Nejlepší koření čínské kuchyně

Čínská kuchyně nejsou jen instantní nudle v sáčku, je to ohňostroj chutí a vjemů. Velká země a každý kraj jiný mrav, proto zkoušejte a experimentujte. Je zvláštní, ale kuchyně čínského regionu nemá ráda sladkosti a zejména bílý cukr. Na rozdíl od blízkovýchodní baklavy si na dezerty nepotrpí. Ani na mléko, máslo a uzené maso v čínské kuchyni nenajdete. Kuchyně kombinuje tradiční čínskou medicínu a filosofii jin a jang, pokud jí to dovolíte a necháte se unést.

 
Více

Nejoblíbenější koření čínské kuchyně

anýz

anýz

Jemně namletý, sladký, voňavý a připomínající lékořici, takový je mletý anýz. Oproti celým semínkům působí rychleji, jeho chuť se uvolňuje okamžitě a snadno se ...
Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící sm...
badyán

badyán

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
bílý pepř

bílý pepř

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem jednodušeji....
cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
citronová kůra

citronová kůra

Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se chuť citronové kůry výborně s...
citronová tráva

citronová tráva

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle dop...
česnek

česnek

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
dekorační chilli

dekorační chilli

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
dekorativní chilli

dekorativní chilli

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
fenykl

fenykl

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
glutasůl

glutasůl

Směs soli a glutamanu sodného, která se používá pro zvýraznění chuťi a dosolení masa i dalších pokrmů....
hořčice

hořčice

Hořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností, která ...
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
chilli

chilli

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
chilli Habanero

chilli Habanero

Hledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta! Ostré, výrazné, ale pořád ve formě mal...
chilli Jalapeño

chilli Jalapeño

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek....
kajenský pepř

kajenský pepř

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední pálivost (30 000–80 000 SHU) a příjemný kouřový nádech....
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
koření na čínu

koření na čínu

Základní univerzální směs koření pro snadnou přípravu jídel ve stylu čínské kuchyně....
koření na wok pánev

koření na wok pánev

Silně pikantní směs koření, která je ideální pro přípravu čínských receptů na pánvi wok. Směs je jemně ochucena mangem, kardamomem a badyánem....
koření Nasi Goreng

koření Nasi Goreng

Neostrá směs koření nejen pro přípravu tradiční indonéské smažené rýže s kuřetem, ale i pro ochucení pohanky nebo dušené zeleniny....
Koření pěti vůní

Koření pěti vůní

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů moře i zeleniny a k ochucení marinád....
kubebový pepř

kubebový pepř

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od ...
kurkuma

kurkuma

Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Mandarinková kůra drcená BIO

Mandarinková kůra drcená BIO

Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády. Na mandarinkovou kůru narazíme p...
pažitka

pažitka

Když není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový nádech, aniž by byla příliš ostrá....
pepř

pepř

Pepř Mac Khen pochází z divokých lesů Indonésie a Vietnamu a jeho chuť vás překvapí už při prvním použití. Kombinuje totiž svěží citrusové tóny s jemnou pikantn...
pepřové koření

pepřové koření

Jemně mletá pomerančová kůra, rozmarýn a zelený pepř je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepř...
pískavice

pískavice

Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní narazili pod názvem fenugreek nebo řecké...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti ...
Pomerančová kůra drcená BIO

Pomerančová kůra drcená BIO

Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky, marinády i polévky a samozřejmě v ...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
sečuánský pepř

sečuánský pepř

Sečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti nejde o plod pepřovníku, ale o tobolky keř...
skořice

skořice

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má výraznou, kořenitou chuť, která je ostřej...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného...
šafrán

šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...
zázvor

zázvor

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout slad...