVepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, kolik mu jen dáte. Když se dobře naloží, umí být voňavé, jemné nebo pořádně řízné. Ať už připravujete krkovici, kotlety nebo bůček, marináda z něj udělá úplně jiný zážitek.Pokračovat Tipy na nejlepší marinády na kuřecí masoTipy na nejlepší marinády na kuřecí masoKuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné.Pokračovat Kari marináda na kuřecí masoKari marináda na kuřecí masoKuřecí maso si s kari kořením skvěle rozumí. Je jemné, rychle nasákne chuť a nechá krásně vyniknout všechno, co do něj přidáte. Ať už chystáte kuřecí prsa, stehna nebo špízy na gril, kari marináda je osvědčený způsob, jak masu dodat šťavnatost, barvu a vůni plnou exotiky.Pokračovat Co je to suchý rub?Co je to suchý rub?Když se řekne marináda, většina lidí si představí mísu s olejem, česnekem a bylinkami, ve které se kousky masa koupou přes noc. Ale na grilovací scéně existuje ještě jedna zajímavá metoda, která má mezi mistry grilu své pevné místo: suchý rub (čte se „rəb“).Pokračovat Adamova medová marináda na žebraAdamova medová marináda na žebraSladká klasika s medem a bylinkovým kořením, která z vepřových žebírek udělá voňavou pochoutku jako z ráje. Tohle je marináda, kterou si zamilujete hned po prvním soustu. Je jednoduchá, vyvážená a šťavnatá.Pokračovat Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobréRyby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobréNěkdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování. Ať už děláte lososa na bylinkovém másle, pstruha v troubě nebo třeba candáta na pánvi, s máslem plným voňavého koření z toho vždycky bude jídlo, které potěší chuť i nos.Pokračovat 20 skvělých tipů na úžasné svařáky20 skvělých tipů na úžasné svařákyJsou věci, které k zimě prostě patří. Teplé ponožky, příjemná večeře a hrnek horkého svařeného vína, co zahřeje ruce i náladu. Jenže zatímco ponožky si člověk natáhne i poslepu, u svařáku se vyplatí trochu přemýšlet. Ne každé víno touží skončit ve vroucí lázni s hřebíčkem a ne každé koření má tu čest být v něm povařené.Pokračovat Voňavá historie svařeného vínaVoňavá historie svařeného vínaSvařené víno je nápoj, který nás zahřívá a doprovází po staletí a má to svůj důvod. Představa horkého, voňavého vína s kořením je totiž stejně lákavá dnes jako v dobách, kdy lidé zjistili, že přidat do vína koření je nejen dobrý nápad, ale také naprostá nutnost. Proč? Protože tehdejší vína často nebyla právě lahodná.Pokračovat Jak rozdělujeme kořeníJak rozdělujeme kořeníKoření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného proutku přidají jídlu barvu, chuť i vůni. Ale co to vlastně koření je? Jednoduše řečeno, jedná se o různé části rostlin, které se používají k ochucení a dochucení jídel.Pokračovat Sladká exkurzeSladká exkurzeDnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského oboru ze SOU Čáslav, plné zvědavosti a nadšení. Přijely objevit tajemství koření, které může jejich cukrářská kouzla povýšit na úplně novou úroveň.Pokračovat Americké rumové koření (video)Americké rumové koření (video)Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasický grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle hodí na vepřové, kuřecí či hovězí maso.Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Husa na bylinkách a citrusechHusa na bylinkách a citrusechHusa na bylinkách a citrusech je skvělým způsobem, jak se dostat od tradičních husích receptů k něčemu svěžímu a jinému. Husa je výjimečným pokladem mezi drůbeží a její bohatá chuť, pokud je správně připravena, je rozhodně skvělým kulinářským zážitkem.Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Umění pražení kořeníUmění pražení kořeníOkouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se koření nejprve opraží. Tato technika, která je nedílnou součástí bezpočtu indických jídel, odemyká doslova aromatický vesmír, který dodává jídlu nové dimenze.Pokračovat Koření na sušené masoKoření na sušené masoKdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od špičkových restaurací až po kuchyně odvážných domácích nadšenců. Tato kulinářská evoluce se odvíjí od tisícileté lidské vynalézavosti, je okořeněna nesčetnými kulturami a doplněna stále se vyvíjejícími poznatky potravinářské vědy. Námořníci sušené maso vozili na dlouhých plavbách, dobrodruzi jej sdíleli u táborových ohňů, a dokonce jerky , jak se sušenému masu říká v Americe, vzlétlo do vesmíru.Pokračovat Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořenímTip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořenímVyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť. Smíchejte ocet s přísadami, jako je česnek, čerstvé bylinky, kuličky pepře nebo sušené chilli vločky ve sterilizované nádobě. Směs necháme několik týdnů louhovat, poté přecedíme.Pokračovat Tip #19: Koření k oživení jednoduchých jídelTip #19: Koření k oživení jednoduchých jídelI tak jednoduchá a skromná jídla, jako jsou třeba míchaná vajíčka, můžeme povznést přidáním koření. Přisypte do míchaných vajíček speciálně namíchanou směs koření na míchaná vajíčka, nebo si připravte svou vlastní originální směs s bylinkami, pepřem a třeba špetkou chilli.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Domácí směs italských bylinekDomácí směs italských bylinekItalská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Koření na pečené kuřeKoření na pečené kuřeI když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Pepřový čajPepřový čajMožná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat Pepřový králPepřový králŘíká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatelů lidských dějin. Jeho peprná historie začíná 4 000 let před naším letopočtem, kdy se poprvé objevil v indické kuchyni.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Čevapčiči s bulharskou ČubricouČevapčiči s bulharskou ČubricouNa masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a že jen oni mají ty nejlepší a pravé čevapčiči. A pravdu budou mít tak trochu všichni, protože čevapčiči na Balkáně rozšířili během nadvlády Turků za osmanské říše povstalecké skupiny Hajduků.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Uzené nuselské zelíUzené nuselské zelíInspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který si nesl vážené kysané zelí. Ano, u nás v Nuslích si můžete odnést ve vlastních nádobách nejen naše koření a bylinky, ale přes ulici i kysané zelí na váhu.Pokračovat Španělské rudé perlyŠpanělské rudé perlyV tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: Pasta alla CalabresePasta alla CalabreseKdyž se řekne italská kuchyně, většině z nás naskočí těstoviny, rajčata, česnek, olivový olej a spousta bylinek. A právě v Kalábrii, na jihu Itálie, tohle všechno...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Salát ColeslawSalát ColeslawColeslaw je jednoduchý, křupavý salát ze syrového zelí, často s mrkví a smetanovou zálivkou. Pochází ze zahraničí, ale u nás si rychle našel místo vedle řízků,...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ShakshukaShakshukaNěkterá jídla voní už z dálky tak, že vás okamžitě přitáhnou do kuchyně. A shakshuka je jedním z nich. Pochází z Blízkého východu, kde se nejedno ráno začíná pánví...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Sada koření na grilování - OrientSada koření na grilování - OrientOrient je plný magických chutí od aromatického kardamomu přes sladkou a teplou chuť skořice až po ostrý zázvor. Každé koření je klíčem k autentické chuti a vůni,...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku koření: Sada koření na grilování - AfrikaSada koření na grilování - AfrikaV Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole. A stejně tak pestrá je africká kuchyně, ve které...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku koření: Sada koření na grilování - Jižní AmerikaSada koření na grilování - Jižní AmerikaJižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější, než fotbal a tanec. A...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku koření: Cajunské koření na sušené masoCajunské koření na sušené masoTato speciálně namíchaná směs koření na sušené maso vás zavede do srdce Louisiany, kde objevíte pulzující podstatu jižanské kuchyně. Rozehrajte koncert vašich...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bombajská rýžeBombajská rýžeDíky této směsi koření si rychle a jednoduše připravíte vynikající kořeněnou rýži s lehce pikantní chutí. Voňavá paprika a cibule vytvářejí chuťový základ, zatímco...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Barbecue Korea BIOBarbecue Korea BIOPopularita korejského grilování dávno překročila hranice této asijské země. V korejské kuchyni se na grilu nejčastěji setkáme s hovězím, vepřovým nebo kuřecím...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: BorščBorščSpeciálně namíchaná směs koření výrazně vylepší a usnadní vaření boršče, tedy známé východoevropské polévky, která zdomácněla jak na Ukrajině a v Rusku, tak i v...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř černý s whiskeyPepř černý s whiskeyKombinace vysoce kvalitního černého pepře se single malt whiskey rozhodně patří k těm chuťovým zážitkům, které obohatí váš gastronomický život. Tato kulinářská...Skladem102 Kč / 30 gVybrat balení koření: Míchaná vajíčkaMíchaná vajíčkaI tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přidejte...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení koření: Ticinské kořeníTicinské kořeníPikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef,...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Raclette a fondueRaclette a fondueSměs koření speciálně připravená pro ochucení sýrových pokrmů jako je Raclette nebo Fondue. ale i sýrové sendviče nebo vegetariánské pokrmy se sýrem.Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Sýry a tvarohSýry a tvarohDejte sýru nebo tvarohu novou chuť bylinek a koření. Jednoduše sýr posypte směsí koření. Vhodné i pro grilování sýrů. Stačí koření smíchat s olivovým olejem a před...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: JambalayaJambalayaPálivá směs koření kreolské kuchyně, která je ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Husa a kachnaHusa a kachnaSměs koření a bylinek k přípravě omáček nebo náplní do pečené drůbeže a masa s vysokým obsahem tuku.Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Medvědí grilMedvědí grilSměs koření s chutí a vůní medvědího česneku, která se hodí na grilování, do marinád i nádivek, k ochucení dušených a pečených mas i zeleniny. Výborná je i při...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Salátové francouzskéSalátové francouzskéKoření navržené jak pro přípravu těstovinových a zeleninových salátů, tak i vynikajících dresinků, dipů a pomazánek.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kurkuma BIOKurkuma BIOTato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Gyros paprikovýGyros paprikovýTato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině připravované na grilu. Základem...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Dárková sada kávy Střední Amerika 2Dárková sada kávy Střední Amerika 2Panamský průplav spojující Atlantský a Tichý oceán zná jistě každý školák, ale jak vynikající je panamská káva, vědí často jen znalci. Za svou jedinečnou chuť vděčí...Skladem295 Kč / 1 ksDo košíku koření: Aztécký pokladAztécký pokladSměs koření pro přípravu minutek, grilované i dušené zeleniny, sójového masa, do omáček, zapečených brambor nebo těstovin.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Ryby na bylinkáchRyby na bylinkáchPro milovníky ryb jsme připravili tuto speciální směs bylinkového koření, které je ideální pro přípravu jak mořských, tak sladkovodních ryb.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Grilovací bylinkyGrilovací bylinkyJemně pikantní koření dodá příjemnou bylinkovou chuť grilovanému masu, rybám, drůbeži, ale i grilované zelenině.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Kurkuma drcenáKurkuma drcenáDrcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí.Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř cibulovýPepř cibulovýKombinace cibule a pepře napovídá, že toto koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky, ryby, drůbež nebo zvěřina. Zvláště můžeme...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: DivočinaDivočinaTradiční česká směs koření na pečené maso i minutky s chutí divočiny.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Tandoori MasálaTandoori MasálaStačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s...Skladem54 Kč / 30 gVybrat balení koření: Mleté maso paprikovéMleté maso paprikovéPapriková ostřejší středně hrubá směs na mletá masa, karbanátky, sekanou, hamburgery, masové koule, masové náplně apod.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: PaellaPaellaSměs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty.Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: ChimichurriChimichurriArgentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pizza alla ToscanaPizza alla ToscanaToskánská kuchyně miluje jednoduchost. Zdejší gastronomie čaruje s intenzivní vůni bylinek a česneku, které dokonale propojí s dalšími základními ingrediencemi. A...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ZvěřinaZvěřinaAť už si chystáte pekáč na srnčí, jelení nebo pořádný kus divočáka, každá zvěřina si zaslouží koření, které ví, s čím má tu čest. Tato směs koření na zvěřinu staví...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř česnekovýPepř česnekovýTato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám. Též jí můžete...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení koření: Paštikové kořeníPaštikové kořeníKoření a bylinky k domácí přípravě paštik, která vám usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli a všechny kořenící ingredience ve správném poměru.Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení koření: Grilovací koření AmazoniaGrilovací koření AmazoniaAmazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů masa. Řízná chuť černého pepře...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koření na sýry à la FranceKoření na sýry à la FranceSměs bylinek a červeného pepře je vhodná především na zrající a nakládané sýry.Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení koření: Spaghetti bologneseSpaghetti bologneseŠpagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese. A není divu, protože tahle rajčatová omáčka...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení koření: Ryby KlasikRyby KlasikSměs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bylinkové másloBylinkové másloBylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Biftekové kořeníBiftekové kořeníTato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak. Stačí maso...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř bílý citrónovýPepř bílý citrónovýPepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky. Kombinace...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaKurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu.Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text Byli pep jsme nalezli v těchto kategoriích

Koření na saláty Koření balkánské kuchyně

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.