Pálivá paprika BIO / Koření

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.

Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto papriky, doporučujeme různé druhy chilli papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř. 

Datum minimální trvanlivosti 31. 10. 2026
Země původu Španělsko, Čína, Indie
Pálivá paprika je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
 
Na co se pálivá paprika většinou používá