Nejlepší koření do polévky

Dobrá polévka je základ a stále častěji také hlavní jídlo. Nabídka klasického polévkového koření je obohacena o stále více oblíbené ingrediedience do asijských polévek, které můžete použít v připravených směsích nebo si je nakombinujete podle vlastního receptu. Některá koření je dobré před připravou opražit, jiná se přidávají až při podávání na talíř. V zimním období jsou sušené bylinky vítaným pomocníkem při přípravě oblíbeného vývaru nebo silné bramboračky.

 
Více

Nejoblíbenější koření do polévky

Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící sm...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vařen...
boršč

boršč

Speciálně namíchaná směs koření výrazně vylepší a usnadní vaření boršče, tedy známé východoevropské polévky, která zdomácněla jak na Ukrajině a v Rusku, tak i v...
bylinky do polévky

bylinky do polévky

Směs koření obsahuje tradiční polévkovou kořenovou zeleninu s nezaměnitelnou chutí celeru. Hodí se jak do klasických polévek a omáček, kterým dodá příjemné aroma, tak např....
celer

celer

Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený celerový list je úplně jiná liga – konc...
cibule

cibule

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mletou sušenou cibulí získáte dokonale hladk...
citronová tráva

citronová tráva

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské plody. Při vaření se skvěle dop...
černý pepř

černý pepř

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
česnek

česnek

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí...
dekorační chilli

dekorační chilli

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
dýňová polévka

dýňová polévka

Možná vám připadá dýňová polévka jako nevýrazné fádní jídlo. Pokud ale do polévky přidáte tuto speciálně namíchanou aromatickou směs koření, vytvořte z ní excel...
estragon

estragon

Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická bylinka je známá pro svou jemnou, hořko...
fenykl

fenykl

Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy. Kromě kuchyně se též s obli...
fermentovaná cibule

fermentovaná cibule

Černá fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma. Proces pomalé fermentace dává cibuli nejen j...
galgán

galgán

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón. Jeho chuť nezastíní ostatní suroviny, a...
granulovaná paprika

granulovaná paprika

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás. Má jemně nasládlou, svěže paprikovou chuť, která ...
gulášové koření

gulášové koření

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku na zahuštění, stačí již pouze maso, voda ...
houbové koření

houbové koření

Koření dodá vynikající houbovou chuť bramborové polévce, rizotu, kuskusu, pečenému masu, omáčkám a pomazánkám. Koření můžete použít i v kombinaci s méně výrazně...
chilli

chilli

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
chilli Habanero

chilli Habanero

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
chimichurri

chimichurri

Argentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrov...
Italské bylinky

Italské bylinky

Dopřejte si aromatickou esenci italské kuchyně s naší vynikající směsí koření Italské bylinky. Toto trio chutí, vytvořené z rozmarýnu, bazalky a oregana, přines...
jalovec

jalovec

Jalovčinky, modročerné plody jalovce, jsou plné aromatických silic, které jim dávají typickou lesní vůni s tóny borovice, pryskyřice a lehké sladkosti....
kari

kari

Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
kerblík

kerblík

Kerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny petržele a anýzu. Oproti čerstvému kerblík...
kmín

kmín

Kmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů a anýzu, která se krásně rozvine během ...
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
koření Exotická magie

koření Exotická magie

Hledáte směs koření, která dodá vašim pokrmům nevšední exotický nádech? Tato unikátní směs koření spojuje sladkost jahodového a mangového prášku, jemnou kořeněn...
koření Maharani Masála

koření Maharani Masála

Jemnější indická směs, která se skvěle hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a dalším....
koření na kari

koření na kari

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
kořenová zelenina

kořenová zelenina

Směs sušené nasekané kořenové zeleniny, která Vám usnadní přípravu polévek, omáček nebo salátů....
kouřová sůl

kouřová sůl

Použitím kouřové soli vykouzlíte jako mávnutím kouzelného proutku domácí udírnu a připravovaným jídlům dodáte aroma uzeného masa. Kouřová sůl se užívá např....
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost....
kurkuma

kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
libeček

libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
maďarský guláš

maďarský guláš

Díky této dokonale vyvážené hrubozrnné směsi koření si doma uvaříte dokonalý poctivý maďarský guláš. Kombinace paprikových a rajčatových vloček, drceného černéh...
majoránka

majoránka

Jakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová polévka, bramboráky nebo zabijačkové hod...
mangový prášek

mangový prášek

Sušený rozemletý mangový prášek, nebo jak se mu v Indii říká amchur, je tajná zbraň místních kuchařů. Dodává jídlům jemnou ovocnou kyselost, která skvěle zvýraz...
medvědí česnek

medvědí česnek

Tato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá. Je skvělou volbou pro každého, kdo má r...
muškátový květ

muškátový květ

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
muškátový ořech

muškátový ořech

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
nové koření

nové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato paprika se získává z pečlivě vybraných pálivých paprik, které se pomalu suší a udí na bukovém dřevě. Díky tomuto procesu se v nich rozvine hluboké kouřové ...
pažitka

pažitka

Když není po ruce čerstvá, sušená pažitka zachrání situaci. Jemná, voňavá a vždy připravená, dodá pokrmům lehce cibulový nádech, aniž by byla příliš ostrá....
pepřové koření

pepřové koření

Tato směs dodá pikantní chuť minutkovým masům, pečeným a grilovaným rybám, drůbeži, pečené huse či kachně, mletému masu a dušené zelenině či polévkám....
petržel

petržel

Bez petrželky si snad ani klasickou českou kuchyni neumíme představit. A díky této jemně sušené a nadrcené, máte petrželovou nať po ruce celý rok, i když čerstv...
Pracharanda

Pracharanda

Vyvážená zeleninová směs typu Vegeta, která neobsahuje glutaman ani žádné další chemické přísady. Je bez lepku a bez cukru. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, ...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika se udí na dubovém dřevě tradiční metodou, která jí dodává intenzivní kouřové aroma a přirozeně nasládlou chuť. Je ideální pro jídla, kde chcete vyt...
sušený kopr

sušený kopr

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...
Svanská sůl

Svanská sůl

Tato tradiční gruzínská bylinková sůl je vynikající k masu, rybám a do všech pokrmů z vajec....
šafrán

šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...
tasmánský pepř

tasmánský pepř

Tasmánský horský pepř je australská specialita pocházející z divoce roustoucí rostliny. V dávných dobách se v Austrálii používal jako náhrada klasického pepře, ...