Kari listy
Jednodruhové koření
Kari (curry) listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii....
Kari Colombo
Směsi koření
Neostrá směs koření kari, která se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucen...
Kari Goa
Směsi koření
Směs celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí....
Kari indické
Směsi koření
Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Kari Madras
Směsi koření
Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninov...
Kari Mauritius
Směsi koření
Mauritius je známý pro svou bohatou a rozmanitou kuchyni s vlivy z Indie, Číny, Evropy a Afriky vytvářejí jedinečnou smě...
Kari pro děti
Směsi koření
Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy,...
Kari thajské
Směsi koření
Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, krá...
Kari zelené
Směsi koření
S touto směsí koření objevíte chuť legendárního thajského kuřecího nebo vegetariánského zeleného kari....
Citronová tráva
Bylinky
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...
Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Pu-Erh Superior
Černé čaje
Tento jemný Shu Pu-Erh, který zrál 10 let, je z oblasti Jingmai v provincii Yunnan. Čaj nabídne po zalití tmavě hnědý ná...
Citronová tráva BIO
Bio koření
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Kajenský pepř mletý BIO
Bio koření
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtro...
Kurkuma BIO
Bio koření
Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Kurkuma Latte BIO
Bio koření
Připravte si osvěžující nápoj z kurkumy, kterému se také říká Zlaté mléko. Kurkumové latte je skvělou alternativou ke kávě....
Pepř kampotský červený BIO
Bio koření
Kulinářské kouzlo kampotského červeného pepře dodá vašim pokrmům nádech rafinovanosti. Tento pepř je známý pro svůj výji...
Kufřík plný koření světové kuchyně
Dárkové sady koření
Vydejte se na kulinářskou cestu kolem světa s naším Kufříkem plným koření světové kuchyně! Tento stylový plechový kufřík...
Kufřík první pomoci v kuchyni
Dárkové sady koření
Ať už na dovolené cestujete na kole, autem, vlakem nebo karavanem, nezapomeňte si přibalit naši sadu koření Kufřík kucha...
Sada koření - Indická kuchyně
Dárkové sady koření
Výběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky m...
Ajowan
Jednodruhové koření
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí...
Černucha
Jednodruhové koření
Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Čertovo lejno drcené
Jednodruhové koření
Asafoetida, známá také pod lidovým názvem „čertovo lejno“, je jedním z nejzajímavějších a nejstarších koření používaných...
Čertovo lejno mleté
Jednodruhové koření
Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Citronová tráva mletá
Jednodruhové koření
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...
Fenykl mletý
Jednodruhové koření
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivk...
Galgán kořen mletý
Jednodruhové koření
Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná p...
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných o...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepušt...
Hřebíček mletý
Jednodruhové koření
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé ...
Chilli Bird's Eye celé
Jednodruhové koření
Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, ...
Chilli Bird´s Eye mleté
Jednodruhové koření
Dopřejte si ohnivé objetí legendárních mletých chilli papriček Bird's Eye, které do každého jídla dodají žár Afriky....
Chilli Kashmiri
Jednodruhové koření
Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým...
Chilli Naga Bhut Jolokia
Jednodruhové koření
Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivost...
Kajenský pepř drcený
Jednodruhové koření
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech....
Kajenský pepř mletý
Jednodruhové koření
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtro...
Kardamom celý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně ...
Kardamom černý
Jednodruhové koření
Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma....
Kardamom mletý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně ...
Kardamom zelená zrna
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně ...
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých pe...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Kurkuma drcená
Jednodruhové koření
Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Mangový prášek
Jednodruhové koření
Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá j...
Nové koření mleté
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do m...
Pepř Andaliman
Jednodruhové koření
Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, čas...
Pepř růžový (červený) celý
Jednodruhové koření
Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké ...
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni....
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylep...