Výsledek hledání textu konz

Hledaný text konz jsme našli v těchto produktech

Čas snění

Čas snění

Bylinkové

Tento bylinkový čaj napomáhá relaxaci a dobrému spánku. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuk...
Východofríský zlatý list

Východofríský zlatý list

Černé čaje

Východní Frísko je historické území v Německu, které je dnes součástí spolkové země Dolní Sasko. O Východních Frísech se...
Aloe Vera se zázvorem a mandarinkou

Aloe Vera se zázvorem a mandarinkou

Ovocné čaje

Tato originální ovocná směs spojuje šťavnaté kousky aloe vera s kořeněným zázvorem a jemnou sladkostí mandarinky....
Yerba Mate

Yerba Mate

Yerba Mate

Yerba Mate je nejoblíbenější jihoamerický nápoj z listů stromu cesmíny paraguajské. Tradiční konzumace je příjemným ritu...
Bazalka BIO

Bazalka BIO

Bio koření

Bazalka je nepostradatelnou bylinkou středomořské kuchyně, která svou sladce kořenitou, lehce pepřovou chutí dokáže povz...
Česnek černý fermentovaný BIO

Česnek černý fermentovaný BIO

Bio koření

Černý fermentovaný česnek je výsledkem pomalého procesu fermentace, během kterého se čerstvé stroužky mění na tmavé, jem...
Cibule černá fermentovaná BIO

Cibule černá fermentovaná BIO

Bio koření

Černá fermentovaná cibule je kulinářská perla, která zaujme svou sladkou, jemně karamelovou chutí a výrazným aroma....
Dýňový prášek BIO

Dýňový prášek BIO

Bio koření

Těšíte se, až přijde podzim a všude začnou vonět dýňové koláče, polévka nebo třeba dýňové latte? A co když vám prozradím...
Kajenský pepř mletý BIO

Kajenský pepř mletý BIO

Bio koření

Možná vás překvapí, že kajenský pepř není pepř, ale jsou to mleté chilli papričky rodu cayenne, které mají střední páliv...
Pasta alla Romana BIO

Pasta alla Romana BIO

Bio koření

V římské kuchyni platí, že chuť musí být jednoduchá, ale nezapomenutelná. Právě tohle pravidlo dodržují klasiky jako ama...
Pepř černý fermentovaný BIO

Pepř černý fermentovaný BIO

Bio koření

Fermentace čerstvého pepře v solné lázni nejen přirozeně konzervuje, ale také zjemňuje jeho strukturu, zachovává šťavnat...
Skořice indonéská celá BIO

Skořice indonéská celá BIO

Bio koření

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má v...
Kufřík první pomoci v kuchyni

Kufřík první pomoci v kuchyni

Dárkové sady koření

Ať už na dovolené cestujete na kole, autem, vlakem nebo karavanem, nezapomeňte si přibalit naši sadu koření Kufřík kucha...
Bazalka

Bazalka

Jednodruhové koření

Bazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hod...
Čertovo lejno mleté

Čertovo lejno mleté

Jednodruhové koření

Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Česnek mletý

Česnek mletý

Jednodruhové koření

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s os...
Cibule mletá

Cibule mletá

Jednodruhové koření

Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mlet...
Citronová kůra mletá

Citronová kůra mletá

Jednodruhové koření

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru....
Hořčice bílá mletá

Hořčice bílá mletá

Jednodruhové koření

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný práše...
Chilli Carolina Reaper drcené

Chilli Carolina Reaper drcené

Jednodruhové koření

Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není...
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jednodruhové koření

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle....
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jednodruhové koření

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba....
Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli Naga Bhut Jolokia

Jednodruhové koření

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivost...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Je to trochu matoucí, ale kajenský pepř není žádný pepř, ale mleté chilli papričky rodu cayenne. Název (v češtině se něk...
Kmín český mletý

Kmín český mletý

Jednodruhové koření

Mletý kmín je klasika české kuchyně, která nesmí chybět v žádné poličce s kořením. Na rozdíl od celého kmínu se u mleté ...
Paprika vločky zelená

Paprika vločky zelená

Jednodruhové koření

Pokud chcete jídlu dodat chuť, barvu i zajímavou texturu, tahle hrubě drcená zelená paprika je přesně pro vás....
Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Jednodruhové koření

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi....
Pepř sečuánský mletý

Pepř sečuánský mletý

Jednodruhové koření

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Pepř zelený mletý

Pepř zelený mletý

Jednodruhové koření

Zelený pepř má výraznou, ale přitom příjemně jemnou kořeněnou chuť s lehkým citrusovým a borovicovým nádechem....
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, c...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Jednodruhové koření

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a sil...
Sůl dusitanová bez jódu

Sůl dusitanová bez jódu

Jednodruhové koření

Když se řekne praganda, rychlosůl nebo nakládací sůl, jedná se vždy o totéž – speciální směs soli s dusitanem sodným, kt...
Sůl dusitanová s jódem

Sůl dusitanová s jódem

Jednodruhové koření

Ať už ji znáte jako pragandu, rychlosůl nebo nakládací sůl, tahle speciální směs je nepostradatelná při nakládání masa, ...
Sůl mořská pyramidky

Sůl mořská pyramidky

Jednodruhové koření

Kyperská pyramidová sůl má křehkou texturu, která dodá vašim pokrmům nádhernou křupavost. Když se rozpustí, odhalí čisto...
Vanilka mletá Uganda

Vanilka mletá Uganda

Jednodruhové koření

Vanilka je královnou sladkých pokrmů, a pokud hledáte bohatou, plnou chuť, ugandská mletá vanilka je to pravé....
Adamovo medové koření

Adamovo medové koření

Směsi koření

Neostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni....
Baharat

Baharat

Směsi koření

Baharat je koření, které vystihuje podstatu perské kuchyně, kde se používá na rýži, zeleninu, maso i exotické omáčky....
Cajunské koření na sušené maso

Cajunské koření na sušené maso

Směsi koření

Tato speciálně namíchaná směs koření na sušené maso vás zavede do srdce Louisiany, kde objevíte pulzující podstatu jižanské kuchyně....
Glutasůl

Glutasůl

Směsi koření

Směs soli a glutamanu sodného, která se používá pro zvýraznění chuťi a dosolení masa i dalších pokrmů....
Gulášové koření Angula

Gulášové koření Angula

Směsi koření

Díky této pikatní a jemné směsi je příprava guláše či gulášové polévky opravdu snadná. Jelikož obsahuje cibuli a mouku n...
Harissa

Harissa

Směsi koření

Původem tuniské ostré koření se používá k ochucení pečeného masa, dušené i grilované zeleniny, při přípravě kuskusu, rýž...
Chili con carne

Chili con carne

Směsi koření

Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chil...
Sambal

Sambal

Směsi koření

Velmi ostrá směs koření, původem ze Západní Indie, která se hodí se ke grilování, pečení do omáček, ale i na řízky nebo k zelenině....
Spekulatius

Spekulatius

Směsi koření

Okouzlující chuť legendárních holandských a belgických kořeněných sušenek Speculatius, známé také jako Speculoos nebo Du...
Ananas kroužky natural

Ananas kroužky natural

Ořechy a laskominy

Sušené kroužky ananasu jsou přirozenou a zdravou alternativou ke klasickým sladkostem. Ananasové plátky vynikají svou př...
Arašídy loupané natural

Arašídy loupané natural

Ořechy a laskominy

Čerstvé přírodní loupané arašídy jsou skvělým zdrojem proteinů a zdravých tuků. Naše arašídy jsou pečlivě vybrány a zpra...
Datle Medjool čerstvé

Datle Medjool čerstvé

Ořechy a laskominy

Svou výjimečnou pozici si tento druh datlí vysloužil díky svým třem hlavním nej-: jsou ze všech datlí největší, nejsladš...
Dýňová semínka loupaná

Dýňová semínka loupaná

Ořechy a laskominy

Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí...
Lísková jádra v mléčné čokoládě

Lísková jádra v mléčné čokoládě

Ořechy a laskominy

Lísková Jádra v mléčné čokoládě jsou dokonalou směsí bohatých, křupavých lískových oříšků a jemné, lahodné mléčné čokolády....
Lněné semínko

Lněné semínko

Ořechy a laskominy

Lněné semínko je skvělým doplňkem do každodenní stravy, který vám může pomoci zlepšit trávení a podpořit celkové zdraví....
 

Hledaný text konz jsme našli v těchto článcích

Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Tip #32: Koření k výrobě domácích nálevů a konzerv

Koření jsou klíčovými ingrediencemi v domácích okurkách a konzervách, které dodávají chuť, hloubku a komplexnost....
Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo

Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo

Jen si to představte. Vůně čerstvě upečené bagety s voňavým bylinkovým máslem, které se pomalu rozpouští a nasákne do pečiva....
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule

Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech naš...
Historie vánočních františků

Historie vánočních františků

Vánoční františky mají v české kultuře hluboké kořeny a jejich historie sahá až do dob, kdy byly vonné dřeviny a byliny ...
Perníkové crincles

Perníkové crincles

Pokud jste milovníci perníkového koření a máte rádi měkké a vláčné sušenky, rozhodně musíte vyzkoušet perníkové crincles....
Recept na dokonalé perníčky

Recept na dokonalé perníčky

Vánoce se blíží a s nimi i čas na přípravu těch nejoblíbenějších sladkostí – perníčků. Perníčky jsou tradičním pečivem, ...
Domácí barbecue omáčky

Domácí barbecue omáčky

Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jed...
Husa po mexicku

Husa po mexicku

Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexické...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou

Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet recept...
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou

Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, kt...
Koření na sušené maso

Koření na sušené maso

Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrně

Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrně

Aby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení chuti, je nezbytné okořenit obě strany masa nebo ryb. Tato jednoduchá technika z...
Domácí směs italských bylinek

Domácí směs italských bylinek

Italská kuchyně je známá po celém světě díky svým bohatým a jedinečným chutím. Ať už si připravujete klasické italské tě...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně

28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem

Dokonalé kuchařské umění s estragonem

I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Salát Caprese - italský luxus na talíři

Salát Caprese - italský luxus na talíři

Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří t...
Medová zálivka s tonkou

Medová zálivka s tonkou

Populární fazolky tonky se díky své vanilkové chuti používají především při výrobě sladkého pečiva a dezertů....
Domácí zálivky a dresinky na saláty

Domácí zálivky a dresinky na saláty

Před časem jsme napsali jednoduchý návod na vytvoření vlastní domácí salátové zálivky z bylinkové směsi koření....
Kardamom, vládce orientu

Kardamom, vládce orientu

Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si...
Sečuánská kuchyně

Sečuánská kuchyně

Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie...
Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Severoindické pikantní smažené kuře s pískavicí

Když otevřete kořenku s pískavicí, okouzlí vás nádherná vůně svěží trávy v kombinaci s vanilkou. Pískavice je též známá ...
Pravý vídeňský guláš

Pravý vídeňský guláš

Základem každého pravého guláše je sádlo, cibule, paprika a samozřejmě hovězí maso. I když návod na guláš nepatří mezi n...
Jihoafrická chakalaka

Jihoafrická chakalaka

Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil....
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?

Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé pap...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším itals...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem

Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením

Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři...
Mexické Chili con carne

Mexické Chili con carne

Chilli con Carne je bezesporu jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Nejstarší legenda o Chilli con Carne dokon...
Uzené nuselské zelí

Uzené nuselské zelí

Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Velká papriková revoluce

Velká papriková revoluce

Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....
Královské hovězí na víně

Královské hovězí na víně

Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme ...
Skořicový domácí likér

Skořicový domácí likér

K přípravě vynikajícího domácího skořicového likéru potřebujete buď dvě tyčinky cejlonské skořice a přibližně 15 celých ...
Krátké povídání o dlouhé skořici

Krátké povídání o dlouhé skořici

Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...
 

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Rozinky Jumbo světlé

Rozinky Jumbo světlé

Ořechy a laskominy

Jumbo rozinky jsou odlišné od běžných rozinek svou větší velikostí a méně koncentrovanou sladkostí. Jejich textura je mě...
Maliny v hořké čokoládě

Maliny v hořké čokoládě

Ořechy a laskominy

Tato laskomina nabízí unikátní kombinaci sladkých, šťavnatých malin a hořké čokolády. Maliny jsou nejprve zmrazeny a pak...
Zázvor v hořké čokoládě

Zázvor v hořké čokoládě

Ořechy a laskominy

Kousky kandovaného zázvoru, obalené v hořké čokoládě. Tento produkt nabízí kombinaci pikantní chuti zázvoru a hořkosti čokolády....
Mandle v mléčné čokoládě

Mandle v mléčné čokoládě

Ořechy a laskominy

Co se stane, když jádra mandlí obalíte v hladké a krémové mléčné čokoládě? Vznikne dokonalá laskomina. Mandle v mléčné č...
Višně v hořké čokoládě

Višně v hořké čokoládě

Ořechy a laskominy

Tyto lahodné čokoládové pochoutky jsou připraveny ze sušených a proslazených višní, které jsou následně ponořeny do vyso...
Makadamy natural

Makadamy natural

Ořechy a laskominy

Makadamy představují vrchol kvality a chuti mezi ořechy. Makadamiové ořechy jsou známé svou jemnou, máslovitou chutí a v...
Slunečnice loupaná

Slunečnice loupaná

Ořechy a laskominy

Slunečnicová semínka jsou oblíbená nejen u ptáků, ale také u lidí. Jsou to semínka rostliny slunečnice, která je známá s...
Mandle v cukru

Mandle v cukru

Ořechy a laskominy

Tyto skvělé mandle jsou obaleny vrstvou lehce karamelizovaného cukru. Tento proces dodává mandlím sladký a křupavý obal,...
Mandle v hořké čokoládě

Mandle v hořké čokoládě

Ořechy a laskominy

Luxusní spojení křupavých mandlí a hořké čokolády, které poskytuje příjemný kontrast mezi sladkostí a hořkostí....
Para ořechy

Para ořechy

Ořechy a laskominy

Para ořechy jsou velké, hladké ořechy známé pro svou bohatou, krémovou chuť. Pocházejí z obrovských stromů rostoucích v ...
Mandle loupané

Mandle loupané

Ořechy a laskominy

Tyto mandle jsou pečlivě vybrány a zpracovány tak, aby byly odstraněny všechny slupky, čímž vynikne jejich přirozená, kr...
 

Hledaný text konz jsme nalezli v těchto kategoriích