Sůl mořská uzená (video)
Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, t...
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma
Tekutý kouř a uzené koření přináší výraznou a lákavou uzenou chuť grilovaným nebo pečeným pokrmům. Hledejte uzenou papri...
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguj...
Chilli Jalapeño Chipotle (video)
Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s kouřovým aroma, které dodá jídlu příjemně uzenou pikantní chuť....
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Velikonoční nádivka
Vylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto sv...
Které koření je nejlepší v roce 2024?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Valencijská paella se šafránem
Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody...
Špekáčky na pivu s Americkým rumovým kořením
Možná si řeknete, že špekáčky na pivu jsou docela obyčejné jídlo a není na nich nic k objevování a vylepšování....
Tekutý kouř (video)
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa....
Domácí zabijačkové hody
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jak...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreol...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou
Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet recept...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování
I když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní or...
Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením
Pozvedněte své ořechy a semínka na další úroveň tím, že je opečete s kořením. Zahřejte suchou pánev na středně nízkou te...