Paprika uzená sladká

 
 Paprika uzená sladká
Balení 40 g 36 Kč koupit Balení 80 g 72 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 90,- / 100 g Cena: 90,- / 100 g

Tato paprika je uzená tradiční metodou na ohni z dubového dřeva.

Zauzená sladká paprika je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Ve Španělsku se přidává do paelly a k ochucení tvrdého sýra.

Přidáním uzené papriky do jídla docílíte chuti po uzeném masu i tam, kde žádné maso není. A tak nejednoho vegetariána nebo vegana příjemně překvapíte novou chutí. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet přidat uzenou papriku do jídel s kysaným zelím.

Druh kuchyně, ve které se sladká paprika s oblibou používá
 
Na co se sladká paprika většinou používá
 
Kde se pěstuje Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Recept Pečené krevety s paprikovou majonézou
500g krevet, 75ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 250ml majonézy, 1 lžička uzené papriky, 2 lžíce citrónové šťávy, pepř, sůl
Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, 1 lžící citr.šťávy a solí, promíchejte s krevetami a v zapékací nádobě pečte v troubě 20 minut na 180°C. Podávejte s pečivem a majonézou ochucenou uzenou paprikou, 1 lžící citr.šťávy a pepřem.
Země původu Španělsko