Výsledek hledání textu Recep

Hledaný text Recep jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Citronová trávaCitronová trávaCitronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně nasládlý, bylinný tón. Ať už vaříte thajskou polévku,...Skladem22 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Matcha Latte BIOMatcha Latte BIOSkvěle namíchaná kombinace japonského čaje matcha a cukru z kokosových květů pro jednoduchou přípravu lahodného nápoje. Čaj matcha obsahuje kofein, který má delší stimulační účinek, než káva. Cukr z kokosových květů má...Dočasně vyprodáno116 Kč / 40 g Bylinka: Dárková sada kávy Střední Amerika 1Dárková sada kávy Střední Amerika 1Mezi státy, kde má pěstování kávy důležitou roli, patří Nikaragua. V drsné krajině, donedávna zmítané občanskou válkou, se pěstuje káva, která je známa svojí jemnou a vyrovnanou chutí. Sousedící Honduras patří k zemím,...Skladem295 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Nikaragua Julieta ANikaragua Julieta AChuťově vynikající vyrovnaná káva, s lehce nasládlým typicky voňavým aroma. Tato jemně pražená káva, podle receptury jejího národa, tvoří základ pro každé ráno a dává tak pevnost celému dni. Káva je zrnková, nemletá.Skladem39 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž sáhnete po celém anýzu, ucítíte sladkou vůni reminiscentní lékořicových bonbonů s jemným nádechem pepře. Tohle koření krásně rozvoní domácí pečivo, dodá originální šmrnc zavařeninám nebo osvěží ovocné kompoty.Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Asijské bistro BIOAsijské bistro BIOPerná citrusová vůně citronové myrty s nádechem pomeranče a zázvoru ihned navodí pocit, jako byste stáli u wok pánve v rušném bistru. Směs má sladké, pikantní i lehce zemité tóny, které se skvěle hodí do nudlí, rýže,...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý BIOBadyán celý BIOJemně nasládlá vůně badyánových hvězdiček v sobě skrývá dotek lékořice, anýzu a lehce pepřové teplo. Skvěle rozvoní asijské polévky i omáčky na maso, u nás pak perfektně vyladí perníčky, povidla nebo svařené víno. Stačí...Skladem50 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Hot Wings BIOBarbecue Hot Wings BIOOstrá křidélka dostanou s touto pikantní směsí úplně nový rozměr. Chuť chilli pěkně štípne, zatímco vůně pepře, papriky, cibule a česneku rozvoní celou kuchyni. Koření skvěle sedne do domácí marinády před grilováním,...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue kouřové BIOBarbecue kouřové BIOŠťavnaté maso, zelenina nebo brambory a ta neodolatelná kouřová vůně papriky, česneku a lehce pálivých papriček chipotle. Směs, která připomíná poctivý letní gril i bez žhavých uhlíků a dává vyniknout každé domácí...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bylinkové máslo BIOBylinkové máslo BIOSvěží chuť petržele, jemnost sladké cibulky a špetka pepře dá máslu úplně nový rozměr. Tahle směs perfektně rozvoní domácí bagetu, vylepší pečené brambory i maso přímo z grilu. Stačí smíchat s máslem a nechat...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Cibule černá fermentovaná BIOCibule černá fermentovaná BIOJemná, sladká chuť s karamelovými a lehce ovocnými tóny, hluboké aroma a nečekaná jemnost. Černá fermentovaná cibule krásně rozvine omáčky, krémové polévky i saláty, navíc se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo tvrdým...Skladem78 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Citronová kůra drcená BIOCitronová kůra drcená BIOLehká svěžest, jemná kyselost a typická citrusová vůně – přesně to přinese sušená citronová kůra do každého jídla. Skvěle rozzáří ryby, drůbež, marinády, dipy i sladké pečení. Stačí špetka do salátového dresinku nebo na...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Citronová tráva BIOCitronová tráva BIOJemná vůně připomínající limetku, bez kyselosti a s lehce nasládlým tónem, dodá každému jídlu špetku exotiky. Sušená citronová tráva krásně provoní vývary, thajské polévky, kari nebo kokosové omáčky. Skvěle podtrhne...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Cukr z kokosových květů BIOCukr z kokosových květů BIOVůně karamelu, pražených ořechů a jemná kouřová linka dělají z kokosového cukru skvělého parťáka nejen na pečení, ale i do ranní kaše, kávy nebo asijských omáček. Sladí o něco jemněji než klasika, přitom ale podpoří a...Skladem60 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Dýňový prášek BIODýňový prášek BIOJemně nasládlá chuť a vůně čerstvě upečených dýňových buchet, to přesně přináší tento prášek do vaší kuchyně. Skvěle zvýrazní těsto při pečení, obohatí smoothie i krémové polévky nebo sýrovou pomazánku. Přimíchat jej...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Exotická magie BIOExotická magie BIOSladká jahoda s mangem, jemný česnek, pálivé chilli i špetka uzené soli, to všechno dokáže dodat pokrmům tropickou šťavnatost a zajímavý kouřový nádech. Svěží mátu a pomerančovou kůru oceníte hlavně v salátech nebo...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Focaccia BIOFocaccia BIOVoňavá směs plná rozmarýnu, tymiánu a oregana vykouzlí pravou atmosféru italské pekárny. Jemně sladká rajčata, balzamiková sůl a špetka pomerančové kůry vnesou do těsta lehký středomořský šmrnc. Skvěle sedí nejen na...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hořčice bílá celá BIOHořčice bílá celá BIOJemně křupavá semínka s hořkosladkou chutí a nádechem oříšků rozvoní každý nálev, marinádu nebo dresink. Celá hořčice se skvěle hodí do nakládání okurek i domácího pečiva, kde zvýrazní chuť a dodá pokrmu originální tón.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřejivá a lehce štiplavá vůně, která připomíná sváteční pečení i pořádný domácí vývar. Celé sušené hřebíčky vyniknou hlavně v dlouze tažených omáčkách, marinádách nebo svařeném víně. Skvěle zvýrazní chuť nakládané...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Chili Con Carne BIOChili Con Carne BIOPikantní, lehce kouřová směs s tóny chilli, rajčat a římského kmínu dokáže rozzářit nejen klasické fazolové ragú, ale i vegetariánské varianty, grilované maso či pečenou zeleninu. Přináší příjemné teplo, uzemní omáčky a...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Chilli mleté BIOChilli mleté BIOStředně pálivé chilli rozproudí chuť v každém jídle, aniž by ho přebilo. V jeho vůni najdete kouřové tóny, nádech sladkosti a špetku exotiky. Hodí se do polévek, omáček, na maso i do vegetariánských jídel a krásně...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kurkuma BIOKurkuma BIOZlatavě sytá barva, lehce zemitá chuť s nádechem pepře a trochu nahořklý podtón. To je kurkuma z bio kvality, která rozsvítí každou rýži, promění omáčky na těstoviny i polévky a spolehlivě zvýrazní chuť marinád na maso.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kurkuma Latte BIOKurkuma Latte BIOZlatavý prášek rozvoní kuchyni jemně zemitou vůní s lehkou příchutí zázvoru, skořice a pepře. Skvěle zahřeje v nápoji místo kávy, je ale parádní i v omáčkách, kari nebo zeleninovém ragú. Hodí se do slaných i sladkých...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Majoránka BIOMajoránka BIOBylinka, která voní domovem a poctivou kuchyní. Jemně nasládlá majoránka s lehce hořkým tónem dodá bramboračce, hrachovce i bramborákům ten správný šmrnc. Skvěle si rozumí s luštěninami, pečeným masem i česnekem.Skladem30 Kč / 15 gVybrat balení Bylinka: Mozzarella s rajčátky BIOMozzarella s rajčátky BIOKdyž se spojí sladkost sušených rajčátek, svěžest bylinek a jemná ostrost česneku s černým pepřem, vznikne kořenící směs, která rozzáří nejen mozzarellu s rajčaty. Hodí se i na ricottu, tvaroh, těstovinový salát nebo ke...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOČerstvě nastrouhaný muškátový ořech vás překvapí jemně nasládlou, hřejivou a lehce pikantní vůní. Dodá šmrnc sýrovým omáčkám, polévkám i bramborové kaši a perfektně se hodí i při pečení domácího perníku nebo štrůdlu.Na cestě20 Kč / 1 ks Bylinka: Paprika sladká BIOPaprika sladká BIOSytě červená sladká paprika v BIO kvalitě rozjasní každé jídlo jemnou nasládlou chutí i příjemně paprikovou vůní. Výborně se hodí do omáček na těstoviny, polévek i na maso nebo do zeleninových jídel. Skvěle si rozumí i...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pasta alla Romana BIOPasta alla Romana BIOVoní po rajčatech, česneku a bylinkách jako je tymián a oregano. Lehce nasládlou chuť s česnekovým základem oceníte v omáčkách na těstoviny, na pizze, ve zapečených jídlech nebo zeleninových směsích. Stačí rozmíchat ve...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIOCitrusová svěžest, nádech grapefruitu a příjemně dřevité tóny s jemným brněním na rtech. Timut dodá vašim asijským receptům i rybám nebo kuřeti zvláštní šmrnc a vystoupí nejvíc, když ho lehce opražíte nasucho. Výborně...Skladem56 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pomerančová kůra drcená BIOPomerančová kůra drcená BIOJemně nasládlá, lehce nahořklá chuť a svěží citrusové aroma drcené pomerančové kůry se postará o příjemné oživení sladkých i slaných pokrmů. Skvěle podtrhne omáčky na těstoviny, domácí marmelády nebo marinády na maso i...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Skořice indonéská mletá BIOSkořice indonéská mletá BIOSladká vůně, jemná pikantnost a příjemné zahřátí. Přesně taková je indonéská skořice, která dokáže rozvonět štrúdl, domácí granolu i horké kakao. Silnější aroma a teplý charakter oceníte při pečení, kde krásně zvýrazní...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g Bylinka: Tymián BIOTymián BIOSilná bylinková vůně, jemná nahořklost a nádech hřebíčku – právě to dodá tymián každému pokrmu. Skvěle zvýrazní chuť masa, ryb, zeleniny i luštěnin a vynikne při dlouhém pečení nebo dušení, kdy si zachovává své aroma.Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Vanilkový cukr BIOVanilkový cukr BIOSladká, jemná vůně vanilky a třtinového cukru udělá z každého pečení malý svátek. Stačí lžička do těsta na bábovku, krém do dortu nebo jen tak na palačinky a sladká snídaně získá příjemně květinový vanilkový dotek.Skladem45 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Sada koření na grilování - OrientSada koření na grilování - OrientOrient je plný magických chutí od aromatického kardamomu přes sladkou a teplou chuť skořice až po ostrý zázvor. Každé koření je klíčem k autentické chuti a vůni, která obohatí vaše kulinářské dovednosti a přivede na váš...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada koření Vánoční pohodaSada koření Vánoční pohodaUžijte si kouzlo Vánoc s naší sadou koření, která je jako stvořená pro přípravu těch nepříjemnějších zimních nápojů. Ať už si zpříjemníte chladné večery hrnečkem aromatického svařeného vína, voňavého vánočního punče,...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada loveckého koření sv. HubertaSada loveckého koření sv. HubertaNa úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti. A z lovců se postupem času stali myslivci, z nutnosti lovu záliba a pro některé...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: AjowanAjowanOstrá vůně připomínající tymián, lehký nádech anýzu a jemná štiplavost – tak se promění vaše kuchyně, když sáhnete po ajowanu. Stačí špetka do cizrny, brambor, domácího chleba nebo marinády na maso a rázem získá jídlo...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Anýz mletýAnýz mletýJemně nasládlá vůně mletého anýzu připomene dětské perníčky i sklenku domácího likéru. Skvěle zahraje v bábovce, sušenkách i kaši ke snídani. Anýz v tomto sypkém provedení se krásně rozpustí v těstě, jogurtu nebo...Skladem30 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Badyán celýBadyán celýTahle voňavá „hvězdička“ dokáže kuchyni proměnit jediným přidáním. Díky silné, kořeněné chuti s tóny anýzu, sladkého dřeva a lehkého koření výborně podtrhne nejen asijské vývary, biryani nebo pho, ale skvěle se hodí i...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Badyán mletýBadyán mletýBadyán je jako voňavá návštěva z východu, která přinese vašim dezertům i teplým pokrmům sladko-kořeněnou chuť s tóny lékořice, anýzu a jemné vanilky. Skvěle rozvoní domácí perníčky, ovocné kompoty, povidla i omamné...Skladem42 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Celer semenoCeler semenoJemně nahořklá chuť a vůně připomínající čerstvý celer, muškátový oříšek i citron – přesně to nabídnou celerová semínka. Skvěle zvýrazní rajčatové omáčky, osvěží saláty a vyladí dresinky i domácí nakládanou zeleninu.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: ČernuchaČernuchaLehce štiplavá, trochu nahořklá a s jemně pepřovým nádechem – černucha dokáže proměnit obyčejné pečivo, zeleninový salát i pečené maso v nečekaný chuťový zážitek. Její drobná semínka zvládnou jak pořádně rozvonět domácí...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Čertovo lejno drcenéČertovo lejno drcenéTahle drcená přísada má ostrou, skoro česnekovou a lehce cibulovou vůni, která se při tepelné úpravě krásně zjemní. Výborně poslouží do čočkových polévek, zeleninového kari nebo do všech druhů luštěnin. Stačí špetka na...Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Čertovo lejno mletéČertovo lejno mletéVýrazná vůně čertova lejna připomíná česnek i cibuli. Stačí maličká špetka, aby proměnila luštěninová jídla nebo curry v opravdovou lahůdku. Skvěle se hodí pro začátek vaření, kdy ji necháte krátce rozvonět na oleji.Skladem52 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Česnek plátkyČesnek plátkyPlátky sušeného česneku dodají pokrmům jemnou česnekovou chuť bez ostré štiplavosti. Po upečení krásně zavoní, rozvoní kuchyň oříškovým a lehce nasládlým aroma, které zvýrazní maso, ryby, zeleninu i omáčky na těstoviny.Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Citronová kůra mletáCitronová kůra mletáTahleta jemně mletá kůra hned rozvoní kuchyň svěžími citrusy a krásně zvýrazní sladká těsta na bábovku, sušenky i koláče. Přimíchejte ji do marinád na ryby, do máslových omáček nebo do pomazánek, kde dodá řádnou porci...Skladem30 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Citronová tráva mletáCitronová tráva mletáLehká citrusová vůně bez ostré kyselosti, jemná kořenitost a svěžest – právě tím umí citronová tráva rozzářit polévky, curry i marinády. Krásně doladí maso, krevety, zeleninová stir-fry i kokosové omáčky. Funguje i v...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Fenykl mletýFenykl mletýLehká nasládlost, tóny anýzu a lékořice – právě to je fenyklový prášek, který krásně zvýrazní domácí pečivo, těstoviny nebo slané koláče. Skvěle se snoubí s medem nebo oříšky, ale i s pečenou zeleninou či drůbežím...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Hořčice bílá celáHořčice bílá celáMalá žlutá semínka dokážou v kuchyni velké věci. Když se opraží, krásně voní po oříšcích a jejich jemně štiplavá chuť zvýrazní salát, marinádu i domácí pečivo. Skvěle sednou k nakládané zelenině, výpekům nebo kari. Při...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáJemně pálivá, lehce oříšková a svěže kořeněná – taková je mletá forma bílého hořčičného semínka. Skvěle ochutí omáčky, domácí dresinky i marinády, kde rozvine pikantní říz a zvýrazní další chutě. Oceníte ji v bramborové...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text Recep jsme našli v těchto článcích

Recept na domácí kari pastuRecept na domácí kari pastuČasto se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli. Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky.Pokračovat Čas dýní a dýňových receptůČas dýní a dýňových receptůPodzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct. A protože i u nás doma každoročně oranžové koule zabírají podstatnou část spižírny, připravili jsme pro vás pár přehled nápadů na přípravu dýní.Pokračovat 10 receptů na netradiční svatomartinskou husu10 receptů na netradiční svatomartinskou husuTradice je tradice a svatomartinské slavnosti jednoznačně patří k těm příjemnějším událostem, které si rozhodně žádný milovník dobrého jídla a pití nenechá ujít. Aby ty letošní svátky byly ještě zajímavější, přinášíme vám 10 netradičních receptů na (nejen) svatomartinskou husu, které nás inspirovali po celém světě.Pokračovat Recept na dokonalé perníčkyRecept na dokonalé perníčkyVánoce se blíží a s nimi i čas na přípravu těch nejoblíbenějších sladkostí – perníčků. Perníčky jsou tradičním pečivem, které na sebe dokáže upoutat pozornost svou vůní, tvary i bohatým zdobením.Pokračovat 20 skvělých receptů na úžasné svařáky20 skvělých receptů na úžasné svařákyKlasický svařák zná každý. Lahvinka vína, trocha skořice, pár hřebíčků, hvězdička badyánu a hotovo. Jenže svět svařeného vína je mnohem pestřejší. Život i svařák si můžeme vylepšit čokoládou, karamelem nebo třeba rumem či špetkou pepře. Připravíme si tak horký drink s originálním charakterem, chutí i náladou.Pokračovat Zlatá bohyně kurkumaZlatá bohyně kurkumaKurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí.Pokračovat Slaný dort s kurkumouSlaný dort s kurkumouNásledující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experimentovat a kromě klasického beránku jsem si vymyslela slaný dort. Protože přijede velká část naší rodiny ze Slovenska, tak nechci nechat nic náhodě a raději jsem svůj výmysl vyzkoušela už tento víkend.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Uzené nuselské zelíUzené nuselské zelíInspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který si nesl vážené kysané zelí. Ano, u nás v Nuslích si můžete odnést ve vlastních nádobách nejen naše koření a bylinky, ale přes ulici i kysané zelí na váhu.Pokračovat Ostrý ValentýnOstrý ValentýnValentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby. Láska prochází žaludkem a má ráda překvapení a svátek zamilovaných je tak ideální chvíle na důkaz lásky a to pěkně ostrý :-).Pokračovat Halászlé - maďarská rybí polévkaHalászlé - maďarská rybí polévkaKdyž se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a tentokrát si uvaříme jiné tradiční maďarské jídlo - Halászlé, nebo-li rybí polévku (halász- ryba, léves - polévka). Základem této polévky je kapr, sumec nebo candát.Pokračovat Šafrán v kuchyni i lékárničceŠafrán v kuchyni i lékárničcePoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat Jak je zboží zabaleno?Jak je zboží zabaleno?V našem Království přistupujeme s nejvyšší péčí nejen k samotným produktům, ale i k jejich zabalení, které je pro udržení kvality při zasílání poštou klíčové. Až teprve po přijetí vaší objednávky produkty pečlivě navážíme a zabalíme dle množství, které jste si objednali.Pokračovat Rychlá bruschetta k snídaniRychlá bruschetta k snídaniRychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek, zeleniny nebo sýru natřenou na chléb, tousty či housky.Pokračovat Krátké povídání o dlouhé skořiciKrátké povídání o dlouhé skořiciPoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat Svatomartinská husa s nudlemiSvatomartinská husa s nudlemiKdyž v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se před nimi ukrýt.Pokračovat Francouzský dresinkFrancouzský dresinkRecept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty.Pokračovat Domácí zálivky a dresinky na salátyDomácí zálivky a dresinky na salátyPřed časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření. Tím ale naše kreativita při ochucování zeleninových salátů rozhodně nemusí končit.Pokračovat Ovocné saláty s domácí pikantní zálivkouOvocné saláty s domácí pikantní zálivkouPříprava ovocných salátů většinou nepatří k těm nejsložitějším receptům a dá se říct, že za málo práce máme hodně muziky. Saláty z ovoce totiž rozhodně patří k favoritům letních dní, ať už jako předkrm ke grilovačce nebo jako odpolední svačinka, ke které děti nemusíte moc dlouho přemlouvat.Pokračovat Celerová sůlCelerová sůlUž jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Holandské pošírované hrušky s hřebíčkemHolandské pošírované hrušky s hřebíčkemHřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat Domácí vanilková zmrzlinaDomácí vanilková zmrzlinaVanilkové lusky, resp. tobolky, jsou jediným jedlým plodem z tropických orchidejí, což je největší botanická rodina kvetoucích rostlin na světě. Samotných vanilkovníků je 150 druhů, ale v kuchyni se potkáme pouze se dvěma - bourbon a tahitensis.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Nasi GorengNasi GorengNasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat Čočka se špenátem a čertovým lejnemČočka se špenátem a čertovým lejnemAsafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno. Tento název na první dojem může neznalého kuchaře odradit, ale to by byla velká chyba.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat Bez ranní kávy se prostě neprobudímBez ranní kávy se prostě neprobudímBez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebujete „probudit“ nebo třeba v noci, kdy zase potřebujte neusnout, pořádně nakopne, dodá vám energii a adrenalin a vy najednou cítíte, jak jste ožili a jak vám krev proudí žilami. Opravdu nám dodá káva palivo a mysl nám vystřelí jako raketa? Ve skutečnosti je to všechno tak trochu jinak. Kofein nám žádnou energii nedodá, jen si s námi zahraje chemické skořápky a pěkně nás podfoukne. Pojďme se tedy společně podívat, co se to vlastně s námi po kofeinové dávce děje.Pokračovat Spaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Jihočeská Kulajda s hřibovým kořenímJihočeská Kulajda s hřibovým kořenímHoubaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví maximálně žampiony, ve Francii nebo Itálii dávají přednost jen liškám, hříbkům či lanýžům a Američané si většinu hub nechají dovézt ze zahraničí.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Kuře TandooriKuře TandooriTandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli papričky, zatímco dnes se často setkáme s mírnější variantou s barvivem vyrobeným např. z červené řepy nebo žlutou směsí s kurkumou.Pokračovat Valencijská paella se šafránemValencijská paella se šafránemVe španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody až po krysy a hlodavce. Možná i proto často tápeme a nevíme jak má správná paella vypadat a jak ji připravit. Tak pojďme nahlédnout kuchařským mistrům přes rameno a odhalit její tajemství.Pokračovat Marocká polévka Harira s HarissouMarocká polévka Harira s HarissouMarocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských, andaluských a středomořských vlivů. Pokud bychom měli ochutnat jen jednoho zástupce z této bohaté palety místních jídel, jednoznačně to bude polévka Harira z rajčat, čočky a cizrny.Pokračovat Čevapčiči s bulharskou ČubricouČevapčiči s bulharskou ČubricouNa masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a že jen oni mají ty nejlepší a pravé čevapčiči. A pravdu budou mít tak trochu všichni, protože čevapčiči na Balkáně rozšířili během nadvlády Turků za osmanské říše povstalecké skupiny Hajduků.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Šafránové rizotoŠafránové rizotoKdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do Itálie již asi nezjistíme, zato však víme, že od 15. století je sever Itálie největším producentem rýže v Evropě.Pokračovat Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořenímŠpekáčky na pivu s Americkým rumovým kořenímMožná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování. Zapátráme-li však v historii této uzeniny, dostaneme se bezmála 130 let zpět a zjistíme...Pokračovat Portugalské kuře Piri-PiriPortugalské kuře Piri-PiriRecept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

koření: ChimichurriChimichurriSladkost papriky, svěžest bylinek a lehká pikantnost česneku v této směsi okamžitě připomenou letní grilování a šťavnaté hovězí steaky. Chimichurri se vyplatí mít po ruce i na zeleninu, do salátu nebo pro rychlou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice cejlonská celáSkořice cejlonská celáVoňavé svitky jemné cejlonské skořice vnesou do kuchyně sladkost a hřejivé aroma, kde se mísí tóny medu, citrusů a jemného dřeva. Nejsou štiplavé, spíš jemně zvýrazní kaše, kompoty nebo čaje, aniž by přebily chuť...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení koření: Aglio peperonciniAglio peperonciniTahle směs česneku, chilli a bylinek okamžitě připomene vůni italské kuchyně. Lehce pálivá chuť se nádherně hodí k těstovinám, do rajčatových omáček, na bruschettu i pizzu. Stačí přidat kapku olivového oleje a rázem...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení koření: Sůl himalájská hrubáSůl himalájská hrubáRůžové krystalky himalájské soli dodají jídlům jemnou, čistou slanost bez rušivých tónů. Typická je minerální, lehce železitá chuť, která vynikne na mase, zelenině i v polévkách nebo omáčkách. Skvěle oživí i sladké...Skladem50 Kč / 500 gVybrat balení koření: Kari MadrasKari MadrasTahleta směs přináší do kuchyně pikantní vůni a chuť, kde se mísí koriandr, kurkuma, římský kmín a špetka chilli. Hodí se do pomalu tažených omáček na kuře, zeleninu nebo luštěniny. Kari Madras krásně rozvoní i...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: HarissaHarissaChcete-li do jídla vnést špetku dobrodružství, vsaďte na směs inspirovanou Tuniskem, která hraje ostrými tóny chilli a česneku, s nádechem papriky i římského kmínu. Skvěle dochutí nejen kuře, ryby nebo jehněčí, ale...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Mandle naturalMandle naturalTyto mandle jsou ponechány v jejich přirozené podobě, se slupkou, aby si zachovaly co nejvíce výživových hodnot a své jedinečné chuťové vlastnosti. Neloupané mandle jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, zdravých tuků,...Skladem45 Kč / 100 gVybrat balení koření: Grilovací koření nepálivéGrilovací koření nepálivéNaprosto univerzální směs, která promění každou grilovačku v pohodový zážitek. Vůně bylinek, sladká paprika, trochu oříškového sezamu a jemná cibulka vykouzlí šťavnaté, voňavé maso i zeleninu bez pálivosti. Skvělé do...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Makadamy naturalMakadamy naturalMakadamy představují vrchol kvality a chuti mezi ořechy. Makadamiové ořechy jsou známé svou jemnou, máslovitou chutí a vysokým obsahem mononenasycených tuků, což je činí skvělou volbou pro zdravou...Skladem110 Kč / 100 gVybrat balení koření: Brusinky kanadské v hořké čokoláděBrusinky kanadské v hořké čokoláděKdyž se spojí vynikající klikva, nebo-li kanadská brusinka, a prvotřídní hořká čokoláda, výsledkem je tento luxusní chuťový zážitek. Každý brusinkové plod je pečlivě obalen ve vysoce kvalitní hořké čokoládě, která...Skladem56 Kč / 100 gVybrat balení koření: Para ořechyPara ořechyPara ořechy jsou velké, hladké ořechy známé pro svou bohatou, krémovou chuť. Pocházejí z obrovských stromů rostoucích v deštných pralesích Jižní Ameriky, zejména v Brazílii, Bolívii a Peru. Para ořechy mají jedinečný...Skladem79 Kč / 100 gVybrat balení koření: Lískové ořechy jádraLískové ořechy jádraJádra lískových oříšků jsou známé svou jedinečnou, bohatou chutí a vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Lískové ořechy jsou velmi všestranné a mohou být použity v mnoha různých receptech, včetně pečiva, salátů nebo i...Skladem53 Kč / 100 gVybrat balení koření: Kešu celé naturalKešu celé naturalKešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako blahodárné antidepresivum. Jsou bohaté na obsah bílkovin, "zdravých" tuků, železa, fosforu,...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení koření: Arašídy loupané naturalArašídy loupané naturalČerstvé přírodní loupané arašídy jsou skvělým zdrojem proteinů a zdravých tuků. Naše arašídy jsou pečlivě vybrány a zpracovány, aby zachovaly svou přirozenou chuť a výživové hodnoty. Dokonalé pro přímou konzumaci, do...Skladem22 Kč / 100 gVybrat balení koření: Kmín český drcenýKmín český drcenýTahle hrubě drcená podoba českého kmínu rozvoní pečený chléb i bramboráky, v polévce i na pečeni snadno vynikne jeho kořenitá, jemně oříšková chuť s lehkým citrusovým nádechem. Český kmín zvýrazní klasické zelí nebo...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Arabské kořeníArabské kořeníSměs s paprikou, římským kmínem a česnekem přenese vaše jídla rovnou na Blízký východ. Okoření pečené i grilované maso, zeleninu nebo třeba kuskus, a dodá jim mírně pikantní, hřejivou chuť s orientální vůní. Nejlépe...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Hřebíček mletýHřebíček mletýTeplá, lehce nasládlá chuť mletého hřebíčku krásně rozvoní pečené dobroty, omáčky i voňavé marinády. Typická je špetka do perníčků, domácích burgerů nebo orientálních směsí. Stačí málo a jídlo získá hlubokou kořenitou...Skladem40 Kč / 20 gVybrat balení koření: Zabijačkové kořeníZabijačkové kořeníV této směsi najdete vůni čerstvé majoránky, šťavnatého česneku i hřejivé tóny pepře a nového koření, které připomínají poctivou kuchyň našich babiček. Směs zvýrazní nejen jitrnice a jelita, ale parádně sedne také do...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení koření: Toskánské kořeníToskánské kořeníVůně bylinek jako oregano, tymián a rozmarýn se v této směsi potkávají s česnekem a cibulkou, což připomene poctivou kuchyni v toskánské vesnici. Výrazně podtrhne chuť pečeného masa, omáček na těstoviny i polévek,...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Mleté maso bylinkovéMleté maso bylinkovéBylinkové koření na mleté maso provoní kuchyň po česneku, majoránce a špetce muškátového květu. Přidá masu plnou a vyváženou chuť, která zvýrazní domácí karbanátky, sekanou, masové kuličky nebo zapékané dobroty. Stačí...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Fish MasálaFish MasálaCitrusový nádech koriandru, kousek kurkumy a jemná hřejivost chilli, to je ta pravá kombinace pro každý rybí recept. Tato směs krásně zvýrazní chuť ryby, nepřebije ji a díky zázvoru a česneku jí dodá exotický šmrnc.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Chicken Tikka MasálaChicken Tikka MasálaKdyž zavoní směs, v kuchyni se rozhostí vůně orientu – římský kmín, skořice, paprika a kardamom se postarají o hřejivou chuť s nádechem sladkého i lehce pálivého. Skvěle promění marinádu na kuře, ale oživí i pečenou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Grilovací koření KlasikGrilovací koření KlasikŠmrncovní směs plná papriky, česneku a cibulky promění každé maso na grilu v voňavou pochoutku s jemnou sladkostí a štiplavým dozvukem. Kmín s koriandrem dodají zemité tóny, šalvěj zaoblí celou chuť. Skvělé nejen na...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Garam MasálaGaram MasálaHřejivé chutě, jemná pálivost a vůně skořice, hřebíčku i kardamomu, přesně to vystihuje tuhle směs, bez které se indická kuchyně neobejde. Garam masála promění kari, polévku z čočky i pečenou zeleninu v opravdový...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: Dátá Chai MasálaDátá Chai MasálaVoňavá směs kardamomu, skořice, zázvoru a hřebíčku s pořádnou špetkou pepře vás přenese rovnou na indické tržiště. Tahle kombinace se nejlépe hodí do hutného černého čaje s mlékem, ale rozumí si i s medem nebo cukrem.Skladem57 Kč / 30 gVybrat balení koření: Čubrica jemnáČubrica jemnáJemná směs saturejky, libečku a celeru dokonale vynikne v zeleninových pokrmech, luštěninách nebo mletém mase. Vůně připomíná rozkvetlou bylinkovou zahrádku, chuť je zaoblená a lehce pikantní. Skvěle zvýrazní polévky,...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení koření: ČarodějkaČarodějkaČarodějka v sobě spojuje jemnou pálivost, bylinkovou svěžest a nádech exotiky, které doplňuje nečekaně příjemná skořicová stopa. Skvěle sedne na maso, do zeleninových směsí i omáček. Vynikne v guláši, domácí pomazánce...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Bylinkové másloBylinkové másloSvěží kombinace petržele, jemné cibulky a špetky pepře krásně vynikne, kdykoli se rozvoní v másle. Směs je ideální nejen na steaky, ryby nebo grilovanou zeleninu, ale i do pomazánek nebo na čerstvý chléb. Hotové máslo...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Bambova bylinková sůlBambova bylinková sůlKombinace cibulky, česneku, majoránky a kmínu dodává této směsi známou vůni domácí kuchyně, zatímco špetka chilli, kurkuma, kardamom nebo skořice připomenou i dálky. Tato sůl skvěle ochutí polévky, omáčky, brambory,...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Skořice indonéská mletáSkořice indonéská mletáTahle sytá skořice z Indonésie krásně provoní kuchyň už při prvním otevření sáčku. Její nasládlá a jemně hřejivá chuť vynikne v štrúdlu, perníčcích nebo ovesné kaši, stejně dobře ale podtrhne i exotickou směs na kari...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení koření: Římský kmín mletýŘímský kmín mletýZemitá vůně s lehkým kouřovým nádechem a stopou hořkosti, přesně to přinese do vaší kuchyně mletý cumin. Skvěle doplní kari, chili, hummus i pečené maso a zeleninu. Dodá exotický šmrnc polévkám i domácím chlebům.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pomerančová kůra mletáPomerančová kůra mletáSladkost s nádechem jemné hořkosti, intenzivní citrusová vůně a svěžest, kterou pomerančová kůra přináší, oživí každé pečení, omáčky i marinády. Skvěle si rozumí s vánočním cukrovím, drůbeží i bylinkovým máslem a...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pískavice celáPískavice celáZlatožlutá semínka rozvoní kuchyni sladkostí javorového sirupu s jemným karamelem a nádechem polévkového koření. Nejvíc jim to sluší v domácím karí, nakládané zelenině nebo pečivu a skvěle se hodí i do bylinného čaje.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Pepř sečuánský mletýPepř sečuánský mletýSvěží, jemně citrusová vůně a lehké brnění na jazyku vystihují sečuánský pepř snad nejlépe. Tento kousek koření dodá pokrmům exotický nádech a hloubku, kterou milují milovníci asijské kuchyně. Skvěle zvýrazní chuť masa,...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení koření: Pepř černý celýPepř černý celýOstrý říz, teplé dřevité tóny a lehký nádech citrusů – právě to dělá z pepře jednu z nejoblíbenějších přísad v kuchyni. Celé kuličky krásně provoní polévky, masové omáčky i domácí nakládačky. Skvěle pasuje k zelenině i...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení koření: Pepř bílý celýPepř bílý celýKuličky bílého pepře voní jemně kořeněně a na jazyku nechávají hřejivou stopu, která zvýrazní chuť vývarů, omáček i marinád. Nepřekřičí chuť masa ani ryby, naopak ji podtrhnou a dodají pokrmu příjemnou hloubku. Nejlépe...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení koření: OreganoOreganoČerstvá vůně, která připomene letní dovolenou u moře, bylinková chuť s lehce zemitým a pikantním tónem – přesně to oregano nabízí. Skvěle vynikne v rajčatových omáčkách, na pizze, v marinádách nebo na pečených...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření mletéNové koření mletéKouzlo, které v sobě ukrývá mleté nové koření, připomíná najednou chuť hřebíčku, skořice i muškátového oříšku s jemně peprným závěrem. Stačí špetka a omáčky, pečená masa nebo marinády získají plnější, výraznější tón.Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení koření: Nové koření celéNové koření celéTyhle voňavé kuličky v sobě spojují nádech hřebíčku, skořice, pepře a jemnou exotiku, která promění klasický vývar, omáčku na svíčkovou nebo domácí marinádu ve voňavou hostinu. Nové koření se skvěle hodí i na nakládání...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: Muškátový ořech mletýMuškátový ořech mletýJemně nasládlá chuť s dřevitými a lehce kořeněnými tóny krásně zaoblí nejen sýrové omáčky, ale i bramborovou kaši nebo zeleninové pyré. Mletý muškát skvěle podpoří špenát, krémové polévky i perníkové těsto. Stačí...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení koření: MajoránkaMajoránkaJemně sladká a lehce hořká, tahle bylinka vyladí nejen bramboráky, ale taky polévky, omáčky nebo zabijačkové dobroty. Dokáže zvýraznit chuť luštěnin i pečeného masa a krásně se snoubí s česnekem. Přidávejte až ke konci...Skladem18 Kč / 15 gVybrat balení koření: LibečekLibečekZelená bylinka, která okamžitě připomene poctivý domácí vývar. Libeček svou vůní a chutí s nádechem celeru, petržele a jemné zemitosti okamžitě zvýrazní každou polévku, omáčku či dušené jídlo. Skvěle rozvoní i brambory,...Skladem26 Kč / 20 gVybrat balení koření: KurkumaKurkumaJemně zemitá chuť a sytě žlutá barva promění i obyčejná jídla v něco výjimečného. Kurkuma nejvíce vynikne v kari, polévkách, dušené zelenině nebo v rýži, svědčí jí ale i pečení nebo domácí těstoviny. Skvěle se pojí s...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr mletýKoriandr mletýLehká, jemně nasládlá vůně s nádechem citrusů udělá z koriandru rychlého parťáka pro každou kuchyni. Skvěle se hodí do domácího chleba, orientálních omáček i marinád na kuře nebo ryby. Rozvoní těsto při pečení nebo dodá...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Koriandr celýKoriandr celýLehce sladké, citrusové a kořenité tóny koriandrových semínek rozvoní vaši kuchyni při každém pečení chleba i vaření hustých omáček. Díky svému jemnému aroma se hodí jak ke zvěřině a do marinád, tak i do domácích nálevů...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kmín český mletýKmín český mletýHořkosladká vůně mletého kmínu okamžitě připomene domácí chleba nebo poctivou bramboračku. Kdo miluje jemnou kořeněnou chuť s oříškovým a malinko citrusovým nádechem, sáhne po kmínu do pečiva, dušeného masa nebo třeba...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kmín český celýKmín český celýTenhle český poklad rozvoní vaší kuchyni příjemně kořenitou, lehce oříškovou vůní se špetkou citrusů a anýzu. Tvoří základ bramboračky, podtrhne chuť pečeného masa nebo dodá chlebu typický šmrnc. Semínka se uvolňují...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení koření: Kardamom mletýKardamom mletýStačí malá špetka a vaše kuchyně zavoní exotikou. Jemně citrusový a nasládlý mletý kardamom krásně promění sladké koláče, ovesné kaše i domácí čaj nebo kávu. Ovocným dezertům dodá orientální šmrnc a v kari nebo...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení koření: Kardamom celýKardamom celýMalá zelená zrnka toho umí překvapivě hodně. V kuchyni krásně rozvoní sladké pečivo, domácí curry i masové omáčky. Kardamom připomíná směs citrusů, kávy a sladkého dřeva, v teplé pánvi se jeho aroma ještě zintenzivní.Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení koření: Chilli mletéChilli mletéPikantní, jemně kouřová vůně a výrazná chuť. Mleté chilli rozproudí omáčky na těstoviny, polévky i grilované maso. Stačí špetka a celé jídlo dostane energii a příjemné teplo v ústech. Skvěle pasuje nejen do mexických a...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení

Hledaný text Recep jsme nalezli v těchto kategoriích

Recepty Novinky Jednodruhové koření Směsi koření Káva Arabica Koření na steaky Koření na grilování Koření české kuchyně Koření na omáčky Koření latinskoamerické kuchyně Koření na marinády Koření na paštiky Koření na mleté maso Dárkové poukazy Koření na bylinkové máslo

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Youtube
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.