Výsledek hledání textu Zázvor celý loupaný

Hledaný text Zázvor celý loupaný jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Fenykl celýFenykl celýFenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Zázvor řezanýZázvor řezanýKořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas. Své místo má ale i ve sladké...Skladem45 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Aloe Vera se zázvorem a mandarinkouAloe Vera se zázvorem a mandarinkouTato originální ovocná směs spojuje šťavnaté kousky aloe vera s kořeněným zázvorem a jemnou sladkostí mandarinky. Výrazné složení doplňuje citronová tráva, ibišek,...Skladem99 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Zázvor s kurkumou a citronemZázvor s kurkumou a citronemTento čaj nabízí perfektní harmonii mezi pikantní silou zázvoru a jemnou svěžestí citronu. Směs zázvoru, citronové a pomerančové kůry, citronové trávy a jemné...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Zázvor s medem a citronem BIOZázvor s medem a citronem BIOTento ovocný čaj vás oslní svou vyváženou směsí zázvoru, citronu a jemného nádechu medu. Zázvor s medem a citronem je výjimečná kombinace, která spojuje osvěžující...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Rooibos s citrusy a zázvoremRooibos s citrusy a zázvoremRooibos s osvěžující chutí citrusů a zázvoru. Neobsahuje kofein.Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Zelený čaj se zázvorem a citrónemZelený čaj se zázvorem a citrónemLahodná kombinace pikantního zázvoru a svěžího citronu s kvalitním zeleným čajem. Složení: pravý zelený čaj, zázvor kořen (10 %), pomerančová kůra, aroma,...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která připomíná lékořicové bonbony, je v...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý BIOBadyán celý BIOVe starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz. I když...Skladem50 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list celý BIOBobkový list celý BIOBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem19 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Fenykl celý BIOFenykl celý BIOTahle malá zelenkavá semínka mají překvapivě výraznou chuť, která je lehce nasládlá, připomínající anýz, s jemným bylinkovým dozvukem. Celý fenykl je ideální na...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni. Celé sušené pupeny hřebíčku se při vaření uvolňují...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celý BIOKmín český celý BIOKmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů a anýzu, která se krásně rozvine během...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOCelá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOStrom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel.Skladem20 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIONepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší...Dočasně vyprodáno56 Kč / 20 g Bylinka: Zázvor mletý BIOZázvor mletý BIOZázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatními...Skladem45 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Anýz celýAnýz celýAnýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a dotekem pepře. Hodí se k masu i do...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Badyán celýBadyán celýVe starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz. I když...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý výběrovýBadyán celý výběrovýRučně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely. Hvězdicový badyán totiž není jen voňavé koření,...Skladem45 Kč / 5 ksDo košíku Bylinka: Bobkový list celýBobkový list celýBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celýHřebíček celýHřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než mletá,...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Jalovec celýJalovec celýJalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice, pryskyřice a lehké sladkosti. Právě díky...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Jalovec červený celýJalovec červený celýCelý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem. Na...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kardamom celýKardamom celýKardamomová zrnka jsou malá aromatická semínka schovaná uvnitř zelených tobolek kardamomu. Právě tato semínka nesou většinu chuti a vůně – silně kořenitou, sladkou...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celýKmín český celýKmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořenitou chuť s lehce oříškovým, citrusovým a...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celýKoriandr celýCelá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která skvěle...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový květ celýMuškátový květ celýMuškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříšku má jemnější, sladce kořeněnou chuť s...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celýMuškátový ořech celýMuškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se...Skladem14 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský celýPepř sečuánský celýSečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keře...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský zelený celýPepř sečuánský zelený celýZelená varianta slavného sečuánského pepře z Číny umí v kuchyni pěkně překvapit. Na první přičichnutí vás osloví svěží citrusová vůně, která připomíná grapefruit. A...Skladem70 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Římský kmín celýŘímský kmín celýŘímský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho teple...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Zázvor mletýZázvor mletýZázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout sladké i...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Struhadlo na zázvorStruhadlo na zázvorMalé praktické struhadlo nejen na čerstvý zázvor, ale také na česnek, křen, citron nebo muškátový oříšek. Struhadlo je vyrobené z kvalitní nerezové oceli a lze jejj...Skladem115 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Bonbóny se zázvoremBonbóny se zázvoremBonbóny se zázvorem přinášejí nejen intenzivní a osvěžující chuť, ale také podporují zdravé trávení. Zázvor je uznáván pro své léčivé vlastnosti, zejména pro...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Bonbóny se zázvorem a pomerančovou příchutíBonbóny se zázvorem a pomerančovou příchutíBonbóny se zázvorem a pomerančovou příchutí nabízí dokonalou kombinaci ostré a osvěžující chuti zázvoru a jemné, ale výrazné chuti pomeranče. Každý bonbón nabízí...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Zázvor slazený kouskyZázvor slazený kouskyPrůměrné výživové hodnoty na 100 g výrobku Energie: 370 kcal Rostlinné tuky: 0 g Proteiny: 0 g Uhlohydráty: 93 g Vitamíny: A, B6, C, E, K Vláknina: 1Skladem54 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Zázvor v hořké čokoláděZázvor v hořké čokoláděKousky kandovaného zázvoru, obalené v hořké čokoládě. Tento produkt nabízí kombinaci pikantní chuti zázvoru a hořkosti čokolády. Je ideální pro ty, kteří si chtějí...Skladem49 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Citronová trávaCitronová trávaCitronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně...Skladem22 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Mužná sílaMužná sílaTento bylinkový čaj přispívá k emoční rovnováze, energii, vitalitě a přirozené obranyschopnosti organismu. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4...Skladem80 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Cascara BIOCascara BIOCascara, což ve španělštině znamená „slupka“, ve skutečnosti není čaj a i když pochází z kávových třešní, není to káva. Jste zmateni? Nevadí, uvařte si šálek...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Earl Grey OrangeEarl Grey OrangeEarl Grey Orange je osvěžující variací na klasický Earl Grey, který přináší do vašeho šálku čaje příjemné obohacení v podobě chuti a vůně pomerančů. Tento čaj je...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: KašmírKašmírKašmír je fascinujícím zážitkem ájurvédského čaje, který dokonale kombinuje hloubku assamského čaje s hřejivým kořením jako je skořice, pomerančová kůra, hřebíček,...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Kokosové pohlazení BIOKokosové pohlazení BIOTento ochucený čaj už podle názvu slibuje úžasný zážitek. Lístky kvalitního černého čaje doplňuje cukr z kokosových květů, jemně kakaové tóny z kakaových skořápek a...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení

Hledaný text Zázvor celý loupaný jsme našli v těchto článcích

Pepřový čajPepřový čajMožná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Co je to cumin?Co je to cumin?Pokud se vám do ruky někdy dostal nějaký cizokrajný recept, možná jste narazili na koření s názvem cumin. A jestliže pro vás tato ingredience je neznámá, asi první co vyzkoušíte bude anglicko-český slovník nebo překladač.Pokračovat Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá.Pokračovat Jaké jsou druhy kmínu?Jaké jsou druhy kmínu?Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat? Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín.Pokračovat Testování českého kmínuTestování českého kmínuV prosinci 2021 otestoval známý spotřebitelský časopis dTest ve spolupráci s pořadem Černé ovce České televize balený český kmín prodávaný v obchodních řetězcích. Redakce tohoto pořadu nás oslovila, abychom doplnili testování o informace jaké druhy kmínu existují, k čemu se kmín používá a jak jej skladovat.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Dárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni. A i když někdo třeba se sporákem není velký kamarád či kamarádka, třeba zrovna některá z našich sestav koření způsobí, že celý příští rok nepustí vařečku.Pokračovat Koření na VindalooKoření na VindalooE-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření.Pokračovat Čas dýní a dýňových receptůČas dýní a dýňových receptůPodzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Kořeněná zálivka na ovocný salátKořeněná zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)To zase u nás bylo živo. Zastavila se naše stálá zákaznice herečka Kristýnka Kociánová, kterou znáte třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Ententýky a rovnou s sebou vzala na nákup koření svojí kamarádku zpěvačku a moderátorku Dášu Zázvůrkovou a celý televizní štáb z pořadu České televize Všechno, co mám ráda.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiDárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiBlíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí darovat radost a zároveň nechat obdarovaného vybrat si přesně to, co mu udělá radost.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Magie římského kmínuMagie římského kmínuŘímský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření, které se exportovalo do Nového světa. Díky tomu se stala kombinace římského kmínu a chilli základem mexické kuchyně, kde jej najdeme například v chili con carne nebo enchiladas.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Holandské pošírované hrušky s hřebíčkemHolandské pošírované hrušky s hřebíčkemHřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Koření pěti vůníKoření pěti vůníVznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4. století před naším letopočtem, kdy se učenci čínské medicíny snažili o nalezení rovnováhy mezi pěti základními chutěmi čínské kuchyně - tedy sladká, slaná, kyselá, hořká a kořeněná.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat Rychlá ryba na ajowanuRychlá ryba na ajowanuAjowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině 16. století. Domovinou ajowanu je Indie, Střední východ a severní Afrika. Jeho chuť je nahořklá a štiplavá, připomínající anýz nebo oregano.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat Jak na dokonalé svařené vínoJak na dokonalé svařené vínoHistorie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouzelný účinek nejen na zahřátí, ale i na náladu. A že to nebyl jen obyčejný nápoj, o tom by mohl vyprávět každý středověký poutník, který si po dlouhé cestě odpočinul s miskou svařeného vína.Pokračovat Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasuPovídání o koření na vlnách Českého rozhlasuV diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku. Nejen, že vanilkové lusky máme, ale dokonce si i můžou vybrat z více druhů.Pokračovat Přírodní repelenty z kořeníPřírodní repelenty z kořeníZačíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček.Pokračovat Recept na domácí kari pastuRecept na domácí kari pastuČasto se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli jsme si přípravu domácí kari pasty, která by byla vždy po ruce v množství, které spotřebujeme a bez soli. Existují různé varianty s citrónovou trávou a kafrovými lístky.Pokračovat Zlatá bohyně kurkumaZlatá bohyně kurkumaKurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Paštika à la BourbonPaštika à la BourbonMalou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý, zvládnete připravit do 30 minut. Paštiky a pomazánky jsou skvělé na experimentování s kořením a surovinami. Další pepřový tip na tento týden tak nebylo možné vybrat jinak.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Rozhovor nejen o zimním kořeníRozhovor nejen o zimním kořeníDnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám posílí imunitu. V zimním jídelníčku by tak měla mít své pevné místo nejen známá a oblíbená skořice, hřebíček či pepř, ale i zázračná kurkuma, exotický kardamom i římský kmín a samozřejmě chilli papričky.Pokračovat Královské hovězí na víněKrálovské hovězí na víněDen před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku vína. Samozřejmě proto, abychom zjistili, zda není zkažené a nezničilo nám celý oběd :-). Ve větším hrnci, nejlépe v takovém, který se nepřipaluje, zesklovatíme na oleji cibuli.Pokračovat Skořicové raw kuličkySkořicové raw kuličkyDo větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté cejlonské skořice. Aby nebyly kuličky příliš suché, můžeme přidat trochu oblíbeného destilátu nebo půl jablka bez jadřince. Směs trpělivě mixujeme do hladké husté hmoty.Pokračovat Skořicový domácí likérSkořicový domácí likérK přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku.Pokračovat Nakládaný hermelín s chilli nitěmiNakládaný hermelín s chilli nitěmiPřipravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat Šafrán v kuchyni i lékárničceŠafrán v kuchyni i lékárničcePoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat Cascara a její přípravaCascara a její přípravaDáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou chuť s tóny šípků, ibišku, třešní a červeného rybízu, často s mírným tabákovým nádechem. Tradičně se do cascary přidává skořice, muškátový oříšek či zázvor.Pokračovat Krátké povídání o dlouhé skořiciKrátké povídání o dlouhé skořiciPoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Hledaný text Zázvor celý loupaný jsme nalezli v těchto kategoriích

Jednodruhové koření Koření orientální kuchyně Koření indické kuchyně Koření české kuchyně Koření na omáčky Bio koření Koření na pečené maso Koření čínské kuchyně Koření balkánské kuchyně Koření latinskoamerické kuchyně Koření na vegetariánská jídla Koření francouzské kuchyně Koření při dietě Koření do sladkých jídel Koření na marinády Koření na zabijačku Koření italské kuchyně Koření na čínu Koření na drůbež Koření středomořské kuchyně Koření na zvěřinu Koření do polévky Koření vietnamské kuchyně Koření na saláty Koření severoamerické kuchyně Koření na steaky Vánoční koření Ořechy a laskominy Bylinky Koření na paštiky Ovocné čaje Koření mexické kuchyně Koření na ryby Koření na luštěniny Koření na grilování Koření na mleté maso Koření na rýži Mlýnky a hmoždíře Koření na zdobení Rooibos Zelené čaje s příchutí

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.