Výsledek hledání textu semi

Hledaný text semi jsme našli v těchto produktech

Dýňová semínka loupaná

Dýňová semínka loupaná

Ořechy a laskominy

Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí a podle...
Lněné semínko

Lněné semínko

Ořechy a laskominy

Lněné semínko je skvělým doplňkem do každodenní stravy, který vám může pomoci zlepšit trávení a podpořit celkové zdraví...
Sezamové semínko bílé

Sezamové semínko bílé

Ořechy a laskominy

Sezamová semínka jsou malá, ale plná chuti. Mají jemnou, oříškovou chuť a jsou skvělým doplňkem do mnoha pokrmů...
Sezamové semínko černé

Sezamové semínko černé

Ořechy a laskominy

Tobolky sezamu obsahují semena různých barev v závislosti na odrůdě. Černý sezam je výraznější na chuti než jeho světlejší...
Anýz celý BIO

Anýz celý BIO

Bio koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Hořčice bílá celá BIO

Hořčice bílá celá BIO

Bio koření

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Paprika sladká BIO

Paprika sladká BIO

Bio koření

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se...
Pepř sečuánský Timut celý BIO

Pepř sečuánský Timut celý BIO

Bio koření

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2...
Sada koření - Česká klasika

Sada koření - Česká klasika

Dárkové sady koření

Výběrová degustační sada 12 různého koření české kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají...
Anýz celý

Anýz celý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Anýz mletý

Anýz mletý

Jednodruhové koření

Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Celer semeno

Celer semeno

Jednodruhové koření

Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Hořčice bílá celá

Hořčice bílá celá

Jednodruhové koření

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Jednodruhové koření

Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Kmín český celý

Kmín český celý

Jednodruhové koření

Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Paprika sladká maďarská

Paprika sladká maďarská

Jednodruhové koření

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného...
Paprika sladká španělská

Paprika sladká španělská

Jednodruhové koření

Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva...
Čarodějka

Čarodějka

Směsi koření

Za tohle koření by nás ve středověku upálili :-). Čarovná kombinace 27 různých ingrediencí dokáže vykouzlit magickou mírně pálivou...
Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Směsi koření

Směs bylinek a soli nejen na kuře, ale i další masa....
Salátové koření

Salátové koření

Směsi koření

Vyvážená směs k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, do jogurtů, majonézových a octových zálivek....
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Směsi koření

Shichimi Togarashi (Šičimi tógaraši) je legendární japonská směs koření, která se též nazývá Koření sedmi vůní...
Sůl Fleur de Sel Barbecue

Sůl Fleur de Sel Barbecue

Směsi koření

Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova...
Tandoori Masála

Tandoori Masála

Směsi koření

Tandoori masála získala svůj název podle tradiční pece tandoor, což je hliněná pec používaná v indické kuchyni...
Zatar

Zatar

Směsi koření

Směs koření Zatar (Za'atar) je populární především v zemích severní Afriky a Blízkého východu, v Jordánsku, Libanonu, Sýrii nebo v...
Piniové oříšky

Piniové oříšky

Ořechy a laskominy

Piniové oříšky jsou drobná semínka, které se získávají z určitých borovic. Vyznačují se jemnou, téměř máslovou chutí a jsou...
Slunečnice loupaná

Slunečnice loupaná

Ořechy a laskominy

Slunečnicová semínka jsou oblíbená nejen u ptáků, ale také u lidí. Jsou to semínka rostliny slunečnice, která je známá svým...
Slunečnice v barevné polevě

Slunečnice v barevné polevě

Ořechy a laskominy

Křupavá a výživná slunečnicová semínka se setkávají s radostí a energií, kterou přináší živé barvy. Tato kombinace je tak zábavná,...
 

Hledaný text semi jsme našli v těchto článcích

Lněné semínko

Lněné semínko

...
A je to čerstvé?

A je to čerstvé?

Moc nám záleží na tom, aby všechno, co prodáváme, bylo čerstvé a kvalitní. A tak jsme udělali malý experiment...
Pepř je král koření

Pepř je král koření

Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Alexandru...
Velká papriková revoluce

Velká papriková revoluce

Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l...
Skořicové raw kuličky

Skořicové raw kuličky

Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté...
Skořicová bomba

Skořicová bomba

K přípravě skutečně vynikající chuťové bomby si připravte jeden banán, půlku hrušky nebo celé jablko, lžičku medu, půl lžičky...
Jak na domácí vanilkový cukr

Jak na domácí vanilkový cukr

Když 1. dubna vyšel na webu dTestu článek o testu vanilkových cukrů, myslela jsem, že šlo o apríl. Nejenom, že je průmyslově...
Umění pražení koření

Umění pražení koření

Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se...
Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením

Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením

Pozvedněte své ořechy a semínka na další úroveň tím, že je opečete s kořením. Zahřejte suchou pánev na středně nízkou teplotu,...
Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně

Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná...
Testování vanilkového cukru 2023

Testování vanilkového cukru 2023

V úterý 9. května 2023 odvysílala redakce Černých ovcí na České televizi reportáž o testování vanilkových cukrů známého časopisu...
Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Indický nápoj lassí (slaná varianta)

Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem...
Koření indické kuchyně

Koření indické kuchyně

Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Jaké jsou druhy kmínu?

Jaké jsou druhy kmínu?

Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat...
Vše o českém kmínu

Vše o českém kmínu

Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej...
Dýňový sirup

Dýňový sirup

Jak je výroba domácího dýňového sirupu jednoduchá, tak moc je tento sirup výborný. Kromě legendárního dýňového laté (Pumpkin Spice...
Celerová sůl

Celerová sůl

Už jste v receptech narazili na celerovou sůl, kterou ale pak marně sháníte široko daleko? Vyrobit si vlastní domácí celerovou sůl...
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním...
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem

Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi...
Dýňová polévka s Garam Masálou

Dýňová polévka s Garam Masálou

I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Rychlá ryba na ajowanu

Rychlá ryba na ajowanu

Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
Portugalské kuře Piri-Piri

Portugalské kuře Piri-Piri

Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Pepř Penja bílý celý

Pepř Penja bílý celý

Jednodruhové koření

Tento bílý pepř pochází z údolí Penja v Kamerunu v Africe. Je známý pro svou jedinečnou vůni a chuť díky vulkanické půdě, ve které...
Tonka fazole mletá

Tonka fazole mletá

Jednodruhové koření

Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu...
Sůl perská modrá

Sůl perská modrá

Jednodruhové koření

Tato modrá sůl je velmi vzácná, protože se nevyskytuje v obrovských blocích, jako běžná sůl kamenná, ale pouze v pásech širokých...
Muškátový ořech celý BIO

Muškátový ořech celý BIO

Bio koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Tonka fazole

Tonka fazole

Jednodruhové koření

Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu...
Pepř guinejský - rajská zrna

Pepř guinejský - rajská zrna

Jednodruhové koření

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují...
Rooibos Advent

Rooibos Advent

Rooibos

Jemně kořeněný rooibos s lehkou chutí citrónů, koření a čokolády. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky...
Grilovací bylinky

Grilovací bylinky

Směsi koření

Tato jemně pikantní směs koření bez soli dodá grilovanému masu, rybám, drůbeži, ale i grilované zelenině příjemnou bylinkovou chuť...
Chakalaka

Chakalaka

Směsi koření

Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
Muškátový květ celý

Muškátový květ celý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Pistácie loupané natural

Pistácie loupané natural

Ořechy a laskominy

Pistácie jsou drobné, avšak výživně bohaté ořechy, které pocházejí z rostliny rodu Pistacia. Pocházejí z oblasti západní Asie a...
Ajowan

Ajowan

Jednodruhové koření

Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí, aby se...
Japonská směs

Japonská směs

Ořechy a laskominy

Japonská směs je mix rýžových krekrů, které se tradičně podávají k čaji a je oblíbená pro svou širokou škálu chutí...
Mandle natural

Mandle natural

Ořechy a laskominy

Tyto mandle jsou ponechány v jejich přirozené podobě, se slupkou, aby si zachovaly co nejvíce výživových hodnot a své jedinečné...
Kardamom zelená zrna

Kardamom zelená zrna

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Makadamy natural

Makadamy natural

Ořechy a laskominy

Makadamy představují vrchol kvality a chuti mezi ořechy. Makadamiové ořechy jsou známé svou jemnou, máslovitou chutí a vysokým...
Vlašská jádra

Vlašská jádra

Ořechy a laskominy

Obliba vlašských ořechů pramení z jejich bohaté, jemně hořké chuti a křupavé textury. Vlašské ořechy jsou výjimečné pro svou...
Mandle uzené

Mandle uzené

Ořechy a laskominy

Tyto výjimečné mandle nabízejí jedinečnou chuťovou kombinaci, která je ideální pro milovníky silných a plných chutí...
Mandle pražené solené

Mandle pražené solené

Ořechy a laskominy

Na počátku výroby těchto pražených mandlí je pečlivý výběr mandlových jader, která jsou následně oloupána. Dále mandle prochází...
Mandle loupané

Mandle loupané

Ořechy a laskominy

Tyto mandle jsou pečlivě vybrány a zpracovány tak, aby byly odstraněny všechny slupky, čímž vynikne jejich přirozená, krásná světlá...
Lískové ořechy jádra

Lískové ořechy jádra

Ořechy a laskominy

Jádra lískových oříšků jsou známé svou jedinečnou, bohatou chutí a vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Lískové ořechy jsou velmi...
Kešu celé natural

Kešu celé natural

Ořechy a laskominy

Kešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než tradiční český...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Pískavice celá

Pískavice celá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni...
Muškátový ořech mletý

Muškátový ořech mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový ořech celý

Muškátový ořech celý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit...
Muškátový květ mletý

Muškátový květ mletý

Jednodruhové koření

Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Černucha

Černucha

Jednodruhové koření

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Kardamom mletý

Kardamom mletý

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom celý

Kardamom celý

Jednodruhové koření

Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
 

Hledaný text semi jsme nalezli v těchto kategoriích