Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření. Pokračovat
|
Pokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny.
Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření. Pokračovat
|
Grilovaná cuketa je perfektní volba, když hledáte něco lehkého, co snadno připravíte během pár minut. Nejenže se skvěle hodí jako příloha k vašim oblíbeným grilovaným masům nebo rybám, ale můžete si ji vychutnat i jen tak – jako lehkou svačinku nebo stylový předkrm. Pokračovat
|
Pokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak. Pokračovat
|
Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám". Pokračovat
|
Ah, jehněčí! Tahle delikatesa má v kuchyni zvláštní místo. Je to ten druh masa, který, když je připraven správně, dokáže proměnit i jen tak obyčejnou neděli ve slavnostní hostinu. Pro přípravu výjimečného jehněčího dnes sáhneme po našem oblíbeném koření Jehněčí a skopové a zkombinujeme ho s čerstvými bylinkami a česnekem. Pokračovat
|
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte. Pokračovat
|
Vánoce se blíží a s nimi i čas na přípravu těch nejoblíbenějších sladkostí – perníčků. Perníčky jsou tradičním pečivem, které na sebe dokáže upoutat pozornost svou vůní, tvary i bohatým zdobením. Pokračovat
|
Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám tip na lososové špízy s Fleur de sel a kardamomem, které se stanou excelentní ozdobou vašeho stolu. Pokračovat
|
Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“. Pokračovat
|
Vylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl. Pokračovat
|
Možná vás překvapí, že král koření pepř vládne nejen na talíři, ale dokonce se z něj dá připravit i čaj. Pepřový čaj je vynikající volba pro všechny, kteří hledají účinný způsob, jak si ulevit od nachlazení nebo bolesti v krku. Tento horký a kořeněný nápoj, který je známý pro své vlastnosti pomáhající udržovat zdraví, se snadno připraví jen z černého pepře, vody a medu. Pokračovat
|
Kuře à la husa je zajímavým počinem v kulinářském světě. Toto jídlo nabízí jedinečnou možnost připravit kuře tak, aby se jeho chuť a textura podobala huse. Zvláštní technika plnění kuřete chlebem nasáklým sádlem a pečení v pivu dodává masu vláčnost a hloubku chuti. Pokračovat
|
V německé kuchyni je husa tradičním jídlem během svátečních období, zejména na Vánoce. Řádně okořeněná a pečená do zlatava je německá husa zážitkem, který si užijete s pěkně mastnou pusou.
*Úvodní slovo:* Když se řekne německá kuchyně, mnoho lidí si představí klobásy, pivo a chléb. Pokračovat
|
Pokud jste milovníci perníkového koření a máte rádi měkké a vláčné sušenky, rozhodně musíte vyzkoušet perníkové crincles. Tyto popraskané sušenky, kterým se anglicky říká crincles, jsou na povrchu křupavé a uvnitř jemné a vláčné. Pokračovat
|
Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření. Tím ale naše kreativita při ochucování zeleninových salátů rozhodně nemusí končit. Pokračovat
|
Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného. Pokračovat
|
Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl je ale přitom velmi snadné. Pokračovat
|
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl.
Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny. Pokračovat
|
Husa na bylinkách a citrusech je skvělým způsobem, jak se dostat od tradičních husích receptů k něčemu svěžímu a jinému. Husa je výjimečným pokladem mezi drůbeží a její bohatá chuť, pokud je správně připravena, je rozhodně skvělým kulinářským zážitkem. Pokračovat
|