Tip #22: Vytvořte aromatické oleje s kořením a bylinkami
Ochucené oleje jsou vynikajícím způsobem, jak do vaření začlenit esenci koření a bylinek. Zahřejte neutrální olej, jako ...
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma
Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papri...
Tip #28: Špetka skořice nebo muškátového oříšku do ranní kávy
Dodejte vaší ranní kávě nebo horké čokoládě dotek exotiky a aromatického bohatství přidáním špetky skořice nebo muškátového oříšku....
Moderní využití vánočních františků
Vánoční františky jsou pro mnohé synonymem sváteční atmosféry, vůně domova a vzpomínek na rodinné chvíle. Tradiční vůně ...
Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?
Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, kt...
Vonné františky a symbolika vánočních vůní
Vánoce jsou časem, kdy příjemné vůně plní celý domov a přináší sváteční atmosféru, vzpomínky i radostné očekávání....
Historie vánočních františků
Vánoční františky mají v české kultuře hluboké kořeny a jejich historie sahá až do dob, kdy byly vonné dřeviny a byliny ...
Vonné františky jako součást českých vánočních tradic
V České republice mají vánoční františky své nezastupitelné místo a staly se symbolem tradičních svátků. Je zvykem je za...
Perník a jeho peprná historie
Kdo by neznal perník, který dnes považujeme za neodmyslitelnou součást vánočního pečení. Jeho historie však sahá mnohem ...
Cuketové kari
Pokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce h...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Chilli Jalapeño Chipotle (video)
Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť....
Pepř verbena (video)
Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule...
Pepř grapefruitový (video)
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v ...
Adamovo medové koření (video)
Adamovo medové koření je lahodná neostrá směs koření s medem, která je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma....
Arabské koření (video)
Arabské koření je velmi oblíbená směs hlavně mezi vegetariány. Jeho hlavní dominantou v chuti i vůni je římský kmín, kte...
Tekutý kouř (video)
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa....
Husí špízy s kořením pěti vůní
Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bo...
Umění pražení koření
Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý,...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování
I když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní or...
Tip #17: Koření na pečenou zeleninu
Pečení nebo dušení zeleniny je skvělý způsob, jak zintenzivnit její chuť a když přidáme koření, posuneme chuťový zážitek...
Tip #6: Použivejte hmoždíř
Mlýnek na koření je jednoduchý způsob, jak si připravíme mletou variantu koření. Ale ještě lepší smyslový zážitek nám př...
Tip #3: Preferujte celé koření před mletým
Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo ...
Domácí směs italských bylinek
Italská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské tě...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Lososový špíz s Fleur de sel a kardamomem
Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Pepřový čaj
Možná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je ...
Voňavý tip na novou chuť vašeho vánočního cukroví
Tonka. Cukroví dodá silnou aromatickou chuť vanilky, mandlí a skořice. Při pečení můžete tonku jednoduše použít místo vanilky....
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník e...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Najdi si svou kávu
Ach to dilema výběru. V naší nabídce máme přes 40 druhů kávy a z toho čisté arabiky víc než 30 variant ze všech možných ...
Celerová sůl
Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí cel...
Kardamom, vládce orientu
Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si...
Zajímavosti o bobkovém listu
Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak...
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem
Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení....
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením
Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování....
Suchej únor
Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě " Suchej únor ", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, kter...
Paštika à la Bourbon
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně páli...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Královský roštěnec na pepři
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pe...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Rozhovor nejen o zimním koření
Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje ne...