Výsledek hledání textu Šípek plod celý

Hledaný text Šípek plod celý jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Fenykl celýFenykl celýFenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s oblibou...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Ostropestřec plodOstropestřec plodPůsobí příznivě na činnost jater, trávení a na udržování normální hladiny glukózy v krvi. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu.Skladem40 Kč / 80 gVybrat balení Bylinka: Šípek řezanýŠípek řezanýPodporuje přirozenou obranyschopnost organismu, přispívá ke správné činnosti dýchacího, trávicího a vylučovacího systému. Osvěžující nápoj v teplém i studeném...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Anýz celý BIOAnýz celý BIOKdyž otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která připomíná lékořicové bonbony, je v...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý BIOBadyán celý BIOVe starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz. I když...Skladem50 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bobkový list celý BIOBobkový list celý BIOBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem19 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Fenykl celý BIOFenykl celý BIOTahle malá zelenkavá semínka mají překvapivě výraznou chuť, která je lehce nasládlá, připomínající anýz, s jemným bylinkovým dozvukem. Celý fenykl je ideální na...Skladem40 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celý BIOHřebíček celý BIOHřebíček je jedno z nejvýraznějších koření, které dodá pokrmům hřejivou, jemně štiplavou chuť a bohatou vůni. Celé sušené pupeny hřebíčku se při vaření uvolňují...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celý BIOKmín český celý BIOKmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů a anýzu, která se krásně rozvine během...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celý BIOKoriandr celý BIOCelá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celý BIOMuškátový ořech celý BIOStrom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel.Skladem20 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Pepř bílý celý BIOPepř bílý celý BIOBílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takže...Skladem48 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celý BIOPepř černý celý BIOČerný pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský Timut celý BIOPepř sečuánský Timut celý BIONepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší...Dočasně vyprodáno56 Kč / 20 g Bylinka: Anýz celýAnýz celýAnýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a dotekem pepře. Hodí se k masu i do...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Badyán celýBadyán celýVe starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz. I když...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Badyán celý výběrovýBadyán celý výběrovýRučně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely. Hvězdicový badyán totiž není jen voňavé koření,...Skladem45 Kč / 5 ksDo košíku Bylinka: Bobkový list celýBobkový list celýBobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření...Skladem20 Kč / 5 gVybrat balení Bylinka: Hřebíček celýHřebíček celýHřebíček je jedno z těch koření, které okamžitě provoní kuchyni a dodá jídlům hřejivou, jemně štiplavou chuť. Celá varianta hřebíčku se uvolňuje pomaleji než mletá,...Skladem38 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Jalovec celýJalovec celýJalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice, pryskyřice a lehké sladkosti. Právě díky...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Jalovec červený celýJalovec červený celýCelý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem. Na...Skladem33 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Kardamom celýKardamom celýKardamomová zrnka jsou malá aromatická semínka schovaná uvnitř zelených tobolek kardamomu. Právě tato semínka nesou většinu chuti a vůně – silně kořenitou, sladkou...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Kmín český celýKmín český celýKmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořenitou chuť s lehce oříškovým, citrusovým a...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Koriandr celýKoriandr celýCelá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která skvěle...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Muškátový květ celýMuškátový květ celýMuškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříšku má jemnější, sladce kořeněnou chuť s...Skladem42 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Muškátový ořech celýMuškátový ořech celýMuškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se...Skladem14 Kč / 1 ksVyberte si Bylinka: Pepř bílý celýPepř bílý celýCelý bílý pepř je skvělá volba pro ty, kteří si chtějí vychutnat jeho jemnou, ale přitom bohatou chuť v plné síle. Oproti mleté variantě se jeho aroma uvolňuje...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř černý celýPepř černý celýČerný pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Pepř růžový (červený) celýPepř růžový (červený) celýRůžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů a lehce nasládlé chuti. Na rozdíl od černého...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský celýPepř sečuánský celýSečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keře...Skladem44 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř sečuánský zelený celýPepř sečuánský zelený celýZelená varianta slavného sečuánského pepře z Číny umí v kuchyni pěkně překvapit. Na první přičichnutí vás osloví svěží citrusová vůně, která připomíná grapefruit. A...Skladem70 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Pepř zelený celýPepř zelený celýZelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlubší...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Římský kmín celýŘímský kmín celýŘímský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho teple...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Bonbóny šípek a vitamín CBonbóny šípek a vitamín CPotěšte své chuťové pohárky a zároveň podpořte svůj imunitní systém s našimi bonbóny se šípkem a vitamínem C. Šípek je přírodní zdroj vitamínu C a dalších...Skladem59 Kč / 100 gVybrat balení Bylinka: Citronová trávaCitronová trávaCitronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně...Skladem22 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: ŠalvějŠalvějŠalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky do...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Bílý čaj NamastéBílý čaj NamastéTento čaj přináší harmonickou kombinace bílého čaje se svěží chutí aronie a květinovými tóny. Obsah kofeinu: nízkýSkladem109 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Šťavnatá malinaŠťavnatá malinaBílý aromatizovaný čaj s magickou chutí šťavnatých malin. Obsah kofeinu: nízkýSkladem120 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: ImunitaImunitaTento bylinkový čaj přispívá k posílení přirozené obranyschopnosti organismu. Složení: kopřiva list, černý bez květ, šalvěj nať, rakytník plod, přeslička nať,...Skladem93 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Klidný spánekKlidný spánekTento bylinkový čaj napomáhá relaxaci a dobrému spánku. Složení: rozinky (rozinky, slunečnicový olej), meduňka nať, fenykl plod, citronová tráva list, šalvěj nať,...Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Mužná sílaMužná sílaTento bylinkový čaj přispívá k emoční rovnováze, energii, vitalitě a přirozené obranyschopnosti organismu. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4...Skladem80 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: ZažíváníZažíváníTento bylinkový čaj napomáhá normální činnosti trávicího systému, správné funkci jater a střev. Složení: máty peprná list, heřmánek květ, anýz plod, fenykl plod,...Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Černý čaj s karamelemČerný čaj s karamelemČerný čaj s karamelem je podmanivý zážitek, který vás omámí svou dokonalou harmonií chutí. Černý čaj, vynikající svou plností a hloubkou, se setkává s jemnou,...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Černý čaj s vanilkouČerný čaj s vanilkouČerný čaj s vanilkou je zvláštní požitek, který spojuje hluboké tóny černého čaje s příjemně sladkou a zároveň jemnou vůní vanilky. Tento čaj je jako teplé objetí,...Skladem79 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: ČervánkyČervánkyČervánky nabízí jedinečný gastronomický zážitek, který na první ochutnání otevře vrátka do podvečerní zahrady plné zralého ovoce. Každý doušek tohoto čaje přináší...Skladem70 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Earl GreyEarl GreyLegendární Earl Grey je nádherným příkladem sladění robustnosti a jemnosti. Každý doušek tohoto čaje je naplněný výraznou silou kvalitního černého čaje, který je...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Earl Grey OrangeEarl Grey OrangeEarl Grey Orange je osvěžující variací na klasický Earl Grey, který přináší do vašeho šálku čaje příjemné obohacení v podobě chuti a vůně pomerančů. Tento čaj je...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Earl Grey s jasmínemEarl Grey s jasmínemEarl Grey s jasmínem je opravdovým pokladem mezi čaji, který láká na výjimečnou kombinaci klasického Earl Grey a exotického jasmínu. Tento čaj vytváří dojem...Skladem74 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: KašmírKašmírKašmír je fascinujícím zážitkem ájurvédského čaje, který dokonale kombinuje hloubku assamského čaje s hřejivým kořením jako je skořice, pomerančová kůra, hřebíček,...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Ledový černý čaj Lemon Cold Brew BIOLedový černý čaj Lemon Cold Brew BIOTento lahodný čaj je ideálním společníkem pro horké letní dny, kdy potřebujete rychle zchladit a povzbudit své smysly. Základem tohoto ledového čaje je vysoce...Dočasně vyprodáno84 Kč / 50 g

Hledaný text Šípek plod celý jsme našli v těchto článcích

Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Pepřový čajPepřový čajMožná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu.Pokračovat Formule s vůní kořeníFormule s vůní kořeníTisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z největších současných talentů závodů ve formulích, to se nestává každý den.Pokračovat Koření indické kuchyněKoření indické kuchyněIndie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických jídel představí jejich omamné chutě a vůně. Pojďme se tedy podívat na nejznámější zástupce orientálního koření používaného v této zemi a nechme se vtáhnout do úžasné pestrosti indické kuchyně.Pokračovat Co je to cumin?Co je to cumin?Pokud se vám do ruky někdy dostal nějaký cizokrajný recept, možná jste narazili na koření s názvem cumin. A jestliže pro vás tato ingredience je neznámá, asi první co vyzkoušíte bude anglicko-český slovník nebo překladač.Pokračovat Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při procházení v našem obchodě kladou. A odpověď je docela jednoduchá.Pokračovat Jaké jsou druhy kmínu?Jaké jsou druhy kmínu?Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat. Znáte ale všechny druhy kmínů, se kterými se můžeme v kuchyni setkat? Když v kuchařce v seznamu ingrediencí narazíte na kmín, hned víte, že se bude jednat o klasický "náš" český kmín.Pokračovat Testování českého kmínuTestování českého kmínuV prosinci 2021 otestoval známý spotřebitelský časopis dTest ve spolupráci s pořadem Černé ovce České televize balený český kmín prodávaný v obchodních řetězcích. Redakce tohoto pořadu nás oslovila, abychom doplnili testování o informace jaké druhy kmínu existují, k čemu se kmín používá a jak jej skladovat.Pokračovat Vše o českém kmínuVše o českém kmínuKmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej používají maminky společně s fenyklem při kojení.Pokračovat Dárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření, kávy a čajůDárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni. A i když někdo třeba se sporákem není velký kamarád či kamarádka, třeba zrovna některá z našich sestav koření způsobí, že celý příští rok nepustí vařečku.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Kořeněná zálivka na ovocný salátKořeněná zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)To zase u nás bylo živo. Zastavila se naše stálá zákaznice herečka Kristýnka Kociánová, kterou znáte třeba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo Ententýky a rovnou s sebou vzala na nákup koření svojí kamarádku zpěvačku a moderátorku Dášu Zázvůrkovou a celý televizní štáb z pořadu České televize Všechno, co mám ráda.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiDárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chutiBlíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí darovat radost a zároveň nechat obdarovaného vybrat si přesně to, co mu udělá radost.Pokračovat Kardamom, vládce orientuKardamom, vládce orientuKardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním semínek kardamomu čistili zuby a Řekové i Římané jej používali jako parfém.Pokračovat Magie římského kmínuMagie římského kmínuŘímský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření, které se exportovalo do Nového světa. Díky tomu se stala kombinace římského kmínu a chilli základem mexické kuchyně, kde jej najdeme například v chili con carne nebo enchiladas.Pokračovat Zajímavosti o bobkovém listuZajímavosti o bobkovém listuBobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak se stal oblíbeným mezi básníky, lékaři, vládci a válečníky. Věřilo se, že chrání nositele před zlými duchy a hněvem bohů. Protože ale tyto vlastnosti nebyly nikdy historicky potvrzeny, soustřeďme se raději na jeho kouzlo při vaření, které nám může zajistit slávu a vděk u našich strávníků.Pokračovat Holandské pošírované hrušky s hřebíčkemHolandské pošírované hrušky s hřebíčkemHřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat Domácí vanilková zmrzlinaDomácí vanilková zmrzlinaVanilkové lusky, resp. tobolky, jsou jediným jedlým plodem z tropických orchidejí, což je největší botanická rodina kvetoucích rostlin na světě. Samotných vanilkovníků je 150 druhů, ale v kuchyni se potkáme pouze se dvěma - bourbon a tahitensis.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Řecký gyrosŘecký gyrosMožná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahají až do doby Alexandra Velikého, kdy si jeho vojáci při slavnostech opékali tenké kusy masa na dlouhých mečích, prokazatelně se v novodobé historii první gyrosy v Řecku objevili až v roce 1922 společně se stovkami tisíc uprchlíků z Turecka.Pokračovat Dýňová polévka s Garam MasálouDýňová polévka s Garam MasálouI když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat Spaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperonciniSpaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané.Pokračovat Valencijská paella se šafránemValencijská paella se šafránemVe španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody až po krysy a hlodavce. Možná i proto často tápeme a nevíme jak má správná paella vypadat a jak ji připravit. Tak pojďme nahlédnout kuchařským mistrům přes rameno a odhalit její tajemství.Pokračovat Vánoční pečeníVánoční pečeníŤuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale např. některé druhy perníčků, pro které zaručeně budete potřebovat naše perníkové koření, je vhodné začít péct tři týdny před Štědrým dnem.Pokračovat Jak na dokonalé svařené vínoJak na dokonalé svařené vínoHistorie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouzelný účinek nejen na zahřátí, ale i na náladu. A že to nebyl jen obyčejný nápoj, o tom by mohl vyprávět každý středověký poutník, který si po dlouhé cestě odpočinul s miskou svařeného vína.Pokračovat Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasuPovídání o koření na vlnách Českého rozhlasuV diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o koření. Nejprve jsme krátce řekli historii koření a jeho roli jak v dávných časech, tak i v dnešní moderní kuchyni.Pokračovat 10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte domaRozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma. Příprava domácího ledového čaje je tak snadná, že se u toho ani nezapotíte.Pokračovat Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Kde koupit vanilkový lusk? U nás :-)Často k nám chodí zákazníci a stěžují si, jak marně shání celý vanilkový lusk. U nás v obchodě jsou pak ale v šoku. Nejen, že vanilkové lusky máme, ale dokonce si i můžou vybrat z více druhů.Pokračovat O násO násRodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin.Pokračovat Přírodní repelenty z kořeníPřírodní repelenty z kořeníZačíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že výrazně stoupne zájem o jinak spíše zimní koření, jako je třeba hřebíček.Pokračovat Zlatá bohyně kurkumaZlatá bohyně kurkumaKurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má poetické názvy jako Zlatá bohyně nebo Ta, která vítězí.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Paštika à la BourbonPaštika à la BourbonMalou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý, zvládnete připravit do 30 minut. Paštiky a pomazánky jsou skvělé na experimentování s kořením a surovinami. Další pepřový tip na tento týden tak nebylo možné vybrat jinak.Pokračovat Krůtí prsa na pepřiKrůtí prsa na pepřiPro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Pepř je král kořeníPepř je král kořeníVe starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru Makedonskému, který nám toto černé zlato do Evropy přivezl a Marco Polovi, který ho poprvé popsal. Do nemilosti se pepř dostal pouze jednou, a to pro podezření, že podporuje tělesné žádosti.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Rozhovor nejen o zimním kořeníRozhovor nejen o zimním kořeníDnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje nebo nám posílí imunitu. V zimním jídelníčku by tak měla mít své pevné místo nejen známá a oblíbená skořice, hřebíček či pepř, ale i zázračná kurkuma, exotický kardamom i římský kmín a samozřejmě chilli papričky.Pokračovat Královské hovězí na víněKrálovské hovězí na víněDen před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku vína. Samozřejmě proto, abychom zjistili, zda není zkažené a nezničilo nám celý oběd :-). Ve větším hrnci, nejlépe v takovém, který se nepřipaluje, zesklovatíme na oleji cibuli.Pokračovat Skořicový domácí likérSkořicový domácí likérK přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých hřebíčků nebo můžete smíchat lžičku mleté cejlonské skořice a půl lžičky mletého hřebíčku. V obou případech přidáte půl lžičky mletého muškátového oříšku.Pokračovat Nakládaný hermelín s chilli nitěmiNakládaný hermelín s chilli nitěmiPřipravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený chilli nitěmi. Vlastní příprava je stejná jako u klasického nakládaného hermelínu, případně i jiných plísňových sýrů.Pokračovat Šafrán v kuchyni i lékárničceŠafrán v kuchyni i lékárničcePoznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o potravinách nesmí býti při prodeji uváděny žádná oficiálně Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení či snad dokonce uvádět, že některé koření a bylinky mají léčebné vlastnosti.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat Máte to k nám z ruky?Máte to k nám z ruky?Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou. Kdo zásilku přiveze? S voňavým balíčkem u Vás nyní může zazvonit buď doručovatel České pošty nebo řidič kurýrní společnosti.Pokračovat Cascara a její přípravaCascara a její přípravaDáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou chuť s tóny šípků, ibišku, třešní a červeného rybízu, často s mírným tabákovým nádechem. Tradičně se do cascary přidává skořice, muškátový oříšek či zázvor.Pokračovat Svatomartinská husa s nudlemiSvatomartinská husa s nudlemiKdyž v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se před nimi ukrýt.Pokračovat

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Hledaný text Šípek plod celý jsme nalezli v těchto kategoriích

Jednodruhové koření Koření orientální kuchyně Koření české kuchyně Koření indické kuchyně Koření na omáčky Koření na pečené maso Bio koření Koření na vegetariánská jídla Koření francouzské kuchyně Koření čínské kuchyně Koření balkánské kuchyně Koření latinskoamerické kuchyně Koření při dietě Koření italské kuchyně Koření do sladkých jídel Koření na marinády Koření na zabijačku Koření na čínu Koření do polévky Koření na drůbež Koření středomořské kuchyně Koření na zvěřinu Koření na saláty Koření severoamerické kuchyně Koření na steaky Koření vietnamské kuchyně Vánoční koření Bylinky Koření mexické kuchyně Koření na ryby Koření na luštěniny Koření na grilování Koření na paštiky Koření na rýži Ořechy a laskominy Koření na zdobení Ovocné čaje

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.