Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo
Jen si to představte. Vůně čerstvě upečené bagety s voňavým bylinkovým máslem, které se pomalu rozpouští a nasákne do pečiva....
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguj...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejle...
Grilovaná husa s fíky
Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výrazno...
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou
Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, kt...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Sušená nebo čerstvá bazalka?
Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu....
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři...
Šafránové rizoto
Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do It...
O nás
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem...
Recept na domácí kari pastu
Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli j...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Boules Orientales
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby....
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme ...
Skořicové raw kuličky
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a ...
Máte to k nám z ruky?
Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou....
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a ...
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail: ob...