Výsledek hledání textu Prachovnice čirá 250 ml

Hledaný text Prachovnice čirá 250 ml jsme našli v těchto produktech

Oolong mléčný

Oolong mléčný

Oolong

Oolong je označení pro skupinu polozelených čínských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující z...
Česnek mletý BIO

Česnek mletý BIO

Bio koření

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití....
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

Bio koření

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry....
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Bio koření

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední páliv...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Bio koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně...
Skořice cejlonská mletá BIO

Skořice cejlonská mletá BIO

Bio koření

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štip...
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Bio koření

Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete o...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Bio koření

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jednodruhové koření

Jemně namletý, sladký, voňavý a připomínající lékořici, takový je mletý anýz. Oproti celým semínkům působí rychleji, jeh...
Badyán mletý

Badyán mletý

Jednodruhové koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Jednodruhové koření

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě ...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Česnek mletý

Česnek mletý

Jednodruhové koření

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s os...
Cibule mletá

Cibule mletá

Jednodruhové koření

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mlet...
Citronová kůra mletá

Citronová kůra mletá

Jednodruhové koření

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru....
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Jednodruhové koření

Citronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost ...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Jednodruhové koření

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivk...
Galgán kořen mletý

Galgán kořen mletý

Jednodruhové koření

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón....
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Jednodruhové koření

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný práše...
Hřebíček mletý

Hřebíček mletý

Jednodruhové koření

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, ...
Chilli Bird´s Eye mleté

Chilli Bird´s Eye mleté

Jednodruhové koření

Dopřejte si ohnivé objetí legendárních mletých chilli papriček Bird's Eye, které do každého jídla dodají žár Afriky....
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jednodruhové koření

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle....
Chilli Jalapeño červené mleté

Chilli Jalapeño červené mleté

Jednodruhové koření

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší páli...
Chilli Jalapeño Chipotle mleté

Chilli Jalapeño Chipotle mleté

Jednodruhové koření

Tyto jemně mleté chipotle jsou červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pok...
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jednodruhové koření

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba....
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdů...
Jalovec mletý

Jalovec mletý

Jednodruhové koření

Mletý jalovec má intenzivní pryskyřičnou vůni a plnou, kořenitou chuť, která připomíná směs borovice, citrusů a pepře....
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se něk...
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Jednodruhové koření

Mletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s k...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Jednodruhové koření

Mletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté ...
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Jednodruhové koření

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých pe...
Křen mletý

Křen mletý

Jednodruhové koření

Sušený mleltý křen si zachovává svou typickou štiplavost a výrazné aroma, díky kterým dokáže skvěle podtrhnout chuť jídla....
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s ...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku....
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Jednodruhové koření

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, uc...
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Jednodruhové koření

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi....
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jednodruhové koření

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od ce...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem....
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Pískavice modrá mletá

Pískavice modrá mletá

Jednodruhové koření

Modrá pískavice je speciální odrůda známé pískavice (neboli fenugreek či řecké seno), kterou si zamilovali hlavně v Gruz...
Pomerančová kůra mletá

Pomerančová kůra mletá

Jednodruhové koření

Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Jednodruhové koření

Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem ind...
Rozmarýn mletý

Rozmarýn mletý

Jednodruhové koření

Mletý rozmarýn je ideální volbou, když chcete rychle dodat pokrmu plnou, aromatickou chuť této středomořské bylinky, ani...
Skořice cejlonská mletá

Skořice cejlonská mletá

Jednodruhové koření

Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou c...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Jednodruhové koření

Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její...
Tonka fazole mletá

Tonka fazole mletá

Jednodruhové koření

Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto ...
Vanilka mletá Madagaskar

Vanilka mletá Madagaskar

Jednodruhové koření

Když se řekne vanilka, většina lidí si představí právě tu z Madagaskaru. Tento druh vanilky je nejznámější a nejoblíbeně...
Vanilka mletá Uganda

Vanilka mletá Uganda

Jednodruhové koření

Vanilka je královnou sladkých pokrmů, a pokud hledáte bohatou, plnou chuť, ugandská mletá vanilka je to pravé....
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Jednodruhové koření

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádec...
 

Hledaný text Prachovnice čirá 250 ml jsme našli v těchto článcích

Prachovnice na koření, čaj i kávu

Prachovnice na koření, čaj i kávu

Chystáte se na vánoční úklid v kuchyni? Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné...
Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Tip #3: Preferujte celé koření před mletým

Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo ...
Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)

Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobk...
Sečuánská kuchyně

Sečuánská kuchyně

Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá ...
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé ...
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi n...
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4....
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil....
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století....
Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Čočka se špenátem a čertovým lejnem

Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
Rychlá ryba na ajowanu

Rychlá ryba na ajowanu

Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé pap...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři...
Balkánská  Pljeskavica s Adžikou

Balkánská Pljeskavica s Adžikou

Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsk...
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Tandoori Masála je indická směs koření s typicky jasně červenou barvou. V původní velmi pálivé verzi tuto barvu dodávaly...
Valencijská paella se šafránem

Valencijská paella se šafránem

Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody...
Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká polévka Harira s Harissou

Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, ara...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Čevapčiči s bulharskou Čubricou

Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národn...
Pařížské pikantní karbanátky

Pařížské pikantní karbanátky

Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa....
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do It...
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokon...
Vánoční pečení

Vánoční pečení

Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panika...
Hobby naší doby o koření

Hobby naší doby o koření

To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Ho...
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu

V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma

Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....
Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)

Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku....
O nás

O nás

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem...
Přírodní repelenty z koření

Přírodní repelenty z koření

Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podl...
Recept na domácí kari pastu

Recept na domácí kari pastu

Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli j...
Slaný dort s kurkumou

Slaný dort s kurkumou

Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experi...
Pepřový tokáň

Pepřový tokáň

Naše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému...
Paštika à la Bourbon

Paštika à la Bourbon

Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně páli...
Krůtí prsa na pepři

Krůtí prsa na pepři

Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Pepř je král koření

Pepř je král koření

Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Boules Orientales

Boules Orientales

Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Uzené nuselské zelí

Uzené nuselské zelí

Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Rozhovor nejen o zimním koření

Rozhovor nejen o zimním koření

Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje ne...
Ostrý Valentýn

Ostrý Valentýn

Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby....
Halászlé - maďarská rybí polévka

Halászlé - maďarská rybí polévka

Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném míst...
Velká papriková revoluce

Velká papriková revoluce

Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....
Královské hovězí na víně

Královské hovězí na víně

Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme ...
Testování černých pepřů

Testování černých pepřů

Minulý týden nás oslovila redakce Černých ovcí, zda by s námi mohli natočit krátké povídání o pepřích, jejichž kvalitu t...
Skořicové raw kuličky

Skořicové raw kuličky

Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a ...
Skořicová bomba

Skořicová bomba

K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl l...
Skořicová detoxikační kůra

Skořicová detoxikační kůra

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...
Skořicový domácí likér

Skořicový domácí likér

K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých ...
Kančí guláš

Kančí guláš

Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů....
Valentýnské chutě

Valentýnské chutě

Jestli svátek sv. Valentýna neslavíte jen proto, že je to typický americký svátek, se kterým nemáme nic společného, tak ...