Nejlepší koření středomořské kuchyně

Léto, moře, lehká a zdravá strava, co víc si přát. Domácí gyros nebo grilované maso s piri-piri a báječný řecký salát zaziki připravíte zcela jednoduše, výborné s lehkým bílým vínem a čerstvým pečivem. Španělská paela za zvuků kaskanět nebo voňavá pečínka ozdobená a la Francie stojí za vyzkoušení. Ryba ozdobená mořskou citrónovou solí bude na stole nepřehlédnutelná.

 
Více

Nejoblíbenější Koření středomořské kuchyně

bazalka

bazalka

Bazalka je jednou z nejvoňavějších bylinek středomořské kuchyně a její sladce kořenitá, jemně pepřová chuť se skvěle hodí k rajčatům, česneku i olivovému oleji....
bílý pepř

bílý pepř

Bílý pepř v celku je skvělý pro každého, kdo si chce vychutnat jeho jemně pikantní chuť naplno. Na rozdíl od mletého pepře se jeho aroma uvolňuje postupně, takž...
cibule

cibule

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
citronová kůra

citronová kůra

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru. V české kuchyni se tradičně po...
černucha

černucha

Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mírně nahořklou a lehce pikantní chuť, kter...
česnek

česnek

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
gyros

gyros

Tato jemně pikantní směs koření dodá tradiční chuť a vůni řecké kuchyně nejen gyrosu nebo souvlaki, ale i jinému masu a zelenině připravované na grilu....
hořčice

hořčice

Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s postupně se rozvíjející pikantností a je...
jalovec

jalovec

Celý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem....
koření na grilovanou zeleninu

koření na grilovanou zeleninu

Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se zá...
koření na mleté maso

koření na mleté maso

Papriková ostřejší středně hrubá směs na mletá masa, karbanátky, sekanou, hamburgery, masové koule, masové náplně apod....
koření na paellu

koření na paellu

Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
koření na ratatouille

koření na ratatouille

Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do francouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci pečené nebo grilované zeleniny....
koření na ryby

koření na ryby

Směs bylinek a koření k úpravě sladkovodních i mořských ryb pečením, smažením, grilováním i dušením. Rybu před tepelnou úpravou osolíme a hojně posypeme směsí koření....
koření na sýry

koření na sýry

Směs bylinek a červeného pepře je vhodná především na zrající a nakládané sýry....
koření na tzatziki

koření na tzatziki

Koření, které se v řecké kuchyni používá k ochucení nejen salátů s jogurtovou zálivkou, ale i dalších zeleninových salátů....
koření Piri-Piri

koření Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemus...
libeček

libeček

Jestli existuje koření, které voní jako poctivý domácí vývar, tak je to právě libeček. Jeho silná, lehce kořeněná vůně dokáže vytvořit opravdu kouzelnou chuť....
muškátový květ

muškátový květ

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
muškátový ořech

muškátový ořech

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
oregano

oregano

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrn...
pálivá paprika

pálivá paprika

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá paprika BIO se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a guláš...
pepřové koření

pepřové koření

Jemně mletá pomerančová kůra, rozmarýn a zelený pepř je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu. Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepř...
petržel

petržel

Když se řekne „základ každé kuchyně“, petrželka je jednou z prvních bylinek, která vás napadne. Její jemně svěží chuť a vůně dokážou pozvednout i obyčejné jídlo...
pískavice

pískavice

Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koření má lehce nahořklou, fenyklo-celerovou...
pomerančová kůra

pomerančová kůra

Použití citrusů v různých receptech není žádná novinka. Ale sušená mletá pomerančová kůra je skvělý způsob, jak si tuhle svěží chuť užít kdykoliv, bez nutnosti ...
rajská jablíčka

rajská jablíčka

Když se rajčata suší pomalu, jejich chuť se krásně koncentruje a získává příjemně sladký, lehce nakyslý podtón. Sušená rajská jablíčka ve formě jemných floků js...
rozmarýn

rozmarýn

Mletý rozmarýn je ideální volbou, když chcete rychle dodat pokrmu plnou, aromatickou chuť této středomořské bylinky, aniž by v jídle zůstávaly jeho tuhé lístky....
římský kmín

římský kmín

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
saturejka

saturejka

Saturejka je příjemná bylinka, která má výraznou, pikantně pepřovou chuť a krásně doplní nejen luštěninová jídla, ale i maso, zeleninu a sýry. Její aromatická s...
sladká paprika

sladká paprika

Tato paprika je nejvyšší kvality ASTA 180, tedy intenzivní červené barvy a chuti. ASTA je číslo, kterým se udává množství červeného barviva obsaženého v paprice....
sumah

sumah

Sumah je malý červený zázrak ze sušených plodů škumpy koželužské, který dokáže jídlu dodat svěží kyselost bez citronu nebo octa. Arabská, turecká i libanonská k...
sušený kopr

sušený kopr

Tyto vrcholové lístky kopru, jemně sušené a drcené, si zachovávají plnou chuť a vůni čerstvé bylinky. Díky tomu ho můžete použít stejně jako čerstvý kopr, ale s...
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky d...
tymián

tymián

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává nezamě...
tzatziki

tzatziki

Řekové mají spoustu skvělých věcí – nádherné pláže, antické památky, slunce téměř celý rok… ale hlavně mají tzatziki! Tento svěží jogurtový dip s česnekem a oku...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...