Váš královský průvodce kořením
Už žádná nuda v kuchyni. Tak, jako malíře inspiruje plná paleta barev, bude vás při vaření inspirovat plná polička barev...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby....
Jak je zboží zabaleno?
V našem Království přistupujeme s nejvyšší péčí nejen k samotným produktům, ale i k jejich zabalení, které je pro udržen...
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail: ob...
Pepř grapefruitový (video)
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v ...
Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)
Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobk...
Adamovo medové koření (video)
Adamovo medové koření je lahodná neostrá směs koření s medem, která je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma....
Adžika (video)
Adžika, je koření, které je velmi oblíbené v gruzínské kuchyni. Dokonale se hodí hlavně k masu jako je třeba pečené jehn...
Americké rumové koření (video)
Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasický grilovačky gurmánský obřad....
Arabské koření (video)
Arabské koření je velmi oblíbená směs hlavně mezi vegetariány. Jeho hlavní dominantou v chuti i vůni je římský kmín, kte...
Bylinkové brambory (video)
Dnes mám pro vás tip na koření na bylinkové brambory. Toto koření je ideální do bramborové kaše, na zapékané brambory a ...
Čubrica (video)
Čubrica je oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá především do mletého masa, ale můžeme s ní okořenit třeba i...
Tekutý kouř (video)
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa....
Čertovo lejno (video)
Asi jen málokdo si pod pojmem Čertovo lejno představí koření, které by si chtěl nasypat do jídla. Ale to by byla chyba....
Jehněčí pečeně s bylinkovo-česnekovou krustou
Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže...
Koření polopatě
Dáváte koření po špetkách? Nebo po lžičkách, lžících či snad dokonce po lopatkách? Míša z Království chuti netroškařila ...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejle...
Tip #21: Namíchejte si vlastní ochucené soli
Vytvořte vlastní ochucené soli smícháním bylinek a koření s hrubou solí. Například smícháním sušeného rozmarýnu a česnek...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Testování vanilkového cukru 2023
V úterý 9. května 2023 odvysílala redakce Černých ovcí na České televizi reportáž o testování vanilkových cukrů známého ...
Pepřový čaj
Možná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je ...
Salát Caprese - italský luxus na talíři
Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří t...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak ...
Koření na Vindaloo
E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Pepřové novinky
Možná jste si všimli, že jsme minulý týden zařadili do nabídky tři nové druhy opravdu světově výjimečných pepřů: tasmáns...
Které koření je nejlepší v roce 2024?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Téma plné koření
V posledním vydání časopisu Téma, které vychází dnes 19. února 2021, najdete kromě jiných zajímavých článků i rozsáhlý r...
Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chuti
Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideáln...
Jak se to koření řekne... ...latinsky
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsm...
Jak se to koření řekne... ...lidově
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidov...
Jak se to koření řekne... ...francouzsky
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině....
Jak se to koření řekne... ...německy
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá....
Jak se to koření řekne... ...anglicky
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se v...
Sambal
Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako...
Pepřový král
Říká se, že pepř je král koření. A bude to tak právem, protože tato drobná pálivá kulička je jedním z největších hybatel...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Valencijská paella se šafránem
Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody...
Vánoční pečení
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panika...
Jak na dokonalé svařené víno
Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouze...
Hobby naší doby o koření
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Ho...
Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)
Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku....
O nás
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem...
Recept na domácí kari pastu
Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli j...
Paštika à la Bourbon
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně páli...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....