Genmaicha Japonsko BIO
Zelené čaje
Genmaicha je kombinace zeleného čaje sencha a pražené hnědé rýže. V japonštině genmai znamená hnědá rýže a cha znamená čaj...
Matcha Latte BIO
Zelené čaje s příchutí
Skvěle namíchaná kombinace japonského čaje matcha a cukru z kokosových květů pro jednoduchou přípravu lahodného nápoje...
Citronová kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se...
Mandarinková kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády...
Grilovací koření Carioca
Směsi koření
Carioca je aromatická směs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností dosažené chilli papričkami ancho, které vás svým...
Kukicha
Zelené čaje
Tento japonský čaj je též známý pod názvem větvičkový čaj, protože je vyrobený z větviček a stonků čajových rostlin...
Nepál Kanyam First Flush
Černé čaje
Zahrada Kanyam, ve které se pěstuje tento vysokohorský čaj, leží v nejvyšší části oblasti Ilam ve výšce 1800 m nad mořem...
Žlutý čaj Huang Xiao
Bílé a žluté čaje
Vzácny žlutý čaj, v Číně velmi oblíbený během dynastie Ming a Qing. Říká se, že výrobní postup tohoto čaje byl ztracen a znovu...
Pepř guinejský - rajská zrna
Jednodruhové koření
Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují...
Koriandr celý BIO
Bio koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Citronová tráva BIO
Bio koření
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Anýz celý BIO
Bio koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas...
Ceylon Kandy
Zelené čaje
Unikátní ceylonský čaj z oblasti Kandy, ve které leží historické hlavní město Srí Lanky. Nálev má sytější zelenou barvu...
Kajunské koření
Směsi koření
Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo...
Rooibos zelený
Rooibos
Rooibos je keř, který je tvořen tenkými větvičkami a malými jehličkovitými lístky (asi 1 cm dlouhými). Pěstuje se pouze na...
Gunpowder Nebeský chrám
Zelené čaje
Nejkvalitnější čínský Gunpowder. Čaj gunpowder (střelný prach) se v Číně nazývá Zhu cha (perlový čaj). Pravidelné, tmavě zelené...
Pai Mu Tan
Bílé a žluté čaje
Pai Mu Tan nebo-li Bílá pivoňka je klasický bílý čaj z jihovýchodního pobřežní provincie Fujian. Zelenohnědé, nepravidelné, ploché...
Kardamom zelená zrna
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Kardamom mletý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Kardamom celý
Jednodruhové koření
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon)...
Čertovo lejno s kurkumou
Směsi koření
Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni...
Citronová tráva
Bylinky
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Anýz mletý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Anýz celý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...