Výsledek hledání textu Duk

Hledaný text Duk jsme našli v těchto produktech

Bylinka: Ostropestřec plodOstropestřec plodPůsobí příznivě na činnost jater, trávení a na udržování normální hladiny glukózy v krvi. Přispívá k přirozené obranyschopnosti organismu.Skladem40 Kč / 80 gVybrat balení Bylinka: Černý čaj Višně s vanilkou BIOČerný čaj Višně s vanilkou BIOČerný čaj s příchutí višně a vanilky je důkazem umění kombinace, která dokonale spojuje silný a chuťově bohatý černý čaj s nakyslými višněmi a květy ibišku,...Skladem84 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Matcha JaponskoMatcha JaponskoMatcha je zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek. Jeho výroba je jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě. Provádí se tzv. zastiňovací...Na cestě49 Kč / 10 g Bylinka: Matcha Japonsko BIOMatcha Japonsko BIOTento vysoce kvalitní čaj Matcha pochází z kontrolované bioprodukce z oblasti Kagoshima v Japonsku. Matcha je zelený čaj rozemletý na jemný prášek, jehož výroba je...Na cestě58 Kč / 10 g Bylinka: Focaccia BIOFocaccia BIOFocaccia – to je italský pečící poklad, který voní olivovým olejem, bylinkami a chutná tak, že se při prvním soustu ocitnete na slunečním středomořském pobřeží.Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Grilovaný sýr BIOGrilovaný sýr BIOToto koření můžete použít jak na klasický grilovaný hermelín, tak i na další druhy sýrů jako např. na feta nebo třeba oblíbené olomoucké tvarůžky. Před grilováním...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Tzatziki BIOTzatziki BIOŘekové mají spoustu skvělých věcí – nádherné pláže, antické památky, slunce téměř celý rok… ale hlavně mají tzatziki! Tento svěží jogurtový dip s česnekem a okurkou...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g Bylinka: Chilli Bird's Eye celéChilli Bird's Eye celéOd klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Chilli Habanero mletéChilli Habanero mletéJemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...Skladem39 Kč / 10 gVybrat balení Bylinka: Pepř kampotský fermentovanýPepř kampotský fermentovanýTento kampotský černý pepř má díky fermentaci chuť velmi blízkou čerstvému pepři. Jeho chuť není agresivní, ale spíše harmonicky pikantní se silnými ovocnými a...Skladem96 Kč / 20 gVybrat balení Bylinka: Sada koření na grilování - EvropaSada koření na grilování - EvropaRozmanitost evropské kuchyně je stejně pestrá, jako jazyky, kterými se zde hovoří. A nejen hovoří, ale především ochutnávají speciality chystané v kuchyních...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Sada koření na grilování - Střední AmerikaSada koření na grilování - Střední AmerikaTak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která je známá nejen svou pikantností,...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinka: Adamovo medové kořeníAdamovo medové kořeníNeostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni.Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Americké bramboryAmerické bramboryKoření nejen na klasické americké brambory, ale skvěle též dochutí brambory smažené, hranolky nebo domácí bramborové lupínky.Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Americké rumové kořeníAmerické rumové kořeníExklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasické grilovačky gurmánský obřad. Americké rumové koření se skvěle hodí...Skladem72 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: BarbecueBarbecueTato klasická hrubozrnná směs koření představuje základ pro nejrůznější způsoby přípravy masa. Lze ji použít přímo na maso při závěru grilování nebo jako přísadu na...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Colorado-TexasBarbecue Colorado-TexasOd rovin Colorada až po rozsáhlé pastviny Texasu bylo barbecue vždy základním kulinářským zvykem, který spojuje rodiny a přátele kolem grilu. Naše kořenící směs...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue ChurrascoBarbecue ChurrascoPortugalský výraz Churrasco není jen slavný kulinářský termín, ale i uctívaná grilovací tradice.Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Los AngelesBarbecue Los AngelesTato typická kalifornská směs koření na barbecue je perfektní pro každého, kdo si chce vychutnat autentickou chuť amerického BBQ v pohodlí své kuchyně. Směs koření...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Barbecue Louisiana RubBarbecue Louisiana RubLouisiana není jen jazz, aligátoři a mokřady. Je to zároveň kraj, kde kuchyně voní po bylinkách, česneku i kouři a maso na grilu se pořádně okoření a peče pěkně...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Bavorské BBQ kuřátkoBavorské BBQ kuřátkoBavorská kuchyně je nám Čechům hodně blízká. Maso, pivo a zábava. To jsou základy, na kterých se dá postavit nejedna grilovačka. A co si budeme povídat, Bavoráci to...Skladem48 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Biftekové kořeníBiftekové kořeníTato ostřejší směs koření je ideální na rychlou přípravu vynikajícího hovězího steaku, kterému se česky zkráceně říká biftek z anglického beef steak. Stačí maso...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Bombajská rýžeBombajská rýžeDíky této směsi koření si rychle a jednoduše připravíte vynikající kořeněnou rýži s lehce pikantní chutí. Voňavá paprika a cibule vytvářejí chuťový základ, zatímco...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Cajunské koření na sušené masoCajunské koření na sušené masoTato speciálně namíchaná směs koření na sušené maso vás zavede do srdce Louisiany, kde objevíte pulzující podstatu jižanské kuchyně. Rozehrajte koncert vašich...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Country mixCountry mixOblíbená směs koření Country mix je namíchaná ve stylu amerického venkova. Základem je paprika, česnek a cibule, které jsou doplněny o chuť bylinek a skvostného...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: GlutasůlGlutasůlSměs soli a glutamanu sodného, která se používá pro zvýraznění chuťi a dosolení masa i dalších pokrmů.Skladem60 Kč / 500 gVybrat balení Bylinka: Grilovací koření CariocaGrilovací koření CariocaSměs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností chilli papriček ancho, které vás svým jemně ostrým aroma lehce polechtají na patře. Grilovací směs koření...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Gyros bylinkovýGyros bylinkovýDecentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších druhů grilovaného masa. Tato směs...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Gyros paprikovýGyros paprikovýTato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině připravované na grilu. Základem...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Hranolky KlasikHranolky KlasikDíky tomuto koření nejen hranolky, ale i americké brambory, smažené lupínky nebo pečené brambory získají nový rozměr chutí a vy získáte chválu od svých...Skladem30 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Husa a kachnaHusa a kachnaSměs koření a bylinek k přípravě omáček nebo náplní do pečené drůbeže a masa s vysokým obsahem tuku.Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: ChimichurriChimichurriArgentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně, marinády, zeleninové a sýrové...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Jehněčí a skopovéJehněčí a skopovéToto koření je zvláště vhodné pro marinování masa na grilování a pečení. Marinádu připravíte smíchaním koření v poměru 1: 2 s olejem. Maso nechte naložené alespoň...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kuře KlasikKuře KlasikSměs koření bez soli k ochucení pečeného, dušeného nebo grilovaného kuřátka.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Kuře na bylinkáchKuře na bylinkáchTato speciálně namíchaná směs koření dodá nejenom grilovanému či pečenému kuřátku, ale i dalším jemnějším druhům masa příjemnou bylinkovou chuť a aroma. Kombinace...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Martinská husaMartinská husaTato směs koření je výborná k přípravě pečené husy, tradičního pokrmu české kuchyně. Směs obsahuje koření, které nejen skvěle ochutí, ale i pomáhá s trávením...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Míchaná vajíčkaMíchaná vajíčkaI tak zdánlivě obyčejné a jednoduché jídlo, jako jsou míchaná vajíčka, může s touto speciální směsí koření a soli získat úplně novou chuť. Jednoduše koření přidejte...Skladem35 Kč / 50 gVybrat balení Bylinka: Piri-PiriPiri-PiriPikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: RatatouilleRatatouilleHrubě namletá směs koření je vhodná nejen do francouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Ryby KlasikRyby KlasikSměs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Salátové francouzskéSalátové francouzskéKoření navržené jak pro přípravu těstovinových a zeleninových salátů, tak i vynikajících dresinků, dipů a pomazánek.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: SpekulatiusSpekulatiusOkouzlující chuť legendárních holandských a belgických kořeněných sušenek Speculatius, známé také jako Speculoos nebo Dutch Windmill Cookies.Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Staročeské kořeníStaročeské kořeníMajoránka, paprika, kmín a další ingredience tvoří tuto směs koření klasické české kuchyně pro ochucení tradičních národních jídel. Dodá výbornou chuť pečeným nebo...Skladem44 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: SvíčkováSvíčkováVyladěná směs koření pro ochucení tradiční české svíčkové a dalších jídel připravovaných na smetanových omáčkách se zeleninou, jako třeba králík nebo...Skladem40 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: TacoTacoTato směs koření, pečlivě připravená z prvotřídních ingrediencí, vás přenese přímo do pulzujících ulic Mexika. Každá složka je promyšleně vybrána tak, aby vytvořila...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Tandoori MasálaTandoori MasálaStačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali lahodný pokrm, který je uvnitř křehký s...Skladem54 Kč / 30 gVybrat balení Bylinka: Vánoční štólaVánoční štólaJak název napovídá, tato originální německá směs koření je určená k ochucení klasické vánoční štóly. Nemusíme se ale omezovat a s úspěchem ji využijeme i při...Skladem56 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Vánoční sušenkyVánoční sušenkyPřipravte své vánoční sušenky s jedinečnou směsí tradičního vánočního koření, která je pečlivě vybráno tak, aby dodalo vašemu cukroví ten pravý vánoční...Skladem64 Kč / 40 gVybrat balení Bylinka: Lněné semínkoLněné semínkoLněné semínko je skvělým doplňkem do každodenní stravy, který vám může pomoci zlepšit trávení a podpořit celkové zdraví. Toto semínko je známé svým vysokým obsahem...Skladem29 Kč / 100 gVybrat balení

Hledaný text Duk jsme našli v těchto článcích

Jak namíchat perníkové kořeníJak namíchat perníkové kořeníPřipravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými druhy koření. Pokud se však nechcete zdržovat mícháním, můžete si koupit naše hotové dokonale vyvážené perníkové koření.Pokračovat Cuketové kariCuketové kariPokud milujete kari, máme pro vás skvělý recept na cuketové kari, které je plné chutí a vůní. A protože máme v nabídce hned několik různých druhů kari koření, můžete vesele experimentovat a pokaždé si udělat kari trochu jinak.Pokračovat Restované cukety jako přílohaRestované cukety jako přílohaPokud hledáte rychlý a jednoduchý recept jak zajímavě zpracovat cukety, tak restovaná cuketová kolečka vás rozhodně nadchnou. Hotová jsou za pár minut a svou příjemnou chutí nadchne i vlažné příznivce této zeleniny. Protože cukety mají nevýraznou chuť, je tajemství tohoto receptu ukryté ve správné volba koření.Pokračovat Domácí barbecue omáčkyDomácí barbecue omáčkyJestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jednoduché a budete sklízet obdivné pohledy od všech hostů, až se vás někdo zeptá: „Ta barbecue omáčka je fakt výborná, kde jsi koupil?“ a vy ležérně odpovíte „Barbecue omáčky si dělám jedině sám".Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaPo Vánocích pěkně z lehka kolem celého světaVánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit. Nemusíte ale hned podstupovat různé drastické diety. Stačí, když zašátráme v kořenkách a budeme hledat koření, které pomáhá trávení a dodává jídlu lehkost.Pokračovat Husa na německý způsobHusa na německý způsobV německé kuchyni je husa tradičním jídlem během svátečních období, zejména na Vánoce. Řádně okořeněná a pečená do zlatava je německá husa zážitkem, který si užijete s pěkně mastnou pusou. *Úvodní slovo:* Když se řekne německá kuchyně, mnoho lidí si představí klobásy, pivo a chléb.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Husí steaky (sous vide)Husí steaky (sous vide)Mnoho gurmánů a šéfkuchařů metodu sous vide považuje za svatý grál přípravy masa. A přestože je tento způsob často spojen s luxusními kousky hovězího masa, proč bychom si takto nemohli užít i něco exkluzivního, jako jsou třeba husí prsa?Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrněTip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrněAby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení chuti, je nezbytné okořenit obě strany masa nebo ryb. Tato jednoduchá technika zajišťuje, že každé sousto bude dochuceno k dokonalosti.Pokračovat Domácí směs italských bylinekDomácí směs italských bylinekItalská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské těstoviny, domácí pizzu nebo lahodnou polévku, kvalita použitých bylinek a koření hraje klíčovou roli v dosažení autentického italského zážitku.Pokračovat 20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně20 nejoblíbenějších koření italské kuchyněItálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná pokladnice koření, která oživuje chutě a vůně světově proslavených jídel.Pokračovat Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyněHamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na celém světě, má fascinující a bohatou historii a ještě bohatší možnosti jeho přípravy a ochucení.Pokračovat Indický nápoj lassí (slaná varianta)Indický nápoj lassí (slaná varianta)Lassí je známý indický nápoj na bázi jogurtu, který je oblíbený pro svou neuvěřitelně osvěžující chuť. Tento nápoj vznikl kolem roku 1000 před naším letopočtem a z dnešního pohledu se dá označit jako nejstarší recept na „smootie“.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Velikonoční nádivkaVelikonoční nádivkaVylepšete si tradiční jarnínádivku netradičním kořením. Velikonoční nádivka je jedním z nejoblíbenějších jídel těchto svátků, které se často připravuje k velikonočnímu obědu. Tento recept na velikonoční nádivku je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přesto vynikne vynikající chutí a svěžestí, která rozzáří každý sváteční stůl.Pokračovat Koření na VindalooKoření na VindalooE-mailem jsme od našeho zákazníka dostali dotaz, jestli bychom mohli do nabídky zařadit koření na Vindaloo. Protože jsem velký příznivce Vindaloo, uvedu alespoň návod na přípravu tohoto hodně ostrého koření.Pokračovat Dýňový sirupDýňový sirupJak je výroba domácího dýňového sirupu jednoduchá, tak moc je tento sirup výborný. Kromě legendárního dýňového laté (Pumpkin Spice Latte) si můžete sirup nalít na palačinky, vafle a nebo na krupicovou či ovesnou kaši. Zkrátka, jeho místo je všude tam, kde byste použili javorový sirup.Pokračovat Čas dýní a dýňových receptůČas dýní a dýňových receptůPodzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní uvařit nebo upéct.Pokračovat Medová zálivka s tonkouMedová zálivka s tonkouPopulární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů. Zkuste je zkombinovat s medem, šťávou z konzervovaného ovoce a hotovu zálivku použijte na ochucení ovocného salátu.Pokračovat Medová pikantní zálivka na ovocný salátMedová pikantní zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou určitě favority především na dětských jídelníčcích a my starší si ovoce dopřáváme především v destilované nebo zkvašené podobě. Ovšem i odrostlejší gurmány nadchnete, když připravíte ovocný salát s následující pikantní medovou zálivkou.Pokračovat Citronová zálivka se salátovým kořenímCitronová zálivka se salátovým kořenímRecept na jednoduchou citronovou zálivku se salátovým kořením k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat Jogurtový dresink na řecký způsobJogurtový dresink na řecký způsobRecept na jednoduchý dresink s chutí řeckého koření na Tzatziki k ochucení zeleninového salátu nebo jako příloha k pečenému či grilovanému masu.Pokračovat Arménská zálivka Chmeli-SuneliArménská zálivka Chmeli-SuneliDrsné kavkazské pláně jsou pravý opak této jemné bylinkové zálivky na zeleninové saláty, která je připravená z tradičního arménského koření Chmeli-Suneli.Pokračovat Argentinský dresink ke grilovanému masu i na salátyArgentinský dresink ke grilovanému masu i na salátyArgentina je země proslavená grilováním a pořádným kusem hovězího steaku. Tento jednoduchý dresink s argentinským kořením se skvěle hodí jak k pečenému a grilovanému masu, tak i k ochucení zeleninového salátu.Pokračovat Texaský dresink na salát i ke steakuTexaský dresink na salát i ke steakuTexaský dresink se hodí nejenom k pořádnému kusu grilovaného masa, ale připravíte z něj i dokonalý zeleninový salát.Pokračovat Dresink Café de ParisDresink Café de ParisRecept na domácí pikantní dresink s legendárním kořením Café de Paris. Chuť tohoto dresinku skvěle doplní jak pečené nebo grilované maso, tak i zeleninové saláty.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Rychlý italský dresinkRychlý italský dresinkStačí pár ingrediencí a jednoduchý a zdravý italský dresink jak na zeleninový salát, tak i jako příloha ke grilovanému masu, je na světě.Pokračovat Francouzský dresinkFrancouzský dresinkRecept na jednoduchý domácí jemně pikantní dresink s francouzským salátovým kořením. Vhodné jak k masu, tak i na zeleninové saláty.Pokračovat Domácí salátová zálivkaDomácí salátová zálivkaNaučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat koření, získáte najednou schopnost si přesně vytvořit chuť, která vám vyhovuje. Pro začátek vyzkoušejte smíchání bylinkové směsi koření na zeleninový salát.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat SambalSambalSambal je indonéská chilli omáčka nebo pasta, která se připravuje ze směsi chilli papriček, koření a dalších přísad jako jsou krevety, šalotka, pórek a palmový cukr. Chilli papričky, které jsou základem sambalu, se do Indonésie dostaly až v 16. století s Portugalci. Sambal ale existoval již stovky let předtím.Pokračovat Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicíSeveroindické pikantní smažené kuře s pískavicíKdyž otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá pod názvem fenugreek a také se jí říká řecké seno. Tento název získala, protože Řekové používali pískavici i jako krmivo pro dobytek.Pokračovat Pravý vídeňský gulášPravý vídeňský gulášZákladem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi nejsložitější recepty, na počátku 1 000 let starého gulášového příběhu bylo toto jídlo ještě mnohem jednodušší.Pokračovat Kuře po cajunskuKuře po cajunskuCajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, odkud se francouzští osadníci vydali do Nového Skotska v Kanadě. Když roku 1755 odmítli přislíbit věrnost britské koruně, byli deportování do bažinatých oblastí Louisiany ve Spojených státech.Pokračovat Jihoafrická chakalakaJihoafrická chakalakaKdyž se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil. Když se ale zeptáte na recept, nenajdete jediného, který by se na její přípravě s někým shodl. Chuť chakalaky je stejně pestrá jako historie Johannesburgu, odkud má své kořeny.Pokračovat Čočka se špenátem a čertovým lejnemČočka se špenátem a čertovým lejnemAsafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno. Tento název na první dojem může neznalého kuchaře odradit, ale to by byla velká chyba.Pokračovat Rychlá ryba na ajowanuRychlá ryba na ajowanuAjowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině 16. století. Domovinou ajowanu je Indie, Střední východ a severní Afrika. Jeho chuť je nahořklá a štiplavá, připomínající anýz nebo oregano.Pokračovat Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali jíst a později pěstovat pro jejich léčivé účinky a konzervační schopnosti. Jenže ve skutečnosti byl na začátku příběhu o chilli papričkách možná jen takový malý kanadský žertík...Pokračovat 14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilováníJarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu nenahraditelnou chuť čerstvě grilovaného masa, ryb, zeleniny nebo i ovoce. Aby to naše grilování ale nebylo tak fádní, pojďme objevit nové chutě a překvapit rodinu a naše přátele exotikou s kořením z celého světa.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Marocká polévka Harira s HarissouMarocká polévka Harira s HarissouMarocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských, andaluských a středomořských vlivů. Pokud bychom měli ochutnat jen jednoho zástupce z této bohaté palety místních jídel, jednoznačně to bude polévka Harira z rajčat, čočky a cizrny.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Portugalské kuře Piri-PiriPortugalské kuře Piri-PiriRecept na nejslavnější portugalskou omáčku Piri-Piri sice nepochází z Portugalska, ale Portugalci na jejím vzniku mají zásadní vliv. Vydáme-li se totiž po stopách této pálivé ingredience, musíme se vrátit až do 15. století, kdy portugalské výpravy dovezly z Brazílie první semínka chilli papriček do svých afrických kolonií Angola a Mosambik.Pokračovat Mexické Chili con carneMexické Chili con carneChilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokonce sahá až na počátek 17. století.Pokračovat O násO násRodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin.Pokračovat Ostrý ValentýnOstrý ValentýnValentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby. Láska prochází žaludkem a má ráda překvapení a svátek zamilovaných je tak ideální chvíle na důkaz lásky a to pěkně ostrý :-).Pokračovat Svatomartinská husa s nudlemiSvatomartinská husa s nudlemiKdyž v těchto dnech člověk vyrazí do obchodů, připadá si jak v Ptácích od Hitchcocka. Všude na nás útočí husy a je téměř nemožné se před nimi ukrýt.Pokračovat

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.