Rozhovor nejen o zimním koření
Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje ne...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Koření na jaro
S příchodem jara máme všichni chuť a zájem nastartovat náš zimou unavený organismus. Jak nám ke zdravému životnímu stylu...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podl...
Hobby naší doby o koření
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Ho...
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem...
Láska je jako koření
Láska je jako koření ❤️. Někdy sladká, někdy slaná, jindy pikantní a občas hořká. Užívejte si všechny chutě života s Val...
Velké čtení o koření
Tak už zase rozdáváme chytrý rady o koření 🙈. Tentokrát si můžete v časopisu Květy přečíst velký článek o koření proti ...
Sada loveckého koření sv. Huberta
Máte v rodině myslivce nebo milovníka divočiny? Tak tenhle dárek bude trefa do černé(ho) 😎...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením
Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování....
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři...
Koření pěti vůní
Vznik tradiční čínské směsi Koření pěti vůní je zahalen tajemstvím a ve starých čínských legendách se o ní hovoří již ve 4....
Jak se to koření řekne... ...anglicky
Ať už cestujete po zahraničních webových stránkách nebo jste na výletě v dalekých zemích, názvy koření v angličtině se v...
Jak se to koření řekne... ...německy
Do německy hovořících zemí je to od nás opravdu kousek a tak se občas může hodit vědět jak se které koření v němčině nazývá....
Jak se to koření řekne... ...francouzsky
Francouzská kuchyně rozhodně patří k těm světově nejproslulejším a tak není divu, že mnoho názvů pokrmů má původ ve francouzštině....
Jak se to koření řekne... ...lidově
Snad každé koření má, kromě svého oficiálního názvu, ještě alespoň jedno, ale většinou rovnou celou řádku, dalších lidov...
Jak se to koření řekne... ...latinsky
Studujete odborné nebo historické texty a potřebujete vědět, jak se název nějakého koření řekne latinsky? Připravili jsm...
Téma plné koření
V posledním vydání časopisu Téma, které vychází dnes 19. února 2021, najdete kromě jiných zajímavých článků i rozsáhlý r...
Které koření je nejlepší v roce 2024?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Koření na Rajma Masála
Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve ve...
Všechno, co mám ráda... ...je koření :-)
To zase u nás bylo živo. Zastavila se naše stálá zákaznice herečka Kristýnka Kociánová, kterou znáte třeba ze seriálu Or...
Citronová zálivka se salátovým kořením
Recept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu....
Kořeněná zálivka na ovocný salát
Ovocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr....
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Váš královský průvodce kořením
Už žádná nuda v kuchyni. Tak, jako malíře inspiruje plná paleta barev, bude vás při vaření inspirovat plná polička barev...
Koření na Vindaloo
E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem...
Stylové etikety na kořenky a dózy
Označte si své kořenky stylovými etiketami na kořenky. Naše hnědé kulaté samolepky o průměru 3,5 cm jsou ideální pro ozn...
Prachovnice na koření, čaj i kávu
Chystáte se na vánoční úklid v kuchyni? Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné...
Dárkové sady koření, kávy a čajů
Dárkové sady koření jsou vděčným dárkem, který mile překvapí a potěší každého, kdo se alespoň občas mihne v kuchyni....
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník e...
Formule s vůní koření
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jed...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým kořením
Síla a vůně koření mají tendenci časem slábnout, takže je důležité vždy pracovat s čerstvými surovinami. Datum exspirace...
Tip #2: Jak správně koření skladovat
Správné skladování je klíčové pro zachování chuti a kvality vašeho koření. Proto jej skladujte ve vzduchotěsných kořenká...
Tip #3: Preferujte celé koření před mletým
Celé koření má delší trvanlivost a lépe si zachovává chuť než mleté varianty. Pořiďte si kvalitní mlýnek na koření nebo ...
Tip #4: Experimentujte a objevujte nové koření
Profesionálně namíchané směsi koření jsou skvělým způsobem, jak objevovat světovou kuchyni a nové fantastické recepty a pokrmy....
Tip #5: Koření nejprve opražte
Pokud před použitím celé koření opražíme, uvolníme z něj esenciální oleje, čímž se zintenzivní jeho chuť a vůně....
Tip #7: Koření nejprve ochutnejte
Klíčem k dosažení dobře vyvážených chutí je koření před přidáním do pokrmu ochutnat. Díky tomu lépe odhadnete množství, ...
Tip #8: Koření používejte střídmě
Při práci s kořením je rozumné začít s menším množstvím a postupně přidávat, abyste dosáhli požadovaného chuťového profilu....
Tip #9: Nebojte se koření kombinovat
Míchání koření je umění, které vám umožňuje vytvářet vaše vlastní nové chutě. Nebojte se experimentovat s různými kombin...
Tip #10: Vyvažujte chutě koření
Dosažení vynikajícího pokrmu zahrnuje souhru různých chuťových vjemů. Vyvážení sladkých, slaných, kyselých a kořeněných ...
Tip #11: Seznamte se s chutí koření
Každé koření má svůj jedinečný chuťový profil, od zemité a teplé až po citrusovou a štiplavou. Udělejte si čas na prozko...
Tip #13: Používejte koření na maso i zeleninu
Koření a kořenící směsi jsou fantastický a jednoduchý způsob, jak dodat masu a zelenině nové hluboké a komplexní chutě....
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Marinování masa směsí koření a bylinek jim nejen dodá chuť, ale také pomůže zjemnit maso. Kyselé složky, jako je citruso...
Tip #16: Sladší chuť zeleniny díky koření
Koření při ochucení zeleniny dokáže zázraky. Například skořice dodává pečené mrkvi hřejivý a sladký tón, zatímco muškáto...
Tip #17: Koření na pečenou zeleninu
Pečení nebo dušení zeleniny je skvělý způsob, jak zintenzivnit její chuť a když přidáme koření, posuneme chuťový zážitek...
Tip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalování
Ať už připravujete smažené kuře, obalované ryby nebo zeleninové lívanečky, přidejte koření přímo do směsi na obalování....
Tip #19: Koření k oživení jednoduchých jídel
I tak jednoduchá a skromná jídla, jako jsou třeba míchaná vajíčka, můžeme povznést přidáním koření. Přisypte do míchanýc...
Tip #22: Vytvořte aromatické oleje s kořením a bylinkami
Ochucené oleje jsou vynikajícím způsobem, jak do vaření začlenit esenci koření a bylinek. Zahřejte neutrální olej, jako ...