Koření na Vindaloo
E-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký...
Dýňový sirup
Jak je výroba domácího dýňového sirupu jednoduchá, tak moc je tento sirup výborný. Kromě legendárního dýňového laté (Pumpkin Spice...
Čas dýní a dýňových receptů
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní...
Medová zálivka s tonkou
Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů...
Medová pikantní zálivka na ovocný salát
Ovocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo...
Citronová zálivka se salátovým kořením
Recept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu....
Jogurtový dresink na řecký způsob
Recept na jednoduchý dresink s chutí řeckého koření na Tzatziki k ochucení zeleninového salátu nebo jako příloha k pečenému či...
Arménská zálivka Chmeli-Suneli
Drsné kavkazské pláně jsou pravý opak této jemné bylinkové zálivky na zeleninové saláty, která je připravená z tradičního...
Argentinský dresink ke grilovanému masu i na saláty
Argentina je země proslavená grilováním a pořádným kusem hovězího steaku. Tento jednoduchý dresink s argentinským kořením se skvěle...
Texaský dresink na salát i ke steaku
Texaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát....
Dresink Café de Paris
Recept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované...
Italská zálivka na zeleninový salát
Itálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na...
Rychlý italský dresink
Stačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na...
Francouzský dresink
Recept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty....
Domácí salátová zálivka
Naučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat...
Sečuánská kuchyně
Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a...
Sambal
Sambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí
Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem...
Pravý vídeňský guláš
Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi...
Kuře po kajunsku
Kajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se...
Jihoafrická chakalaka
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Rychlá ryba na ajowanu
Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
Balkánská Pljeskavica s Adžikou
Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v...
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Pařížské pikantní karbanátky
Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa...
Portugalské kuře Piri-Piri
Recept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv...
Mexické Chili con carne
Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až...
O nás
Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením...
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby...
Svatomartinská husa s nudlemi
Když v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se...