Country mix
Směsi koření
Oblíbená směs koření Country mix je namíchaná ve stylu amerického venkova. Základem je paprika, česnek a cibule, které jsou...
Citronová kůra drcená
Jednodruhové koření
Sušená nesířená citronová kůra jemně drcená je vhodná na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Příjemně ochutí i čaje...
Chilli Habanero drcené
Jednodruhové koření
Chiil papričky Habanero dosahují průměrné pálivosti 250 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Kombinace jejich pálivosti a...
Grilovaná zelenina
Směsi koření
Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává...
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti...
Koriandr list
Jednodruhové koření
Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů...
Sada koření na ryby
Sady koření
Pokrmy připravené z ryb jsou oblíbenou součástí jídelníčku. K jejich přípravě je určena tato speciální sada, které obsahuje koření...
Chilli Naga Bhut Jolokia
Jednodruhové koření
Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána...
Sůl himalájská jemná růžová
Jednodruhové koření
Nerafinovaná sůl z ekologicky čistého prostředí bez umělých přísad, chemického fluoru a jódu. Svou růžovou barvu má tato sůl díky...
Celer semeno
Jednodruhové koření
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Grilovací koření Brazílie
Směsi koření
Vytvořte si u vás doma atmosféru rozpálené pláže Copacabana v Rio de Janeiro a připravte si na grilu steak s chutí tradičních...
Chilli Habanero mleté
Jednodruhové koření
Jemně mleté vysoce pálivé chilli papričky (pálivost 250 000 SHU). S opatrností přidávejte do pálivých mexických omáček, do polévek,...
Piri-Piri
Směsi koření
Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z...
Sumah
Jednodruhové koření
Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské...
Muškátový květ celý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Chilli Jalapeño kouřové drcené
Jednodruhové koření
Drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť. Díky hrubě drcené formě...
Brazilská kořenící sůl
Směsi koření
Brazilská kořenící sůl roztančí karneval chutí nejen na hovězím steaku, ale dodá ostrou a výraznou chuť pepře, cibule a česneku i...
Pepř dlouhý
Jednodruhové koření
Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně sladká, s...
Chimichurri
Směsi koření
Argentinská nepříliš ostrá hrubá směs koření a zeleniny. Používá sa k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně,...
Dětenické středověké koření
Směsi koření
Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na grilovaná...
Adamovo medové koření
Směsi koření
Tato lahodná neostrá směs koření s medem je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Adamovo medové koření je vhodné třeba na...
Grilovací koření Argentina
Směsi koření
Skvělá směs mletého koření určená pro grilování steaků, pečení a smažení kuřecího, hovězího i vepřového masa, na minutky či...
Grilovací koření pro děti
Směsi koření
Speciálně namíchaná směs grilovacího koření nejen pro děti, ale i pro všechny, kteří dávají přednost nepálivé chuti nebo mají...
Asádo
Směsi koření
Univerzální neostrá aromatická směs koření na grilování, ale třeba i do salátů....
Rozmarýn mletý
Jednodruhové koření
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako...
Citronová kůra mletá
Jednodruhové koření
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť...
Hřebíček mletý
Jednodruhové koření
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso,...
Koření pěti vůní
Směsi koření
Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů...
Gyros bylinkový
Směsi koření
Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších...
Tymián
Jednodruhové koření
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Pomerančová kůra mletá
Jednodruhové koření
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel,...
Pískavice mletá
Jednodruhové koření
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pepř zelený mletý
Jednodruhové koření
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Pepř zelený celý
Jednodruhové koření
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou...
Kajenský pepř
Jednodruhové koření
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Nové koření mleté
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád,...
Nové koření celé
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád,...
Muškátový květ mletý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Kopr plod
Jednodruhové koření
V kuchyni se plody kopru používají k nakládání zeleniny, při dušení masa, přípravě zeleninových a rybích pokrmů, do polévek a...
Jalovec celý
Jednodruhové koření
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní...
Chilli papričky celé
Jednodruhové koření
Tato odrůda chilli se nazývá Bird´s Eye (ptačí oko) a jde o středně pálivou papričku. Je příbuzná Tabasco papričce...
Chilli mleté
Jednodruhové koření
Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle...
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Estragon
Jednodruhové koření
Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke...
Bobkový list mletý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...