Bez ranní kávy se prostě neprobudím
Bez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebu...
Testování černých pepřů
Minulý týden nás oslovila redakce Černých ovcí, zda by s námi mohli natočit krátké povídání o pepřích, jejichž kvalitu t...
Skořicové květy (video)
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali p...
Dýňová polévka s Garam Masálou
I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století....
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé pap...
Skořicové raw kuličky
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a ...
Skořicová bomba
K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl l...
Šafrán v kuchyni i lékárničce
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...
Kančí guláš
Podzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů....
Jak je zboží zabaleno?
V našem Království přistupujeme s nejvyšší péčí nejen k samotným produktům, ale i k jejich zabalení, které je pro udržen...
Soutěž o provozovnu Prahy 4
Bylo to pro nás velké překvapení, když nám jedna paní zákaznice říkala, že pro nás hlasovala v soutěži o provozovnu Prahy 4....
Máte to k nám z ruky?
Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou....
Valentýnské chutě
Jestli svátek sv. Valentýna neslavíte jen proto, že je to typický americký svátek, se kterým nemáme nic společného, tak ...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a ...
Krátké povídání o dlouhé skořici
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...
Svatomartinská husa s nudlemi
Když v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř...
Zažijte Nusle jinak
Nejen kořením živ je člověk a tak bychom Vás rádi upozornili na akci Zažít Nusle jinak, která se koná v sobotu 20....
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail: ob...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším itals...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři...
Balkánská Pljeskavica s Adžikou
Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsk...
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, ara...
Čevapčiči s bulharskou Čubricou
Na masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národn...
Šafránové rizoto
Kdo by neznal rizoto (či italsky správně psáno risotto). Ale co známe o jeho historii? Jak se vlastně rýže dostala do It...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením
Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování....
Mexické Chili con carne
Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokon...
Čajové novinky
Ať už jste příznivci akce suchej únor nebo prostě jen máte rádi čaj, připravili jsme pro vás na letošní jaro spoustu čaj...
Láska je jako koření
Láska je jako koření ❤️. Někdy sladká, někdy slaná, jindy pikantní a občas hořká. Užívejte si všechny chutě života s Val...
Velké čtení o koření
Tak už zase rozdáváme chytrý rady o koření 🙈. Tentokrát si můžete v časopisu Květy přečíst velký článek o koření proti ...
Vánoční otevírací doba 2024
Milí zákaznící, rádi bychom vás informovali o vánočním provozu v letošním roce u nás v obchodě a zároveň vám popřáli krá...
Exkurze z odborného učiliště Vyšehrad
S radostí jsme dnes naším obchodem provedli žáky z pražského odborného učiliště Vyšehrad, kde se učí na cukráře....
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....
Suchej únor
Pro ty z vás, kteří jste se přidali k aktivitě " Suchej únor ", máme v nabídce speciální směsi čajů, kávy a koření, kter...
Dárkové balení čajů
Hledáte nějaký menší originální dárek? Nachystali jsme pro vás plechové dózičky s čaji v dárkovém balení. Vybírat můžete...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podl...
Recept na domácí kari pastu
Často se nás ptáte na kari pastu a jak si ji připravit. Vybavili jsme se proto kořením, miskou a zástěrou a vyzkoušeli j...
Slaný dort s kurkumou
Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experi...
Pepřový tokáň
Naše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Královský roštěnec na pepři
Tento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pe...
Děti v zajetí vůní a chutí
Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7....
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Tajemství maďarského kotlíku
Maďarskem jsme tento měsíc začínali a když jde o papriku, tak tam zákonitě i musíme skončit. A jak jinak, než nad kotlík...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Rozhovor nejen o zimním koření
Dnes jsme si ve Víkendovém Radiožurnálu povídali s Patricií Strouhalovou především o koření, které nás v zimě zahřeje ne...
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném míst...