Výsledek hledání textu na luštěniny

Hledaný text na luštěniny jsme našli v těchto produktech

Černucha BIO

Černucha BIO

Bio koření

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Kajenský pepř BIO

Kajenský pepř BIO

Bio koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Ajowan

Ajowan

Jednodruhové koření

Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se...
Černucha

Černucha

Jednodruhové koření

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Čertovo lejno celé

Čertovo lejno celé

Jednodruhové koření

Asafoetida, nebo-li čertovo lejno, je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Tento neobvyklý český název získala pro...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Čertovo lejno, nebo-li asafoetida, je aromatická pryskyřice z kořene rostliny Ferula assa-foetida z čeledi miříkovité...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických...
Kardamom černý

Kardamom černý

Jednodruhové koření

Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma...
Pískavice listy

Pískavice listy

Jednodruhové koření

Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylepšení chuti...
Sůl mořská uzená

Sůl mořská uzená

Jednodruhové koření

Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska...
Sumah

Sumah

Jednodruhové koření

Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a libanonské...
Garam Masála

Garam Masála

Směsi koření

Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Karí Madras

Karí Madras

Směsi koření

Jedna z nejoblíbenějších variant kari, tzv. anglického typu. Vhodné především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky,...
Karí pro děti

Karí pro děti

Směsi koření

Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým...
Karí thajské

Karí thajské

Směsi koření

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Bobkový list celý BIO

Bobkový list celý BIO

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Pepř sečuánský Timut celý BIO

Pepř sečuánský Timut celý BIO

Bio koření

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2...
Šalvěj mletá

Šalvěj mletá

Jednodruhové koření

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Pepř guinejský - rajská zrna

Pepř guinejský - rajská zrna

Jednodruhové koření

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují...
Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri

Jednodruhové koření

Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli...
Tymián BIO

Tymián BIO

Bio koření

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Majoránka BIO

Majoránka BIO

Bio koření

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody...
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Bio koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Mangový prášek

Mangový prášek

Jednodruhové koření

Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá jako příchuť...
Karí Colombo

Karí Colombo

Směsi koření

Tato neostrá směs koření karí se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucení rýže,...
Pepř bourbonský

Pepř bourbonský

Jednodruhové koření

Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný...
Saturejka drcená

Saturejka drcená

Jednodruhové koření

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných...
Čubrica hrubá

Čubrica hrubá

Směsi koření

Nahrubo mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb,...
Pepř sečuánský celý

Pepř sečuánský celý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev...
Harissa

Harissa

Směsi koření

Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované...
Chmeli-Suneli

Chmeli-Suneli

Směsi koření

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke...
Šalvěj

Šalvěj

Bylinky

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Čubrica jemná

Čubrica jemná

Směsi koření

Jemně mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek,...
Bambova bylinková sůl

Bambova bylinková sůl

Směsi koření

Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či...
Tymián

Tymián

Jednodruhové koření

Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Saturejka mletá

Saturejka mletá

Jednodruhové koření

Saturejka je oblíbená aromatická bylinka, chutná peprně pikantně. Je to klasické koření do všech fazolových pokrmů i jiných...
Pískavice celá

Pískavice celá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření. I když má v názvu pepř, nejedná se o pepřovník a na rozdíl od klasického...
Majoránka

Majoránka

Jednodruhové koření

Majoránka je aromatická bylina, bez které se neobejde bramborová nebo hrachová polévka, bramboráky a zabijačkové hody...
Kurkuma

Kurkuma

Jednodruhové koření

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Hořčice černá celá

Hořčice černá celá

Jednodruhové koření

Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepuštěném másle...
Cibule smažená

Cibule smažená

Jednodruhové koření

Smažená cibule je ideální náhrada čerstvé smažené cibulky, kterou stačí jen zahřát na pánvičce a lze jí okamžitě použít na plněné...
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Jednodruhové koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
 

Hledaný text na luštěniny jsme nalezli v těchto kategoriích