Nejlepší koření do polévky

Dobrá polévka si zaslouží víc než jen špetku soli. V této kategorii najdete koření do polévky, které dá vývarům, krémům i zeleninovým polévkám tu správnou chuť, barvu a vůni. Ať už vaříte poctivý kuřecí vývar, čočkovou s uzeninou nebo rychlou polévku z hrášku, správné koření vám udělá půl práce.

Najdete tu klasiku jako nové koření, bobkový list, tymián nebo majorán, ale i směsi připravené rovnou na polévky, kde stačí nabrat lžičku a máte vystaráno. Pro jemnější chuť sáhněte po sušené petrželce nebo pažitce, pro sytější po česneku, cibuli nebo libečku. Skvělé je i houbové koření, které dodají houbovým polévkám hloubku a vývarům zajímavý šmrnc. A jestli máte chuť na něco netradičního, zkuste přidat kurkumu, římský kmín nebo koriandr a pusťte se do exotických polévek inspirovaných Indií, Asií nebo Marokem.

 
Více

Nejoblíbenější koření do polévky

Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící sm...
Boršč

Boršč

Speciálně namíchaná směs koření výrazně vylepší a usnadní vaření boršče, tedy známé východoevropské polévky, která zdomácněla jak na Ukrajině a v Rusku, tak i v...
Bylinky do polévky

Bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např....
Cibule restovaná

Cibule restovaná

Kdo by nemiloval tu sladkou, křupavou a dokonale zlatavou chuť restované cibule? Ta pravá síla cibule přichází až po dlouhém pomalém restování, kdy se její přír...
Dýňová polévka BIO

Dýňová polévka BIO

Možná vám připadá dýňová polévka jako nevýrazné fádní jídlo. Pokud ale do polévky přidáte tuto speciálně namíchanou aromatickou směs koření, vytvořte z ní excel...
Exotická magie BIO

Exotická magie BIO

Hledáte směs koření, která dodá vašim pokrmům nevšední exotický nádech? Tato unikátní směs koření spojuje sladkost jahodového a mangového prášku, jemnou kořeněn...
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda ...
Houbová smaženice BIO

Houbová smaženice BIO

Po krásném výletě do lesa není nic lepšího než si připravit vynikající houbovou smaženici. Tato speciálně připravená směs koření na houby dokonale zvýrazní chuť...
Houbové koření

Houbové koření

Koření dodá vynikající houbovou chuť bramborové polévce, rizotu, kuskusu, pečenému masu, omáčkám a pomazánkám. Koření můžete použít i v kombinaci s méně výrazně...
Hřibové koření

Hřibové koření

Mírně pálivá mletá směs koření s hřiby. Ideální do polévek, omáček a pokrmů s houbami....
Chimichurri

Chimichurri

Argentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrov...
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přines...
Kari Colombo

Kari Colombo

Neostrá směs koření kari, která se hodí pro přípravu masových a zeleninových směsí, na kuře, králika či ryby i k ochucení rýže, těstovin a luštěnin nebo do zele...
Kari Goa

Kari Goa

Směs celého a nahrubo nasekaného koření, ze kterého připravíme vynikající autentické indické kuřecí nebo vegetariánské karí. Při správné přípravě karí se celé k...
Kari indické

Kari indické

Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Kari Madras

Kari Madras

Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, k...
Kari pro děti

Kari pro děti

Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým dodá příjemnou chuť....
Kari thajské

Kari thajské

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
Kořenová zelenina

Kořenová zelenina

Směs sušené nasekané kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost....
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Díky této dokonale vyvážené hrubozrnné směsi koření si doma uvaříte dokonalý poctivý maďarský guláš. Kombinace paprikových a rajčatových vloček, drceného černéh...
Maharani Masála

Maharani Masála

Jemnější indická směs, která se skvěle hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a dalším....
Pepř česnekový

Pepř česnekový

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám....
Pracharanda papriková

Pracharanda papriková

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta, která neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, ...
Pracharanda polévková

Pracharanda polévková

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta, která neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, ...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
Sůl kouřová

Sůl kouřová

Použitím kouřové soli vykouzlíte jako mávnutím kouzelného proutku domácí udírnu a připravovaným jídlům dodáte aroma uzeného masa. Kouřová sůl se užívá např....
Svanská sůl

Svanská sůl

Tato tradiční gruzínská bylinková sůl je vynikající k masu, rybám a do všech pokrmů z vajec....
 
Bobkový list celý

Bobkový list celý

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
Bobkový list celý BIO

Bobkový list celý BIO

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
Bobkový list mletý

Bobkový list mletý

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem jednodušeji....
Celer list

Celer list

Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený celerový list je úplně jiná liga – konc...
Cibule černá fermentovaná BIO

Cibule černá fermentovaná BIO

Černá fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma. Proces pomalé fermentace dává cibuli nejen j...
Cibule mletá

Cibule mletá

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
Cibule sušená řezaná

Cibule sušená řezaná

Sušená cibule přináší do kuchyně pohodlí bez kompromisů v chuti. Když máte po ruce sušenou cibuli, můžete kdykoliv okamžitě přidat bohatou, cibulovou chuť do va...
Cibule sušená řezaná BIO

Cibule sušená řezaná BIO

Sušená cibule přináší do vaší kuchyně pohodlí, aniž byste museli dělat kompromisy v chuti. Když máte po ruce tuto naši sušenou cibuli, můžete kdykoli bez námahy...
Cibule uzená granulovaná BIO

Cibule uzená granulovaná BIO

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
Citronová tráva

Citronová tráva

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle dop...
Citronová tráva BIO

Citronová tráva BIO

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle dop...
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Citronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost a jemnou kořenitou hloubku....
Česnek granulovaný

Česnek granulovaný

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
Česnek granulovaný BIO

Česnek granulovaný BIO

Česnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty?...
Česnek mletý

Česnek mletý

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s ostatními ingrediencemi. Žádné loupání, žá...
Česnek mletý BIO

Česnek mletý BIO

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí...
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
Estragon

Estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořko...
Fenykl celý

Fenykl celý

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s obli...
Fenykl celý BIO

Fenykl celý BIO

Tahle malá zelenkavá semínka mají překvapivě výraznou chuť, která je lehce nasládlá, připomínající anýz, s jemným bylinkovým dozvukem. Celý fenykl je ideální na...
Fenykl mletý

Fenykl mletý

Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
Galgán kořen mletý

Galgán kořen mletý

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón. Jeho chuť nezastíní ostatní suroviny, a...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou jiskru....
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
Chilli mleté

Chilli mleté

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
Jalovec celý

Jalovec celý

Jalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice, pryskyřice a lehké sladkosti....
Kerblík

Kerblík

Kerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny petržele a anýzu. Oproti čerstvému kerblík...
Kmín český celý

Kmín český celý

Kmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořenitou chuť s lehce oříškovým, citrusovým ...
Kmín český celý BIO

Kmín český celý BIO

Kmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů a anýzu, která se krásně rozvine během ...
Kmín český drcený

Kmín český drcený

Drcený kmín je zlatá střední cesta mezi celým a mletým kmínem. Zachovává si výrazné aroma a kořenitou chuť českého kmínu, ale díky drcení se uvolňuje rychleji n...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Mletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté varianty jeho chuť a vůně uvolňují okamž...
Kopr

Kopr

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...
Koriandr list

Koriandr list

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Libeček

Libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
Majoránka

Majoránka

Když se řekne majoránka, většina z nás si hned představí bramboráky, zabijačkové dobroty nebo poctivou bramboračku. Tuhle aromatickou bylinku ale využijete mnoh...
Majoránka BIO

Majoránka BIO

Jakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová polévka, bramboráky nebo zabijačkové hod...
Mangový prášek

Mangový prášek

Sušený rozemletý mangový prášek, nebo jak se mu v Indii říká amchur, je tajná zbraň místních kuchařů. Dodává jídlům jemnou ovocnou kyselost, která skvěle zvýraz...
Medvědí česnek

Medvědí česnek

Tato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá. Je skvělou volbou pro každého, kdo má r...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Muškátový oříšek je opravdová klasika, která by neměla chybět v žádné dobře vybavené kuchyni. I když na první pohled vypadá docela obyčejně, jeho tajemství se o...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
Nové koření celé

Nové koření celé

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
Nové koření mleté

Nové koření mleté

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátov...
Paprika pálivá BIO

Paprika pálivá BIO

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
Paprika pálivá maďarská

Paprika pálivá maďarská

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek ...
Paprika sladká BIO

Paprika sladká BIO

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou....
Paprika sladká maďarská

Paprika sladká maďarská

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice....
Paprika uzená pálivá

Paprika uzená pálivá

Tato paprika se získává z pečlivě vybraných pálivých paprik, které se pomalu suší a udí na bukovém dřevě. Díky tomuto procesu se v nich rozvine hluboké kouřové ...
Paprika uzená sladká

Paprika uzená sladká

Tato paprika se tradičně udí na dubovém dřevě, díky čemuž získává nezaměnitelnou hlubokou kouřovou chuť s jemně nasládlými tóny. Přidává do jídel bohatou vůni o...
Paprika uzená sladká BIO

Paprika uzená sladká BIO

Tato paprika se udí na dubovém dřevě tradiční metodou, která jí dodává intenzivní kouřové aroma a přirozeně nasládlou chuť. Je ideální pro jídla, kde chcete vyt...
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která ...
Pažitka

Pažitka

Když není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový nádech, aniž by byla příliš ostrá....
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními ch...
Pepř tasmánský

Pepř tasmánský

Tasmánský horský pepř je australská specialita pocházející z divoce roustoucí rostliny. V dávných dobách se v Austrálii používal jako náhrada klasického pepře, ...
Petržel nať

Petržel nať

Bez petrželky si snad ani klasickou českou kuchyni neumíme představit. A díky této jemně sušené a nadrcené, máte petrželovou nať po ruce celý rok, i když čerstv...
Petržel nať BIO

Petržel nať BIO

Když se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a vůně dokážou pozvednout i obyčejné jídlo...
Šafrán

Šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...