Recepty

Husa na pomerančích

Husa na pomerančích

Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat
 
Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré

Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré

Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování. Ať už děláte lososa na bylinkovém másle, pstruha v troubě nebo třeba candáta na pánvi, s máslem plným voňavého koření z toho vždycky bude jídlo, které potěší chuť i nos.Pokračovat
 
Celerová sůl

Celerová sůl

Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné.Pokračovat
 
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat
 
Husa na bylinkách a citrusech

Husa na bylinkách a citrusech

Husa na bylinkách a citrusech je skvělým způsobem, jak se dostat od tradičních husích receptů k něčemu svěžímu a jinému. Husa je výjimečným pokladem mezi drůbeží a její bohatá chuť, pokud je správně připravena, je rozhodně skvělým kulinářským zážitkem.Pokračovat
 
Husí špízy s kořením pěti vůní

Husí špízy s kořením pěti vůní

Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bohatou chutí, a když je správně upravena, může být i velmi jemná. Pokud máte chuť na něco nového a chcete vyzkoušet husí maso na asijský způsob, pak je tento recept přesně pro vás.Pokračovat
 
Ovocné saláty s domácí pikantní zálivkou

Ovocné saláty s domácí pikantní zálivkou

Příprava ovocných salátů většinou nepatří k těm nejsložitějším receptům a dá se říct, že za málo práce máme hodně muziky. Saláty z ovoce totiž rozhodně patří k favoritům letních dní, ať už jako předkrm ke grilovačce nebo jako odpolední svačinka, ke které děti nemusíte moc dlouho přemlouvat.Pokračovat
 
Francouzský dresink

Francouzský dresink

Recept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty.Pokračovat
 
Tradiční i netradiční bylinkové máslo na bagety

Tradiční i netradiční bylinkové máslo na bagety

Když se řekne bylinkové máslo, většina lidí si představí krásně se rozpouštějící kolečko másla na steaku nebo rybě. Ale i taková křupavá bagetka s voňavým máslem je něco, co zmizí ze stolu ještě před tím, než se vůbec začne servírovat hlavní chod.Pokračovat
 
Medová zálivka s tonkou

Medová zálivka s tonkou

Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu.Pokračovat
 
Dresink Café de Paris

Dresink Café de Paris

Recept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty.Pokračovat
 
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším italským pokrmům, původně začaly svůj život jen jako těstoviny s česnekem a olejem chudých neapolčanů, kteří si nemohli dovolit variantu špaget se škeblemi jako bohatí měšťané.Pokračovat
 
Rychlý italský dresink

Rychlý italský dresink

Stačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na světě.Pokračovat
 
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat
 
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat
 
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení. Jeho voňavá historie sahá až 2 000 let před náš letopočet, kdy obchodníci z Jávy přinesli hřebíček na čínský císařský dvůr.Pokračovat
 
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé chtěli vyhnout plýtvání jídla. Jelikož jako základ slouží zbytky od včerejší večeře, neexistuje pevný recept a seznam ingrediencí by se dal poměrně dobře vystihnout českým rčením „co dům dal“.Pokračovat
 
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století. Datum vzniku dýňové polévky je přesně 1. ledna 1804. Ten den obyvatelé Haiti společně vytvořili tuto jedinečnou polévku na oslavu své nezávislosti na francouzských kolonistech.Pokračovat
 
Dýňový sirup

Dýňový sirup

Jak je výroba domácího dýňového sirupu jednoduchá, tak moc je tento sirup výborný. Kromě legendárního dýňového laté (Pumpkin Spice Latte) si můžete sirup nalít na palačinky, vafle a nebo na krupicovou či ovesnou kaši. Zkrátka, jeho místo je všude tam, kde byste použili javorový sirup.Pokračovat
 
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat