Výsledek hledání textu do polévky

Hledaný text do polévky jsme našli v těchto produktech

Citronová tráva

Citronová tráva

Bylinky

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Badyán celý BIO

Badyán celý BIO

Bio koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Bazalka BIO

Bazalka BIO

Bio koření

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá...
Citronová tráva BIO

Citronová tráva BIO

Bio koření

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Dýňový prášek BIO

Dýňový prášek BIO

Bio koření

Těšíte se, až přijde podzim a všude začnou vonět dýňové koláče, polévka nebo třeba dýňové latte? A co když vám prozradíme skvělý...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

Bio koření

Chilli mleté BIO jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a...
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Bio koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Kurkuma Latte BIO

Kurkuma Latte BIO

Bio koření

Připravte si osvěžující nápoj z kurkumy, kterému se také říká Zlaté mléko. Kurkumové latte je skvělou alternativou ke kávě...
Paprika uzená sladká BIO

Paprika uzená sladká BIO

Bio koření

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a...
Pomerančová kůra drcená BIO

Pomerančová kůra drcená BIO

Bio koření

Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky,...
Tonka fazole BIO

Tonka fazole BIO

Bio koření

Fazole Tonka se používají při přípravě moučníků, dezertů, nebo zmrzlin. Kromě sladké kuchyně se přidává tonka do rajčatových...
Sada koření - Česká klasika

Sada koření - Česká klasika

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 různého koření české kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají...
Badyán celý

Badyán celý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán mletý

Badyán mletý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Bazalka

Bazalka

Jednodruhové koření

Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá...
Cibule granulovaná

Cibule granulovaná

Jednodruhové koření

Cibule je při vaření nepostradatelný pomocník, který nám ale často vžene slzy do očí. Pokud však sáhneme po cibuli sušené, z...
Cibule mletá

Cibule mletá

Jednodruhové koření

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou...
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Jednodruhové koření

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a...
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Kardamom černý

Kardamom černý

Jednodruhové koření

Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma...
Kopr

Kopr

Jednodruhové koření

Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa...
Libeček

Libeček

Jednodruhové koření

Libeček je příjemně aromatická rostlina. Hodí se do každé polévky, většiny omáček i k zelenině nebo masu. Podporuje dobré trávení....
Paprika sladká maďarská

Paprika sladká maďarská

Jednodruhové koření

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného...
Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká

Jednodruhové koření

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a...
Pepř guinejský - rajská zrna

Pepř guinejský - rajská zrna

Jednodruhové koření

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují...
Pepř kampotský bílý

Pepř kampotský bílý

Jednodruhové koření

Vstupte do světa kulinářské vytříbenosti s bílým pepřem ze slavné kambodžské oblasti Kampot, ze které pochází koření proslulé svou...
Rozmarýn

Rozmarýn

Jednodruhové koření

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako...
Rozmarýn mletý

Rozmarýn mletý

Jednodruhové koření

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako...
Tonka fazole

Tonka fazole

Jednodruhové koření

Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu...
Tonka fazole mletá

Tonka fazole mletá

Jednodruhové koření

Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu...
Boršč

Boršč

Směsi koření

Speciálně namíchaná směs koření výrazně vylepší a usnadní vaření boršče, tedy známé východoevropské polévky, která zdomácněla jak...
Bylinky do polévky

Bylinky do polévky

Směsi koření

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a...
Bylinky do polévky s cibulkou

Bylinky do polévky s cibulkou

Směsi koření

Tato směs bylinek a cibulky příjemně ochutí a zvýrazní polévky a bílé omáčky....
Dýňové koření

Dýňové koření

Směsi koření

Velmi oblíbená tradiční podzimní směs koření na přípravu dýňového koláče, dýňových muffinů a dalších sladkých zákusků z dýní...
Fish Masála

Fish Masála

Směsi koření

Při plavbě po obrovském oceánu indických kulinářských zázraků narazíte i na tento často nedoceněný poklad – Fish Masala...
Garam Masála

Garam Masála

Směsi koření

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Chicken Tikka Masála

Chicken Tikka Masála

Směsi koření

Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si našla cestu...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Směsi koření

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden...
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Směsi koření

Naše koření na zabijačku je namíchané podle tradičních a osvědčených receptů českých zabijačkových hodů. Aromatická majoránka dodá...
Zatar

Zatar

Směsi koření

Směs koření Zatar (Za'atar) je populární především v zemích severní Afriky a Blízkého východu, v Jordánsku, Libanonu, Sýrii nebo v...
 

Hledaný text do polévky jsme našli v těchto článcích

Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z...
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, které vám...
Tip #27: Koření do domácích polévek a vývarů

Tip #27: Koření do domácích polévek a vývarů

Koření hraje zásadní roli při vytváření chutných domácích polévek a vývarů. Ať už je to přidání bobkových listů a tymiánu do...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná...
Čas dýní a dýňových receptů

Čas dýní a dýňových receptů

Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní...
Zajímavosti o bobkovém listu

Zajímavosti o bobkovém listu

Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal...
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil...
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Koření na jaro

Koření na jaro

S příchodem jara máme všichni chuť a zájem nastartovat náš zimou unavený organismus. Jak nám ke zdravému životnímu stylu pomůže...
Tajemství maďarského kotlíku

Tajemství maďarského kotlíku

Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlíkem plným...
Halászlé - maďarská rybí polévka

Halászlé - maďarská rybí polévka

Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a...
Velká papriková revoluce

Velká papriková revoluce

Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Pepř česnekový

Pepř česnekový

Směsi koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené...
Asado

Asado

Směsi koření

Naše speciální směs koření Asado je inspirována bohatými chutěmi Argentiny a je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají chuťový...
Brusinky kanadské v jogurtu

Brusinky kanadské v jogurtu

Ořechy a laskominy

Představujeme vám unikátní chuťovou symfonii, která vás určitě nadchne. Kanadské brusinky, známé pro svou sladkou a mírně kyselou...
Šalvěj

Šalvěj

Bylinky

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité...
Šafrán

Šafrán

Jednodruhové koření

Pravý šafrán jsou sušené červené čnělky (nesprávně blizny), které se ručně vytrhávají z květů pěstovaných rostlin...
Kmín český drcený

Kmín český drcený

Jednodruhové koření

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Americké brambory

Americké brambory

Směsi koření

Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané...
Rajská jablíčka

Rajská jablíčka

Jednodruhové koření

Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek...
Čubrica jemná

Čubrica jemná

Směsi koření

Jemně mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek,...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Směsi koření

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či...
Tymián

Tymián

Jednodruhové koření

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český...
Petržel nať

Petržel nať

Jednodruhové koření

Sušená drcená petrželová nať je všestranná bylinka, která nahradí po celý rok čerstvou petrželku do polévek, salátů i pomazánek...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Jednodruhové koření

Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jednodruhové koření

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Jednodruhové koření

Pepř černý je stejně jako bílý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Jednodruhové koření

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pepř bílý celý

Pepř bílý celý

Jednodruhové koření

Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování...
Pažitka

Pažitka

Jednodruhové koření

Pažitka je oblíbená naťová zelenina. Sušená pažitka je vhodná náhrada čerstvé v zimním období nebo jako rychlá záchrana do vývarů,...
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Jednodruhové koření

Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme...
Paprika sladká španělská

Paprika sladká španělská

Jednodruhové koření

Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva...
Paprika pálivá španělská

Paprika pálivá španělská

Jednodruhové koření

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a...
Paprika vločky červená

Paprika vločky červená

Jednodruhové koření

Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např...
Oregano

Oregano

Jednodruhové koření

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a...
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Jednodruhové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád,...
Nové koření celé

Nové koření celé

Jednodruhové koření

Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád,...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Jednodruhové koření

Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše,...
Majoránka

Majoránka

Jednodruhové koření

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Jednodruhové koření

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a...
Koriandr celý

Koriandr celý

Jednodruhové koření

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Jednodruhové koření

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Kmín český celý

Kmín český celý

Jednodruhové koření

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Jednodruhové koření

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na...
Estragon

Estragon

Jednodruhové koření

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je...
Česnek plátky

Česnek plátky

Jednodruhové koření

Česnek je univerzální koření pro všechny pikantní pokrmy evropské, arabské, asijské, africké i americké kuchyně...
Česnek mletý

Česnek mletý

Jednodruhové koření

Jemný česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Je univerzálním kořením pro...
Česnek granulovaný

Česnek granulovaný

Jednodruhové koření

Hrubý česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku....
Cibule sušená řezaná

Cibule sušená řezaná

Jednodruhové koření

Sušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamžitě přidat...
Celer list

Celer list

Jednodruhové koření

Sušený celerový list je vhodný dochucení polévek, omáček , salátů, pokrmů z ryb a darů moře....
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
 

Hledaný text do polévky jsme nalezli v těchto kategoriích