Smažená cibulka / Koření

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení.

Ať už si ji dáte na bramborovou kaši, špekové knedlíky, pečené maso nebo třeba luštěniny, vždycky dodá pokrmu ten správný šmrnc. Ale tím její kouzlo nekončí! Skvěle se hodí i do burgerů, hotdogů, asijských stir-fry jídel nebo jen tak na chroupání. Rychlá, praktická a vždy po ruce.

Jak smaženou cibulku v kuchyni používat?

Smažená cibule je skvělá nejen na dochucení, ale i na doladění textury jídla. Křupavá a voňavá, připravená ihned k použití, bez nutnosti smažení. Můžete ji přidat přímo do hotového pokrmu nebo ji lehce zahřát na pánvi, aby se rozvoněla a získala ještě lepší chuť. Hodí se do tradičních českých jídel, ale i do moderní kuchyně.

  • Posypání hotových jídel – Bramborová kaše, hrachová kaše, guláš, rizoto, těstoviny nebo třeba smažený sýr? Stačí pár křupavých kousků a jídlo získá novou dimenzi.
  • Do burgerů a hotdogů – Zapomeňte na nudné sendviče! Smažená cibulka přidá skvělou texturu i chuť.
  • Na pečené a grilované maso – Hovězí steak, vepřová pečeně, kuře na grilu – všechno chutná lépe s voňavým cibulovým doplňkem.
  • Do polévek a omáček – Přidejte ji přímo do vývaru nebo husté polévky. Skvěle funguje i jako základ do omáček.
  • Asijská kuchyně – Rýžové nudle, smažená rýže, stir-fry nebo pho? Smažená cibule doladí chuť k dokonalosti.
  • Na pomazánky a dipy – Stačí ji vmíchat do tvarohové, sýrové nebo luštěninové pomazánky a máte rychlé pohoštění.

Smažená nebo restovaná? Jakou cibuli vybrat?

Kromě smažené cibulky existuje i cibule restovaná, která je méně křupavá, ale zato intenzivně voňavá a jemnější na skus. Smažená cibule je ideální jako křupavá posypka na hotová jídla, restovaná cibule se skvěle hodí do vaření, omáček, polévek a mletých mas, kde se krásně spojí s ostatními ingrediencemi.

Takže pokud hledáte křupavost a výraznou chuť, sáhněte po smažené, pokud chcete jemnější cibulovou chuť bez křupavého efektu, zkuste restovanou.

Malý trik na závěr

Chcete cibulce vrátit právě usmaženou chuť a vůni? Stačí ji na pár vteřin zahřát na pánvi – zvýrazní se její aroma a křupavost bude ještě lepší!

Složení smažené cibule
Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2027
Země původu Česká republika
Cibule je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se cibule s oblibou používá
 
Na co se cibule většinou používá