Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Přišla spousta nových mlýnků na kávu a koření
Právě k nám přišla spousta nových krásných mlýnků na koření a džezvy na kávu. Tak se u nás zastavte, než zase zmizí!...
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Marinování masa směsí koření a bylinek jim nejen dodá chuť, ale také pomůže zjemnit maso. Kyselé složky, jako je citrusová šťáva...
Tip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalování
Ať už připravujete smažené kuře, obalované ryby nebo zeleninové lívanečky, přidejte koření přímo do směsi na obalování...
Tip #23: Přidejte do másla koření
Pozvedněte své pokrmy přidáním másla nebo ghí obohaceného kořením. Rozpusťte máslo nebo ghí na pánvi s kořením, jako je česnek,...
Tip #36: Buďte opatrní při práci s chilli
Ostré koření, jako je kajenský pepř nebo extra pálivé varianty chilli, nám může při vaření pěkně zatopit. Při jejich používání...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...
Vánoční ochutnávka vín z Francie
Aktualizováno 15. 12. 2014: Děkujeme Vám za hojnou účast a panu Bejblíkovi za příjemné strávení předvánočního podvečera...
Krátké povídání o dlouhé skořici
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Svatomartinská vína 2014
Svatý Martin již klepe kopytem svého koně na vrata a tak se můžeme těšit na první ochutnávky letošní sklizně...
Svatomartinská husa s nudlemi
Když v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se...
Káva s chilli
Nedávno k nám do obchodu přišel jeden zákazník a zatím, co jsem mu vážil Brazílii Santos, se zmínil, že mu jeho doktor doporučil...
Burčák je tu
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Zažijte Nusle jinak
Nejen kořením živ je člověk a tak bychom Vás rádi upozornili na akci Zažít Nusle jinak, která se koná v sobotu 20...
Oregáno nebo dobromysl?
Docela často se mě v obchodě zákazníci ptají, proč máme mezi kořením oregáno, ale v bylinkách dobromysl? Vždyť je to přece to samé...
Kouřové aroma
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá při výrobě salámů, klobás, uzeného masa nebo omáček, když chcete...
Dextróza
Dextróza je hroznový cukr (glukóza) vyrobený z hroznů vinné révy nebo bramborového škrobu. Informace pro diabetiky: Při normální...
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail:...
Královský roštěnec na pepři
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší...
Děti v zajetí vůní a chutí
Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Tajemství maďarského kotlíku
Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlíkem plným...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Boules Orientales
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazníkem, který...
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny...
Řepový koláč ala Balkán
Co budeme potřebovat: velká řepa 5 brambor kysané zelí cibule balkánský sýr koření: černý pepř, celý koriandr, sůl, kmín Postup...
Řepáková polévka
Co budeme potřebovat: velká řepa dvě brambory mrkev, čtvrt celeru, petržel červená cibule dvě rajčata kysané zelí koření: pepř,...
Malý indický bochánek
Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka,...
Rozhovor nejen o zimním koření
Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám...
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby...
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a...
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l...
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku...
Skořicové raw kuličky
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté...
Skořicová bomba
K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky...
Skořicová detoxikační kůra
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Skořicový domácí likér
K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků...
Jak bylinky a koření pomáhá
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Vánoční ochutnávka vín 2016
Letos se koná již třetí vánoční ochutnávka vín nejen z Francie, ale též Itálie, Německa, Portugalska a České republiky...
Tipy na vánoční dárek
Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních...
Burčák 2016
Loňský burčák z vinařství Petra Marady z Mikulčic se vyvedl a jak my, tak především vy, naši milí zákazníci, jsme si ho...
Čaj nesmrtelnosti
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Královské datle Medjool
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
PF 2016
Milí zákazníci, rádi bychom vám poděkovali za vaší přízeň a přejeme vám, ať nový rok má šťávu a přináší vám jen samou radost a slzy...
Smetanové šampáňo
Měli jste úspěšný rok? Tak to se musíte odměnit něčím výjimečným. A pokud holdujete bublinkám, na vašem svátečním stole či...
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený...