Restovaný česnek / Koření

Ten moment, kdy se česnek na pánvi lehce zatáhne a začne vonět celým bytem… To je začátek tolika dobrých jídel. Jenže než se člověk k té vůni dostane, čeká ho loupání, krájení – a pak i riziko, že ho spálí dřív, než stihne pustit chuť. Restovaný česnek s trochou řepkového oleje tuhle práci udělá za vás a je připravený k okamžitému použití. Má přesně tu chuť, jakou byste čekali od lehce opečeného česneku – sladší, měkčí, jemně oříškovou a bez ostré štiplavosti syrového česneku.

Jak restovaný česnek v kuchyni používat

Restovaný česnek je ideální tam, kde chcete chuť opečeného česneku, ale bez starostí a hlídání pánve. Hodí se do teplé i studené kuchyně, do rychlých jídel i na pomalé dušení. A hlavně – je hned připravený k použití.

  • Do polévek - stačí lžička do vývaru, bramboračky, gulášové nebo krémové zeleninové polévky, kde orestovaný česnek dodá hloubku a výraznou, ale jemnou chuť.
  • Do omáček – restovaný česnek přidejte do smetanové, rajčatové nebo sýrové omáčky. Výborně se hodí k těstovinám, masu i zelenině.
  • Na maso a zeleninu - smíchejte s olejem a bylinkami a potřete maso nebo zeleninu před pečením. Chuť bude plná, ale ne štiplavá.
  • Do těsta – rádi hledáte nové chutě? Přidejte orestovaný česnek do domácího chleba, slaných koláčů nebo do těstovinového těsta. Česnek se jemně rozvoní při pečení a dodá jídlu výborný tón.

Upozornění: restovaný česnek již znovu nerestujte ani nesmažte, ale přidejte jej rovnou do připravovaného jídla.

Upozornění Uchovávejte při pokojové teplotě.
Složení restovaného česneku
Datum minimální trvanlivosti 16. 3. 2026
Země původu Česká republika
Česnek nabízíme v těchto variantách