Výsledek hledání textu smes koreni

Hledaný text smes koreni jsme našli v těchto produktech

Fenykl celý

Fenykl celý

Bylinky

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Levandulový květ

Levandulový květ

Bylinky

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě...
Šalvěj

Šalvěj

Bylinky

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Dárková sada Čajové kouzlo

Dárková sada Čajové kouzlo

Čajové sady

Zažijte klid a krásu japonských zenových zahrad se šálkem jemného zeleného čaje obohaceného o květinové vůně, tropické ovoce i...
Assam

Assam

Černé čaje

Kvalitní třída indického čaje pěstovaného v oblasti Ássám. Velmi povzbuzující nálev z Assamu je silný, s bohatou vůní a plným tělem...
Zimní pohádka

Zimní pohádka

Černé čaje s příchutí

Tento ochucený černý čaj vás objeme jako teplý a útulný svetr během chladných zimních večerů. Skrývá v sobě hloubku černého čaje...
Zimní sluníčko

Zimní sluníčko

Ovocné čaje

Když se venku ochladí, není nic kouzelnějšího, než si dát šálek horkého ovocného čaje a užívat si momenty klidu...
Badyán celý BIO

Badyán celý BIO

Bio koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Barbecue Hot Wings BIO

Barbecue Hot Wings BIO

Bio koření

Rozpalte své chuťové pohárky s touto naší žhavou směsí koření na kuřecí křidélka, která je pečlivě vytvořena tak, aby do vašich...
Barbecue kouřové BIO

Barbecue kouřové BIO

Bio koření

Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory...
Bramborák BIO

Bramborák BIO

Bio koření

Vyvážená směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Bylinkové máslo BIO

Bylinkové máslo BIO

Bio koření

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky...
Dýňová polévka BIO

Dýňová polévka BIO

Bio koření

Možná vám připadá dýňová polévka jako nevýrazné fádní jídlo. Pokud ale do polévky přidáte tuto speciálně namíchanou aromatickou...
Fenykl celý BIO

Fenykl celý BIO

Bio koření

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Hřebíček celý BIO

Hřebíček celý BIO

Bio koření

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Hummus BIO

Hummus BIO

Bio koření

Speciální směs koření, která vašemu hummusu dodá pravou chuť orientální kuchyně. Koření můžete použít jak do klasického hummusu z...
Chai Latte BIO

Chai Latte BIO

Bio koření

Tato exotická směs koření Chai Latte je inspirována tradiční indickou recepturou a kombinuje sladkou skořici, ostrý zázvor, voňavý...
Chlebové koření BIO

Chlebové koření BIO

Bio koření

Klasická směs BIO koření na pečení pravého českého domácího chleba a jiného chlebového pečiva....
Chlebové koření vídeňské BIO

Chlebové koření vídeňské BIO

Bio koření

Směs koření na ochucení chlebového těsta s výraznější chutí anýzu, který dodává pečivu jemně pikantní sladkou chuť podpořenou...
Jogurtové koření BIO

Jogurtové koření BIO

Bio koření

Tato originální směs koření dodá novou úžasnou chuť jogurtu a dalším vašim oblíbeným mléčným pochoutkám. Dopřejte si přirozenou...
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Bio koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Kurkuma Latte BIO

Kurkuma Latte BIO

Bio koření

Připravte si osvěžující nápoj z kurkumy, kterému se také říká Zlaté mléko. Kurkumové latte je skvělou alternativou ke kávě...
Mozzarella s rajčátky BIO

Mozzarella s rajčátky BIO

Bio koření

Směs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem,...
Opečené brambory kouřové BIO

Opečené brambory kouřové BIO

Bio koření

Tato speciálně namíchaná směs vykouzlí z opečených brambor vynikající lahůdku s omamnou kouřovou chutí a vůní...
Ovocný salát BIO

Ovocný salát BIO

Bio koření

Tato speciální směs koření přinese vašemu ovocnému salátu zcela nový rozměr. Směs koření je namíchána tak, aby zdůraznila...
Pepř kampotský červený BIO

Pepř kampotský červený BIO

Bio koření

Kulinářské kouzlo kampotského červeného pepře dodá vašim pokrmům nádech rafinovanosti. Tento pepř je známý pro svůj výjimečný...
Tymián BIO

Tymián BIO

Bio koření

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Sada koření - Indická kuchyně

Sada koření - Indická kuchyně

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr...
Sada koření na grilování - Orient

Sada koření na grilování - Orient

Dárkové sady koření

Orient je plný magických chutí od aromatického kardamomu přes sladkou a teplou chuť skořice až po ostrý zázvor...
Sada koření - Pepře celého světa

Sada koření - Pepře celého světa

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...
Sada koření Vánoční pohoda

Sada koření Vánoční pohoda

Dárkové sady koření

Užijte si kouzlo Vánoc s naší sadou koření, která je jako stvořená pro přípravu těch nepříjemnějších zimních nápojů...
Badyán celý

Badyán celý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán mletý

Badyán mletý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Celer semeno

Celer semeno

Jednodruhové koření

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Jednodruhové koření

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže,...
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Jednodruhové koření

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Hřebíček celý

Hřebíček celý

Jednodruhové koření

Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Jednodruhové koření

Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso,...
Kari listy

Kari listy

Jednodruhové koření

Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii...
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Jednodruhové koření

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Pepř dlouhý

Pepř dlouhý

Jednodruhové koření

Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, s...
Pepř kubebový

Pepř kubebový

Jednodruhové koření

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich...
Pepř růžový (červený) celý

Pepř růžový (červený) celý

Jednodruhové koření

Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše...
Pepř sečuánský celý

Pepř sečuánský celý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického...
Pepř sečuánský zelený celý

Pepř sečuánský zelený celý

Jednodruhové koření

Zelený sečuánský pepř má jemnou kořenitost, intenzivní citrusové tóny s nuancemi grapefruitu. Při skousnutí cítíte na jazyku...
Saturejka drcená

Saturejka drcená

Jednodruhové koření

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných...
Saturejka mletá

Saturejka mletá

Jednodruhové koření

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných...
 

Hledaný text smes koreni jsme našli v těchto článcích

Tip #37: Směsi koření usnadní vaření

Tip #37: Směsi koření usnadní vaření

Směsi koření, jako je italské koření, provensálské bylinky nebo kari, jsou pohodlnou zkratkou pro přidání dokonalých chutí do...
Tip #38: Vytvořte si vlastní originální směs koření

Tip #38: Vytvořte si vlastní originální směs koření

Bavte se vytvářením vlastní typické kořenící směsi kombinací vašich oblíbených koření a bylinek. Experimentujte s různými poměry a...
Texaský dresink na salát i ke steaku

Texaský dresink na salát i ke steaku

Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát....
Dresink Café de Paris

Dresink Café de Paris

Recept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované...
Rychlý italský dresink

Rychlý italský dresink

Stačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na...
Francouzský dresink

Francouzský dresink

Recept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty....
Domácí salátová zálivka

Domácí salátová zálivka

Naučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat...
Domácí zálivky a dresinky na saláty

Domácí zálivky a dresinky na saláty

Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření...
Celerová sůl

Celerová sůl

Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl...
Koření na Rajma Masála

Koření na Rajma Masála

Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve vegetariánské...
Které koření je nejlepší v roce 2023?

Které koření je nejlepší v roce 2023?

Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá...
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním...
Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkové lusky, resp. tobolky, jsou jediným jedlým plodem z tropických orchidejí, což je největší botanická rodina kvetoucích...
Sambal

Sambal

Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4...
Kuře po cajunsku

Kuře po cajunsku

Cajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se...
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil...
Řecký gyros

Řecký gyros

Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahají až do...
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Rychlá ryba na ajowanu

Rychlá ryba na ajowanu

Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování

Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským...
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví...
Balkánská  Pljeskavica s Adžikou

Balkánská Pljeskavica s Adžikou

Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v...
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly chilli...
Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a...
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením

Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování...
Portugalské kuře Piri-Piri

Portugalské kuře Piri-Piri

Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až...
Kuřecí Garam Masála

Kuřecí Garam Masála

Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na...
Vánoční pečení

Vánoční pečení

Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale...
Čas na svařené víno

Čas na svařené víno

Letošní podzim byl nezvykle dlouho teplý a kdo by čekal na konci října takové krásné slunečné počasí. I když u nás v Království...
Hobby naší doby o koření

Hobby naší doby o koření

To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší...
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad

S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Změna názvu produktu Čertovo lejno

Změna názvu produktu Čertovo lejno

Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu názvu u produktu Čertovo lejno. Koření asafoetida, kterému se lidově říká...
Suchej únor

Suchej únor

Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě " Suchej únor ", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, které vám...
Zlatá bohyně kurkuma

Zlatá bohyně kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má...
Paštika à la Bourbon

Paštika à la Bourbon

Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý,...
Krůtí prsa na pepři

Krůtí prsa na pepři

V rámci pepřového měsíce jsme připravili pro milovníky pepře recept na lehce pikantní krůtí prsa, která polahodí oku i mlsnému...
Královský roštěnec na pepři

Královský roštěnec na pepři

Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší...
Pepř je král koření

Pepř je král koření

Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Dabing v kuchyni

Dabing v kuchyni

Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Řepový koláč ala Balkán

Řepový koláč ala Balkán

Co budeme potřebovat: velká řepa 5 brambor kysané zelí cibule balkánský sýr koření: černý pepř, celý koriandr, sůl, kmín Postup...
Rozhovor nejen o zimním koření

Rozhovor nejen o zimním koření

Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Zvěřina

Zvěřina

Směsi koření

Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....
Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Směsi koření

Italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo vaječné...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Směsi koření

Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná...
Losos

Losos

Směsi koření

Jemně pálivá hrubší směs na lososa, lze ji použít i na jiné druhy ryb. Obalte dokonale rybu ve směsi a pečte na mírném ohni do...
Hřibové koření

Hřibové koření

Směsi koření

Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
Harissa

Harissa

Směsi koření

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované...
Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Směsi koření

Tato lahodná neostrá směs koření s medem je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Adamovo medové koření je vhodné třeba na...
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směsi koření

Směs sušené kostičkované kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
Paštikové koření

Paštikové koření

Směsi koření

Směs koření a bylinek k domácí přípravě paštik. Usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli. Neobsahuje sůl, ani žádné jiné...
Grilovací koření nepálivé

Grilovací koření nepálivé

Směsi koření

Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si také chtějí...
Steak pikantní

Steak pikantní

Směsi koření

Pikantní hrubě namletá směs koření s paprikovými plátky, drcenými pepři, cibulí a bylinkami jak k přípravě ostřeji laděného steaku...
Grilovací koření pro děti

Grilovací koření pro děti

Směsi koření

Grilování je jedním z největších potěšení léta a s dětským grilovacím kořením si jej můžou s radostí užít i naši nejmenší gurmáni...
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Směsi koření

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke...
Bramborák

Bramborák

Směsi koření

Tradiční česká směs koření na ochucení bramboráků, polévek a jiných bramborových pokrmů....
Asado

Asado

Směsi koření

Naše speciální směs koření Asado je inspirována bohatými chutěmi Argentiny a je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají chuťový...
Grilovací koření Amazonia

Grilovací koření Amazonia

Směsi koření

Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů...
Tandoori Masála žlutá

Tandoori Masála žlutá

Směsi koření

Ostrá, typicky indická směs. Ideální do zeleninových, houbových, masitých i bramborových pokrmů. Vhodná zelenina je například...
Dýňová semínka loupaná

Dýňová semínka loupaná

Ořechy a laskominy

Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí a podle...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Směsi koření

Pařížský pepř je směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je...
Pracharanda papriková

Pracharanda papriková

Směsi koření

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady, pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru...
Americké brambory

Americké brambory

Směsi koření

Směs koření nejen na americké brambory, tedy klasické pečené brambory nakrájené na kolečka nebo čtvrtky ve slupce či oloupané...
Arabské koření

Arabské koření

Směsi koření

Mírně ostrá směs koření vhodná zejména pro pečená, grilovaná a mletá masa. Též je výborná k dochucení grilované a dušené zeleniny,...
Ratatouille

Ratatouille

Směsi koření

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci...
Tzatziki

Tzatziki

Směsi koření

Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu...
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Směsi koření

Naše koření na zabijačku je namíchané podle tradičních a osvědčených receptů českých zabijačkových hodů. Aromatická majoránka dodá...
Toskánské koření

Toskánské koření

Směsi koření

Směs koření na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
Špagety

Špagety

Směsi koření

Směs koření k úpravě špaget s obsahem soli max. 20 %....
Kuře Klasik

Kuře Klasik

Směsi koření

Směs koření neobsahuje sůl, glutaman ani jiné chemické přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením a nebo grilováním...
Čínská kuchyně

Čínská kuchyně

Směsi koření

Směs k přípravě čínských pokrmů. Základní postup: Nakrájené maso naložíme se směsí koření a oleje. Orestujeme na oleji, když maso...
Sambal

Sambal

Směsi koření

V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování,...
Provensálské koření

Provensálské koření

Směsi koření

Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni, především ke kořenění všech druhů...
Pracharanda polévková

Pracharanda polévková

Směsi koření

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady, pouze sůl. Je bez lepku a bez cukru...
Fish Masála

Fish Masála

Směsi koření

Při plavbě po obrovském oceánu indických kulinářských zázraků narazíte i na tento často nedoceněný poklad – Fish Masala...
Chicken Tikka Masála

Chicken Tikka Masála

Směsi koření

Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si našla cestu...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směsi koření

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů...
Ryby Klasik

Ryby Klasik

Směsi koření

Směs bylinek a koření s přísadou soli a kyseliny citronové k úpravě ryb pečením, smažením, grilováním i dušením...
Kari indické

Kari indické

Směsi koření

Kari (curry) je orientální směs koření, která se vyskytuje v mnoha variantách. Každá indická hospodyně míchá vlastní kari...
Gyros bylinkový

Gyros bylinkový

Směsi koření

Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších...
Grilovací koření Klasik

Grilovací koření Klasik

Směsi koření

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu...
Garam Masála

Garam Masála

Směsi koření

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Dátá Chai Masála

Dátá Chai Masála

Směsi koření

Dátá Masála je směs koření k přípravě tradičního indického bílého čaje (též nazývaný Yogi čaj). Nejčastěji se směs koření na Dátá...
Čubrica jemná

Čubrica jemná

Směsi koření

Jemně mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek,...
Čarodějka

Čarodějka

Směsi koření

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou...
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Směsi koření

Směs koření vhodná k přípravě pomazánek a k ochucení salátů, bylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety...
Biftekové koření

Biftekové koření

Směsi koření

Tato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Směsi koření

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či...
Adžika

Adžika

Směsi koření

Tato velmi oblíbená směs koření původem z Gruzie se skvěle hodí na pečené a grilované maso (např.jehněčí a drůbež) nebo k ochucení...
Tymián

Tymián

Jednodruhové koření

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Pepř bílý citrónový

Pepř bílý citrónový

Směsi koření

Pepřově kyselá chuť této směsi koření se skvěle hodí k ochucení nejen všech druhů grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale...
Pepř barevný

Pepř barevný

Směsi koření

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších...