Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko?
Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné. Stačí, když smícháte 10 % namletých celerových semínek se solí a necháte alespoň pár dní prolnout aroma. Semínka celeru jednoduše namelete v mlýnku na koření nebo je můžete podrtit v hmoždíři. Namletá celerová semínka poměrně rychle ztrácí aroma, a proto doporučujeme připravovat si spíše menší množství celerové soli, abyste ji rychle spotřebovali.
Celerová sůl je nezbytnou součástí do legendárního koktejlu Bloody Mary a protože se celer velmi dobře snoubí s rajčaty, zkuste si vyrobit domácí kečup nebo omáčku s celerovou solí k hamburgerům či hot dogu.
Tato ochucená sůl se také s oblibou užívá na bramborové a zeleninové saláty, nebo si s ní jen jednoduše posypte vajíčka natvrdo. Zkrátka, až si vyrobíte svojí domácí celerovou sůl, sami pak zjistíte, že solničku s touto tajemnou směsí držíte v ruce stále častěji.