Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Šalvěj
Bylinky
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v ...
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas....
Citronová kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořskýc...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Kmín český celý BIO
Bio koření
Kmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů...
Mandarinková kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády....
Pepř sečuánský Timut celý BIO
Bio koření
Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské vý...
Pepř zelený BIO
Bio koření
Zelený pepř v celku si uchovává svou přirozenou svěžest a jemně travnaté aroma, které se při vaření postupně rozvíjí....
Pomerančová kůra drcená BIO
Bio koření
Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na om...
Skořice indonéská celá BIO
Bio koření
Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má v...
Sada koření - Pepře celého světa
Dárkové sady koření
Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průmě...
Ajowan
Jednodruhové koření
Ajowan (Adžvan), též u nás známý jako koptský kmín, se v indické kuchyni obvykle praží či smaží na přepuštěném másle ghí...
Celer list
Jednodruhové koření
Když se řekne celer, většina lidí si představí polévkovou zeleninu nebo celerovou nať v zeleninové bedýnce. Jenže sušený...
Celer semeno
Jednodruhové koření
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká ch...
Černucha
Jednodruhové koření
Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mír...
Citronová kůra mletá
Jednodruhové koření
Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru....
Fenykl mletý
Jednodruhové koření
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivk...
Galgán kořen mletý
Jednodruhové koření
Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón....
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný práše...
Kerblík
Jednodruhové koření
Kerblík je jedna z nejjemnějších bylinek, která v kuchyni dokáže vytvořit krásně svěží a lehce nasládlý podtón s tóny pe...
Kmín český celý
Jednodruhové koření
Kmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořen...
Muškátový květ celý
Jednodruhové koření
Muškátový květ je vzácná a voňavá část muškátovníku vonného, která obaluje muškátový oříšek. Na rozdíl od samotného oříš...
Nové koření celé
Jednodruhové koření
Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořic...
Nové koření mleté
Jednodruhové koření
Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, uc...
Pepř Andaliman
Jednodruhové koření
Andalimanský pepř je vzácnou a výraznou rostlinou, která pochází z oblasti severní Sumatra v Indonésii. Toto koření, čas...
Pepř bourbonský
Jednodruhové koření
Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pep...
Pepř grapefruitový
Jednodruhové koření
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Roste divoce v odlehlých oblastech na úpa...
Pepř kubebový
Jednodruhové koření
Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až j...
Pepř patagonský
Jednodruhové koření
Patagonský pepř, jedno z nejvzácnějších koření na světě, pochází z hlubokých deštných lesů chilské Patagonie....
Pepř Penja bílý celý
Jednodruhové koření
Tento bílý pepř pochází z údolí Penja v Kamerunu v Africe. Je známý pro svou jedinečnou vůni a chuť díky vulkanické půdě...
Pepř růžový (červený) celý
Jednodruhové koření
Růžový pepř, často označovaný i jako červený pepř, přináší do kuchyně nečekanou kombinaci jemné ostrosti, ovocných tónů ...
Pepř sečuánský celý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti ne...
Pepř sečuánský mletý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Pepř Tellicherry
Jednodruhové koření
Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání....
Pepř zelený celý
Jednodruhové koření
Zelený pepř v celku si zachovává svou přirozenou svěžest a lehce travnaté aroma, které se během vaření postupně uvolňuje....
Pepř zelený mletý
Jednodruhové koření
Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem....
Pomerančová kůra mletá
Jednodruhové koření
Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle...
Rozmarýn
Jednodruhové koření
Rozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemit...
Rozmarýn mletý
Jednodruhové koření
Mletý rozmarýn je ideální volbou, když chcete rychle dodat pokrmu plnou, aromatickou chuť této středomořské bylinky, ani...
Skořicové květy
Jednodruhové koření
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia)....
Zázvor mletý
Jednodruhové koření
Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádec...
Sada koření na grilování - Jižní Amerika
Dárkové sady koření
Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě dů...
Sada koření na grilování - Severní Amerika
Dárkové sady koření
Ať už si raději zpíváte v dešti nebo cváláte krajinou na koni, ve Spojených státech každý najde to své. A o skvělém jídl...
Asado
Směsi koření
Tato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je v...
Baharat
Směsi koření
Baharat je koření, které vystihuje podstatu perské kuchyně, kde se používá na rýži, zeleninu, maso i exotické omáčky....
Bambova bylinková sůl
Směsi koření
Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, bram...
Barbecue Churrasco
Směsi koření
Portugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín, ale i uctívaná grilovací tradice....
Barbecue Los Angeles
Směsi koření
Tato typická kalifornská směs koření na barbecue je perfektní pro každého, kdo si chce vychutnat autentickou chuť americ...
Bylinkové máslo
Směsi koření
Bylinkové máslo je výborné na steaky, ryby nebo bagety nebo i jen tak na chleba či brambory....