Bio koření Paprika sladká BIO

 
Paprika sladká BIO
Bio koření Paprika sladká BIO Fotografie zobrazuje PAPRIKA SLADKÁ BIO z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Balení 40 g 44,- Kč koupit Balení 80 g 88,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina jde do mlýna. Rozemletá paprika se sterilizuje přehřátou párou. Aby paprika neztratila svou barvu, přidává se před sterilizací olej. Tato červená sladká paprika se hodí jak do teplé, tak i studené kuchyně. Paprika má vysoký obsah vitamínu C a provitamínu A (beta karoten). Zvláštní vlastností papriky je, že po požití člověka příjemně zahřeje. Pálivost papriky je dána množstvím alkaloidu kapsaicinu, který je v mleté paprice obsažený. Sladká paprika má kapsaicinu méně, pálivá více. Ještě pálivější je zvláštní odrůda paprik – feferonka. Nejsilnější a nejostřejší papriky jsou chilli papričky a kayenský pepř (nebo-li kayenské papričky).

Země původu: Španělsko