Nejlepší koření italské kuchyně

Špagety, lasagne, gnochi, penne, pizza, prosciutto, mortadella, parmazán, ricotta, gorgonzola, mozzarella, tiramisu, gelato. Jen pár názvů úžasných jídel, které si můžeme vychutnávat díky italské náruživosti v kuchyni. Italové si prostě umí užívat jídla, příchutí a ingrediencí. Jen těstovin vymysleli skoro 400 druhů, nepočítaně sýrů a variant na úpravy masa, zeleniny, ryb a mořských plodů. Prostě La Dolce vita! Favoritem v koření je bezkonkurenčně bazalka. Vytipovali jsme charakteristické druhy koření, které můžete míchat nebo sáhnout po některé ze směsí a připravit jednoduše výbornou večeři. Výběr kvalitního italského vína pak bude jen na vás.

 
Více

Nejoblíbenější koření italské kuchyně

Aglio peperoncini

Aglio peperoncini

Italské středně ostré koření na špagety i jiné těstoviny, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo do marinád na grilované maso....
Aglio peperoncini BIO

Aglio peperoncini BIO

Klasické pořekadlo říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně to platí pro slavné spaghetti aglio, olio e peperoncini – klasiku z jižní Itálie, která se zrodil...
Bruschetta bylinková

Bruschetta bylinková

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
Bruschetta sýrová

Bruschetta sýrová

Sušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechác...
Bruschetta zeleninová

Bruschetta zeleninová

Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách je známá též pod názvem brušeta....
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory....
Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo bez soli

Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření. Dle vlastní chuti můžeme přidat sůl. Hotové bylinkové máslo je skvělé na ...
Bylinkové máslo BIO

Bylinkové máslo BIO

Směs koření vhodná k přípravě bylinkového másla, pomazánek a k ochucení salátů. Bylinkové máslo snadno připravíme utřením kostky másla do hladka s touto směsí koření....
Focaccia BIO

Focaccia BIO

Focaccia – to je italský pečící poklad, který voní olivovým olejem, bylinkami a chutná tak, že se při prvním soustu ocitnete na slunečním středomořském pobřeží....
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přines...
Míchaná vajíčka

Míchaná vajíčka

I tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přid...
Mleté maso bylinkové

Mleté maso bylinkové

Tato směs je určena do všech druhů mletého masa, karbanátků, sekané, kuliček z mletého masa, špízů apod....
Mleté maso paprikové

Mleté maso paprikové

Papriková ostřejší středně hrubá směs na mletá masa, karbanátky, sekanou, hamburgery, masové koule, masové náplně apod....
Mozzarella s rajčátky BIO

Mozzarella s rajčátky BIO

Směs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem, nechat chvíli odležet a hotovou z...
Pasta alla Calabrese

Pasta alla Calabrese

Když se řekne italská kuchyně, většině z nás naskočí těstoviny, rajčata, česnek, olivový olej a spousta bylinek. A právě v Kalábrii, na jihu Itálie, tohle všech...
Pasta alla Romana BIO

Pasta alla Romana BIO

V římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako amatriciana, což je omáčka z rajčat, guanci...
Pepř pomerančový

Pepř pomerančový

Jemně mletá pomerančová kůra, rozmarýn a zelený pepř je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepř...
Pizza alla Napoletana BIO

Pizza alla Napoletana BIO

Neapol je kolébka pizzy. Město, kde těsto voní už z dálky a rajčatová omáčka je brána vážněji než fotbal. A právě tahle směs koření v sobě nese kus jižní Itálie....
Pizza alla Toscana

Pizza alla Toscana

Toskánská kuchyně miluje jednoduchost. Zdejší gastronomie čaruje s intenzivní vůni bylinek a česneku, které dokonale propojí s dalšími základními ingrediencemi....
Provensálské koření

Provensálské koření

Směs bylinek obíbených ve francouzské Provence, která se hojně používá především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky, těstoviny, piz...
Ryby na bylinkách

Ryby na bylinkách

Pro milovníky ryb jsme připravili tuto speciální směs bylinkového koření, které je ideální pro přípravu jak mořských, tak sladkovodních ryb....
Salátové italské

Salátové italské

Směs koření na přípravu salátů, ale i k dochucení těstovin nebo rajčatových omáček....
Salátové koření

Salátové koření

Vyvážená směs k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, do jogurtů, majonézových a octových zálivek....
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Špagety po boloňsku jsou fenomén a můžeme se vsadit, že právě teď někdo někde chystá pořádnou várku spaghetti bolognese. A není divu, protože tahle rajčatová om...
Ticinské koření

Ticinské koření

Pikantní směs koření ze italské části Švýcarska Ticino, která má v kuchyni široké využití. Můžeme ji použít na dušené hovězí maso, salátové dresinky, roastbeef,...
Tiramisu BIO

Tiramisu BIO

Tato směs koření dodá vašemu tiramisu ten správný italský šmrnc! Tento lahodný topping kombinuje tradiční kakaovou chuť s jemnou sladkostí sušené panela třtinov...
Toskánské koření

Toskánské koření

Směs koření italské kuchyně na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
 
Bazalka

Bazalka

Bazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji....
Bazalka BIO

Bazalka BIO

Bazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povznést jídlo na novou úroveň....
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
Bobkový list celý BIO

Bobkový list celý BIO

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem jednodušeji....
Celer list

Celer list

Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený celerový list je úplně jiná liga – konc...
Cibule mletá

Cibule mletá

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
Cibule smažená

Cibule smažená

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení. Ať už si ji dáte n...
Cibule sušená řezaná

Cibule sušená řezaná

Sušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamžitě přidat bohatou, cibulovou chuť do va...
Cibule sušená řezaná BIO

Cibule sušená řezaná BIO

Sušená cibule přináší do vaší kuchyně pohodlí, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Když máte po ruce tuto naši sušenou cibuli, můžete kdykoli bez námahy...
Cibule uzená granulovaná BIO

Cibule uzená granulovaná BIO

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
Česnek granulovaný

Česnek granulovaný

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
Česnek granulovaný BIO

Česnek granulovaný BIO

Česnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty?...
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
Estragon

Estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořko...
Fenykl celý

Fenykl celý

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s obli...
Fenykl celý BIO

Fenykl celý BIO

Tahle malá zelenkavá semínka mají překvapivě výraznou chuť, která je lehce nasládlá, připomínající anýz, s jemným bylinkovým dozvukem. Celý fenykl je ideální na...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
Hořčice bílá celá

Hořčice bílá celá

Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností a je...
Hořčice bílá celá BIO

Hořčice bílá celá BIO

Hořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností, která ...
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžit...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou jiskru....
Chilli nitě

Chilli nitě

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
Jalovec červený celý

Jalovec červený celý

Celý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem....
Kerblík

Kerblík

Kerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny petržele a anýzu. Oproti čerstvému kerblík...
Koriandr celý

Koriandr celý

Celá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou chuť s nádechem pomerančové kůry, která sk...
Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Celá semínka koriandru jsou nenápadná, ale v kuchyni dovedou velké věci. Jakmile je nasucho opražíte, rozvoní se tóny pomerančové kůry, sladkého koření a orient...
Koriandr list

Koriandr list

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
Libeček

Libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
Majoránka

Majoránka

Když se řekne majoránka, většina z nás si hned představí bramboráky, zabijačkové dobroty nebo poctivou bramboračku. Tuhle aromatickou bylinku ale využijete mnoh...
Majoránka BIO

Majoránka BIO

Jakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová polévka, bramboráky nebo zabijačkové hod...
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se o...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
Nové koření celé

Nové koření celé

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátov...
Oregano

Oregano

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrn...
Oregano BIO

Oregano BIO

Když se řekne oregano, vybaví se nám italská kuchyně, vůně rajčatové omáčky a křupavé pizzy. Ale tahle voňavá bylinka toho umí v kuchyni mnohem víc....
Paprika pálivá BIO

Paprika pálivá BIO

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
Paprika pálivá maďarská

Paprika pálivá maďarská

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek ...
Paprika pálivá španělská

Paprika pálivá španělská

Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např....
Paprika sladká BIO

Paprika sladká BIO

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou....
Paprika sladká maďarská

Paprika sladká maďarská

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice....
Paprika sladká španělská

Paprika sladká španělská

Tohle není jen tak ledajaká paprika. Španělská kráska s Astou 160 je opravdová královna mezi sladkými paprikami. Už když ji nasypete do mističky, upoutá sytě červenou barvou....
Paprika vločky červená

Paprika vločky červená

Pokud hledáte výraznou červenou barvu a jemně sladkou paprikovou chuť, ale nechcete ostré chilli, tahle hrubě drcená červená paprika je ideální volba....
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která ...
Pažitka

Pažitka

Když není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový nádech, aniž by byla příliš ostrá....
Pepř černý celý BIO

Pepř černý celý BIO

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se r...
Pepř černý drcený

Pepř černý drcený

Černý pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními ch...
Pepř zelený BIO

Pepř zelený BIO

Zelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí. Jeho příjemná ostrost s lehkým citrusovým ...
Pepř zelený celý

Pepř zelený celý

Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje. Oproti mleté variantě dodává jídlu hlu...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem. Není tak ostrý jako černý pepř, ale zato je svěží...
Petržel nať

Petržel nať

Bez petrželky si snad ani klasickou českou kuchyni neumíme představit. A díky této jemně sušené a nadrcené, máte petrželovou nať po ruce celý rok, i když čerstv...
Petržel nať BIO

Petržel nať BIO

Když se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a vůně dokážou pozvednout i obyčejné jídlo...
Pískavice listy

Pískavice listy

Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koření má lehce nahořklou, fenyklo-celerovou...
Pomerančová kůra mletá

Pomerančová kůra mletá

Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti ...
Rajská jablíčka

Rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
Rozmarýn

Rozmarýn

Rozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemitě hořkosladkou chuť, která dodává jídlům...
Rozmarýn mletý

Rozmarýn mletý

Mletý rozmarýn je ideální volbou, když chcete rychle dodat pokrmu plnou, aromatickou chuť této středomořské bylinky, aniž by v jídle zůstávaly jeho tuhé lístky....
Saturejka drcená

Saturejka drcená

Saturejka je příjemná bylinka, která má výraznou, pikantně pepřovou chuť a krásně doplní nejen luštěninová jídla, ale i maso, zeleninu a sýry. Její aromatická s...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její chuť ostřejší až štiplavá....
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi....
Šafrán

Šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...
Šalvěj

Šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky d...
Tymián

Tymián

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává nezamě...
Tymián BIO

Tymián BIO

Tymián je silně aromatická bylinka, která si vás získá svou lehce nahořklou chutí s tóny hřebíčku a kafru. Jeho výrazná vůně dokáže skvěle podtrhnout chuť masa,...