Výsledek hledání textu Recep

Hledaný text Recep jsme našli v těchto produktech

Matcha Latte BIO

Matcha Latte BIO

Zelené čaje s příchutí

Skvěle namíchaná kombinace japonského čaje matcha a cukru z kokosových květů pro jednoduchou přípravu lahodného nápoje...
Nikaragua Julieta A

Nikaragua Julieta A

Káva Arabica

Chuťově vynikající vyrovnaná káva, s lehce nasládlým typicky voňavým aroma. Tato jemně pražená káva, podle receptury jejího národa,...
Střední Amerika 1

Střední Amerika 1

Kávová cesta kolem světa

Mezi státy, kde má pěstování kávy důležitou roli, patří Nikaragua. V drsné krajině, donedávna zmítané občanskou válkou, se pěstuje...
Anýz celý BIO

Anýz celý BIO

Bio koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý BIO

Badyán celý BIO

Bio koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Citronová kůra drcená BIO

Citronová kůra drcená BIO

Bio koření

Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se...
Dýňová polévka BIO

Dýňová polévka BIO

Bio koření

Možná vám připadá dýňová polévka jako nevýrazné fádní jídlo. Pokud ale do polévky přidáte tuto speciálně namíchanou aromatickou...
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Bio koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Pomerančová kůra drcená BIO

Pomerančová kůra drcená BIO

Bio koření

Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky,...
Anýz celý

Anýz celý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Badyán celý

Badyán celý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán mletý

Badyán mletý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Celer semeno

Celer semeno

Jednodruhové koření

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma drcená

Kurkuma drcená

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Je to antioxidant a má vynikající...
Sůl dusitanová bez jódu

Sůl dusitanová bez jódu

Jednodruhové koření

Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před...
Sůl dusitanová s jódem

Sůl dusitanová s jódem

Jednodruhové koření

Dusitanová sůl se též nazývá rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl. Používá se především při zpracování masa jako ochrana před...
Sada koření Vánoční nálada

Sada koření Vánoční nálada

Sady koření

Sada koření pro pravou vánoční náladu obsahuje: KOŘENÍ NA SVAŘENÉ VÍNO Směs drceného koření pro snadnou přípravu tradičního...
Sada loveckého koření sv. Huberta

Sada loveckého koření sv. Huberta

Sady koření

Na úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali...
Biryani Masála

Biryani Masála

Směsi koření

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a...
Bruschetta bylinková

Bruschetta bylinková

Směsi koření

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách...
Bruschetta sýrová

Bruschetta sýrová

Směsi koření

Sušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu...
Bruschetta zeleninová

Bruschetta zeleninová

Směsi koření

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách...
Dýňové koření

Dýňové koření

Směsi koření

Velmi oblíbená tradiční podzimní směs koření na přípravu dýňového koláče, dýňových muffinů a dalších sladkých zákusků z dýní...
Gyros paprikový

Gyros paprikový

Směsi koření

Tato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině...
Jihoafrické koření

Jihoafrické koření

Směsi koření

V této hrubě namleté směsi objevíte všechny chutě jihoafrické kuchyně, ve které koření hraje zásadní roli. Koření do této části...
Míchaná vajíčka

Míchaná vajíčka

Směsi koření

I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně...
Pepř pomerančový

Pepř pomerančový

Směsi koření

Tato směs jemně mleté pomerančové kůry, rozmarýnu a zeleného pepře je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu...
Perníkové koření

Perníkové koření

Směsi koření

Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na...
Piri-Piri

Piri-Piri

Směsi koření

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z...
Sůl Fleur de Sel Barbecue

Sůl Fleur de Sel Barbecue

Směsi koření

Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova...
Tekutý kouř

Tekutý kouř

Směsi koření

Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá při výrobě salámů, klobás, uzeného masa, omáček nebo všude tam, kde...
Wok pánev

Wok pánev

Směsi koření

Silně pikantní směs koření, která je ideální pro přípravu čínských receptů na pánvi wok. Směs je jemně ochucena mangem, kardamomem...
Staročeská vánoční purpura

Staročeská vánoční purpura

České Vánoce

Přírodní vonná směs koření, bylin a dřevin, která je vyrobená podle tradiční staročeské receptury ke zpříjemnění vánoční atmosféry...
Kešu celé natural

Kešu celé natural

Ořechy a laskominy

Kešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako...
 

Hledaný text Recep jsme našli v těchto článcích

Recept na domácí kari pastu

Recept na domácí kari pastu

Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si...
Čas dýní a dýňových receptů

Čas dýní a dýňových receptů

Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní...
Zlatá bohyně kurkuma

Zlatá bohyně kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má...
Slaný dort s kurkumou

Slaný dort s kurkumou

Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experimentovat a...
Pepřový tokáň

Pepřový tokáň

Naše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká...
Krůtí prsa na pepři

Krůtí prsa na pepři

V rámci pepřového měsíce jsme připravili pro milovníky pepře recept na lehce pikantní krůtí prsa, která polahodí oku i mlsnému...
Královský roštěnec na pepři

Královský roštěnec na pepři

Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší...
Pepř je král koření

Pepř je král koření

Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Dabing v kuchyni

Dabing v kuchyni

Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Uzené nuselské zelí

Uzené nuselské zelí

Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který...
Ostrý Valentýn

Ostrý Valentýn

Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby...
Halászlé - maďarská rybí polévka

Halászlé - maďarská rybí polévka

Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a...
Jak bylinky a koření pomáhá

Jak bylinky a koření pomáhá

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Burčák 2016

Burčák 2016

Loňský burčák z vinařství Petra Marady z Mikulčic se vyvedl a jak my, tak především vy, naši milí zákazníci, jsme si ho...
Šafrán v kuchyni i lékárničce

Šafrán v kuchyni i lékárničce

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Kančí guláš

Kančí guláš

Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů...
Burčák 2015

Burčák 2015

Rok se s rokem sešel a opět je tu vinaři a především milovníky vína netrpělivě očekávané období burčáku. Letos pro Vás máme burčák...
Rychlá bruschetta k snídani

Rychlá bruschetta k snídani

Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...
Krátké povídání o dlouhé skořici

Krátké povídání o dlouhé skořici

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Svatomartinská husa s nudlemi

Svatomartinská husa s nudlemi

Když v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se...
Domácí zálivky a dresinky na saláty

Domácí zálivky a dresinky na saláty

Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření...
Ovocné saláty s domácí pikantní zálivkou

Ovocné saláty s domácí pikantní zálivkou

Příprava ovocných salátů většinou nepatří k těm nejsložitějším receptům a dá se říct, že za málo práce máme hodně muziky...
Celerová sůl

Celerová sůl

Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl...
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním...
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení...
Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkové lusky, resp. tobolky, jsou jediným jedlým plodem z tropických orchidejí, což je největší botanická rodina kvetoucích...
Sambal

Sambal

Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli...
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi...
Kuře po kajunsku

Kuře po kajunsku

Kajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se...
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil...
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
Bez ranní kávy se prostě neprobudím

Bez ranní kávy se prostě neprobudím

Bez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebujete...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství...
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví...
Balkánská  Pljeskavica s Adžikou

Balkánská Pljeskavica s Adžikou

Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v...
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli...
Valencijská paella se šafránem

Valencijská paella se šafránem

Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody až po...
Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a...
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa...
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování...
Portugalské kuře Piri-Piri

Portugalské kuře Piri-Piri

Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až...
Kuřecí Garam Masála

Kuřecí Garam Masála

Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na...