Nejlepší marinády na vepřové maso
Vepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, koli...
Jogurtové marinády stokrát jinak
Jogurtová marináda je jednoduchý, ale přitom naprosto geniální způsob, jak připravit maso, které bude krásně šťavnaté, j...
Domácí bavorská marináda na kuře
Základem této marinády je koření Bavorské BBQ kuřátko, ve kterém najdeme možná pro někoho neobvyklé kombinace ovocných a...
7 nápadů na použití bylinkového másla
Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo za...
Tipy na bylinkové máslo pro zeleninu i houby
Když se řekne bylinkové máslo, málokdo si jako první představí zeleninu. A přitom je to velká škoda, protože zelenina a ...
Tradiční i netradiční bylinkové máslo na bagety
Když se řekne bylinkové máslo, většina lidí si představí krásně se rozpouštějící kolečko másla na steaku nebo rybě....
Tip #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem
Bylinkové máslo nepatří jen na bagetu. Naopak – na grilu a v troubě s masem dělá úplné zázraky. Ať už chystáte kuřecí st...
Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo
Jen si to představte. Vůně čerstvě upečené bagety s voňavým bylinkovým máslem, které se pomalu rozpouští a nasákne do pečiva....
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguj...
Za tajemstvím černého fermentovaného česneku a cibule
Černá fermentovaná cibule a černý fermentovaný česnek jsou poklady moderní gastronomie, které si v posledních letech naš...
Jak namíchat perníkové koření
Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými ...
Domácí zabijačkové hody
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jak...
Husa na pomerančích
Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší ...
Grilovaná husa s fíky
Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výrazno...
Husí špízy s kořením pěti vůní
Vychutnat si husu můžete mnoha různými způsoby, a jedním z nich je její příprava na špejlích. Husa má kvalitní maso s bo...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #25: Vyrobte si domácí sirupy s kořením
Pozvedněte své koktejly a nápoje infuzí jednoduchých sirupů s kořením. V hrnci smíchejte stejné díly cukru a vody a vařt...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Lososový špíz s Fleur de sel a kardamomem
Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám...
Čas dýní a dýňových receptů
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech ...
Pepřové novinky
Možná jste si všimli, že jsme minulý týden zařadili do nabídky tři nové druhy opravdu světově výjimečných pepřů: tasmáns...
Nasi Goreng
Nasi Goreng má svůj domov v Indonésii a jako mnoho jiných variant smažené rýže vzniklo tak trochu z nouze, když se lidé ...
Jihoafrická chakalaka
Když se kteréhokoliv Jihoafričana zeptáte, jestli má rád chakalaku, nenajdete jediného, který by nesouhlasil....
Řecký gyros
Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahaj...
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, neboli těstoviny s česnekem, olejem a chilli, které patří dnes k nejznámějším itals...
Jak na dokonalé svařené víno
Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouze...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma....
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelí...
Krátké povídání o dlouhé skořici
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován...