Výsledek hledání textu Duk

Hledaný text Duk jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Ostropestřec plodOstropestřec plodPůsobí příznivě na činnost jater, trávení a na udržování normální hladiny glukózy v krvi. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu.Skladem40 Kč / 80 gVybrat balení Bylinka: Černý čaj Višně s vanilkou BIOČerný čaj Višně s vanilkou BIOČerný čaj s příchutí višně a vanilky je důkazem umění kombinace, která dokonale spojuje silný a chuťově bohatý černý čaj s nakyslými višněmi a květy ibišku, zjemněnými sladkými datlemi a stévií a doplněná nezaměnitelnou...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Matcha JaponskoMatcha JaponskoMatcha je zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek. Jeho výroba je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Provádí se tzv. zastiňovací technikou, kdy se měsíc před sklizní zamezí přístupu světla k...Dočasně vyprodáno49 Kč / 10 g Bylinka: Matcha Japonsko BIOMatcha Japonsko BIOTento vysoce kvalitní čaj Matcha pochází z kontrolované bioprodukce z oblasti Kagoshima v Japonsku. Matcha je zelený čaj rozemletý na jemný prášek, jehož výroba je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě.Dočasně vyprodáno58 Kč / 10 g Bylinka: Focaccia BIOFocaccia BIOVoňavá směs plná rozmarýnu, tymiánu a oregana vykouzlí pravou atmosféru italské pekárny. Jemně sladká rajčata, balzamiková sůl a špetka pomerančové kůry vnesou do těsta lehký středomořský šmrnc. Skvěle sedí nejen na...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Tzatziki BIOTzatziki BIOKdyž se spojí vůně kopru, oregana a svěží petrželky s jemnou pikantností Tellicherry pepře, na jazyku to okamžitě připomene dovolenou u moře. Tato směs vykouzlí autentické tzatziki během pár minut, ale skvěle zaboduje i...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g Bylinka: Chilli Bird's Eye celéChilli Bird's Eye celéMalé, ale vážně ostré – tyhle chilli papričky v sobě mají pořádný říz, který okamžitě rozproudí každé jídlo. Bird’s Eye poznáte podle jasné, lehce kouřové vůně s ovocným a travnatým nádechem. Skvěle se hodí do karí,...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Chilli Habanero mletéChilli Habanero mletéOvocně pálivý mix s dotekem manga, žlutého melounu a nádechem citrusů – tahle jemně namletá chilli směs promění každou omáčku, marinádu nebo kořenící směs v opravdový zážitek. Krásně se rozpustí v jídle a zajistí, že...Skladem39 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský fermentovanýPepř kampotský fermentovanýJedinečně voňavý, jemně pikantní a zároveň lehce nasládlý pepř s ovocným nádechem dokáže krásně rozvinout chuť grilovaného masa, steaků i těstovin. Díky fermentaci připomene čerstvě drcený pepř, ale není zbytečně ostrý.Skladem96 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Sada koření na grilování - EvropaSada koření na grilování - EvropaRozmanitost evropské kuchyně je stejně pestrá, jako jazyky, kterými se zde hovoří. A nejen hovoří, ale především ochutnávají speciality chystané v kuchyních portugalských mořeplavců, francouzských vládců, či věhlasných...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada koření na grilování - Střední AmerikaSada koření na grilování - Střední AmerikaTak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která je známá nejen svou pikantností, ale hlavně pestrostí chutí a vůní.Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Adamovo medové kořeníAdamovo medové kořeníJemná sladkost medu a třtinového cukru spojená s voňavými bylinkami, špetkou česneku a lehce pikantním závěrem dodá masu i zelenině nový šmrnc. Tahle směs rozvoní nejen pečené žebírka, ale překvapí i na sýrech nebo...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Americké bramboryAmerické bramboryVoňavá směs s česnekem, kmínem a koriandrem ihned připomene domácí americké brambory tak, jak je máte nejraději. Trocha pepře a muškátového oříšku dodá jemnou pikantnost i lehce nasládlou chuť. Skvěle rozvoní pečené i...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Americké rumové kořeníAmerické rumové kořeníRumové koření s kapkou bourbonového aroma, pepřem, paprikou a bylinkami umí rozvonět každý gril i troubu a masu dodá šťavnatost a charakter. Hodí se na steaky, žebírka, kuřecí i buřty na pivě. Skvělý tip: maso pořádně...Skladem72 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: BarbecueBarbecueŠťavnaté steaky, křupavá zelenina nebo voňavé žebírka získají díky téhle BBQ směsi jedinečný bylinkovo-paprikový šmrnc. Jemně pálivá, sladká i trochu kouřová, promění každé maso či rybu v poctivou grill pochoutku, ať už...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Colorado-TexasBarbecue Colorado-TexasDokáže zvýraznit chuť šťavnatého steaku i obyčejných grilovaných žampionů. Kouřová paprika se tu mísí s jemným pálivým tónem chili a sladkostí třtinového cukru. Barbecue směs ve stylu Colorado-Texas skvěle padne na...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue ChurrascoBarbecue ChurrascoŠťavnaté maso, jemná kouřovost, česnek a sladká paprika. Tahle směs dokáže během chvilky proměnit špíz nebo steak v pravou brazilskou lahůdku. Barbecue Churrasco krásně rozvoní i zeleninu na grilu a hodí se stejně dobře...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Los AngelesBarbecue Los AngelesSladké tóny s jemným kouřovým nádechem, pikantní chilli a špetka bylinek okamžitě připomenou uvolněnou atmosféru kalifornského grilování. Barbecue směs rozzáří žebírka, vepřové i kuřecí. Skvěle se hodí do marinády nebo...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Louisiana RubBarbecue Louisiana RubŠťavnaté maso, kouřová vůně, štiplavý pepř i papriková jiskra. Směs ve stylu Louisiany zvýrazní chuť žebírek, křídel i bůčku a dodá jim bylinkový dotek tymiánu, oregana a bobkového listu. Lehce pikantní, ale ne přehnaně...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bavorské BBQ kuřátkoBavorské BBQ kuřátkoV téhle grilovací směsi ucítíte sladkost papriky a třtinového cukru, ovocný nádech manga i svěžest citrusové kůry. Lehké pálivé tóny pepře a chilli doplňuje jemná máta na závěr. Hodí se nejen na kuřecí, ale i na kachnu,...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Biftekové kořeníBiftekové kořeníKdyž potřebujete, aby maso vonělo po sladké paprice, lehce štíplavém pepři a jemném zázvoru, sáhněte po této steakové směsi. Vykouzlí na steaku perfektně křupavou krustu a postará se o pořádnou dávku chuťového řízu.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Bombajská rýžeBombajská rýžeTahle voňavá exotická směs promění obyčejnou rýži v barevnou, zlatavou parádu a přitom stačí jen pár vteřin navíc u sporáku. Kurkuma s paprikou jí dají jemně sladkou zemitost, česnek s cibulí zvýrazní chuť a čerstvá...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Cajunské koření na sušené masoCajunské koření na sušené masoVýrazný mix česneku, cibulky, papriky a chilli vám připomene moderní kuchyni amerického jihu. Směs zahřeje, zvýrazní chuť masa a lehce štípne díky hořčici a pepři. Hodí se nejen na sušené hovězí, ale i kuřecí nebo ryby.Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Country mixCountry mixŠťavnatá krkovička na grilu, pečené brambory nebo rychlá večeře z pánve. Tahle směs se silnou paprikou, česnekem a restovanou cibulkou rozvoní kuchyň chutěmi amerického venkova. Jemné bylinky spolu s chilli a kapkou...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Dětenické středověké kořeníDětenické středověké kořeníPředstavte si pořádné maso, které voní po česneku, cibuli, paprice a bylinkách, až se sbíhají sliny. Středověká směs krásně zvýrazní chuť pečeného kuřete, šťavnatých žeber nebo masových špízů a promění každý oběd v...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: GlutasůlGlutasůlKdyž potřebujete, aby vaše jídlo bylo opravdu chuťově plné, sáhněte po glutasoli. Tato šikovná směs dodává pokrmům „to něco navíc“ a zvýrazní jejich přirozenou chuť. Nejvíc vynikne na mase, do omáček nebo polévek, kde...Skladem60 Kč / 500 gVybrat balení Bylinka: Grilovací koření CariocaGrilovací koření CariocaPikantní směs s lehkým nádechem chilli ancho a vůní bylinek promění každé grilování v chuťový zážitek. Výborně sedne k masu, rybám i zelenině a zvlášť skvěle pracuje v marinádách, dresincích nebo v bylinkovém másle.Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Gyros bylinkovýGyros bylinkovýVoňavá kombinace tymiánu, rozmarýnu, bazalky a jemně pálivé papriky okamžitě přenese vaše jídla do slunečného Středomoří. Směs vynikne nejen v jogurtové marinádě na maso, ale i na pečených bramborách nebo v dipu. Skvěle...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Gyros paprikovýGyros paprikovýTahle směs vás přenese rovnou do řecké kuchyně. Sladká paprika, česnek a černý pepř doplněné o voňavé oregano, bazalku a jemný závan skořice hrají hlavní roli. Ideální na gyros, souvlaki i grilované maso, ale vyladí i...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hranolky KlasikHranolky KlasikSladká paprika, česnek a cibulka z téhle směsi udělají z obyčejných hranolků nebo pečených brambor skutečný chuťový zážitek. Lehce pálivé a přitom jemně bylinkové, hodí se nejen na křupavé brambory, ale i na domácí...Skladem30 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Husa a kachnaHusa a kachnaKdyž dáte drůbež do trouby s touto voňavou směsí, ucítíte majoránku i kmín, jemnou hořkou linku pelyňku a svěžest pomerančové kůry. Kakao a rooibos se postarají o příjemnou sladkost, zatímco zázvor s pepřem dodají lehký...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: ChimichurriChimichurriSladkost papriky, svěžest bylinek a lehká pikantnost česneku v této směsi okamžitě připomenou letní grilování a šťavnaté hovězí steaky. Chimichurri se vyplatí mít po ruce i na zeleninu, do salátu nebo pro rychlou...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Jehněčí a skopovéJehněčí a skopovéBylinkové tóny oregana, rozmarýnu a bazalky v této směsi krásně rozvoní každé jehněčí nebo skopové, aniž by jeho chuť přebily. Jemný muškátový ořech, nové koření a zázvor dodají hřejivost a lehce pikantní závěr. Skvěle...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kuře KlasikKuře KlasikVoňavá směs, která kuřeti dodá jemně pikantní chuť, zlatavou barvu a typickou vůni české kuchyně. Sladká paprika, koriandr, trochu hořčice a kurkuma polaskají chuťové buňky, ale nepřebijí samotné maso. Stačí směs...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kuře na bylinkáchKuře na bylinkáchVoňavá směs plná rozmarýnu, bazalky a špetky zázvoru promění obyčejné kuře v šťavnatý bylinkový zážitek. Ucítíte lehkou pikantnost česneku s cibulkou a jemnou sladkost papriky, která krásně vynikne i na pečené nebo...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Martinská husaMartinská husaVůně pečeného masa, jemně pikantní tóny a zemité aroma, které umí navnadit na opravdovou hostinu. Tahle směs sází na kmín a koriandr, které rozvoní každou husu i kachnu a podpoří trávení. Kurkuma dodá krásnou barvu a...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Míchaná vajíčkaMíchaná vajíčkaSvěží pažitka a petrželka dodají vajíčkům šťavnatou bylinkovou chuť, paprikové vločky a cibulka vykouzlí jemnou sladkost a muškátový oříšek spolu s pepřem vše podtrhnou lehce pikantní a voňavou tečkou. Koření využijete...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Piri-PiriPiri-PiriMalá špetka směsi s piri-piri papričkami rozproudí každé jídlo a krásně podtrhne šťavnaté maso, mořské plody i obyčejnou zeleninu. Výrazná pálivost se tu snoubí s vůní česneku, papriky a pepře, bez zbytečné hořkosti.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: RatatouilleRatatouilleVůně léta ve Francii, jemně nasládlá, s tóny sladké papriky, trochou cibulky a špetkou aromatického kmínu. Právě tahle směs krásně zvýrazní chuť pečené i dušené zeleniny, omáček z rajčat nebo domácích koláčů. Skvěle se...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Ryby KlasikRyby KlasikKdyž sáhnete po směsi s kmínem, paprikou a zeleným pepřem, ryba dostane šťavnatý šmrnc, jaký oceníte při pečení, grilování i smažení. Bylinky jako bazalka, tymián a petržel příjemně osvěží chuť masa, citronová tečka...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Salátové francouzskéSalátové francouzskéLehká kombinace cibulky a papriky tvoří v této směsi jemný základ, který hladce propojíte se zeleninou, těstovinami nebo čerstvou bagetou. Hořčice s kapkou pepře dodají šmrnc, zatímco petržel přinese bylinkovou svěžest.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: SpekulatiusSpekulatiusPředstavte si vůni čerstvě upečených perníčků, kde dominuje skořice, zázvor, hřebíček a jemný kardamom. Tahle směs vás okouzlí v domácích sušenkách, ale neztratí se ani v muffinech, koláčích nebo v ovesné kaši k...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Staročeské kořeníStaročeské kořeníVoňavá směs po majoránce, kmínu a sladké paprice vnese do kuchyně tu pravou domácí pohodu. Dokáže krásně zvýraznit chuť pečeného i dušeného masa, máslových brambor, guláše nebo sytých polévek. Oceníte ji i v masových...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: SvíčkováSvíčkováSladká karotka, petržel, cibulka a špetka citronové kůry tvoří základ téhle směsi, která omáčce na svíčkovou přidá jemnost i svěžest. Nové koření, jalovec, tymián a bobkový list zase dodají hutnost a hřejivost, kterou...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: TacoTacoŠťavnaté tacos, voňavé po paprice, česneku, chilli a jemné cibulce, promění každý večer v malou oslavu chutí. Směs krásně rozvoní hovězí, kuřecí i sójové maso a dodá pikantní teplo i zeleninovým náplním. Stačí promíchat...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Tandoori MasálaTandoori MasálaTahle směs vás dostane kombinací kouřového aroma, výrazné papriky, koriandru i špetky zázvoru. Tandoori masala promění obyčejné kuře, zeleninu nebo tofu v jídlo s typickou indickou vůní i barvou. Hodí se na grilování,...Skladem54 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Vánoční štólaVánoční štólaHřejivá, sladce kořeněná vůně této směsi připomene čerstvě upečenou vánočku i medové perníčky. Skořice, pomerančová kůra a kardamom krásně zvýrazní chuť štóly, sušenek i pečených jablek. Stačí ji přimíchat do těsta nebo...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Vánoční sušenkyVánoční sušenkyMáte rádi, když vám při pečení celá kuchyně voní svátky? Tato směs rozehraje sladké tóny skořice, pomerančové kůry i hřebíčku a přidá jemný dotek anýzu a badyánu. Perfektní na máslové a křehké sušenky, vyzkoušejte ji i...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Lněné semínkoLněné semínkoLněné semínko je skvělým doplňkem do každodenní stravy, který vám může pomoci zlepšit trávení a podpořit celkové zdraví. Toto semínko je známé svým vysokým obsahem vlákniny a škrobu, což mu dává projímavé vlastnosti.Skladem29 Kč / 100 gVybrat balení

Hledaný text Duk jsme našli v těchto článcích

Jak namíchat perníkové kořeníJak namíchat perníkové kořeníPřipravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření.Pokračovat Cuketové kariCuketové kariPokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak.Pokračovat Restované cukety jako přílohaRestované cukety jako přílohaPokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny. Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření.Pokračovat Domácí barbecue omáčkyDomácí barbecue omáčkyJestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaPo Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaVánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost.Pokračovat Husa na německý způsobHusa na německý způsobV německé kuchyni je husa tradičním jídlem během svátečních období, zejména na Vánoce. Řádně okořeněná a pečená do zlatava je německá husa zážitkem, který si užijete s pěkně mastnou pusou. *Úvodní slovo:* Když se řekne německá kuchyně, mnoho lidí si představí klobásy, pivo a chléb.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Husí steaky (sous vide)Husí steaky (sous vide)Mnoho gurmánů a šéfkuchařů metodu sous vide považuje za svatý grál přípravy masa. A přestože je tento způsob často spojen s luxusními kousky hovězího masa, proč bychom si takto nemohli užít i něco exkluzivního, jako jsou třeba husí prsa?Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrněTip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrněAby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení chuti, je nezbytné okořenit obě strany masa nebo ryb. Tato jednoduchá technika zajišťuje, že každé sousto bude dochuceno k dokonalosti.Pokračovat Domácí směs italských bylinekDomácí směs italských bylinekItalská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Indický nápoj lassí (slaná varianta)Indický nápoj lassí (slaná varianta)Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Koření na VindalooKoření na VindalooE-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření.Pokračovat Dýňový sirupDýňový sirupJak je výroba domácího dýňového sirupu jednoduchá, tak moc je tento sirup výborný. Kromě legendárního dýňového laté (Pumpkin Spice Latte) si můžete sirup nalít na palačinky, vafle a nebo na krupicovou či ovesnou kaši. Zkrátka, jeho místo je všude tam, kde byste použili javorový sirup.Pokračovat Čas dýní a dýňových receptůČas dýní a dýňových receptůPodzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct. A protože i u nás doma každoročně oranžové koule zabírají podstatnou část spižírny, připravili jsme pro vás pár přehled nápadů na přípravu dýní.Pokračovat Medová zálivka s tonkouMedová zálivka s tonkouPopulární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu.Pokračovat Medová pikantní zálivka na ovocný salátMedová pikantní zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou.Pokračovat Citronová zálivka se salátovým kořenímCitronová zálivka se salátovým kořenímRecept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat Jogurtový dresink na řecký způsobJogurtový dresink na řecký způsobRecept na jednoduchý dresink s chutí řeckého koření na Tzatziki k ochucení zeleninového salátu nebo jako příloha k pečenému či grilovanému masu.Pokračovat Arménská zálivka Chmeli-SuneliArménská zálivka Chmeli-SuneliDrsné kavkazské pláně jsou pravý opak této jemné bylinkové zálivky na zeleninové saláty, která je připravená z tradičního arménského koření Chmeli-Suneli.Pokračovat Argentinský dresink ke grilovanému masu i na salátyArgentinský dresink ke grilovanému masu i na salátyArgentina je země proslavená grilováním a pořádným kusem hovězího steaku. Tento jednoduchý dresink s argentinským kořením se skvěle hodí jak k pečenému a grilovanému masu, tak i k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat Texaský dresink na salát i ke steakuTexaský dresink na salát i ke steakuTexaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát.Pokračovat Dresink Café de ParisDresink Café de ParisRecept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Rychlý italský dresinkRychlý italský dresinkStačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na světě.Pokračovat Francouzský dresinkFrancouzský dresinkRecept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty.Pokračovat Domácí salátová zálivkaDomácí salátová zálivkaNaučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat koření, získáte najednou schopnost si přesně vytvořit chuť, která vám vyhovuje. Pro začátek vyzkoušejte smíchání bylinkové směsi koření na zeleninový salát.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Čočka se špenátem a čertovým lejnemČočka se špenátem a čertovým lejnemAsafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno. Tento název na první dojem může neznalého kuchaře odradit, ale to by byla velká chyba.Pokračovat Rychlá ryba na ajowanuRychlá ryba na ajowanuAjowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině 16. století. Domovinou ajowanu je Indie, Střední východ a severní Afrika. Jeho chuť je nahořklá a štiplavá, připomínající anýz nebo oregano.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Marocká polévka Harira s HarissouMarocká polévka Harira s HarissouMarocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských, andaluských a středomořských vlivů. Pokud bychom měli ochutnat jen jednoho zástupce z této bohaté palety místních jídel, jednoznačně to bude polévka Harira z rajčat, čočky a cizrny.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Portugalské kuře Piri-PiriPortugalské kuře Piri-PiriRecept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik.Pokračovat Mexické Chili con carneMexické Chili con carneChilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století.Pokračovat O násO násRodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin.Pokračovat Ostrý ValentýnOstrý ValentýnValentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby. Láska prochází žaludkem a má ráda překvapení a svátek zamilovaných je tak ideální chvíle na důkaz lásky a to pěkně ostrý :-).Pokračovat Svatomartinská husa s nudlemiSvatomartinská husa s nudlemiKdyž v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se před nimi ukrýt.Pokračovat

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.