Grilovací koření pro děti
Směsi koření
Grilování je jedním z největších potěšení léta a s dětským grilovacím kořením si jej můžou s radostí užít i naši nejmenší gurmáni...
Chmeli-Suneli
Směsi koření
Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke...
Asado
Směsi koření
Naše speciální směs koření Asado je inspirována bohatými chutěmi Argentiny a je dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají chuťový...
Grilovací koření Amazonia
Směsi koření
Amazonia je příjemná a díky dvěma druhům pepře i lehce pikantní směs koření na grilování steaků a pečení nebo rožnění dalších druhů...
Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Zelený čaj se zázvorem a citrónem
Zelené čaje s příchutí
Lahodná kombinace pikantního zázvoru a svěžího citronu s kvalitním zeleným čajem. Složení: pravý zelený čaj, zázvor kořen (10 %),...
Zelený čaj se ženšenem
Zelené čaje s příchutí
Kvalitní zelený čaj s kořenem ženšenu, je velmi povzbudivý. Složení: pravý zelený čaj, ženšen kořen 10 %....
Malý Buddha
Zelené čaje s příchutí
Zelený čaj Sencha s chutí tropického ovoce s tóny koření. Výživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z...
Bancha Japonsko
Zelené čaje
Zelený čaj Bancha pochází z Japonska. Jeho dlouhé listy se sklízí na podzim, kdy se tein (což je označení pro kofein v čajových...
Kmín český drcený
Jednodruhové koření
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Arabské koření
Směsi koření
Mírně ostrá směs koření vhodná zejména pro pečená, grilovaná a mletá masa. Též je výborná k dochucení grilované a dušené zeleniny,...
Ratatouille
Směsi koření
Hrubě namletá směs koření je vhodná nejen do fancouzské varianty našeho leča nebo jiné dušené zeleniny, ale i k ochucení a dekoraci...
Tzatziki
Směsi koření
Směs koření Tzatziki (Zaziki) používaná především v řecké kuchyni. Je výborná k ochucení salátů, např. v jogurtu...
Čínská kuchyně
Směsi koření
Směs k přípravě čínských pokrmů. Základní postup: Nakrájené maso naložíme se směsí koření a oleje. Orestujeme na oleji, když maso...
Sambal
Směsi koření
V Čechách se sambalu říká obvykle "ďábelské koření". Je to velmi ostrá směs koření původem ze Západní Indie. Hodí se ke grilování,...
Provensálské koření
Směsi koření
Směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni, především ke kořenění všech druhů...
Fish Masála
Směsi koření
Při plavbě po obrovském oceánu indických kulinářských zázraků narazíte i na tento často nedoceněný poklad – Fish Masala...
Chicken Tikka Masála
Směsi koření
Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si našla cestu...
Koření pěti vůní
Směsi koření
Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny), ryb, plodů...
Gyros bylinkový
Směsi koření
Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a dalších...
Grilovací koření Klasik
Směsi koření
Klasická vyvážená směs koření, bylinek a soli určená k rychlému a snadnému grilování každého masa, hodí se i na zeleninu...
Garam Masála
Směsi koření
Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Čubrica jemná
Směsi koření
Jemně mletá oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá ke kořenění luštěnin, zapékané zeleniny, mletého masa, ryb, polévek,...
Bambova bylinková sůl
Směsi koření
Kořenící směs k ochucení polévek, zeleninových salátů, pomazánek, dresinků, omáček, rýže, luštěnin, pokrmů z vajec, brambor či...
Adžika
Směsi koření
Tato velmi oblíbená směs koření původem z Gruzie se skvěle hodí na pečené a grilované maso (např.jehněčí a drůbež) nebo k ochucení...
Zázvor mletý
Jednodruhové koření
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i...
Pepř růžový (červený) celý
Jednodruhové koření
Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké a spíše...
Pepř bílý citrónový
Směsi koření
Pepřově kyselá chuť této směsi koření se skvěle hodí k ochucení nejen všech druhů grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale...
Pepř barevný
Směsi koření
Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších...
Paprika vločky zelená
Jednodruhové koření
Tato hrubě nadrcená zelená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, zvláště, pokud ji zkombinujeme...
Paprika vločky červená
Jednodruhové koření
Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např...
Oregano
Jednodruhové koření
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a...
Nové koření celé
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do marinád,...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Křen mletý
Jednodruhové koření
Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v...
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Kmín český mletý
Jednodruhové koření
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Kmín český celý
Jednodruhové koření
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Je to typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se při přípravě...
Kardamom mletý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom celý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Chilli Bird's Eye celé
Jednodruhové koření
Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na...
Hřebíček celý
Jednodruhové koření
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Čertovo lejno s kurkumou
Směsi koření
Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni...
Citronová tráva
Bylinky
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Bobkový list mletý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Bobkový list celý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Anýz mletý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...