Nejlepší koření na pečené maso

Pěkně voňavá pečínka rozzáří nejednu tvář. Aby se dílo podařilo, je mimo výběru vhodného masa důležité vybrat správné koření. Mohl by stačit obyčejný pepř, proč ale nevyzkoušet něco nového nebo orientálního. Jednotlivá koření lze kombinovat a vybízí k experimentům v přípravě, nakládání a marinování před samotným pečením. Věnovat pozornost se vyplatí zejména pálivým směsím, u kterých je důležité množství, aby vás ve výsledku sousto nepopálilo. Doporučujeme vyzkoušet jednu z našich nejpálivějších směsí koření - harissu.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na pečené maso

Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Neostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni....
africké koření

africké koření

Koření dodá exotickou chuť jak grilovanému, pečenému nebo dušenému masu, tak i kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Americké rumové koření

Americké rumové koření

Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasické grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle h...
anýz

anýz

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod. Anýzové koření ...
Arabské koření

Arabské koření

Mírně ostré koření vhodné zejména pro pečená, grilovaná a mletá masa. Též je výborné k dochucení grilované a dušené zeleniny, kuskusu, luštěnin, sojových pokrmů...
badyán

badyán

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
Baharat

Baharat

Baharat je koření, které vystihuje podstatu perské kuchyně, kde se používá na rýži, zeleninu, maso i exotické omáčky....
Barbecue Colorado-Texas

Barbecue Colorado-Texas

Od rovin Colorada až po rozsáhlé pastviny Texasu bylo barbecue vždy základním kulinářským zvykem, který spojuje rodiny a přátele kolem grilu. Naše kořenící směs...
Barbecue Churrasco

Barbecue Churrasco

Portugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín, ale i uctívaná grilovací tradice....
barbecue koření

barbecue koření

Rozpalte své chuťové pohárky s touto naší žhavou směsí koření na kuřecí křidélka, která je pečlivě vytvořena tak, aby do vašich kulinářských dobrodružství vnesl...
Barbecue Los Angeles

Barbecue Los Angeles

Tato typická kalifornská směs koření na barbecue je perfektní pro každého, kdo si chce vychutnat autentickou chuť amerického BBQ v pohodlí své kuchyně....
Berbere

Berbere

Tradiční etiopská směs koření pro přípravu pikantních jídel, především při ochucení pečeného a grilovaného masa, dušené a pečené zeleniny, vaření rýže nebo čočky a omáček....
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
cibule

cibule

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení. Ať už si ji dáte n...
černý pepř

černý pepř

Fermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnatost a výrazné aroma. Díky tomuto procesu...
česnek

česnek

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
čubrica

čubrica

Nepálivá varianta oblíbeného bulharského koření na luštěniny, zapékanou zeleninu, mleté maso, ryby, polévky, pomazánky a pokrmy připravované na grilu....
dekorační chilli

dekorační chilli

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
Dětenické středověké koření

Dětenické středověké koření

Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná kuřecí stehýnka nebo křidýlka....
dětské grilovací koření

dětské grilovací koření

Tato speciálně namíchaná směs koření je ale navržena tak, aby vyhovovala nejen dětem, ale také všem, kteří preferují jemnější a nepálivé chutě nebo mají zdravotní dietu....
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
fermentovaná cibule

fermentovaná cibule

Černá fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma. Proces pomalé fermentace dává cibuli nejen j...
fermentovaný česnek

fermentovaný česnek

Černý fermentovaný česnek je výsledkem pomalého procesu fermentace, během kterého se čerstvé stroužky mění na tmavé, jemně sladké lahůdky s komplexní chutí....
Fleur de Sel

Fleur de Sel

Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova Réunion. Kouřové aroma této směs...
Garam Masála

Garam Masála

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Pokud hledáte výraznou červenou barvu a jemně sladkou paprikovou chuť, ale nechcete ostré chilli, tahle hrubě drcená červená paprika je ideální volba....
grilovací koření

grilovací koření

Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu....
Grilovací koření Texas

Grilovací koření Texas

Hrubozrnná směs grilovacího koření ve stylu divokého západu je vhodná např. na grilované hovězí maso....
guinejský pepř

guinejský pepř

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují malá černá semena nepravidelného tvaru....
gyros

gyros

Tato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině připravované na grilu....
Harissa

Harissa

Původem tuniské ostré koření se používá k ochucení pečeného masa, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýže, polévek, omáček, luštěnin a zeleninových salátů....
hořčice

hořčice

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a zeleniny v kyselém nálevu, k pří...
chakalaka

chakalaka

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
chilli

chilli

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
jalovec

jalovec

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní vůni. Jalovec je oblíbeným ko...
kampotský pepř

kampotský pepř

Kulinářské kouzlo kampotského červeného pepře dodá vašim pokrmům nádech rafinovanosti. Tento pepř je známý pro svůj výjimečný chuťový profil a zářivě červený od...
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Pozor na záměnu tohoto koření s klas...
kmín

kmín

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě brambor, zelí, vepřové pečen...
koriandr

koriandr

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají ...
koření Čarodějka

koření Čarodějka

Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou chuť masu připraveném jak na grilu nebo rožni, tak i pečeném či připraveném jako minutka....
koření na divočinu

koření na divočinu

Tradiční česká směs koření na pečené maso i minutky s chutí divočiny....
koření na jehněčí a skopové

koření na jehněčí a skopové

Toto koření je zvláště vhodné pro marinování masa na grilování a pečení. Marinádu připravíte smíchaním koření v poměru 1: 2 s olejem. Maso nechte naložené alesp...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
koření Piri-Piri

koření Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemus...
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené nasekané kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
Kreolské koření

Kreolské koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně. Tento ostrov nabízí kulinářské zážitky, které js...
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost....
kubebový pepř

kubebový pepř

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od ...
kurkuma

kurkuma

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Levandulový květ

Levandulový květ

Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává ...
libeček

libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
majoránka

majoránka

Když se řekne majoránka, většina z nás si hned představí bramboráky, zabijačkové dobroty nebo poctivou bramboračku. Tuhle aromatickou bylinku ale využijete mnoh...
Mandarinková kůra drcená BIO

Mandarinková kůra drcená BIO

Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády. Na mandarinkovou kůru narazíme p...
masála

masála

Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s ...
medvědí česnek

medvědí česnek

Tato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá. Je skvělou volbou pro každého, kdo má r...
Medvědí gril

Medvědí gril

Směs koření s chutí a vůní medvědího česneku, která se hodí na grilování, do marinád i nádivek, k ochucení dušených a pečených mas i zeleniny. Výborná je i při ...
muškátový květ

muškátový květ

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je "muškátový květ". Oproti muškátovém...
muškátový ořech

muškátový ořech

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel....
nové koření

nové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
oregano

oregano

Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a součástí provensálského koření....
pálivá paprika

pálivá paprika

Podobně jako zauzená sladká paprika se i pálivá varianta používá do polévek, na kuřecí maso nebo ryby. Přidáním uzené papriky jídlo získá chuť po uzeném masu i ...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z hovězího,...
pepř

pepř

Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem použ...
Pepř Banasura uzený

Pepř Banasura uzený

Tento jedinečný pepř vyrůstá v malebném okolí přehrady Banasura Sagar, která se hrdě pyšní titulem největší přehrady v Indii. Tento kout Wayanadu, severovýchodn...
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám....
provensálské koření

provensálské koření

Směs bylinek obíbených ve francouzské Provence, která se hojně používá především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky, těstoviny, piz...
skořice

skořice

Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia). Tento název koření získalo pro svůj vzhled, ...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva. Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do...
Sůl mořská uzená

Sůl mořská uzená

Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska. Proces uzení se provádí ve specializo...
sumah

sumah

Sumah je malý červený zázrak ze sušených plodů škumpy koželužské, který dokáže jídlu dodat svěží kyselost bez citronu nebo octa. Arabská, turecká i libanonská k...
sušený kopr

sušený kopr

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...
Svanská sůl

Svanská sůl

Tato tradiční gruzínská bylinková sůl je vynikající k masu, rybám a do všech pokrmů z vajec....
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef,...
třtinový cukr

třtinový cukr

8 dní uzený třtinový cukr vás příjemně překvapí v barbecue omáčkách, salátech a různých masových pokrmech. Vyzkoušejte tímto uzeným cukrem ozdobit zmrzlinu nebo...
Zabijačkové koření

Zabijačkové koření

Naše koření na zabijačku je namíchané podle tradičních a osvědčených receptů českých zabijačkových hodů. Aromatická majoránka dodá vřelou, lehce ostrou chuť a č...
zelený pepř

zelený pepř

Tento zelený pepř je mezi kořením skutečným skvostem. Díky uzení bukovým dřevem získává jemný kouřový tón, který doplňuje jeho přirozenou pikantnost, a překvapí...